MyCashflow'n Tuotemainokset-laajennuksen avulla voit integroida verkkokauppasi Google Kauppiaskeskukseen ja markkinoida tuotteitasi Googlen palveluissa.

MyCashflow'n Tuotemainokset-palvelun avulla saat käyttöösi seuraavat toiminnot:

• Verkkokaupan oma Google-tuotesyöte.

Syöte päivittyy automaattisesti, joten tuotetiedot pysyvät itsestään ajan tasalla Googlen palveluissa.

• Google-hakumainokset, Älykkäät Shopping-kampanjat & Display-mainokset.

Älykkäät Shopping-kampanjat ovat Shopping-kampanjoiden ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjan yhdistelmiä, joiden tavoitteena on konversioarvojen, tavoittavuuden ja hintatarjousten optimointi. Kampanjat näkyvät esimerkiksi Google-haussa, Display-verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa.

Googlen ohjeissa on lisätietoa Älykkäiden Shopping-kampanjoiden mainostyypeistä.

• Älykkään Shopping-kampanjan luonti ja budjetin määrittäminen verkkokaupan hallintatyökalun avulla.
  • Älykkäiden Shopping-kampanjoiden seuranta verkkokaupan hallintatyökalun avulla.

Lue lisää MyCashflow'n Tuotemainokset-palvelusta.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Palvelun käytöstä veloitetaan Googlelle maksettava mainosbudjetti kulutuksen mukaan sekä MyCashflow'n palvelumaksu, joka on 20 % hallinnoitujen kampanjoiden kulutuksesta. Palvelumaksuun sisältyvät seuraavat tukipalvelut:
  • MyCashflow'n ja Googlen välissä jatkuvasti toimiva integraatio, jonka avulla verkkokauppasi tuotetiedot ovat aina ajan tasalla Googlen mainoksissa
  • tuki MyCashflow'n Google-asiantuntijalta, joka auttaa sinua verkkokauppasi tavoitteiden määrittämisessä sekä luo ja optimoi mainoskampanjat tavoitteidesi mukaisesti
  • kuukausittainen raportointi ja konsultaatio MyCashflow'n asiantuntijan kanssa.
Mainosbudjetin voit maksaa seuraavin tavoin:
  • MyCashflow-palvelumaksujen yhteydessä
    • ennakkoon kampanjoidesi päiväbudjetin mukaan
    • jälkikäteen kampanjoidesi toteutuneen kulutuksen mukaan
  • Googlen laskuttamana ennakkoon (vaatii maksutietojen asettamisen Google Ads -tilillesi).

Laskutustavasta riippumatta palvelun kokonaiskustannus on sama. MyCashflow'n laskutukseen sisältyy ALV, jonka voit vähentää kauppasi omista ALV-maksuista. Googlen irlantilaisen tytäryhtiön laskuttamana mainosbudjetin ALV on EU:n sisämarkkinasäädösten mukaisesti jo lähtökohtaisesti 0 %.

Lue palveluehdot.

Saatavuus

Tässä osiossa käydään läpi Google-tuotesyötteen maa-, kieli- ja valuuttatuki. Määrittämällä nämä asetukset oikein voit laatia esimerkiksi kohdealueelle parhaiten soveltuvia Google Shopping -mainoksia.

Tuetut maat ja kielet

Alla olevasta taulukosta näet, missä maissa voit mainostaa tuotteitasi Älykkäillä Shopping-kampanjoilla Google-tuotesyötettä käyttäen. Mihin tahansa taulukon nimeämään maahan voit kohdistaa englanninkielisen kauppaversion kampanjan, mutta kohdemaasta riippuen tuotesyötteet myös muunkielisistä kauppaversioista voivat olla mahdollisia.

Jos kauppaversiosi käyttämä kieli mahdollistaa tuotesyötteen useampaan kuin yhteen maahan, voit samalla syötteellä mainostaa tuotteitasi niissä kaikissa. Jos sinulla on esimerkiksi saksankielinen kauppaversio, voit kohdistaa kampanjan Saksan lisäksi myös Itävaltaan.

Lue lisää tuotesyötteiden käytöstä eri kielillä ja valuutoilla.

KohdemaaMahdolliset syötekielet (englannin lisäksi)
Alankomaat*hollanti
Australia
Belgia*ranska, hollanti
Espanjaespanja
Irlanti
Italiaitalia
Itävalta*saksa
Kreikka
Latvia
Liettua
Luxemburg
Portugaliportugali
Ranskaranska
Ruotsi**ruotsi
Saksasaksa
Slovakia
Suomi**suomi, ruotsi
Tanskatanska
Viroviro

* Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus.

** Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus tai toimitus noutopisteeseen.

Jos taulukosta puuttuu kohdemaa tai kieli, josta olet kiinnostunut, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun esimerkiksi hallintatyökalun chat-toiminnolla. Voimme selvittää mahdollisuutta laajentaa kieli- ja maatukea.

Tällä hetkellä verkkokaupan hallintatyökalulla voit määrittää ainoastaan kampanjan pääkohdemaan. Jos haluat kohdistaa kampanjan myös muihin maihin, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Tuetut valuutat

Voit luoda tuotesyötteet verkkokaupan versioille, joiden oletusvaluutta on jokin seuraavista:
  • euro
  • Ruotsin kruunu
  • Tanskan kruunu

Asennus ja käyttöönotto

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Voit käyttää tuotemainoksia vain kauppaversioissa, joilla on voimassa oleva SSL-sertifikaatti.

Tilaa tarvittaessa uusi SSL-sertifikaatti.

Näin otat käyttöön Tuotemainokset-palvelun:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotemainokset.
  2. Paina Aktivoi laajennus -painiketta.

Käyttöönottoprosessi alkaa.

3. Kirjaudu sisään Google-tilillä.

Käytä kirjautumiseen Google-tiliä, jolla haluat ylläpitää verkkokaupan Älykkäitä Shopping-kampanjoita.

4. Luo Kauppiaskeskus- ja Google Ads -tilit.

Valitse verkkokaupan versio, jossa haluat aluksi aktivoida tuotemainokset. Myöhemmin voit laajennuksen asetuksia muokkaamalla aktivoida tuotemainokset muissakin verkkokauppasi versioissa.

Laajennuksen toiminta edellyttää, että Google-tililläsi on Pulse247 Oy:n ylläpitämät Google Ads- ja Google Kauppiaskeskus -tilit. Tässä vaiheessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Jos tililläsi on jo Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit, voit valita ne, jolloin tilit siirtyvät Pulse247 Oy:n ylläpidettäviksi.
    • Jos sinulla ei vielä ole tilejä tai et halua siirtää niiden ylläpitoa Pulse247 Oy:lle, voit antaa MyCashflow'n luoda Google-tilillesi uudet Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit laajennuksen käyttöä varten.

Jokaisella verkkokaupan versiolla pitää olla omat Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit.

5. Luo mainoskampanja.

Syötä ensimmäisen Älykkään Shopping-kampanjan nimi. Oletusarvoisesti kampanjaan sisältyvät kaikki verkkokaupan tuotteet, jotka ovat näkyvillä edellisessä vaiheessa valitsemassasi versiossa. Vaihtoehtoisesti voit rajata kampanjan koskemaan valintasi mukaan vain osaa tuottelsta.

Kampanja ei aktivoidu käyttöönoton yhteydessä, vaan se pitää aktivoida erikseen.

Määritä myös haluamasi päivittäinen mainosbudjetti ja maksutapa. Voit maksaa mainoskulut MyCashflow'n maksupalvelujen yhteydessä tai Google Ads -tilisi kautta. Voit muuttaa maksutapa-asetuksia milloin tahansa.

6. Tarkista ja viimeistele version asetukset.

Tässä vaiheessa voit tarkistaa version asetukset, aktivoida kampanjasi raportointinäkymässä tai ottaa laajennuksen käyttöön toisessa versiossa.

Voit ottaa laajennuksen käyttöön muissa versioissa milloin tahansa laajennuksen asetuksissa Aktivoi laajennus uudelle versiolle -toiminnon avulla.

Käyttöönoton jälkeen verkkokaupassa
  • luodaan tai linkitetään tarvittavat Google-tilit
  • määritetään ja asennetaan konversioseuranta
  • käynnistetään tuotteiden siirto Kauppiaskeskukseen
  • luodaan kampanja Kauppiaskeskuksessa.

Lisäksi MyCashflow'n asiantuntijat tarkistavat asennuksen ja auttavat sinua Älykkäiden Shopping-kampanjoiden eteenpäin viemisessä.

Otettuasi Tuotemainokset-palvelun käyttöön on vielä huolehdittava seuraavista asioista:

Mainostettavien tuotteiden hallinta

Tässä osiossa käydään läpi mainoskampanjaan sisällytettävien tuotteiden valinta sekä tuotesyötteen sisällön määrittäminen tuotetietojen avulla.

Mainostettavien tuotteiden valinta

Mainostettavat tuotteet valitaan tallennetun haun perusteella. Luo tarvittaessa ensin uusi tallennettu haku, joka sisältää mainostettavat tuotteet.

Katso ohjeet tallennettujen hakujen luontiin.

Kun olet luonut tallennetun haun, valitse se käyttöön haluamallesi mainoskampanjalle:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse kampanja sivun alaosan listalta.
  3. Paina Muokkaa kampanjaa -painiketta kampanjan tiedoissa.
  4. Valitse luomasi tallennettu haku Kampanjan tuotevalikoima -valikosta.
  5. Tallenna kampanjan asetukset.

Tämän jälkeen mainoskampanjan tuotteet Googlessa päivittyvät seuraavan tuotteiden synkronoinnin yhteydessä. Synkronointi tapahtuu kerran vuorokaudessa aamuyöllä.

Et voi asettaa kampanjan tuotevalikoimaa verkkokaupan hallintatyökalulla, jos Google Adsissa on määritetty tuotevalikoiman suodatuksia (esim. kampanjaan on suodatettu tuotteet tuotemerkin perusteella).

Mainoskampanjalle valittua tuotehakua ei voi poistaa, ennen kuin se otetaan pois käytöstä kampanjalta.

Tuotetietojen määrittäminen Shopping-mainoksia varten

Verkkokaupan tuotetiedot välittyvät Google-tuotesyötteen kautta automaattisesti Googlen Kauppiaskeskukseen, kun käytät Google Shoppingia mainostamiseen. Määritä tuotetiedot mahdollisimman tarkasti, jotta käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainosten klikkaamista. Tarkat tuotetiedot lisäävät myös mainosten näkyvyyttä ja parantavat kustannustehokkuutta.

Katso kuvaus tuotesyötteessä vaadituista ja tuetuista tiedoista.

Määrittämiesi tietojen perusteella MyCashflow luo tuotesyötteen, joka välittyy automaattisesti Googlen Kauppiaskeskukseen hyväksyttäväksi. Tuotesyöte myös päivittyy automaattisesti, jos teet muutoksia tuotetietoihin.

Shopping-mainoksissa ei sallita pääsy- ja matkalippujen, ajoneuvojen tai palveluiden mainostamista. Lisäksi eräiden arkaluonteisiksi koettujen tuotteiden, kuten aikuisille suunnatun sisällön, vaarallisten tuotteiden, alkoholijuomien ja lääkkeiden, mainostaminen on rajoitettua. Lue lisää Googlen ohjesivuilta.

MyCashflow'n Google-tuotesyöte ei tue myöskään tuotepakettien, ladattavien tuotteiden eikä käytettyjen tuotteiden mainostamista.

Jos verkkokauppasi sisältää yllä mainittuja tuotetyyppejä, asiantuntijamme auttavat sinua toteuttamaan tuotesyötteen Googlen käytäntöjen mukaisesti.

Laajennetun Google-tuotesyötteen sisältö

Osa syötteen kentistä määräytyy järjestelmän automaattisesti generoimien tietojen perusteella ja osa itse määrittämiesi tuotetietojen. Lisäksi voit määrittää valinnaisia syötekenttiä MyCashflow'n tuoteominaisuuksien avulla. Erityyppiset syötekentät on merkitty listalla oheisen esimerkin mukaisesti:

• Nimike = tuotesisältöjen perusteella määritettävä tieto
  • Nimike = tieto määritettävissä tuoteominaisuuksien avulla
  • Nimike = automaattisesti määrittyvä tieto, johon ei ole mahdollista vaikuttaa

Pakolliset

Seuraavat tiedot on määritettävä, jotta tuote hyväksytään Googlen järjestelmään:

• Nimi <g:title>: tuotteen tai variaation nimi (jos tuotteella on variaatioita, syöterivin nimi poimitaan automaattisesti variaatiolta)
  • Näkyvyys (tuote on näkyvillä tuotesyötteen versiossa ja kuuluu tuoteryhmään, joka on näkyvillä jossain versiossa)
  • Pakettikoko (jota tukee ainakin yksi kohdemaassa käytettävissä oleva toimitustapa)
  • Kuvaus <g:description>: asetetaan tuotelomakkeen kentässä Tuotekuvaus
  • Hinta <g:price>: tuotteen tai tuotevariaation perushinta ja valuutta
  • Brändi <g:brand>: tuotteen tuotemerkki
  • Tuotetyyppi <g:product_type>: tuotteen kategoriapolku verkkokaupassa
  • Kuvalinkki <g:image_link>: tuotteen tai tuotevariaation pääkuvan URL-osoite
  • Googlen tuoteluokka <g:google_product_category>: tuotteen Google-tuoteluokka.

Jos Google-tuoteluokka on Apparel & Accessories (vaatteet ja asusteet), määritä myös seuraavat kohderyhmän ja tuotteen ominaisuudet:

• sukupuoli
    • ikäryhmä
    • tuotteen väri
    • tuotteen koko

Lisäksi eräissä Google-tuoteluokissa pakollinen tieto on tuotteen viivakoodi (lue lisää Googlen sivustolta).

Sukupuolen ja ikäryhmän voit asettaa CSV-tuonnin avulla. Tuotteen värin ja koon voit asettaa tuoteominaisuuksien avulla.

Tuotteen viivakoodi puolestaan määritetään varastonseurannassa.

Tuotteen perustiedot

• Tunnus <g:id>: tuotteen tai tuotevariaation yksilöllinen tunniste
  • Linkki <g:link>: tuotteen tai tuotevariaation sivun URL-osoite
  • Lisäkuvalinkki <g:additional_image_link>: tuotteen lisäkuvan URL-osoite, enintään 10 lisäkuvaa

Hinta ja saatavuus

• Saatavuus <g:availability>: tuotteen tai tuotevariaation saatavuustieto:
    • Jos tuotelomakkeen Rajoitettu saatavuus -kohdassa on asetettu alkupäivämäärä, arvo on preorder.
    • Jos tuote on loppunut varastosta ja sille on asetettu varastoasetuksissa vaihtoehtoinen toimitusaika, arvo on backorder.
  • Saatavuuspäivä <g:availability_date>: tuotteen tai tuotevariaation saatavuuden alkamisaika (jos <g:availability>-kenttä on asetettu)
  • Kulut myydyistä tuotteista <g:cost_of_goods_sold>: tuotteen tai tuotevariaation ostohinta
  • Alennushinta <g:sale_price>: määrittyy tuotteeseen tai variaatioon kohdistuvan alennuskampanjan perusteella
    Alennushinnan on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • Tuotetta on myyty normaalilla hinnalla viimeisten 90 päivän aikana.
    • Alennus on yli  5 % ja alle 90 %.
    • Kampanja-aika on rajattu.
  • Alennushinnan voimassaoloaika <g:sale_price_effective_date>: tuotteen tai tuotevariaation alennushinnan voimassaoloaika

Tuotetunnukset

• GTIN <g:gtin>: tuotteen globaali kauppanumero
  • MPN (tuotteen valmistajan osanumero) <g:mpn>: tuotenumero
  • Tunniste olemassa <g:identifier_exists>: ilmaisee onko tuotteella tuotenumero

Yksityiskohtainen tuotekuvaus

• Kuntoluokka <g:condition>
  • Ikäryhmä <g:age_group>
  • Väri <g:color>
  • Sukupuoli <g:gender>
  • Materiaali <g:material>
  • Kuvio tai graafinen painatus <g:pattern>
  • Koko <g:size>
  • Tuoteryhmän tunnus <g:item_group_id>: tuotevariaation päätuotteen yksilöllinen tunniste
  • Tuotetiedot <g:product_detail>: tuotteen tekniset tiedot tai muut lisätiedot. Määritetään alimääritteillä:
    • Tuoteattribuutin tunniste <g:attribute_name>: tuotteelle asetetun tuoteominaisuuden tunniste
    • Tuoteattribuutin arvon tunniste <g:attribute_value>: tuotteelle asetetun tuoteominaisuuden arvo

Shopping-kampanjat ja muut määritykset

• Oma tunniste 0-2 <g:custom_label_n>: tuotteelle antamasi oma tunniste, jonka avulla Shopping-kampanjoiden hintatarjoukset ja raportointi järjestetään

Sijainnit

• Poissuljettu alue <g:excluded_destination>: asetus, jolla voit rajata tuotteen pois tietyntyyppisestä ohjelmasta tai mainoskampanjasta. Mahdolliset arvot:
    • Shopping_ads
    • Buy_on_Googlelistings
    • Display_ads
    • Local_inventory_ads
    • Free_listings
    • Free_local_listings

Toimitus

• Toimitus <g:shipping>: tuotteen toimitustiedot

Järjestelmä poimii seuraavat toimitustiedot

• Toimitusmaa <g:country>: tuotteen sallittu toimitusmaa
    • Toimitushinta <g:price>: tuotteen toimituksen hinta

Tuotesyötteen sisällön muokkaaminen tuoteominaisuuksien avulla

Voit määrittää tuoteominaisuuksina lähes kaikki Googlen tukemat tuotetiedot – mukaan lukien ne, joille ei ole sisäänrakennettua tukea MyCashflow'ssa (esim. kuntoluokitus tai energialuokka).

Alla käydään läpi uuden Google-tuotetiedon lisääminen tuotteelle:

1. Luo kauppaan uusi tuoteominaisuus haluamaasi Google-tuotetietoa varten:

Anna tuoteominaisuuden tunnisteeksi Google-tuotetiedon tunniste (esim. condition).

2. Luo tuoteominaisuudelle tarvittavat arvot:

Jos Google on asettanut rajoitteita, jotka koskevat tuotetiedon sisältöä (esim. sukupuoli ja kuntoluokitus), katso ne Googlen tuotetietojen listalta.

3. Lisää tuoteominaisuus käyttöön tuotteilla, joille haluat lisätä tiedon Google-tuotesyötteessä.

Uusi tuotetieto lisätään syötteeseen heti tallennettuasi tuotteen.

Voit myös lisätä tuotteita Shopping-kampanjoihin tuoteominaisuuksien perusteella. Lisätietoa aiheesta saat MyCashflow'n Google-asiantuntijalta.

Verkkokaupan käytäntöjen tarkistuslista

Jotta Google hyväksyy Kauppiaskeskus-tilisi, seuraavien tietojen on löydyttävä verkkokaupastasi:
  • toimitusehdot
  • maksutavat ja maksamiseen liittyvät kulut
  • palautusehdot, joissa kerrot selkeästi
    • miten tuotteet palautetaan
    • palautukseen liittyvät kustannukset
    • palautettavia tuotteita koskevat vaatimukset (alkuperäispakkaus, vain käyttämättömät tuotteet jne.)
    • käsittelyajat
  • rahojen palauttamiseen liittyvät käytännöt.

Tutustu myös Google Ads- ja Shopping-mainoskäytäntöihin.

Kampanjoiden aktivointi

Käyttöönoton vaiheessa luodut kampanjat ovat lähtökohtaisesti tauolla, ja ne tulee aktivoida Tuotemainokset-laajennuksen asetuksissa:

1. Mene sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Aseta kampanja aktiiviseksi Aktiivinen-vivun avulla.
Kampanjan aktivoinnin jälkeen mainokset alkavat näkyä Googlen palveluissa noin viikon sisällä, mikäli tuotesyötteesi ja verkkokauppasi ehdot läpäisevät Googlen tarkastuksen.

Ensimmäisten 3–4 viikon ajan Googlen koneoppimisalgoritmi kerää tarvittavaa tietoa mainoksia varten. Tänä aikana mainonnan suorituskyky ei välttämättä ole parhaalla tasolla.

Älykkään Shopping-kampanjan päivittäisen budjetin muokkaaminen

Päivittäinen mainosbudjetti ei aseta tiukkaa päiväkohtaista ylärajaa kulutukselle vaan määrittää, paljonko mainonta maksaa keskimäärin päivässä. Yksittäisenä päivänä kulutus voi olla pienempi tai suurempi, mutta pidemmällä tähtäimellä päiväbudjetti ei ylity.

Kuukausittaisen kulutuksen yläraja lasketaan kertoimella päiväbudjetti * 30.4.

Näin määrität päivittäisen budjetin:

1. Mene sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Paina Muokkaa kampanjaa -painiketta.
  5. Määritä uusi budjetti Päivittäinen budjetti -kentässä ja tallenna asetukset.

Tuotesyötteen kielen ja valuutan määrittäminen

Voit määrittää tuotesyötteen kielen ja valuutan kohdemaan mukaan, mikä nostaa Google Shopping -mainoksien tehokkuutta kyseisissä maissa.

Määritä kieli ja valuutta kohdemaan mukaan seuraavasti:

1. Ota käyttöön Valuuttamuunnin-laajennus ja valitse sen asetuksissa jokaisen kohdemaan valuutta.

Jos myyt Ruotsiin, sinun kannattaa ottaa käyttöön kyseisessä kauppaversiossa Klarna Payments -palvelu, joka sisältää tuen maksamiselle Ruotsin kruunuilla.

2. Luo kauppaversio kohdemaan kielellä.
    • Valitse version oletusvaluutaksi kohdemaan valuutta.
    • Valitse version oletusmaaksi kohdemaa.

Kun määrität kauppaversioiden asetukset näiden ohjeiden mukaan, asiakkaasi näkevät Googlen verkostoissa ilmestyvissä mainoksissa samat tiedot ja hinnat kuin verkkokaupan tuotesivuilla.

Raportit

Tuotemainokset-palvelu sisältää raportoinnin kaikille verkkokauppasi Shopping-kampanjoille, jotka ovat palvelun piirissä.

Älykkäät Shopping-kampanjat

Voit seurata kaikkien Älykkäiden Shopping -kampanjoidesi tuloksia suoraan verkkokaupan hallinnassa tili- ja kampanjakohtaisten raporttien avulla.

Löydät raportit Älykkäiden Shopping -kampanjoiden tuloksista hallinnan sivulta Tuotteet > Tuotemainokset.

Raporteissa huomioidaan ainoastaan Tuotemainokset-palvelun piirissä olevat Älykkäät Shopping-kampanjat.

Muut kampanjat

Jos sinulla on palvelun piirissä myös muita kuin Älykkäitä Shopping -kampanjoita, saat kerran kuukaudessa PDF-raportin, josta käyvät ilmi mm. jokaisen kampanjan:
  • konversioiden määrä
  • konversioiden yhteisarvo
  • keskimääräinen klikkihinta
  • mainonnan tuotto (ROAS)

Raportin yhteydessä saat myös MyCashflow'n asiantuntijan kommentit tehdyistä kehitystoimenpiteistä ja niiden vaikutuksista, pitkän aikavälin trendeistä sekä jatkokehityssuositukset.