MyCashflow'n Tuotemainokset-laajennuksen avulla voit integroida verkkokauppasi Google Kauppiaskeskukseen ja markkinoida tuotteitasi Googlen palveluissa.

Ominaisuudet

MyCashflow'n Tuotemainokset-palvelun avulla saat käyttöösi seuraavat toiminnot:

• Verkkokaupan oma Google-tuotesyöte.

Syöte päivittyy automaattisesti, joten tuotetiedot pysyvät itsestään ajan tasalla Googlen palveluissa.

• Google-hakumainokset, Älykkäät Shopping-kampanjat & Display-mainokset.

Älykkäät Shopping-kampanjat ovat Shopping-kampanjoiden ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjan yhdistelmiä, joiden tavoitteena on konversioarvojen, tavoittavuuden ja hintatarjousten optimointi. Kampanjat näkyvät esimerkiksi Google-haussa, Display-verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa.

Googlen ohjeissa on lisätietoa Älykkäiden Shopping-kampanjoiden mainostyypeistä.

• Älykkään Shopping-kampanjan luonti ja budjetin määrittäminen verkkokaupan hallintatyökalun avulla.
  • Älykkäiden Shopping-kampanjoiden seuranta verkkokaupan hallintatyökalun avulla.

Lue lisää MyCashflow'n Tuotemainokset-palvelusta.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Palvelun käytöstä veloitetaan Googlelle maksettava mainosbudjetti kulutuksen mukaan sekä MyCashflow'n palvelumaksu, joka on 20 % hallinnoitujen kampanjoiden kulutuksesta. Palvelumaksuun sisältyvät seuraavat tukipalvelut:
  • MyCashflow'n ja Googlen välissä jatkuvasti toimiva integraatio, jonka avulla verkkokauppasi tuotetiedot ovat aina ajan tasalla Googlen mainoksissa
  • tuki MyCashflow'n Google-asiantuntijalta, joka auttaa sinua verkkokauppasi tavoitteiden määrittämisessä sekä luo ja optimoi mainoskampanjat tavoitteidesi mukaisesti
  • kuukausittainen raportointi ja konsultaatio MyCashflow'n asiantuntijan kanssa.
Mainosbudjetin voit maksaa seuraavin tavoin:
  • MyCashflow-palvelumaksujen yhteydessä
    • ennakkoon kampanjoidesi päiväbudjetin mukaan
    • jälkikäteen kampanjoidesi toteutuneen kulutuksen mukaan
  • Googlen laskuttamana ennakkoon (vaatii maksutietojen asettamisen Google Ads -tilillesi).

Laskutustavasta riippumatta palvelun kokonaiskustannus on sama. MyCashflow'n laskutukseen sisältyy ALV, jonka voit vähentää kauppasi omista ALV-maksuista. Googlen irlantilaisen tytäryhtiön laskuttamana mainosbudjetin ALV on EU:n sisämarkkinasäädösten mukaisesti jo lähtökohtaisesti 0 %.

Lue palveluehdot.

Saatavuus

Shopping-mainokset ovat saatavilla useissa maissa. Mainosten kieli ja niissä käytettävä valuutta ovat tietyin rajoituksin valittavissa kohdemaan mukaan.

Tuetut maat ja kielet

Alla olevasta taulukosta näet, missä maissa voit mainostaa tuotteitasi Älykkäiden Shopping-kampanjoiden avulla. Kohdemaasta riippuen käytettävissä on yksi tai useampia kieliä. Englanninkielisen kampanjan voit kohdistaa mihin tahansa taulukossa nimettyyn maahan.

Lue lisää tuotesyötteiden käytöstä eri kielillä ja valuutoilla.

KohdemaaTuetut kielet (englannin lisäksi)
Alankomaat*hollanti
Australia
Belgia*ranska, hollanti
Espanjaespanja
Irlanti
Italiaitalia
Itävalta*saksa
Kreikka
Latvia
Liettua
Luxemburg
Portugaliportugali
Ranskaranska
Ruotsi**ruotsi
Saksasaksa
Slovenia
Suomi**suomi, ruotsi
Tanska
Viroviro

* Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus.

** Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus tai toimitus noutopisteeseen.

Shopping-mainosten maa- ja kielivaihtoehtoja voidaan lisätä tarpeen mukaan. Jos taulukosta puuttuu kohdemaa tai kieli, josta olet kiinnostunut, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun esimerkiksi hallintatyökalun chat-toiminnolla.

Jos kieli on käytettävissä useammassa kuin yhdessä maassa, voit mainostaa tuotteitasi niissä kaikissa yhden tuotesyötteen avulla. Esimerkiksi jos sinulla on tuotesyöte saksaksi, voit halutessasi kohdistaa kampanjan Saksan lisäksi myös Itävaltaan.

Tällä hetkellä verkkokauppasi hallintatyökalulla voit määrittää ainoastaan kampanjan pääkohdemaan. Jos haluat kohdistaa kampanjan myös muihin maihin, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Tuetut valuutat

Voit luoda tuotesyötteet verkkokaupan versioille, joiden oletusvaluutta on jokin seuraavista:
  • euro
  • Ruotsin kruunu
  • Tanskan kruunu

Käyttöönotto

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Voit käyttää tuotemainoksia vain kauppaversioissa, joilla on voimassa oleva SSL-sertifikaatti.

Tilaa tarvittaessa uusi SSL-sertifikaatti.

Näin otat käyttöön Tuotemainokset-palvelun:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotemainokset.
  2. Paina Aktivoi laajennus -painiketta.

Käyttöönottoprosessi alkaa.

3. Kirjaudu sisään Google-tilillä.

Käytä kirjautumiseen Google-tiliä, jolla haluat ylläpitää verkkokaupan Älykkäitä Shopping-kampanjoita.

4. Luo Kauppiaskeskus- ja Google Ads -tilit.

Valitse verkkokaupan versio, jossa haluat aluksi aktivoida tuotemainokset. Myöhemmin voit laajennuksen asetuksia muokkaamalla aktivoida tuotemainokset muissakin verkkokauppasi versioissa.

Laajennuksen toiminta edellyttää, että Google-tililläsi on Pulse247 Oy:n ylläpitämät Google Ads- ja Google Kauppiaskeskus -tilit. Tässä vaiheessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Jos tililläsi on jo Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit, voit valita ne, jolloin tilit siirtyvät Pulse247 Oy:n ylläpidettäviksi.
    • Jos sinulla ei vielä ole tilejä tai et halua siirtää niiden ylläpitoa Pulse247 Oy:lle, voit antaa MyCashflow'n luoda Google-tilillesi uudet Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit laajennuksen käyttöä varten.

Jokaisella verkkokaupan versiolla pitää olla omat Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit.

5. Luo mainoskampanja.

Syötä ensimmäisen Älykkään Shopping-kampanjan nimi. Oletusarvoisesti kampanjaan sisältyvät kaikki verkkokaupan tuotteet, jotka ovat näkyvillä edellisessä vaiheessa valitsemassasi versiossa. Vaihtoehtoisesti voit rajata kampanjan koskemaan valintasi mukaan vain osaa tuottelsta.

Kampanja ei aktivoidu käyttöönoton yhteydessä, vaan se pitää aktivoida erikseen.

Määritä myös haluamasi päivittäinen mainosbudjetti ja maksutapa. Voit maksaa mainoskulut MyCashflow'n maksupalvelujen yhteydessä tai Google Ads -tilisi kautta. Voit muuttaa maksutapa-asetuksia milloin tahansa.

6. Tarkista ja viimeistele version asetukset.

Tässä vaiheessa voit tarkistaa version asetukset, aktivoida kampanjasi raportointinäkymässä tai ottaa laajennuksen käyttöön toisessa versiossa.

Voit ottaa laajennuksen käyttöön muissa versioissa milloin tahansa laajennuksen asetuksissa Aktivoi laajennus uudelle versiolle -toiminnon avulla.

Käyttöönoton jälkeen verkkokaupassa
  • luodaan tai linkitetään tarvittavat Google-tilit
  • määritetään ja asennetaan konversioseuranta
  • käynnistetään tuotteiden siirto Kauppiaskeskukseen
  • luodaan kampanja Kauppiaskeskuksessa.

Lisäksi MyCashflow'n asiantuntijat tarkistavat asennuksen ja auttavat sinua Älykkäiden Shopping-kampanjoiden eteenpäin viemisessä.

Otettuasi Tuotemainokset-palvelun käyttöön on vielä huolehdittava seuraavista asioista:

Mainostettavien tuotteiden hallinta

Tässä osiossa käydään läpi mainoskampanjaan sisällytettävien tuotteiden valinta sekä tuotesyötteen sisällön määrittäminen tuotetietojen avulla.

Mainostettavien tuotteiden valitseminen

Mainostettavat tuotteet valitaan tallennetun haun perusteella. Luo tarvittaessa ensin uusi tallennettu haku, joka sisältää mainostettavat tuotteet.

Katso ohjeet tallennettujen hakujen luontiin.

Kun olet luonut tallennetun haun, valitse se käyttöön haluamallesi mainoskampanjalle:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse kampanja sivun alaosan listalta.
  3. Paina Muokkaa kampanjaa -painiketta kampanjan tiedoissa.
  4. Valitse luomasi tallennettu haku Kampanjan tuotevalikoima -valikosta.
  5. Tallenna kampanjan asetukset.

Tämän jälkeen mainoskampanjan tuotteet Googlessa päivittyvät seuraavan tuotteiden synkronoinnin yhteydessä. Synkronointi tapahtuu kerran vuorokaudessa aamuyöllä.

Et voi asettaa kampanjan tuotevalikoimaa verkkokaupan hallintatyökalulla, jos Google Adsissa on määritetty tuotevalikoiman suodatuksia (esim. kampanjaan on suodatettu tuotteet tuotemerkin perusteella).

Mainoskampanjalle valittua tuotehakua ei voi poistaa, ennen kuin se otetaan pois käytöstä kampanjalta.

Tuotetietojen määrittäminen tuotesyötettä varten

Määritä tuotetiedot mahdollisimman tarkasti verkkokauppasi hallintatyökalulla, jotta käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainosten klikkaamista. Tarkat tuotetiedot parantavat myös mainosten näkyvyyttä ja nostavat kustannustehokkuutta.

Määrittämiesi tietojen perusteella MyCashflow luo tuotesyötteen, joka välittyy automaattisesti Google Kauppiaskeskukseen hyväksyttäväksi. Tuotesyöte myös päivittyy automaattisesti, jos teet muutoksia tuotetietoihin.

Shopping-mainoksissa ei sallita lippujen, ajoneuvojen tai palveluiden mainostamista. Tiettyjen tuotteiden, kuten aikuisille suunnatun sisällön, vaarallisten tuotteiden, alkoholijuomien ja lääkkeiden, mainostaminen on rajoitettua.

Lue lisää Googlen ohjesivuilta.

MyCashflow'n Tuotemainokset-laajennus ei tue myöskään tuotepakettien, ladattavien tuotteiden eikä käytettyjen tuotteiden mainostamista.

Jos verkkokauppasi sisältää yllä mainittuja tuotetyyppejä, asiantuntijamme auttavat sinua toteuttamaan tuotesyötteen Googlen käytäntöjen mukaisesti.

Varmistaaksesi tuotteen sujuvan hyväksynnän Googlen mainontaan määritä ainakin seuraavat tiedot:

• tuotteen nimi
  • tuotekuvaus
  • näkyvyys (tuote on näkyvillä Tuotemainokset-versiossa ja kuuluu tuoteryhmään, joka on näkyvillä jossain versiossa)
  • hinta
  • pakettikoko (jota tukee ainakin yksi kohdemaassa käytettävissä oleva toimitustapa)
  • tuotemerkki
  • tuoteryhmä tai tuoteryhmät (enintään 5)
  • tuotteen pääkuva
  • Google-tuoteryhmä (määritetään tuotelomakkeen kohdassa Google-tuoteryhmä)
    • jos Google-tuoteryhmä on Apparel & Accessories (vaatteet ja asusteet), määritä myös seuraavat kohderyhmän ja tuotteen ominaisuudet:
      • sukupuoli
      • ikäryhmä
      • tuotteen väri
      • tuotteen koko
    • lisäksi tietyissä Google-tuoteryhmissä pakollinen tieto on tuotteen viivakoodi (lue lisää Googlen sivustolta).

Sukupuolen ja ikäryhmän voit asettaa CSV-tuonnin avulla. Tuotteen värin ja koon voit asettaa tuoteominaisuuksien avulla.

Tuotteen viivakoodi puolestaan määritetään varastonseurannassa.

Halutessasi voit määrittää myös seuraavat tiedot:

• tuotteen lisäkuvat (enintään 10)
  • ostohinta (variaatiollisten tuotteiden kohdalla määritettävä jokaiselle variaatiolle erikseen)
  • kampanjahinta, jonka on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • tuotetta on myyty normaalilla hinnalla viimeisten 90 päivän aikana
    • alennus on yli  5 % ja alle 90 %
    • kampanja-aika on rajattu
  • rajoitettu saatavuus (määritetään tuotelomakkeen kohdassa Rajoitettu saatavuus, minkä jälkeen tuote näkyy Shopping-mainoksissa ennakkomyytävänä)
  • vaihtoehtoinen toimitusaika (tuotteen tai variaation varastoasetuksissa kohdassa Jos tuote on loppu voit määrittää, kuinka monen päivän kuluttua tuote toimitetaan, tai asettaa kiinteän päivämäärän)
  • räätälöintivaihtoehdot
  • vapaavalintaisia tuoteominaisuuksia (syötteeseen sisältyvät kaikki ominaisuudet, joilla on käytössä valinta Näytä tuoteominaisuutena tuotesivulla)

Tuotesyötteen sisällön muokkaaminen

Voit muokata tuotesyötteen sisältöä käyttämällä tuoteominaisuuksien avulla seuraavasti:
  • Voit määrittää ja välittää Kauppiaskeskukseen tuoteominaisuuksina lähes kaikki Googlen tukemat tuotetiedot – mukaan lukien ne, joille ei ole sisäänrakennettua tukea MyCashflow'ssa (esim. kuntoluokitus tai energialuokka).
  • Voit lisätä tuotteita Shopping-kampanjoille tuoteominaisuuksien perusteella.

Lisätietoa aiheesta saat MyCashflow'n Google-asiantuntijalta.

Verkkokaupan käytäntöjen tarkistuslista

Jotta Google hyväksyy Kauppiaskeskus-tilisi, seuraavien tietojen on löydyttävä verkkokaupastasi:
  • toimitusehdot
  • maksutavat ja maksamiseen liittyvät kulut
  • palautusehdot, joissa kerrot selkeästi
    • miten tuotteet palautetaan
    • palautukseen liittyvät kustannukset
    • palautettavia tuotteita koskevat vaatimukset (alkuperäispakkaus, vain käyttämättömät tuotteet jne.)
    • käsittelyajat
  • rahojen palauttamiseen liittyvät käytännöt.

Tutustu myös Google Ads- ja Shopping-mainoskäytäntöihin.

Kampanjoiden aktivointi

Käyttöönoton vaiheessa luodut kampanjat ovat lähtökohtaisesti tauolla, ja ne tulee aktivoida Tuotemainokset-laajennuksen asetuksissa:

1. Mene sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Aseta kampanja aktiiviseksi Aktiivinen-vivun avulla.
Kampanjan aktivoinnin jälkeen mainokset alkavat näkyä Googlen palveluissa noin viikon sisällä, mikäli tuotesyötteesi ja verkkokauppasi ehdot läpäisevät Googlen tarkastuksen.

Ensimmäisten 3–4 viikon ajan Googlen koneoppimisalgoritmi kerää tarvittavaa tietoa mainoksia varten. Tänä aikana mainonnan suorituskyky ei välttämättä ole parhaalla tasolla.

Älykkään Shopping-kampanjan päivittäisen budjetin muokkaaminen

Päivittäinen mainosbudjetti ei aseta tiukkaa päiväkohtaista ylärajaa kulutukselle vaan määrittää, paljonko mainonta maksaa keskimäärin päivässä. Yksittäisenä päivänä kulutus voi olla pienempi tai suurempi, mutta pidemmällä tähtäimellä päiväbudjetti ei ylity.

Kuukausittaisen kulutuksen yläraja lasketaan kertoimella päiväbudjetti * 30.4.

Näin määrität päivittäisen budjetin:

1. Mene sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Paina Muokkaa kampanjaa -painiketta.
  5. Määritä uusi budjetti Päivittäinen budjetti -kentässä ja tallenna asetukset.

Mainostaminen kohdemaan kielellä ja valuutalla

Voit määrittää tuotesyötteen kielen ja valuutan kohdemaan mukaan, mikä nostaa mainonnan tehokkuutta kyseisissä maissa.

Määritä kieli ja valuutta kohdemaan mukaan seuraavasti:
  • Luo kauppaversio kohdemaan kielellä.
    • Valitse version oletusvaluutaksi kohdemaan valuutta.
    • Valitse version oletusmaaksi kohdemaa.
  • Ota käyttöön Valuuttamuunnin-laajennus ja valitse sen asetuksissa jokaisen kohdemaan valuutta.

Jos myyt Ruotsiin, sinun kannattaa ottaa käyttöön kyseisessä kauppaversiossa Klarna Payments -palvelu, joka sisältää tuen maksamiselle Ruotsin kruunuilla.

Kun määrität kauppaversioiden asetukset näiden ohjeiden mukaan, asiakkaasi näkevät Googlen verkostoissa ilmestyvissä mainoksissa samat tiedot ja hinnat kuin verkkokaupan tuotesivuilla.

Raportointi

Tuotemainokset-palvelu sisältää raportoinnin kaikille verkkokauppasi Shopping-kampanjoille, jotka ovat palvelun piirissä.

Älykkäät Shopping-kampanjat

Voit seurata kaikkien Älykkäiden Shopping -kampanjoidesi tuloksia suoraan verkkokaupan hallinnassa tili- ja kampanjakohtaisten raporttien avulla.

Löydät raportit Älykkäiden Shopping -kampanjoiden tuloksista hallinnan sivulta Tuotteet > Tuotemainokset.

Raporteissa huomioidaan ainoastaan Tuotemainokset-palvelun piirissä olevat Älykkäät Shopping-kampanjat.

Muut kampanjat

Jos sinulla on palvelun piirissä myös muita kuin Älykkäitä Shopping -kampanjoita, saat kerran kuukaudessa PDF-raportin, josta käyvät ilmi mm. jokaisen kampanjan:
  • konversioiden määrä
  • konversioiden yhteisarvo
  • keskimääräinen klikkihinta
  • mainonnan tuotto (ROAS)

Raportin yhteydessä saat myös MyCashflow'n asiantuntijan kommentit tehdyistä kehitystoimenpiteistä ja niiden vaikutuksista, pitkän aikavälin trendeistä sekä jatkokehityssuositukset.