MyCashflow'n Tuotemainokset-laajennuksen avulla voit integroida verkkokauppasi Google Kauppiaskeskukseen ja markkinoida tuotteitasi Googlen palveluissa.

Ominaisuudet

MyCashflow'n Tuotemainokset-palvelun avulla saat käyttöösi seuraavat toiminnot:

• Verkkokaupan oma Google-tuotesyöte.

Syöte päivittyy automaattisesti, joten tuotetiedot pysyvät itsestään ajan tasalla Googlen palveluissa.

• Google-hakumainokset, Älykkäät Shopping -kampanjat & Display-mainokset.

Älykkäät Shopping -kampanjat ovat Shopping-kampanjoiden ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjan yhdistelmiä, joiden tavoitteena on konversioarvojen, tavoittavuuden ja hintatarjousten optimointi. Kampanjat näytetään esim. Google-haussa, Display-verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa.

Lue lisää Älykkäiden Shopping -kampanjoiden mainostyypeistä.

• Älykkään Shopping -kampanjan luonti ja budjetin määrittäminen verkkokaupan hallinnassa.
  • Älykkäiden Shopping -kampanjoiden seuranta verkkokaupan hallinnassa.

Lue lisää MyCashflow'n Tuotemainokset-palvelusta.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Palvelun käytöstä veloitetaan mainosbudjetti kulutuksen mukaan sekä 20 %:n palvelumaksu hallinnoitujen kampanjoiden kulutuksesta. Palvelumaksuun sisältyy:
  • jatkuvasti pyörivä integraatio MyCashflow'n ja Googlen välissä, jonka avulla verkkokauppasi tuotetiedot ovat aina ajan tasalla Googlen mainoksissa
  • tuki MyCashflow'n Google-asiantuntijalta, joka auttaa sinua verkkokauppasi tavoitteiden määrittämisessä sekä luo ja optimoi mainoskampanjat tavoitteidesi mukaisesti
  • kuukasittainen raportointi ja konsultaatio MyCashflow'n asiantuntijan kanssa

Lue palveluehdot.

Saatavuus

Shopping-mainokset ovat saatavilla useissa maissa ja kielialueilla sekä useilla valuutoilla.

Tuetut maat

Alla olevassa taulukossa on esitelty maat, joissa voit mainostaa tuotteitasi Älykkäiden Shopping-kampanjoiden avulla sekä maakohtaiset toimituksiin liittyvät erikoisvaatimukset.

Uusia tuettuja maita lisätään jatkuvasti, joten jos listalta puuttuu maa, josta olet kiinnostunut, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun esim. hallintatyökalun chatin kautta.

Lue lisää tuotesyötteiden käytöstä eri kielillä ja valuutoilla.

MaaEdellyttää kotiinkuljetuksen tarjoamistaEdellyttää kotiinkuljetuksen tai toimituksen noutopisteeseen tarjoamista
AlankomaatKyllä
BelgiaKyllä
Espanja
Irlanti
Italia
ItävaltaKyllä
Kreikka
Portugali
Ranska
RuotsiKyllä
Saksa
Slovakia
SuomiKyllä
Tanska

Tuetut kielet

Voit mainostaa tuotteitasi seuraavilla kielillä:
  • englanti
  • espanja
  • hollanti
  • italia
  • portugali
  • ranska
  • ruotsi
  • saksa
  • suomi
  • tanska
Voit mainostaa tuotteitasi useissa maissa yhden tuotesyötteen avulla. Esimerkiksi jos sinulla on tuotesyöte saksaksi, voit halutessasi kohdistaa kampanjan Saksan lisäksi myös Itävaltaan ja muihin maihin, joiden saksankielisiä asukkaita haluat tavoittaa.

Tällä hetkellä verkkokauppasi hallinnassa voit määrittää ainoastaan kampanjan pääkohdemaan. Jos haluat kohdistaa kampanjan myös muihin maihin, ota yhteyttä ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Tuetut valuutat

Voit luoda tuotesyötteet versioille, joiden oletusvaluutat ovat:
  • euro
  • Ruotsin kruunu
  • Tanskan kruunu

Käyttöönotto

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Voit käyttää Tuotemainoksia vain kauppaversioissa, joilla on voimassa oleva SSL-sertifikaatti.

Tilaa tarvittaessa uusi SSL-sertifikaatti.

Näin otat Tuotemainokset-palvelun käyttöön:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotemainokset.
  2. Paina Aktivoi laajennus -painiketta.

Käyttöönottoprosessi alkaa. Alta löydät lisätietoa käyttöönoton eri vaiheista.

3. Kirjaudu sisään Google-tilillä:

Käytä kirjautumiseen Google-tiliä, jolla haluat ylläpitää verkkokaupan Älykkäitä Shopping -kampanjoita.

4. Luo Kauppiaskeskus- ja Google Ads -tilit:

Valitse tässä vaiheessa versio, jossa haluat aktivoida Tuotemainokset. Tämän version kaikki tuotteet lisätään oletusarvoisesti ensimmäiseen kampanjaasi.

Myöhemmin voit aktivoida Tuotemainokset muissakin verkkokauppasi versioissa laajennuksen asetuksissa.

Laajennuksen toiminta edellyttää, että Google-tililläsi on Pulse247 Oy:n ylläpitämät Google Ads- ja Google Kauppiaskeskus-tilit. Tässä vaiheessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Jos tililläsi on jo Ads- ja/tai Kauppiaskeskus-tilit, voit valita ne tässä vaiheessa, jolloin tilit siirretään Pulse247 Oy:n ylläpitoon.
    • Jos sinulla ei vielä ole tilejä tai et halua siirtää niiden ylläpitoa Pulse247 Oy:lle, voit valita että MyCashflow luo uudet Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit Google-tilillesi laajennuksen käyttöä varten.

Jokaisella kauppaversiolla on oltava erilliset Kauppiaskeskus- ja Google Ads -tilit.

5. Luo mainoskampanja:

Syötä ensimmäisen Älykkään Shopping -kampanjan nimi. Kampanjaan lisätään oletusarvoisesti kaikki edellisessä vaiheessa valitsemasi version näkyvillä olevat tuotteet.

Kampanjaa ei aktivoida käyttöönoton yhteydessä, vaan se pitää aktivoida erikseen.

Määritä myös haluamasi päivittäinen mainosbudjetti ja maksutapa – voit maksaa mainoskulut MyCashflow'n maksupalvelujen yhteydessä tai Google Ads -tilisi kautta. Voit muuttaa maksutapa-asetuksia milloin tahansa.

6. Tarkista ja viimeistele version asetukset:

Tässä vaiheessa voit tarkistaa version asetukset, aktivoida kampanjasi raportointinäkymässä tai ottaa laajennuksen käyttöön toisessa versiossa.

Voit ottaa laajennuksen käyttöön muissa versioissa milloin tahansa laajennuksen asetuksissa Aktivoi laajennus uudelle versiolle -toiminnon avulla.

Käyttöönoton jälkeen verkkokaupassa:
  • luodaan ja/tai linkitetään tarvittavat Google-tilit
  • määritellään ja asennetaan konversioseuranta
  • käynnistetään tuotteiden siirto Kauppiaskeskukseen
  • luodaan kampanja Kauppiaskeskuksessa

Lisäksi MyCashflow'n asiantuntijat tarkistavat asennuksen ja auttavat sinua Älykkäiden Shopping -kampanjoiden eteenpäin viemisessä.

Kun olet ottanut Tuotemainokset-palvelun käyttöön:

Tuotetietojen määrittäminen tuotesyötettä varten

Määritä tuotetiedot mahdollisimman tarkasti verkkokauppasi hallinnassa, jotta käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainosten klikkaamista. Tarkat tuotetiedot parantavat myös mainosten näkyvyyttä ja nostavat kustannustehokkuutta.

Määrittelemiesi tietojen perusteella MyCashflow luo tuotesyötteen, joka välitetään automaattisesti Google Kauppiaskeskukseen hyväksyttäväksi ja päivitetään kun teet muutoksia tuotetietoihin.

Shopping-mainoksissa ei sallita esim. lippujen, ajoneuvojen, palveluiden jne. mainostamista. Tiettyjen tuotteiden, kuten aikuisille suunnatun sisällön, vaarallisten tuotteiden, alkoholijuomien ja lääkkeiden mainostaminen on rajoitettu.

Lue lisää Googlen ohjeista.

MyCashflow'n Tuotemainokset-laajennus ei tue myöskään tuotepakettien, ladattavien tuotteiden eikä käytettyjen tuotteiden mainostamista.

Jos verkkokauppasi sisältää yllä mainittuja tuotetyyppejä, asiantuntijamme auttavat sinua toteuttamaan tuotesyötteen Googlen käytäntöjen mukaisesti.

Varmistaaksesi tuotteen sujuvan hyväksynnän Googlen mainontaan, määrittele ainakin seuraavat tiedot:

• Nimi
  • Tuotekuvaus
  • Näkyvyys (tuote on näkyvillä Tuotemainokset-versiossa ja kuuluu tuoteryhmään, joka on näkyvillä jossain versiossa)
  • Hinta
  • Pakettikoko (joka on tuettuna ainakin yhdellä toimitustavalla, jolla toimitetaan kohdemaahan)
  • Tuotemerkki
  • Tuoteryhmä (enintään 5 kpl)
  • Tuotteen pääkuva
  • Google-tuoteryhmä (määritetään tuotelomakkeen Google-tuoteryhmä-kohdassa)
    Jos Google-tuoteryhmä on Apparel & Accessories, määritä myös:
    • Sukupuoli
    • Ikäryhmä
    • Väri
    • Koko

Sukupuolen ja ikäryhmän voit asettaa CSV-tuonnin avulla, ja värin ja koon kokeellisen Tuotesuodattimet-ominaisuuden avulla, joka on saatavilla alkaen Advanced-paketista.

• Tietyissä Google-tuoteryhmissä tuotteen viivakoodi on pakollinen tieto. Lue lisää Googlen-sivustolla

Viivakoodi määritetään varastonseurannassa.

Lisäksi voit määritellä myös:

• Tuotteen lisäkuvat (enintään 10)
  • Kampanjahinnan, jonka on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • Tuotetta on myyty normaalilla hinnalla viimeisten 90 päivän aikana.
    • Alennus on yli 5 % ja alle 90 %.
    • Kampanja-aika on rajattu.
  • Rajoitettu saatavuus (Määritetään tuotelomakkeen kohdassa Rajoitettu saatavuus. Kun asetettu, tuote näytetään Shopping-mainoksissa ennakkomyytävänä.)
  • Räätälöintivaihtoehdot

Verkkokaupan käytäntöjen tarkistuslista

Jotta Google hyväksyy Kauppiaskeskus-tilisi, verkkokaupastasi on löydyttävä seuraavat tiedot:
  • toimitusehdot
  • maksutavat ja maksamiseen liittyvät kulut
  • palautusehdot joissa kerrot selkeästi:
    • miten tuotteet palautetaan
    • palautukseen liittyvistä kustannuksista
    • palautettavia tuotteita koskevat vaatimuksista (alkuperäispakkaus, vain käyttämättömät tuotteet jne.)
    • käsittelyajat
  • rahojen palauttamiseen liittyvät käytännöt

Tutustu myös Google Ads ja Shopping-mainoskäytäntöihin.

Kampanjoiden aktivointi

Lähtökohtaisesti käyttöönoton vaiheessa luodut kampanjat ovat tauolla ja ne tulee aktivoida Tuotemainosten asetuksissa:

1. Mene sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Aseta kampanja aktiiviseksi Aktiivinen-vivun avulla.
Kampanjan aktivoinnin jälkeen, jos tuotesyöttessi ja verkkokauppasi ehdot käyvät Googlen tarkistukesta onnistuneesti läpi, mainokset alkavat näkyä Googlen palveluissa n. viikon sisällä.

Ensimmäisten 3–4 viikon ajan Googlen koneoppimisalgoritmi kerää tarvittavaa tietoa mainoksia varten. Tänä aikana mainonnan suorituskyky ei välttämättä ole parhaalla tasolla.

Älykkään Shopping -kampanjan päivittäisen budjetin muokkaaminen

Päivittäinen mainosbudjetti ei aseta tiukkaa ylärajaa kulutukselle yksittäiselle päivälle vaan määrittää, paljonko mainonta maksaa keskimäärin päivässä. Yksittäisenä päivänä kulutus voi olla pienempi tai suurempi, mutta pidemmällä tähtäimellä päiväbudjettia ei ylitetä.

Kuukausittaisen kulutuksen yläraja lasketaan kertoimella päiväbudjetti * 30.4.

Näin määrität päivittäisen budjetin:

1. Mene sivulle Tuotteet > Tuotemainokset.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Paina Muokkaa kampanjaa -painiketta.
  5. Määritä uusi budjetti Päivittäinen budjetti -kentässä ja tallenna asetukset.

Mainostaminen kohdemaan kielellä ja valuutalla

Voit määrittää tuotesyötteen kielen ja valuutan kohdemaan mukaan, mikä nostaa mainonnan tehokkuutta kyseisissä maissa.

Määrittääksesi kielen ja valuutan kohdemaan mukaan:
  • Luo kauppaversio kohdemaan kielellä
    • Valitse version oletusvaluutaksi kohdemaan valuutta
    • Valitse version oletusmaaksi kohdemaa
  • Ota käyttöön Valuuttamuunnin-laajennus ja valitse sen asetuksissa jokaisen kohdemaan valuutta.

Jos myyt Ruotsiin, sinun kannattaa ottaa käyttöön kyseisessä kauppaversiossa Klarna Payments -palvelu, joka sisältää tuen maksamiselle Ruotsin kruunuilla.

Kun määrität kauppaversioiden asetukset näiden ohjeiden mukaan, asiakkaasi näkevät Googlen verkostoissa ilmestyvissä mainoksissa ja verkkokaupan tuotesivuilla samat tiedot ja hinnat.

Raportointi

Tuotemainokset-palvelu sisältää raportoinnin kaikille verkkokauppasi Shopping-kampanjoille, jotka ovat palvelun piirissä.

Älykkäiden Shopping -kampanjat

Voit seurata kaikkien Älykkäiden Shopping -kampanjoidesi tuloksia suoraan verkkokaupan hallinnassa tili- ja kampanjakohtaisten raporttien avulla.

Löydät raportit Älykkäiden Shopping -kampanjoiden tuloksista hallinnan sivulta Tuotteet > Tuotemainokset.

Raporteissa huomioidaan ainoastaan Tuotemainokset-palvelun piirissä olevat Älykkäät Shopping -kampanjat.

Muut kampanjat

Jos sinulla on palvelun piirissä myös muita kuin Älykkäitä Shopping -kampanjoita, saat kerran kuukaudessa PDF-raportin, josta käyvät ilmi mm. jokaisen kampanjan:
  • konversioiden määrä
  • konversioiden yhteisarvo
  • keskimääräinen klikkihinta
  • mainonnan tuotto (ROAS)

Raportin yhteydessä saat myös MyCashflow'n asiantuntijan kommentit tehdyistä kehitystoimenpiteistä ja niiden vaikutuksista, pitkän aikavälin trendeistä sekä jatkokehityssuositukset.