Uudelleenohjaukset-laajennuksella voit luoda 301-uudelleenohjauksia verkkokauppaasi.

Uudelleenohjauksien luominen on hyödyllistä erityisesti silloin, kun siirrät sisältöä tai sivujen URL-osoitteet muuttuvat. Kun luot uudelleenohjauksen vanhasta osoitteesta uuteen kohteeseen, asiakkaasi eivät turhaan näe verkkokaupassasi virhesivuja etsiessään sisältöä vanhasta osoitteesta.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Hinnoittelu

Laajennuksen käyttö on maksutonta.

Uudelleenohjauksien luominen

1. Anna Lähdeosoite-kenttään osoite, josta haluat ohjata liikenteen toiseen osoitteeseen – siis esimerkiksi osoite, josta olet siirtänyt sisältöä muualle.

Lähdeosoite voi olla kaupan sisäinen suhteellinen (esim. /category/5) tai absoluuttinen osoite (esim. https://www.example.com/). Absoluuttisen osoitteen käyttö lähdeosoitteena edellyttää, että verkkotunnus on liitetty verkkokauppaasi.

Katso lisätietoja verkkotunnuksista MyCashflow-kaupoissa.

Kaikissa lähdeosoitteessa voit käyttää myös wildcard-loppuliitettä /*, jolloin kaikista annetun verkkotunnuksen alaosoitteista ohjataan kohdeosoitteeseen.

Esimerkiksi:
    • kun annat lähdeosoitteeksi https://www.example.com/*, osoitteesta https://www.example.com/subpage ohjataan kohdeosoitteeseen,
    • kun annat lähdeosoitteeksi /category/5/*, tuoteryhmän sivulta ohjataan kohdeosoitteeseen myös parametreja sisältävistä osoitteista, esim. /category/5/?referrer=partnercampaign

Jos uudelleenohjattavat osoitteet sisältävät skandimerkkejä (ä, ö, å), ne on URL-enkoodattava (esim. /ota-yhteyttä on muutettava muotoon /ota-yhteytt%C3%A4).

Voit käyttää URL-enkoodaukseen esimerkiksi sivustoa https://www.urlencoder.org/

Osoitteet eivät voi sisältää useampaa kuin yhden &-merkin.

Et voi luoda yhdestä lähdeosoitteesta uudelleenohjausta useaan kohteeseen. Yhteen kohdeosoitteeseen voi kuitenkin ohjata useasta lähteestä.

2. Anna Kohdeosoite-kenttään uudelleenohjauksen kohde, eli esimerkiksi siirretyn sisällön uusi sijainti.

Kohdeosoite voi olla suhteellinen tai absoluuttinen (https://www.example.com/) osoite. Voit myös ohjata verkkokaupan ulkopuoliseen osoitteeseen.

3. Kun olet määrittänyt lähde- ja kohdeosoitteet, paina Lisää-painiketta.

Uudelleenohjauksien poistaminen

Voit poistaa yksittäisen uudelleenohjauksen painamalla rivin oikeassa reunassa -painiketta.

Poista useita uudelleenohjauksia kerralla valitsemalla ne rivin vasemmasta reunasta ja painamalla Poista valitut -painiketta listan yllä.