Matkahuolto-laajennuksen avulla voit tulostaa verkkokaupan hallintatyökalusta osoitekortteja tilauksille, jotka toimitat käyttäen Matkahuollon palveluja.

Hinnoittelu

Laajennuksen käyttö on maksutonta, mutta vaatii kuljetussopimuksen Matkahuollon kanssa. Pyydä tarjous pakettipalveluista Matkahuollon yritysmyynniltä.

Laajennuksen tukemat kuljetuspalvelut

MyCashflow'n Matkahuolto-laajennus tukee seuraavia palveluita:

• Lähellä-paketti (toimitus Matkahuollon palvelupisteeseen tai pakettiautomaattiin)
  • XXS-paketti (kuten Lähellä-paketti mutta pienikokoisille lähetyksille)
  • XXS-luukkuunjakelu (pienikokoinen lähetys vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon)
  • Kotijakelu (toimitus vastaanottajan osoitteeseen erikseen sovittavana ajankohtana)
  • Jakopaketti (toimitus vastaanottajan osoitteeseen arkipäivinä klo 8–16 ilman erillistä ilmoitusta; sopii erityisesti yritysasiakkaille)
  • Lavarahti (painavien ja isokokoisten lähetysten nouto ja toimitus vastaanottajan osoitteeseen)
  • Ulkomaan Lähellä-paketti
  • Ulkomaan Jakopaketti

Lue Matkahuollon sivustolta tarkemmat kuvaukset pakettipalveluista Suomeen ja ulkomaille.

Matkahuolto on liittänyt Bussipaketti-palvelun Lähellä-pakettiin 1.4.2023, eikä uusien Bussipakettia käyttävien toimitustapojen luominen ole enää mahdollista. Jos verkkokaupassasi on aiemmin luotuja Bussipaketti-toimitustapoja, ne kannattaa korvata Lähellä-pakettia käyttävillä toimitustavoilla. (Lue lisää Shipitin tiedotteesta.)

Matkahuollon Pikapaketti-palvelu ei ole enää saatavilla laajennuksen kautta, sillä 4.9.2023 alkaen sen on voinut ostaa ainoastaan Matkahuollon omista myyntikanavista tietyille linja-autovuoroille. Kaikki Pikapakettia käyttävät toimitustavat on muutettu käyttämään MyCashflow'n omia osoitekortteja, ja ne kannattaa korvata Lähellä-pakettia käyttävillä toimitustavoilla. (Lue lisää Matkahuollon tiedotteesta.)

Toimitustavan lisäpalvelut

Joihinkin kuljetuspalveluihin on mahdollista liittää lisäpalveluja, jotka vaikuttavat lähetysten käsittelyyn tai toimitukseen. Voit ottaa niitä käyttöön toimitustavan asetusten kohdassa Toimitustavan lisäpalvelut.

Valitsemasi lisäpalvelut koskevat kaikkia lähetyksiä, jotka käyttävät kyseistä toimitustapaa.

Toimitustavan lisäpalvelut ovat maksullisia, mikä kannattaa ottaa huomioon toimituskuluja määrittäessäsi. Katso Matkahuollon pakettipalvelujen hinnat sopimusasiakkaille.

Laajennus tukee seuraavia toimitustavan lisäpalveluja soveltuvien kuljetuspalvelujen kanssa:

• Särkyvää – varovasti kuljetettava: pakkaa tuote asianmukaisesti ja kiinnitä pakkaukseen Matkahuollon Varovasti-tarrat (Lähellä-paketti, Kotijakelu, Jakopaketti).
  • Suuri: lähetykselle tulee Iso-lisä, kun paketin mitta on yli 60 x 60 x 100 cm tai paino on yli 30 kg.

Asennus ja käyttöönotto

1. Tilaa Matkahuollon pakettipalvelut ja pyydä Matkahuollon asiakaspalvelusta verkkokauppaliittymän tunnukset.
  2. Syötä Matkahuollolta saamasi tunnukset verkkokaupan hallinnan sivulle Tili > Laajennukset > Matkahuolto.
  3. Voit halutessasi muuttaa tilauksen oletuspainoa, joka välittyy Matkahuollolle, jos tilauksen paino on 0.
  4. Jos lähettäjän osoite on eri kuin verkkokaupan yhteystiedoissa määritetty osoite, täytä se laajennuksen asetuksiin.
  5. Tallenna laajennuksen asetukset.

Kun olet määrittänyt laajennuksen asetukset, siirry luomaan Matkahuollon palveluille uusia toimitustapoja:

1. Luo toimitustapa, jonka osoitekortit haluat tulostaa Matkahuollon kautta.

Valitse Toimituspalvelu -kohdassa toimituspalveluksi Matkahuolto ja sen pudotusvalikosta pakettipalvelu.

Lisätietoa pakettipalveluista löydät Matkahuollon sivuilta.

2. Paina Tallenna-painiketta.
  3. Määritä toimitustavan muut asetukset haluamiksesi ja tallenna toimitustapa lopuksi.

Kun Matkahuolto-laajennus on käytössä, voit tulostaa tilausten osoitekortteja hallintatyökalun tilaussivun Lähetystiedot-osiossa. Tilauksen tiedoista löydät myös Lähetyksen seuranta -linkin, jonka kautta pääset tarkastelemaan toimituksen etenemistä Matkahuollon järjestelmässä.

Osoitekorttien koon määrittäminen

Kun tilauksen toimitustapa käyttää Matkahuolto-integraatiota, voit toimitustavan asetuksissa valita tulostettavan osoitekortin koon seuraavista vaihtoehdoista:
  • A5
  • 10x15

Näin määrität osoitekorttien tulostuskoon:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa vasemman reunan valikosta toimitustapa, joka käyttää Matkahuolto-integraatiota.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Valitse toimitustapalomakkeen Tulostuskoko-kohdan pudotusvalikosta sopiva kokovaihtoehto.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Osoitekorttien tulostaminen

Näin tulostat tilaukselle Matkahuolto-palvelun osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa Matkahuolto-toimitustapaa käyttävä tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu. Jos lähetykseen kuuluu useita paketteja, kullekin tulee oma osoitekortti, jotka tulostuvat eri sivuille.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Palautuskorttien tulostaminen

Mahdollisia asiakaspalautuksia varten voit asettaa palvelun luomaan tilaukselle palautuskortin tulostettavaksi yhdessä osoitekortin kanssa.

Palautuskorttien tulostamista tukevat palvelut

Seuraavat Matkahuolto-integraation kautta saatavilla olevat palvelut tarjoavat tulostettavan palautuskortin:

• Lähellä-paketti
  • XXS-paketti
  • Kotijakelu
  • Jakopaketti
  • Lavarahti
  • Eestin Lähellä-paketti
  • Eestin Jakopaketti

Palautuskorttien käyttöönotto

Näin aktivoit palautuskorttien tulostuksen haluamallesi toimitustavalle:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa Matkahuolto-laajennusta käyttävä toimitustapa vasemman reunan valikosta.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Aktivoi toimitustapalomakkeen Lisäpalvelut-osiossa Tulosta palautuskortti -valinta.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Tämän jälkeen palautuskortti sisältyy lisäsivuna kaikkiin kyseiselle toimitustavalle luotaviin osoitekortteihin.

Noutopistetyypit

Toimituspalvelusta riippuen asiakas voi valita kassalla toimi- tai noutopisteen, jonka asiakaspalvelusta haluaa noutaa pakettinsa. Noutopiste voi olla myös itsepalveluun perustuva pakettiautomaatti sisä- tai ulkotiloissa.

Kun toimitustapa käyttää Matkahuolto-laajennusta, voit rajoittaa asiakkaan valittavissa olevia noutopistetyyppejä. Rajoittamismahdollisuus koskee seuraavanlaisia lähetyksiä:

• Lähellä-paketti
  • XXS-paketti
Määrittääksesi sallitut noutopistetyypit avaa toimitustapalomake ja valitse sopiva vaihtoehto Lisäpalvelut-osion Noutopistetyypit-pudotusvalikosta (vaihtoehdot ovat järjestyksessä sallivimmasta rajaavimpaan):
  • Toimipisteet, noutopisteet, automaatit
  • Toimipisteet, noutopisteet, automaatit (pois lukien ulkoautomaatit)
  • Toimipisteet ja noutopisteet
  • Toimipisteet

Noutopistetyypeistä kannattaa rajata pois ulkoautomaatit, jos et halua pakettien olevan alttiina ulkoilmalle. Kaikki automaatit voit rajata pois, jos lähettämäsi paketit ovat hyvin isokokoisia.

Eniten säilytystilaa kaikenkokoisille paketeille on Matkahuollon toimipisteissä.

Henkilökohtaisesti luovutettavat lähetykset

Henkilökohtaisesti luovutettava -lisäpalvelussa lähetys luovutetaan vain lähetykseen merkitylle vastaanottajalle, eikä sitä luovuteta valtakirjalla.

Palvelu koskee vain seuraavanlaisia lähetyksiä:
  • Kotijakelu
  • Jakopaketti

Määrittääksesi toimitustavalle Henkilökohtaisesti luovutettava -lisäpalvelun avaa toimitustapalomake ja valitse Lisäpalvelut-osiosta sopiva vaihtoehto.

Toimituspalvelujen edellyttämät tullaus- ja mittatiedot

Yleensä toimituspalvelu edellyttää tullaustietojen ja mittojen määrittämistä lähetyksille, joiden määräpaikka on tullirajan takana (kuten lähetettäessä EU-alueelta muualle maailmaan; erityistapauksena vaatimus koskee myös Ahvenanmaan ja muun EU-alueen välisiä lähetyksiä). Tämä voi laajennuksessa toteutua seuraavin tavoin:

• Lähetyksen sisällön oletuskuvaus (määritä sivulla Asetukset > Tilausasetukset)
    • Lähellä-paketti
    • XXS-paketti
    • Kotijakelu
    • Jakopaketti
    • Lavarahti
    • Ulkomaan Lähellä-paketti
    • Ulkomaan Jakopaketti

Jos lähetystä ei tarvitse tullata eikä toimituspalvelu muusta syystä vaadi määrittämään sen oikeita mittoja, Matkahuolto-laajennus käyttää oletusmittoja 15 x 15 x 15 cm.