MyCashflow'n tuotevariaatioiden avulla voit erottaa toisistaan yhden tuotteen erilaiset mallit, värit tai koot. Esimerkiksi vaatteita myydessäsi voit luoda omat variaatiot tuotteen jokaiselle värille ja koolle.

Tuotteiden variaatioiden määrää ei ole rajattu, eikä variaatioiden luominen ei kuluta käytössäsi olevan MyCashflow-palvelupaketin tuotesaldoa.

Kun olet luonut tuotteelle variaatioita, kävijäsi valitsevat ostaessaan aina yhden variaation.

Näet kaikki yhden tuotteen variaatiot hallintatyökalun tuotekortin Varasto-välilehdellä.

Tuotevariaation luominen

Tuotevariaatioita luodaan hallintatyökalun tuotekortin Varasto-välilehdellä.

Jos päätuotteelle on määritelty varastosaldo, et voi lisätä variaatioita ennen kuin olet ottanut päätuotteen varastosaldon pois päältä.

Jos haluat seurata variaatiollisen tuotteen varastotilannetta, anna jokaiselle variaatiolle oma varastosaldo.

1. Valitse tuote, josta haluat luoda uuden variaation painamalla tuotteen nimeä Tuotteet-sivun tuotelistauksessa.

Tuotekortti aukeaa.

2. Aloita uuden variaation luominen siirtymällä tuotekortin Varasto-välilehdelle ja valitsemalla kohta Tuotteesta on useita variaatioita.
  3. Paina Lisää variaatio -painiketta.

Tuotevariaatiolomake avautuu.

4. Syötä kaikki tarvittavat tiedot lomakkeelle. Tyhjäksi jättämissäsi kohdissa käytetään samoja tietoja kuin päätuotteella (paitsi tuotenumeroa).
    Variaatioiden tuotenumeroja käytetään pääasiassa tunnistamaan variaatio tiedonsiirroissa MyCashflow'n ja muiden ohjelmistojen välillä.

Varmista että tuotenumerot ovat yksilöllisiä

Mikäli useammalla tuotteella tai variaatiolla on sama tuotenumero, tiedonsiirrossa järjestelmien välillä tapahtuu lähes varmasti virheitä.

Älä käytä samoja tuotenumeroita tuotteilla ja variaatioilla. Vaikka duplikaatit tuotenumerot eivät aiheuttaisikaan teknisiä virheitä, ne voivat hankaloittaa tuotteiden ylläpitoa.

Mikäli variaatiolla ei ole omaa tuotenumeroa, päätuotteen tuotenumero ei korvaa sitä.

5. Jos haluat määrittää variaatiolle yksilölliset varastotiedot, rastita kohta Tätä tuotetta on rajallinen määrä varastossa.
  6. Paina lopuksi Tallenna -painiketta.

Tuotevariaatio luodaan uudelle riville tuotevariaatiolistalla.

Variaatiosplitterin käyttäminen

Variaatiosplitterin avulla voit luoda variaatioiden ominaisuuksista vaiheittaisia pudotusvalikkoja verkkokaupan tuotesivuille. Variaatiosplitteriä kannattaa käyttää, kun tuotteen variaatioilla on useita vaihtelevia ominaisuuksia (esim. koko ja väri). Tällöin asiakas valitsee haluamansa variaation ominaisuuksien perusteella variaatiosplitterin tuottamista pudotusvalikoista.

Variaatiosplitterin täytyy olla tuettuna kaupan teemassa

Jos variaatiosplitteri ei toimi tuotesivulla, sitä ei todennäköisesti ole tuettu verkkokaupan teemassa.

Lue tarvittaessa lisää variaatiosplitterin teematuen lisäämisestä.

Huomio: Variaatiosplitteri ei tue tuotepaketteja.

MyCashflow'n uusin oletusteema ei sisällä valmista tukea variaatiosplitterille.

Näin luot variaation käyttämällä variaatiosplitteriä:

1. Paina tuotekortin Varasto-välilehdellä Lisää variaatio -painiketta.
  2. Anna variaation nimessä haluamasi ominaisuudet seuraavan mallin mukaan:

Ominaisuuden nimi: arvo | Ominaisuuden nimi: arvo

Esimerkiksi erikokoisten ja -väristen paitojen kohdalla voit antaa seuraavanlaisia tietoja variaation nimessä:

Koko: S | Väri: Punainen

Koko: S | Väri: Vihreä

Koko: S | Väri: Sininen

Koko: L | Väri: Punainen

Koko: L | Väri: Vihreä

3. Paina lopuksi Tallenna -painiketta.

Variaatiosplitteri muuntaa tällä tavoin luodut variaatiot automaattisesti interaktiivisiksi valikoiksi kaupassasi. Saatavilla olevat valinnat luodaan samassa järjestyksessä, jossa annat ne.

Variaatiosplitterin teematuen lisääminen

Jos variaatiosplitteri ei toimi verkkokaupassa, vaikka variaatiot on nimetty vaaditun mallin mukaan, todennäköisesti verkkokaupan teema ei sisällä tukea variaatiosplitterille.

Variaatiosplitterin asentaminen vaatii teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaamista. Jos tämä ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Katso teemaoppaasta ohjeet variaatiosplitterin asentamiseen.

Variaatioiden tuotekuvien hallinta

Voit antaa verkkokaupan tuotevariaatioille yksilölliset tuotekuvat, jotka näytetään mm. tuotesivulla, kassalla ja asiakkaille lähetettävissä ilmoituksissa.

Tuotekuvien liittäminen variaatioihin

Voit liittää hallintatyökalussa tuotekuvia variaatioihin kahdella eri tavalla, jotka on esitelty alla.

Variaatioiden tuotekuvat eivät ole yhteensopivia variaatiosplitterin kanssa.

Jos variaatioiden nimeämisessä on käytetty variaatiosplitteriä, tuotekuvalliset variaatiot eivät toimi oikein tuotesivulla:

• Tuotekortin variaatiokuvatyökalulla liitetyn variaation valinta ei toimi ostolomakkeella.
  • Kuvatekstin avulla liitettyä variaatiokuvaa ei saa näkyviin kuvagalleriassa.

Tuotekuvien liittäminen variaatioihin tuotekortilla

Hallintatyökalun tuotekortilta löydät helppokäyttöisen työkalun, jonka avulla voit liittää tuotteen kuvia variaatioihin.

Kun liität tuotekuvia variaatioihin tällä tavalla, kuvien näyttäminen tuotesivulla edellyttää, että variaatiokuvien Interface-tagit on lisätty tuotteen sivupohjaan (themes/shop/THEME/product.html).

Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet variaatiokuvien teematoteutukseen.

Jos teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä verkkokaupan teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

1. Avaa haluamasi tuote muokattavaksi hallintatyökalun Tuotteet-sivulta.
  2. Varmista, että tuotteelle on lisätty kuva, jonka haluat liittää variaatioon.
  3. Tuotekortin Varasto-välilehdellä paina haluamasi variaation kuvaa.

Saat näkyviin kaikki tuotteelle lisätyt, variaatioon liitettävissä olevat kuvat.

4. Valitse haluamasi kuva ja paina Tallenna-painiketta.

Kuva on nyt liitetty variaatioon.

Tuotekuvien liittäminen variaatioihin kuvatekstin avulla

Jos tuotekortin variaatiokuvatyökalulle ei ole lisätty tukea verkkokaupan teemaan, voit liittää variaatioon tuotekuvan myös asettamalla variaation nimen halutun kuvan kuvatekstiksi.

Kun liität tuotekuvia variaatioille tällä tavalla, valitun variaation kuvan näyttäminen oikein tuotesivulla edellyttää, että verkkokaupan teemaan on lisätty galleriakuvan vaihtamiseen käytettävä JavaScript-plugin.

Katso ohjeet pluginin käyttöönottoon.

Jos teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä verkkokaupan teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

1. Avaa haluamasi tuote muokattavaksi hallintatyökalun Tuotteet-sivulta.
  2. Varmista, että tuotteelle on lisätty kuva, jonka haluat liittää variaatioon.
  3. Paina haluamaasi tuotekuvaa tuotekortin tuotekuvalistalla.

Kuvan tiedot ja asetukset aukeavat.

4. Anna kuvatekstiksi variaation nimi, johon haluat liittää kuvan.

Päivitä myös päätuotteen tuotekuvan kuvateksti vastaamaan jotakin variaatiota, jotta senkin voi vaihtaa näkyviin valitsemalla jonkin variaation.

5. Tallenna kuvateksti ja sulje kuvan tiedot. Toista sama jokaiselle variaatiolle, jolle haluat yksilöllisen kuvan.

Tarkista lopuksi verkkokaupan julkiselta puolelta, että kuva liitettiin haluamaasi variaatioon.

Asiakkaan valitessa uuden variaation verkkokaupan julkisella puolella variaatioon liitetty tuotekuva vaihdetaan näkyviin.

Voit nyt määrittää muiden variaatioiden kuvat samalla tavalla.

Kuvien poistaminen variaatioilta

Jos olet liittänyt variaatioon väärän tuotekuvan, voit poistaa sen poistamalla kyseisen tuotekuvan tuotteelta. Tällöin variaation tuotekuvaksi asetetaan automaattisesti tuotteen pääkuva.

Variaatioiden järjesteleminen

1. Tartu hiirellä rivin vasemmassa reunassa näkyvään -kuvakkeeseen. Kuvake tulee näkyviin, kun viet hiiren rivin päälle.
  2. Raahaa rivi haluamallesi kohdalle listalla.

Variaatioiden järjestys päivittyy välittömästi verkkokaupassa.

Variaatioihin linkittäminen

Kun olet luonut verkkokauppaan tuotevariaatioita, voit luoda niihin suoria linkkejä liittämällä tuotelinkkiin variaation ID:n muodossa ?variation_id=8.

Kun kävijä seuraa linkkiä tuotesivulle, määrittämäsi tuotevariaatio on valittuna valmiiksi tuotesivulla.

Löydät tuotevariaatioiden ID:t esimerkiksi CSV-viennin avulla.