Google Analytics 4 -laajennus korvaa vanhan Google Analytics -laajennuksen.

Jos vanha laajennus on käytössä verkkokaupassasi, älä poista sitä. Google suosittelee uutta ja vanhaa toteutusta käytettäväksi rinnakkain vanhan poistumiseen asti 1.7.2023.

Lue lisää uuden ja vanhan Analyticsin eroista.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksutonta.

Asennus ja käyttöönotto

Käyttöönotossa luodaan uusi mittauskokonaisuus sekä datastriimi ja kopioidaan striimin seurantatunnus laajennuksen asetuksiin MyCashflow'ssa.

1/2 Seurantatunnuksen hankkiminen

Jotta voit käyttää Google Analyticsiä verkkokaupassa, tarvitset datastriimin seurantatunnuksen. Alla käydään läpi uuden datastriimin luominen ja seurantatunnuksen kopiointi.

Voit käyttää myös jo olemassa olevia Google Analytics 4 -verkko-omaisuuksia. Tällöin voit kopioida valmiin datastriimin seurantatunnuksen ja asentaa laajennuksen verkkokauppaan.

1. Luo uusi mittauskokonaisuus.
  2. Luo mittauskokonaisuudelle Web-tyyppinen datastriimi.
  3. Kopioi seurantatunnus datastriimin tiedoista.

Tunnus on muotoa G-66X26HCFST.

2/2 Laajennuksen asentaminen

Kun olet luonut ja kopioinut datastriimin seurantatunnuksen, voit ottaa käyttöön Google Analytics 4 -laajennuksen MyCashflow'ssa.

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tili > Laajennukset > Google Analytics 4.
  2. Paina Lisää uusi seurantakoodi -painiketta ja valitse versio.
  3. Liitä kopioimasi seurantatunnus laajennuksen asetuksiin.

Google Analytics on nyt käytössä valitsemassasi versiossa.

Seurattavat tapahtumat

Google Analytics 4 -laajennus seuraa alla listattuja verkkokaupan tapahtumia:

• kaikki sivunkatselut
  • tuotelistan katselu (view_item_list)
  • tuotteen katselu (view_item)
  • tuotteen lisäys ostoskoriin (add_to_cart)
  • tuotteen poisto ostoskorista (remove_from_cart)
  • kassalle siirtyminen (begin_checkout)
  • tilauksen viimeistely (purchase)

Sivustohaun seuraaminen

Google Analytics 4 seuraa verkkokaupan sivustohakua oletusarvoisesti.

Mikäli sivustohaun seuranta ei toimi, tarkista, että datastriimin asetuksissa on määritetty MyCashflow'n hakuparametri (q)

Sivustohaun asetukset löytyvät datastriimin Tehostettu mittaus -kohdasta.

Useiden kauppaversioiden liikenteen seuraaminen

Jos verkkokaupassa on useita versioita, niiden kävijäliikenne voi olla hyödyllistä lajitella versioittain Google Analyticsissä. Tähän on kaksi vaihtoehtoista tapaa:

• versiokohtaisten Analytics-seurantatunnuksien käyttäminen
  • kävijäliikenteen jaottelu yleisöihin yhden seurantatunnuksen alla.

Versiokohtaisten seurantatunnuksien käyttäminen

Voit syöttää Google Analytics 4 -laajennuksen asetuksiin seurantatunnuksen jokaiselle verkkokaupan versiolle.

Lue laajennuksen käyttöönotto-ohjeista tarkemmin seurantatunnuksien asentamisesta verkkokauppaan.

Useiden versioiden seuraaminen yhdellä seurantatunnuksella

Voit lajitella eri versioiden kävijäliikenteen Google Analyticissä yhden seurantatunnuksen alla käyttämällä yleisöjä.

Näin luot uuden yleisön yhdelle verkkokaupan kieliversiolle:

1. Mene Google Analyticsin sivulle Määritä > Yleisöt.
  2. Luo uusi yleisö.
  3. Valitse yleisön luonti-ikkunassa Luo oma yleisö.
  4. Määritä ehto seuraavasti:
    1. Sisällytä > Palvelimen nimi > sisältää > [VERSION URL-OSOITE]
    2. Syötä ehdon sisällöksi version URL-osoite ja valitse Milloin tahansa.
  5. Tallenna yleisö.

Nyt Google Analytics sisällyttää luomaasi yleisöön valitsemasi kauppaversion kävijäliikenteen.

Kun olet luonut versiokohtaisen yleisön, voit suodattaa Google Analyticsin raportteja kauppaversiokohtaisesti käyttämällä yleisöä vertailuna.