Versioiden avulla voit kääntää verkkokauppasi muille kielille tai luoda eri tarkoituksiin omia rajattuja alueita verkkokaupassa. Esimerkiksi jälleenmyyjille voidaan versioiden avulla toteuttaa oma alue verkkokauppaan. Tässä osiossa perehdytään versioiden hallintaan verkkokaupassa.

Versioita hallitaan verkkokaupan hallintatyökalun sivulla Ulkoasu > Versiot.

Versioiden käyttötapauksia

Alla on listattu joitakin yleisiä versioiden käyttötarkoituksia:

• Jos käyt kauppaa kansainvälisesti, voit luoda eri kohdemaille omankielisensä versiot. Kun käytössä on erikielisiä versioita, kaikkien sisältöjen (esim. tuotteet ja sisältösivut) tekstit voidaan kääntää käytössä oleville kielille.
  • Kansainvälisessä kaupassa myös toimitustavat voidaan versioiden perusteella rajata haluttujen alueiden käytettäviin. Jos versio on suunnattu vain ulkomaan myyntiin, voit asettaa kansainväliset toimitustavat käyttöön kyseisessä versiossa.
  • Voit myös luoda eri asiakaskunnille omia versioita, joilla on oma hinnasto tai tuotevalikoima. Esimerkkitapaus voisi olla B2B-verkkokaupan luominen.
  • Jokaiselle versiolle voidaan ottaa käyttöön oma kaupan teema ja URL-osoite. Versiot voivat myös ylikirjoittaa verkkokaupan yleisiä asetuksia. Tietyin rajoituksin voit siis ylläpitää yhdellä MyCashflow-tilillä useaa toisistaan eroavaa verkkokauppaa, joilla on käytössä sama varasto ja tilaushallinta.

Lue täältä, milloin kannattaa käyttää useita versioita ja milloin avata useampi MyCashflow-tili.

Versiot verkkokaupassa

Verkkokaupassa versioista muodostetaan oletusteemassa pudotusvalikko, jonka kautta asiakkaat voivat valita haluamansa version.

Versiot on myös mahdollista sulkea vain valittujen asiakasryhmien käyttöön tai yleisesti kirjautumisen taakse. Suljettuja versioita ei näytetä kaupan versiovalikossa.

Jos asiakas valitsee avoimen version, hänet ohjataan version etusivulle. Oletusarvoisesti kaikilla versioilla on sama etusivu, mutta version asetuksissa voidaan valita versiolle tuoteryhmä, jota käytetään etusivuna.