Voit luoda verkkokauppaan tuoteattribuutteja, joita voidaan käyttää tuoteominaisuuksina tuotteilla ja variaatioilla. Tuoteominaisuuksien perusteella muodostetaan suodatinvalikkoja tuotelistoille ja niitä voidaan myös listata tuotteiden yhteydessä.

Tuoteominaisuudet verkkokaupassa

Tuotteille ja variaatioille luotujen tuoteominaisuuksien perusteella muodostetaan verkkokauppaan tuotesuodattimet, joiden avulla asiakkaat voivat hakea näkyviin esimerkiksi vaatteiden kohdalla kaikki punaiset tai S-koon paidat.

Tuoteominaisuuksien käyttöön liittyy seuraavia pakettikohtaisia rajoituksia:

• Basic: Voit luoda max. 3 omaa tuoteattribuuttia ja näyttää verkkokaupassa saman määrän.
  • Advanced ja ylöspäin: Voit luoda max. 100 omaa tuoteattribuuttia ja näyttää verkkokaupassa oletusarvoisesti max. 10 tuotesuodatinta/-ominaisuutta (jos haluat näyttää enemmän, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.).

Lisäksi jokaiselle tuoteattribuutille on mahdollista luoda max. 500 arvoa.

MyCashflow'n oletusteeman kaikki tuotelistat sisältävät tuen tuotesuodattimille.

Lisäksi oletusteeman tuotesivu sisältää listan kaikista tuotteen tuoteominaisuuksista.

Tuoteominaisuuksien käyttöönotto sisältää seuraavat vaiheet:

Teematuen lisääminen

Tuotesuodattimien käyttäminen verkkokaupassa edellyttää, että suodattimet on toteutettu kaupan teemassa.

MyCashflow'n oletusteema sisältää tuotesuodattimet kaikilla tuotelistoilla. Jos käytät oletusteemaa, jota ei ole asennettu kaupan tiedostohakemistoon, tuotesuodattimet ovat automaattisesti käytössä.

Jos taas käytät tiedostohakemistossa sijaitsevaa oletusteemaa tai omaa räätälöityä teemaa, tuotesuodattimet on asennettava teemaan erikseen.

Katso teemaoppaasta ohjeet tuotesuodattimien toteuttamiseen.

Jos sinulla ei ole kokemusta teeman HTML/CSS/JavaScript-tiedostojen muokkaamisesta, pyydä apua teeman suunnittelijalta tai MyCashflow'n asiakaspalvelusta.

Oletusattribuutit

MyCashflow sisältää seuraavat oletusarvoiset tuoteattribuutit:

• Tuoteryhmä (ei käytössä kampanja- eikä tuotemerkkisivuilla)
  • Tuotemerkki (ei käytössä tuotemerkkisivuilla)
  • Koko
  • Väri
  • Materiaali ja Kuvio (käytössä vain, jos verkkokauppaan on asennettu Tuotemainokset-laajennus)
Jos käytät verkkokaupassasi Tuotemainokset-laajennusta, sinun kannattaa lisätä seuraavat attribuutit:
  • Materiaali (tunnisteella material)
  • Kuvio (tunnisteella pattern)
Vaikka Materiaali ja Kuvio eivät kuulu oletusarvoisiin tuoteattribuutteihin, näiden avulla tuotteille lisätyt tuoteominaisuudet automaattisesti lisätään Tuotemainokset-laajennuksen tuotesyötteeseen.

Tuoteryhmä- ja tuotemerkkisuodattimet muodostetaan automaattisesti verkkokaupan tuoteryhmien ja -merkkien perusteella.

Tuotelistojen lisärajaukset

Tuotteattribuutteihin perustuvien suodattimien lisäksi voit määrittää tuotelistoille myös hintaan ja saatavuuteen perustuvia lisärajauksia, jotka näytetään tuotelistojen suodattimissa omana valikkonaan.

Tuotelistan lisärajauksia hallitaan Asetukset > Kaupan asetukset -sivun kohdassa Valittavissa olevat rajaukset.

Voit määrittää seuraavat lisärajaukset:

• Alennuksessa
  • Normaalihintaiset
  • Saatavilla
  • Heti varastossa
  • Ennakkotilattavat

Tuoteattribuuttien ja -suodattimien hallinta

Voit itse määrittää verkkokaupan tuoteattribuutit ja hallita tuoteominaisuuksista muodostettavia kaupan tuotesuodattimia.

Voit hallita tuoteattribuutteja ja -suodattimia hallintatyökalun sivulla Tuotteet > Tuoteominaisuudet.

Tuoteominaisuuksien käyttöön liittyy seuraavia pakettikohtaisia rajoituksia:

• Basic: Voit luoda max. 3 omaa tuoteattribuuttia ja näyttää verkkokaupassa saman määrän.
  • Advanced ja ylöspäin: Voit luoda max. 100 omaa tuoteattribuuttia ja näyttää verkkokaupassa oletusarvoisesti max. 10 tuotesuodatinta/-ominaisuutta (jos haluat näyttää enemmän, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.).

Lisäksi jokaiselle tuoteattribuutille on mahdollista luoda max. 500 arvoa.

Lisäksi voit asettaa tuotteiden hintaan ja saatavuuteen perustuvia tuotelistojen lisärajauksia sivulla Asetukset > Kaupan asetukset kohdassa Valittavissa olevat rajaukset.

Tuoteattribuuttien lisääminen

Näin lisäät uuden tuoteattribuutin:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tuotteet > Tuoteominaisuudet.
  2. Paina Lisää tuoteattribuutti -painiketta.
  3. Määritä tuoteattribuutin tunniste, esim. pattern.
    Tunnistetta käytetään mm. osoitteessa tuotelistojen suodattamiseen, joten käytä vain pieniä kirjaimia, numeroita ja alaviivoja, mutta ei ääkkösiä. Tunnistetta ei voi muokata jälkikäteen.
  4. Määritä tuoteattribuutin nimi ja mahdolliset käännökset.
  5. Määritä attribuutin asetukset:

Alla esitettyjen asetusten avulla määritetään, mihin tarkoituksiin attribuuttia käytetään verkkokaupassa. Jos et valitse kumpaakaan, attribuutti ei ole käytössä verkkokaupassa, mutta voit kuitenkin ottaa sen käyttöön ominaisuutena tuotteilla ja variaatioilla.

• Näytä tuotesuodattimena kaupassa: Asetuksen ollessa käytössä tuoteattribuutti näytetään tuotelistojen yhteydessä olevassa tuotesuodatinvalikossa.
    • Näytä tuoteominaisuutena tuotesivulla: Asetuksen ollessa käytössä tuotteelle määritetyt tuoteattribuutin arvot listataan tuotesivulla.

Asetuksen käyttäminen edellyttää, että sille on lisätty tuki verkkokaupan teemaan.

MyCashflow'n sisäinen Barebones-oletusteema sisältää valmiin tuen ominaisuudelle.

Tuen lisäämiseksi on käytettävä HTML/CSS-kieliä ja MyCashflow'n Interface-merkkausta. Jos teeman muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Katso tarkemmat ohjeet tuoteominaisuuksien teematuen toteuttamiseen.

6. Paina Tallenna-painiketta.

Kun olet luonut attribuutin, voit määrittää sen arvot sivulla Tuotteet > Tuoteominaisuudet.

Tuoteattribuuttien muokkaaminen

Hallintatyökalun Tuotteet > Tuoteominaisuudet -sivulla voit muokata tuoteattribuuttien tietoja ja asetuksia.

1. Paina Muokkaa-linkkiä tuoteattribuutin otsikkorivillä:
  2. Tee muutokset tuoteattribuutin asetuksiin.
  3. Paina Tallenna-painiketta.

Tuoteattribuuttien järjesteleminen

Tuoteattribuutit näytetään verkkokaupassa suodattimina samassa järjestyksessä kuin hallintatyökalun Tuotteet > Tuoteominaisuudet -sivulla.

Järjestä tuoteattribuutit tarttumalla tuoteattribuutin otsikkorivillä Järjestä-linkkiin ja raahaamalla tuoteattribuutit haluamaasi järjestykseen.

Kun olet muuttanut järjestystä, se päivittyy välittömästi verkkokaupassa.

Tuoteattribuuttien poistaminen

Voit poistaa luomasi tuoteattribuutin painamalla Poista-linkkiä tuoteattribuutin otsikkorivillä.

Oletusattribuuttien poistaminen ei ole mahdollista. Voit kuitenkin piilottaa ne kaikista versioista käyttämällä Näytä tuotesuodattimena kaupassa ja Näytä tuoteominaisuutena tuotesivulla -asetuksia.

Piilotettuja tuotesuodattimia ja -ominaisuuksia ei näytetä kaupassa, mutta voit kuitenkin edelleen käyttää piilotettujen attribuuttien arvoja tuotteilla ja variaatioilla.

Arvojen lisääminen tuoteattribuuteille

Voit lisätä tuoteattribuuteille arvoja Tuotteet > Tuoteominaisuudet -sivun taulukossa:

1. Paina Lisää uusi arvo -painiketta haluamasi attribuutin arvotaulukon alla.

Arvotaulukkoon lisätään uusi rivi.

2. Anna uudelle arvolle tunniste.

Tunnistetta ei näytetä kaupan puolella missään. Sitä käytetään vain arvon tunnistamiseen esimerkiksi teeman tiedostoissa tai CSV-tuonneissa.

Tunniste voi sisältää pieniä kirjaimia (ei ääkkösiä), numeroita ja alaviivoja.

3. Syötä arvon nimi tarvittavilla kielillä taulukon kielisarakkeisiin.

Nimi näytetään kaupan puolen suodatinvalikossa, josta asiakkaat valitsevat haluamansa arvot sekä tuotesivuilla.

Kun olet lisännyt arvon, voit valita sen käyttöön tuotteilla tai variaatioilla.

Tuoteattribuuttien arvojen muokkaaminen

Painamalla haluamaasi tuoteattribuutin arvoa Tuotteet > Tuoteominaisuudet -sivun taulukossa pääset tekemään muutoksia arvoihin.

Muutettuasi arvoa, muutos päivitetään välittömästi kaikille tuotteille ja variaatioille, joilla arvo on käytössä, sekä kaupan puolen tuotesuodattimissa.

Tuoteattribuuttien arvojen järjesteleminen

Tuoteattribuuttien arvot näytetään verkkokaupan suodattimissa samassa järjestyksessä kuin hallintatyökalun Tuotteet > Tuoteominaisuudet -sivun taulukossa.

Voit järjestellä arvot tarttumalla -kuvakkeeseen arvon oikeassa reunassa ja raahamalla sen haluttuun kohtaan taulukossa.

Tuoteattribuuttien arvojen poistaminen

Poista attribuutilta arvo painamalla -kuvaketta Tuotteet > Tuoteominaisuudet -sivun taulukossa rivin oikeassa reunassa.

Poistamista ei ole mahdollista peruuttaa.

Kun olet poistanut arvon, se poistuu välittömästi kaikilta tuotteilta ja variaatioilta ja verkkokaupan tuotesuodattimista.

Tuoteominaisuuksien käyttäminen tuotteilla ja variaatioilla

Kun otat tuoteattribuutteja käyttöön tuotteilla ja variaatioilla, niistä tehdään tuoteominaisuuksia, joita käytetään verkkokaupan tuotesuodattimissa. Näin asiakkaat voivat selata kaupan tuotteita niiden ominaisuuksien perusteella.

Tuoteominaisuuksien käyttäminen tuotteilla

Kun olet lisännyt verkkokauppaan tarvittavat tuoteattribuutit, voit ottaa ne käyttöön tuotteilla tuoteominaisuuksina.

1. Avaa tuote muokattavaksi Tuotteet-sivulta.
  2. Valitse tuotelomakkeen Tuoteominaisuudet-kohdassa haluamasi tuoteominaisuus ja sen arvot.

Jos et valitse arvoa attribuutille, kyseinen ominaisuus ei ole käytössä tuotteella.

3. Tallenna tuote.

Kun olet asettanut tuotteelle ominaisuuksia, tuote tulee löydettäväksi verkkokaupan suodattimien avulla. Jos tuotesivulle on lisätty ominaisuuksien lista, valinnat näytetään myös siellä.

Tuoteominaisuuksien käyttäminen variaatioilla

Voit määrittää tuoteominaisuuksia myös yksittäisille tuotevariaatioille.

Katso myös esimerkki kokojen ja värien määrittämisestä variaatioiden ja tuoteominaisuuksien avulla.

1. Avaa tarvittava variaatio muokattavaksi tuotekortilla.
  2. Valitse variaatiolomakkeen Tuoteominaisuudet-kohdassa haluamasi tuoteominaisuus ja sen arvot.
  3. Tallenna variaatio.

Kun olet lisännyt tuoteominaisuudet variaatiolle, variaation päätuote tulee löydettäväksi verkkokaupan suodattimien avulla.

Esimerkki: Kokojen ja värien määrittäminen tuoteominaisuuksien ja variaatioiden avulla

Vaatteiden värit ja koot kannattaa määrittää käyttämällä tuoteominaisuuksia yhdessä variaatioiden kanssa (erityisesti jos variaatioilla on omat varastosaldonsa).

Tuoteominaisuuksien avulla kauppaan saadaan suodattimet, joiden avulla asiakkaat löytävät esimerkiksi kaikki S-koon paidat. Variaatioiden avulla taas eri ko'oille ja väreille voidaan määrittää varastoasetukset.

1. Lisää ensin tarvittavat arvot koolle ja värille hallintatyökalun sivulla Tuotteet > Tuoteominaisuudet.
  2. Avaa tarvittavan tuotteen tuotekortti.
  3. Lisää jokaiselle koon ja värin yhdistelmälle oma variaatio.

Tässä esimerkissä käytetään variaatiosplitteriä, jonka avulla variaation eri ominaisuuksista voidaan luoda tuotesivulle vaiheittain valittavia pudotusvalikkoja.

Lopuksi tuotteella voi olla esimerkiksi seuraavat variaatiot:

• Koko: S | Väri: Punainen
    • Koko: S | Väri: Sininen
    • Koko: M | Väri: Punainen
    • Koko: M | Väri: Sininen
    • jne.
  4. Valitse jokaiselle luomallesi kokovariaatiolle vastaavat koot ja värit Tuoteominaisuudet-kohdan valikoista.