Palvelun avulla voit yhdistää MyCashflow-verkkokauppasi yli 3000 Zapierin tukemaan ulkoiseen sovellukseen ilman ohjelmointia.

Voit käsitellä MyCashflow'n Zapier Appin avulla seuraavia verkkokaupan sisältöjä:

• tuotteita
  • tilauksia
  • asiakkaita
  • uutiskirjeen tilaajia
  • varastosaldojen muutoksia

Lue lisää Zapierista MyCashflow'n verkkosivustolla.

Palvelu on saatavilla alkaen MyCashflow Advanced -paketista.

Hinnoittelu

Zapierista on saatavilla ilmainen ja maksullisia paketteja, joita kaikkia voit käyttää MyCashflow'ssa. Maksullisten pakettien laskuttamisesta vastaa Zapier.

Katso Zapierin hinnoittelu palvelun verkkosivuilta.

Asennus ja käyttöönotto

Zapierin käyttöönotto pitää sisällään seuraavat vaiheet:

• Zapier-tilin luominen
  • MyCashflow API:n käyttöönotto ja API-tunnuksien luominen
  • Verkkokaupan yhdistäminen Zapieriin

1/3 Zapier-tilin luominen

Tarvitset Zapierin käyttöön Zapier-tilin, jonka voit luoda osoitteessa https://zapier.com/sign-up/

Voit käyttää mitä tahansa Zapierin pakettia ja myös vaihtaa pakettia tarpeen mukaan tulevaisuudessa.

Jos olet käyttänyt Zapieria aiemmin, voit käyttää myös olemassaolevaa tiliäsi.

2/3 API-tunnuksien luominen

Zapier-laajennus käyttää MyCashflow API:a tiedonsiirtoon sovellusten välillä, joten asenna verkkokauppaan MyCashflow API -laajennus ja luo uudet API-tunnukset Zapierin käyttöön:

1. Ota MyCashflow API -laajennus käyttöön hallinnan sivulla Tili > Laajennukset > API.
  2. Luo uusi API-käyttäjä Zapieria varten ja kopioi käyttäjän Sähköposti sekä Rajapinta-avain.

API-käyttäjän tunnuksia käytetään myöhemmin verkkokaupan ja Zapierin yhdistämiseen.

Katso ohjeet API-käyttäjien luontiin.

3/3 Verkkokaupan yhdistäminen Zapieriin

Kun olet saanut Zapier-tilisi ja MyCashflow API -tunnukset käyttövalmiiksi, voit yhdistää verkkokauppasi Zapieriin:

1. Kirjaudu sisään Zapier-tilillesi osoitteessa https://zapier.com/app/login
  2. Mene sivulle My Apps.
  3. Paina Add Connection -painiketta.
  4. Hae ja valitse MyCashflow.
  5. Syötä aiemmin luomasi API-käyttäjän tunnukset ja kaupan oletusverkkotunnus tunnistautumislomakkeelle.
  6. Tallenna lomake lopuksi.

Nyt verkkokauppasi on valmis yhdistettäväksi ulkoisiin sovelluksiin Zapierin kautta.

Zapierin käyttäminen

Kun olet ottanut Zapierin käyttöön ja yhdistänyt verkkokauppasi Zapieriin, voit alkaa luoda Zapeja, eli yhteyksiä verkkokaupan ja muiden sovellusten välille.

Zapeja luodaan Zapierin verkkosivuilla osoitteessa https://zapier.com/webintent/create-zap

Katso myös Zapierin ohjeet Zapien luomiseen sekä MyCashflow'n esimerkkejä yleisistä verkkokaupoissa käytetyistä Zapeista.

Zap templatejen käyttäminen

MyCashflow'n Zapier-sovelluksella on saatavilla useita valmiita pohjia yleisille verkkokaupan Zapeille.

Voit ottaa yhdellä painalluksella käyttöön esimerkiksi valmiin Zapin, joka lisää uutiskirjeiden tilaajat Mailchimpin listoille.

Löydät Zap templatet MyCashflow Zapier Appin sivulta.

Tarkista Zap templaten actionit ja triggerit.

Kun otat templatea käyttöön, tarkista sen trigger-asetukset ja actionin sisältö. Varmista että kaikki tarvitsemasi kentät on täytetty oikeilla tiedoilla.

Lue tarvittaessa lisää triggereistä ja actioneista.

Triggerit ja actionit

Alla käydään läpi MyCashflow Zapier Appin tukemat Zapier-triggerit ja -actionit.

Triggerit

Triggerillä tarkoitetaan tapahtumaa, joka käynnistää Zapin. Voit määrittää esimerkiksi, että Zap käynnistyy aina, kun verkkokauppaan tehdään tilaus tai luodaan uusi tuote. Alla on esitelty MyCashflow'n triggerit.

New Customer
Uusi asiakas luodaan.
New Product
Uusi tuote luodaan.
New Email Subscription/Unsubscription
Uusi sähköpostiosoite lisätään sähköpostilistalle tai joku poistuu sähköpostilistalta.
New Customer in Customer Group
Asiakas lisätään asiakasryhmään.
New Order
Kauppaan tehdään tilaus.
New Stock Change
Varastosaldon muutos.

Actionit ja haut

Actionit ja haut ovat toimintoja, jotka suoritetaan, kun trigger on käynnistänyt Zapin.

MyCashflow'n Zapier-sovelluksessa on käytettävissä actioneja, jotka suorittavat jonkin toiminnon MyCashflow'ssa (esim. uuden tilaajan lisääminen sähköpostilistalle) sekä hakuja, jotka noutavat sisältöä käytettäväksi esimerkiksi muiden sovellusten actioneissa. Alla listataan MyCashflow'n Actionit.

Create Email Subscriber
Lisää sähköpostiosoitteen sähköpostilistalle.
Remove Email Subscriber
Poistaa sähköpostiosoitteen sähköpostilistalta.
Register Order Shipment
Rekisteröi lähetyksen (lisää tilaukselle osoitekortin ja mahdollisen seurantakoodin).
Add Customer to Customer Group
Lisää asiakkaan asiakasryhmään.
Find Stock Item
Etsii varastonimikkeen tuotenumeron perusteella.
Find Product
Etsii tuotteen ID:n perusteella.
Find Email Subscriber
Etsii uutiskirjeen tilaajan sähköpostiosoitteen perusteella.
Find Order
Etsii tilauksen ID:n perusteella.

Esimerkkejä Zapierin käytöstä

Alla on esitelty joitakin Zapierin yleisiä käyttötarkoituksia verkkokaupoissa.

Uutiskirjeen tilaajien lisääminen Mailchimpiin

Mailchimp on yleinen sähköpostimarkkinoinnin työkalu, johon MyCashflow'ssa ei ole suoraa integraatiota. Zapierin avulla voit kuitenkin synkronoida verkkokaupan uutiskirjeen tilaajat automaattisesti Mailchimpin järjestelmän kanssa.

MyCashflow'ssa on saatavilla myös suora integraatio Campaign Monitor -sähköpostimarkkinointityökaluun.

Näin laadit 2-vaiheisen Zapin, joka välittää jokaisen uuden uutiskirjeen tilaajan Mailchimpiin:

1. Luo uusi MyCashflow-Zap sivulla https://zapier.com/webintent/create-zap
  2. Valitse Trigger-sovellukseksi MyCashflow.
  3. Valitse Triggeriksi New Email Subscriber.
  4. Valitse Action-sovellukseksi Mailchimp.
  5. Valitse Actioniksi Add/Update Subscriber ja määritä Actionin asetukset:
    • Audience: Valitse kohderyhmä, johon tilaajat lisätään.
    • Subscriber Email: valitse Email
    • Language Code: valitse Language
  6. Viimeistele ja aseta Zap päälle lopuksi.

Nyt jokainen uusi verkkokaupan uutiskirjeen tilaaja lisätään Mailchimpiin.

Uusien asiakkaiden lisääminen CRM-järjestelmään

Zapierin avulla voit synkronoida verkkokaupan tilaajat ulkoisen CRM-järjestelmän kanssa. Alla olevassa ohjeessa käytetään esimerkkinä Pipedrive-sovellusta.

1. Luo uusi MyCashflow-Zap sivulla https://zapier.com/webintent/create-zap
  2. Valitse Trigger-sovellukseksi MyCashflow.
  3. Valitse Triggeriksi New Order.
  4. Valitse Action-sovellukseksi Pipedrive.
  5. Valitse Actioniksi Find Person ja määritä Actionin asetukset:
    • Field To Search By: valitse Sähköposti ja valitse allaolevasta valikosta Customer Information Email.
    • Should This Step Be Considered A "success" When Nothing Is Found?: valitse False.
    • Valitse Create Pipedrive Person if it doesn’t exist yet?

Tällöin Pipedriveen luodaan uusi yhteystieto, jos annetulla sähköpostiosoitteella ei löydy yhteystietoa.

• Täytä luotavan asiakkaan yhteystiedot lomakkeelle.
  6. Viimeistele ja aseta Zap päälle lopuksi.

Nyt jokaisen tilauksen kohdalla tarkistetaan, onko tilaaja CRM-järjestelmässä, ja tarvittaessa lisätään tilaajan tiedot sinne.

Uusien tuotteiden jakaminen Facebookissa

Zapierin avulla voit julkaista automaattisesti Facebook-postauksen jokaisesta verkkokauppaan lisättävästä tuotteesta.

1. Luo uusi MyCashflow-Zap sivulla https://zapier.com/webintent/create-zap
  2. Valitse Trigger-sovellukseksi MyCashflow.
  3. Valitse Triggeriksi New Product.
  4. Valitse Action-sovellukseksi Facebook Pages.
  5. Valitse Actioniksi Create Page Post ja määritä Actionin asetukset:
    • Message: voit lisätä postauksen sisältöön esimerkiksi tuotteen nimen (Name) ja lyhyen tuotekuvauksen (Description).
    • Link URL: syötä tuotteen osoite muodossa https://www.example.com/product/ID (valitse ID valikosta).
  6. Viimeistele ja aseta Zap päälle lopuksi.

Jatkossa jokaisesta luomastasi tuotteesta julkaistaan yrityksesi Facebook-sivulle automaattinen postaus, josta linkitetään tuotteeseen verkkokaupassa.

Tilauksen käsittelyn tehtävien kirjaaminen Trelloon

Trello-tehtävienhallinnan avulla voit kätevästi organisoida verkkokaupan tilausten käsittelyn usean työntekijän kesken.

Tässä esimerkissä käydään läpi Trello-korttien luominen automaattisesti verkkokauppaan saapuvien tilausten perusteella.

1. Luo uusi MyCashflow-Zap sivulla https://zapier.com/webintent/create-zap
  2. Valitse Trigger-sovellukseksi MyCashflow.
  3. Valitse Triggeriksi New Order.

Valitse Triggerin Status-valikosta oman tarpeesi mukaan joko OPEN tai COMPLETED. Tämä määrittää milloin Trelloon luodaan uusi kortti tilauksesta:

• OPEN: kortti luodaan heti asiakkaan viimeisteltyä tilauksen.
    • COMPLETED: kortti luodaan, kun tilaus merkitään toimitetuksi.

Valitse Expand-valikosta tarvitsemasi tiedot. Esimerkiksi Shipments-valinta sisällyttää tilaukselle lähetyksien tiedot, mukaanlukien osoitekortin latauslinkin.

4. Valitse Action-sovellukseksi Trello.
  5. Valitse Actioniksi Create Card ja määritä Actionin asetukset:
    • Valitse Trello-taulu ja -lista, joille haluat lisätä uuden kortin.
    • Name: voit valita esimerkiksi tilauksen ID:n ja/tai tilaajan nimen (Customer Information First/Last Name).
    • Description: voit sisällyttää kuvaukseen esimerkiksi tilauskommentit (Comments).
    • URL attachments: jos valitsit Shipments-expandin, voit valita esimerkiksi Shipments Shipping Label URL -kentän, jonka kautta osoitekortti on kätevää ladata Trellon kautta (edellyttää, että lähetykselle on luotu osoitekortti).
  6. Viimeistele ja aseta Zap päälle lopuksi.

Jatkossa jokaisesta verkkokauppaan tulevasta tilauksesta luodaan uusi kortti Trelloon valitsemassasi tilauksen käsittelyvaiheessa.