Käyttöopas

Tuotesyötteet

Ohjeiden kehitysversio. Liveohjeet osoitteessa https://support.mycashflow.com/fi

Laajennus mahdollistaa automaattisesti päivittyvät tuotesyötteet, joiden avulla saat verkkokauppasi tuotteet näkyviin hintavertailupalveluihin ja tuotemainonnan alustoihin.

• Tuotesyötteiden avulla jokainen uusi tuote, hintamuutos tai muu muuttunut tuotetieto päivittyy kohdepalveluun tai -alustaan automaattisesti.
  • Tuotesyötteet on toteutettu kanavakohtaisesti palveluntarjoajan määritysten mukaan, ja niitä kehitetään jatkuvasti palveluntarjoajien muuttuvia määrityksiä ja uusia ominaisuuksia vastaaviksi.
  • Tuotesyötteet julkaistaan ennalta arvaamattomassa osoitteessa, jotta tiedot tuotevalikoimastasi ja tuotteidesi hinnoista pysyvät kilpailijoiden saavuttamattomissa.

Lue lisää Tuotesyötteet-laajennuksesta verkkosivuillamme.

Saatavilla on myös kattavampi Tuotemainokset-palvelu, johon sisältyy Google-asiantuntijan markkinointikonsultointi.

Tuetut syötteet

Tällä hetkellä saatavilla ovat seuraavat tuotesyötteet:

• maksuton Google-tuotesyöte, joka sisältää tuotteiden perustiedot
  • maksullinen, laajennettu Google-tuotesyöte, joka sisältää kattavat tuotetiedot.

Hinnoittelu

Tuotesyötteet-laajennus sisältää sekä maksuttomia että maksullisia vaihtoehtoja tuotesyötteiden sisältämistä tuotetiedoista ja kanavista riippuen.

Katso hinnat MyCashflow'n verkkosivuilta

Tilaamasi tuotesyötteet veloitetaan syötekohtaisesti kuukausittain MyCashflow-palvelupaketin kuukausimaksujen yhteydessä. Tuotesyöte siirtyy laskutettavaksi automaattisesti tilattuasi syötteen Tuotesyötteet-laajennuksesta sekä poistuu laskutuksesta poistettuasi syötteen.

Palveluntarjoajat laskuttavat omista mainonnan palveluistaan oman hinnastonsa mukaisesti.

Asennus ja käyttöönotto

Tuotesyötteet otetaan käyttöön tilaamalla jokin tuotesyöte Tuotesyötteet-laajennuksen tiedoissa.

Tuotesyötteet-laajennus löytyy hallintatyökalun sivulta Tili > Laajennukset > Tuotesyötteet.

Tuotesyötteen tilaaminen

Tuotesyötteitä voi tilata vain verkkokaupan omistajatilillä.

Näin tilaat verkkokaupalle uuden versiokohtaisen tuotesyötteen:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotesyötteet.
  2. Paina Tilaa uusi tuotesyöte ja valitse tuotesyötteen versio.

Tuotesyöte sisältää kaikki versiossa näkyvillä olevat tuotteet.

3. Valitse käytätkö ilmaista vai maksullista syötettä.
  4. Valinnainen: Jos valitsit maksullisen syötteen, määritä sen asetukset:
    • Valitse syötteen kohdemaat.
      • Valittavissa olevat maat riippuvat version kielestä. Englanninkielisen version syötteen voit kohdistaa mihin tahansa maahan, mutta esimerkiksi suomenkielinen syöte on saatavilla vain Suomeen.
      • Voit lisätä tai poistaa kohdemaita jälkeenpäinkin muokkaamalla syötteen asetuksia.
    • Syötä tarvittaessa Google-konversioasetukset (Google Ads -mainoksen tunnus ja Google-konversiotunnus).
      • Konversioasetukset syötettyäsi voit seurata Google Adsillä myyntiä, joka syntyy syötettä käyttävien mainosten kautta.
      • Voit lisätä konversioseurannan jälkeenpäinkin tai vastaavasti poistaa sen muokkaamalla syötteen asetuksia.

Syötteen asetuksissa määritetyt Google Ads -konversioasetukset korvaavat muut versiossa käytössä olevat Ads-seurantaskriptit.

5. Hyväksy palvelun ehdot ja tallenna syöte.

Tilattu syöte näkyy laajennussivun alaosassa syötelistalla. Pääset tarkastelemaan syötteen sisältöä, kun kopioit sen osoitteen ja liität sen selaimen osoitekenttään.

Kun olet tallentanut syötteen, sen kustannukset lisätään seuraavaan MyCashflow-laskuusi.

Seuraavaksi voit kopioida syötteen osoitteen ja liittää sen haluamaasi tuotemainonnan palveluun.

Tuotesyötteen poistaminen

Näin poistat versiokohtaisen tuotesyötteen ja lakkautat siihen liittyvän mainonnan:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotesyötteet.

Tilatut tuotesyötteet näkyvät laajennussivun alaosassa syötelistana.

2. Paina poistettavan tuotesyötteen Poista-painiketta.

Dialogi-ikkuna aukeaa pyytäen vahvistamaan, että haluat poistaa syötteen pysyvästi.

3. Paina dialogi-ikkunan Poista-painiketta.

Tuotesyöte poistuu syötelistasta.

Poistettuun tuotesyötteeseen liittyvä mainonta lakkaa, kun Googlen syöterobotti käy seuraavan kerran tarkastamassa tuotesyötteiden päivitykset.

Google-tuotesyötteen käyttäminen

Tässä osiossa käydään läpi maksullisen Google-tuotesyötteen käyttämistä Google Shopping -mainonnassa.

Saatavuus

Tässä osiossa käydään läpi Google-tuotesyötteen maa-, kieli- ja valuuttatuki. Määrittämällä nämä asetukset oikein voit laatia esimerkiksi kohdealueelle parhaiten soveltuvia Google Shopping -mainoksia.

Tuetut maat ja kielet

Alla olevasta taulukosta näet, missä maissa voit mainostaa tuotteitasi Älykkäillä Shopping-kampanjoilla käyttäen Google-tuotesyötettä. Kohdemaasta riippuen käytettävissä on yksi tai useampia kieliä. Englanninkielisen kampanjan voit kohdistaa mihin tahansa taulukossa nimettyyn maahan.

Lue lisää tuotesyötteiden käytöstä eri kielillä ja valuutoilla.

KohdemaaKäytettävissä olevat kielet englannin lisäksiAlankomaat*hollantiAustraliaBelgia*ranska, hollantiEspanjaespanjaIrlantiItaliaitaliaItävalta*saksaKreikkaLatviaLiettuaLuxemburgPortugaliportugaliRanskaranskaRuotsi**ruotsiSaksasaksaSlovakiaSuomi**suomi, ruotsiTanskaViroviro

* Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus.

** Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus tai toimitus noutopisteeseen.

Jos taulukosta puuttuu kohdemaa tai kieli, josta olet kiinnostunut, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun esimerkiksi hallintatyökalun chat-toiminnolla. Voimme selvittää mahdollisuutta laajentaa kieli- ja maatukea.

Tuotesyötteen kielen ja valuutan määrittäminen

Voit määrittää tuotesyötteen kielen ja valuutan kohdemaan mukaan, mikä nostaa Google Shopping -mainoksien tehokkuutta kyseisissä maissa.

Määritä kieli ja valuutta kohdemaan mukaan seuraavasti:

1. Ota käyttöön Valuuttamuunnin-laajennus ja valitse sen asetuksissa jokaisen kohdemaan valuutta.

Jos myyt Ruotsiin, sinun kannattaa ottaa käyttöön kyseisessä kauppaversiossa Klarna Payments -palvelu, joka sisältää tuen maksamiselle Ruotsin kruunuilla.

2. Luo kauppaversio kohdemaan kielellä.
    • Valitse version oletusvaluutaksi kohdemaan valuutta.
    • Valitse version oletusmaaksi kohdemaa.

Kun määrität kauppaversioiden asetukset näiden ohjeiden mukaan, asiakkaasi näkevät Googlen verkostoissa ilmestyvissä mainoksissa samat tiedot ja hinnat kuin verkkokaupan tuotesivuilla.

Tuotetietojen määrittäminen Shopping-mainoksia varten

Verkkokaupan tuotetiedot välittyvät Google-tuotesyötteen kautta automaattisesti Google Kauppiaskeskukseen, kun käytät Google Shoppingia mainostamiseen. Määritä tuotetiedot mahdollisimman tarkasti, jotta käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainosten klikkaamista. Tarkat tuotetiedot parantavat myös mainosten näkyvyyttä ja nostavat kustannustehokkuutta.

Shopping-mainoksissa ei sallita pääsy- ja matkalippujen, ajoneuvojen tai palveluiden mainostamista. Lisäksi eräiden arkaluonteisiksi koettujen tuotteiden, kuten aikuisille suunnatun sisällön, vaarallisten tuotteiden, alkoholijuomien ja lääkkeiden, mainostaminen on rajoitettua. Lue lisää Googlen ohjesivuilta.

MyCashflow'n Google-tuotesyöte ei tue myöskään tuotepakettien, ladattavien tuotteiden eikä käytettyjen tuotteiden mainostamista.

Jos verkkokauppasi sisältää yllä mainittuja tuotetyyppejä, asiantuntijamme auttavat sinua toteuttamaan tuotesyötteen Googlen käytäntöjen mukaisesti.

Suurin osa alla listatuista tuotetiedoista sisältyy vain maksulliseen Google-tuotesyötteeseen.

Varmistaaksesi tuotteen sujuvan hyväksynnän Googlen mainontaan määritä ainakin seuraavat tiedot:

• tuotteen nimi
  • tuotekuvaus
  • näkyvyys (tuote on näkyvillä tuotesyötteen versiossa ja kuuluu tuoteryhmään, joka on näkyvillä jossain versiossa)
  • hinta
  • pakettikoko (jota tukee ainakin yksi kohdemaassa käytettävissä oleva toimitustapa)
  • tuotemerkki
  • tuoteryhmä (enintään 5 tuoteryhmää)
  • tuotteen pääkuva
  • Google-tuoteryhmä (määritetään tuotelomakkeen kohdassa Google-tuoteryhmä)
    • jos Google-tuoteryhmä on Apparel & Accessories (vaatteet ja asusteet), määritä myös seuraavat kohderyhmän ja tuotteen ominaisuudet:
      • sukupuoli
      • ikäryhmä
      • tuotteen väri
      • tuotteen koko
    • lisäksi eräissä Google-tuoteryhmissä pakollinen tieto on tuotteen viivakoodi (lue lisää Googlen sivustolta).

Sukupuolen ja ikäryhmän voit asettaa CSV-tuonnin avulla. Tuotteen värin ja koon voit asettaa tuoteominaisuuksien avulla.

Tuotteen viivakoodi puolestaan määritetään varastonseurannassa.

Halutessasi voit määrittää myös seuraavat tiedot:

• tuotteen lisäkuvat (enintään 10)
  • ostohinta (variaatiollisten tuotteiden kohdalla määritettävä jokaiselle variaatiolle erikseen)
  • kampanjahinta, jonka on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • tuotetta on myyty normaalilla hinnalla viimeisten 90 päivän aikana
    • alennus on yli  5 % ja alle 90 %
    • kampanja-aika on rajattu
  • rajoitettu saatavuus (määritetään tuotelomakkeen kohdassa Rajoitettu saatavuus, minkä jälkeen tuote näkyy tuotesyötteessä ennakkomyytävänä)
  • vaihtoehtoinen toimitusaika (tuotteen tai variaation varastoasetuksissa kohdassa Jos tuote on loppu voit määrittää, kuinka monen päivän kuluttua tuote toimitetaan, tai asettaa kiinteän päivämäärän)
  • räätälöintivaihtoehdot
  • vapaavalintaisia tuoteominaisuuksia (syötteeseen sisältyvät kaikki ominaisuudet, joilla on käytössä valinta Näytä tuoteominaisuutena tuotesivulla).

Tuotesyötteen sisällön muokkaaminen

Vain maksullisen Google-tuotesyötteen sisältöä on mahdollista muokata.

Voit muokata Google-tuotesyötteen sisältöä käyttämällä tuoteominaisuuksia.

Voit määrittää tuoteominaisuuksina lähes kaikki Googlen tukemat tuotetiedot – mukaan lukien ne, joille ei ole sisäänrakennettua tukea MyCashflow'ssa (esim. kuntoluokitus tai energialuokka).

$( "article>h2, section>h2, div.section>h2" ).mcfTocify(); $( "article h2, article h3" ).mcfAnchors();