Laajennus mahdollistaa automaattisesti päivittyvät tuotesyötteet, joiden avulla saat verkkokauppasi tuotteet näkyviin hintavertailupalveluihin ja tuotemainonnan alustoihin.

• Tuotesyötteiden avulla jokainen uusi tuote, hintamuutos tai muu muuttunut tuotetieto päivittyy kohdepalveluun tai -alustaan automaattisesti.
  • Tuotesyötteet on toteutettu kanavakohtaisesti palveluntarjoajan määritysten mukaan, ja niitä kehitetään jatkuvasti palveluntarjoajien muuttuvia määrityksiä ja uusia ominaisuuksia vastaaviksi.
  • Tuotesyötteet julkaistaan ennalta arvaamattomassa osoitteessa, jotta tiedot tuotevalikoimastasi ja tuotteidesi hinnoista pysyvät kilpailijoiden saavuttamattomissa.

Lue lisää Tuotesyötteet-laajennuksesta verkkosivuillamme.

Saatavilla on myös kattavampi Tuotemainokset-palvelu, johon sisältyy Google-asiantuntijan markkinointikonsultointi.

Hinnoittelu

Tuotesyötteet-laajennus sisältää sekä maksuttomia että maksullisia vaihtoehtoja tuotesyötteiden sisältämistä tuotetiedoista ja kanavista riippuen.

Katso hinnat MyCashflow'n verkkosivuilta

Tilaamasi tuotesyötteet veloitetaan syötekohtaisesti kuukausittain MyCashflow-palvelupaketin kuukausimaksujen yhteydessä. Tuotesyöte siirtyy laskutettavaksi automaattisesti tilattuasi syötteen Tuotesyötteet-laajennuksesta sekä poistuu laskutuksesta poistettuasi syötteen.

Palveluntarjoajat laskuttavat omista mainonnan palveluistaan oman hinnastonsa mukaisesti.

Asennus ja käyttöönotto

Tuotesyötteet otetaan käyttöön tilaamalla jokin tuotesyöte Tuotesyötteet-laajennuksen tiedoissa.

Tuotesyötteet-laajennus löytyy hallintatyökalun sivulta Tili > Laajennukset > Tuotesyötteet.

Tuotesyötteen tilaaminen

Tuotesyötteitä voi tilata vain verkkokaupan omistajatilillä.

Näin tilaat verkkokaupalle uuden versiokohtaisen tuotesyötteen:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotesyötteet.
  2. Paina Tilaa uusi tuotesyöte ja valitse tuotesyötteen versio.

Tuotesyöte sisältää kaikki versiossa näkyvillä olevat tuotteet.

3. Valitse käytätkö ilmaista vai maksullista syötettä.
  4. Valinnainen: Jos valitsit maksullisen syötteen, määritä sen asetukset:
    • Valitse syötteen kohdemaat.
      • Valittavissa olevat maat riippuvat version kielestä. Englanninkielisen version syötteen voit kohdistaa mihin tahansa maahan, mutta esimerkiksi suomenkielinen syöte on saatavilla vain Suomeen.
      • Voit lisätä tai poistaa kohdemaita jälkeenpäinkin muokkaamalla syötteen asetuksia.
    • Syötä tarvittaessa Google-konversioasetukset (Google Ads -mainoksen tunnus ja Google-konversiotunnus).
      • Konversioasetukset syötettyäsi voit seurata Google Adsillä myyntiä, joka syntyy syötettä käyttävien mainosten kautta.
      • Voit lisätä konversioseurannan jälkeenpäinkin tai vastaavasti poistaa sen muokkaamalla syötteen asetuksia.

Syötteen asetuksissa määritetyt Google Ads -konversioasetukset korvaavat muut versiossa käytössä olevat Ads-seurantaskriptit.

5. Hyväksy palvelun ehdot ja tallenna syöte.

Tilattu syöte näkyy laajennussivun alaosassa syötelistalla. Pääset tarkastelemaan syötteen sisältöä, kun kopioit sen osoitteen ja liität sen selaimen osoitekenttään.

Kun olet tallentanut syötteen, sen kustannukset lisätään seuraavaan MyCashflow-laskuusi.

Seuraavaksi voit kopioida syötteen osoitteen ja liittää sen haluamaasi tuotemainonnan palveluun.

Tuotesyötteen poistaminen

Näin poistat versiokohtaisen tuotesyötteen ja lakkautat siihen liittyvän mainonnan:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotesyötteet.

Tilatut tuotesyötteet näkyvät laajennussivun alaosassa syötelistana.

2. Paina poistettavan tuotesyötteen Poista-painiketta.

Dialogi-ikkuna aukeaa pyytäen vahvistamaan, että haluat poistaa syötteen pysyvästi.

3. Paina dialogi-ikkunan Poista-painiketta.

Tuotesyöte poistuu syötelistasta.

Poistettuun tuotesyötteeseen liittyvä mainonta lakkaa, kun Googlen syöterobotti käy seuraavan kerran tarkastamassa tuotesyötteiden päivitykset.

Google-tuotesyötteen käyttäminen

Tässä osiossa käydään läpi maksullisen Google-tuotesyötteen käyttämistä Google Shopping -mainonnassa.

Saatavuus

Tässä osiossa käydään läpi Google-tuotesyötteen maa-, kieli- ja valuuttatuki. Määrittämällä nämä asetukset oikein voit laatia esimerkiksi kohdealueelle parhaiten soveltuvia Google Shopping -mainoksia.

Tuetut maat ja kielet

Alla olevasta taulukosta näet, missä maissa voit mainostaa tuotteitasi Älykkäillä Shopping-kampanjoilla Google-tuotesyötettä käyttäen. Mihin tahansa taulukon nimeämään maahan voit kohdistaa englanninkielisen kauppaversion kampanjan, mutta kohdemaasta riippuen tuotesyötteet myös muunkielisistä kauppaversioista voivat olla mahdollisia.

Lue lisää tuotesyötteiden käytöstä eri kielillä ja valuutoilla.

KohdemaaMaakohtaisesti mahdolliset syötekielet (englannin lisäksi)
Alankomaat*hollanti
Australia
Belgia*hollanti, ranska
Espanjaespanja
Irlanti
Italiaitalia
Itävalta*saksa
Kreikka
Latvia
Liettua
Luxemburg
Portugaliportugali
Ranskaranska
Ruotsi**ruotsi
Saksasaksa
Slovakia
Suomi**suomi, ruotsi
Tanskatanska
Viroviro

* Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus.

** Myytäviä tuotteita varten on tarjottava kotiinkuljetus tai toimitus noutopisteeseen.

Jos taulukosta puuttuu kohdemaa tai kieli, josta olet kiinnostunut, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun esimerkiksi hallintatyökalun chat-toiminnolla. Voimme selvittää mahdollisuutta laajentaa kieli- ja maatukea.

Tuotesyötteen kielen ja valuutan määrittäminen

Voit määrittää tuotesyötteen kielen ja valuutan kohdemaan mukaan, mikä nostaa Google Shopping -mainoksien tehokkuutta kyseisissä maissa.

Määritä kieli ja valuutta kohdemaan mukaan seuraavasti:

1. Ota käyttöön Valuuttamuunnin-laajennus ja valitse sen asetuksissa jokaisen kohdemaan valuutta.

Jos myyt Ruotsiin, sinun kannattaa ottaa käyttöön kyseisessä kauppaversiossa Klarna Payments -palvelu, joka sisältää tuen maksamiselle Ruotsin kruunuilla.

2. Luo kauppaversio kohdemaan kielellä.
    • Valitse version oletusvaluutaksi kohdemaan valuutta.
    • Valitse version oletusmaaksi kohdemaa.

Kun määrität kauppaversioiden asetukset näiden ohjeiden mukaan, asiakkaasi näkevät Googlen verkostoissa ilmestyvissä mainoksissa samat tiedot ja hinnat kuin verkkokaupan tuotesivuilla.

Tuotesyötteen sisällön muokkaaminen tuoteominaisuuksien avulla

Vain maksullisen Google-tuotesyötteen sisältöä on mahdollista muokata.

Voit määrittää tuoteominaisuuksina lähes kaikki Googlen tukemat tuotetiedot – mukaan lukien ne, joille ei ole sisäänrakennettua tukea MyCashflow'ssa (esim. kuntoluokitus tai energialuokka).

Alla käydään läpi uuden Google-tuotetiedon lisääminen tuotteelle:

1. Luo kauppaan uusi tuoteominaisuus haluamaasi Google-tuotetietoa varten:

Anna tuoteominaisuuden tunnisteeksi Google-tuotetiedon tunniste (esim. condition).

2. Luo tuoteominaisuudelle tarvittavat arvot:

Jos Google on asettanut rajoitteita, jotka koskevat tuotetiedon sisältöä (esim. sukupuoli ja kuntoluokitus), ne selviävät Googlen tuotetietojen listalta.

3. Lisää tuoteominaisuus käyttöön tuotteilla, joille haluat lisätä tiedon Google-tuotesyötteessä.

Uusi tuotetieto lisätään syötteeseen heti tallennettuasi tuotteen.

Maksuttoman Google-tuotesyötteen sisältö

Tuotteen perustiedot

• Tunnus <g:id>: tuotteen tai tuotevariaation yksilöllinen tunniste
  • Nimi <g:title>: tuotteen ja sen tuotevariaation nimi
  • Linkki <g:link>: tuotteen tai tuotevariaation sivun URL-osoite
  • Kuvalinkki <g:image_link>: tuotteen tai tuotevariaation pääkuvan URL-osoite

Hinta ja saatavuus

• Saatavuus <g:availability>: tuotteen tai tuotevariaation saatavuustieto:
    • Jos tuotelomakkeen Rajoitettu saatavuus -kohdassa on asetettu alkupäivämäärä, arvo on preorder.
    • Jos tuote on loppunut varastosta ja sille on asetettu varastoasetuksissa vaihtoehtoinen toimitusaika, arvo on backorder.
  • Saatavuuspäivä <g:availability_date>: tuotteen tai tuotevariaation saatavuuden alkamisaika (jos <g:availability>-kenttä on asetettu)
  • Hinta <g:price>: tuotteen tai tuotevariaation perushinta ja valuutta

Laajennetun Google-tuotesyötteen sisältö

Osa syötteen kentistä määräytyy järjestelmän automaattisesti generoimien tietojen perusteella ja osa itse määrittämiesi tuotetietojen. Lisäksi voit määrittää valinnaisia syötekenttiä MyCashflow'n tuoteominaisuuksien avulla. Erityyppiset syötekentät on merkitty listalla oheisen esimerkin mukaisesti:

• Nimike = tuotesisältöjen perusteella määritettävä tieto
  • Nimike = tieto määritettävissä tuoteominaisuuksien avulla
  • Nimike = automaattisesti määrittyvä tieto, johon ei ole mahdollista vaikuttaa

Pakolliset

Seuraavat tiedot on määritettävä, jotta tuote hyväksytään Googlen järjestelmään:

• Nimi <g:title>: tuotteen tai variaation nimi (jos tuotteella on variaatioita, syöterivin nimi poimitaan automaattisesti variaatiolta)
  • Näkyvyys (tuote on näkyvillä tuotesyötteen versiossa ja kuuluu tuoteryhmään, joka on näkyvillä jossain versiossa)
  • Pakettikoko (jota tukee ainakin yksi kohdemaassa käytettävissä oleva toimitustapa)
  • Kuvaus <g:description>: asetetaan tuotelomakkeen kentässä Tuotekuvaus
  • Hinta <g:price>: tuotteen tai tuotevariaation perushinta ja valuutta
  • Brändi <g:brand>: tuotteen tuotemerkki
  • Tuotetyyppi <g:product_type>: tuotteen kategoriapolku verkkokaupassa
  • Kuvalinkki <g:image_link>: tuotteen tai tuotevariaation pääkuvan URL-osoite
  • Googlen tuoteluokka <g:google_product_category>: tuotteen Google-tuoteluokka.

Jos Google-tuoteluokka on Apparel & Accessories (vaatteet ja asusteet), määritä myös seuraavat kohderyhmän ja tuotteen ominaisuudet:

• sukupuoli
    • ikäryhmä
    • tuotteen väri
    • tuotteen koko

Lisäksi eräissä Google-tuoteluokissa pakollinen tieto on tuotteen viivakoodi (lue lisää Googlen sivustolta).

Sukupuolen ja ikäryhmän voit asettaa CSV-tuonnin avulla. Tuotteen värin ja koon voit asettaa tuoteominaisuuksien avulla.

Tuotteen viivakoodi puolestaan määritetään varastonseurannassa.

Tuotteen perustiedot

• Tunnus <g:id>: tuotteen tai tuotevariaation yksilöllinen tunniste
  • Linkki <g:link>: tuotteen tai tuotevariaation sivun URL-osoite
  • Lisäkuvalinkki <g:additional_image_link>: tuotteen lisäkuvan URL-osoite, enintään 10 lisäkuvaa

Hinta ja saatavuus

• Saatavuus <g:availability>: tuotteen tai tuotevariaation saatavuustieto:
    • Jos tuotelomakkeen Rajoitettu saatavuus -kohdassa on asetettu alkupäivämäärä, arvo on preorder.
    • Jos tuote on loppunut varastosta ja sille on asetettu varastoasetuksissa vaihtoehtoinen toimitusaika, arvo on backorder.
  • Saatavuuspäivä <g:availability_date>: tuotteen tai tuotevariaation saatavuuden alkamisaika (jos <g:availability>-kenttä on asetettu)
  • Kulut myydyistä tuotteista <g:cost_of_goods_sold>: tuotteen tai tuotevariaation ostohinta
  • Alennushinta <g:sale_price>: määrittyy tuotteeseen tai variaatioon kohdistuvan alennuskampanjan perusteella
    Alennushinnan on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • Tuotetta on myyty normaalilla hinnalla viimeisten 90 päivän aikana.
    • Alennus on yli  5 % ja alle 90 %.
    • Kampanja-aika on rajattu.
  • Alennushinnan voimassaoloaika <g:sale_price_effective_date>: tuotteen tai tuotevariaation alennushinnan voimassaoloaika

Tuotetunnukset

• GTIN <g:gtin>: tuotteen globaali kauppanumero
  • MPN (tuotteen valmistajan osanumero) <g:mpn>: tuotenumero
  • Tunniste olemassa <g:identifier_exists>: ilmaisee onko tuotteella tuotenumero

Yksityiskohtainen tuotekuvaus

• Kuntoluokka <g:condition>
  • Ikäryhmä <g:age_group>
  • Väri <g:color>
  • Sukupuoli <g:gender>
  • Materiaali <g:material>
  • Kuvio tai graafinen painatus <g:pattern>
  • Koko <g:size>
  • Tuoteryhmän tunnus <g:item_group_id>: tuotevariaation päätuotteen yksilöllinen tunniste
  • Tuotetiedot <g:product_detail>: tuotteen tekniset tiedot tai muut lisätiedot. Määritetään alimääritteillä:
    • Tuoteattribuutin tunniste <g:attribute_name>: tuotteelle asetetun tuoteominaisuuden tunniste
    • Tuoteattribuutin arvon tunniste <g:attribute_value>: tuotteelle asetetun tuoteominaisuuden arvo

Shopping-kampanjat ja muut määritykset

• Oma tunniste 0-2 <g:custom_label_n>: tuotteelle antamasi oma tunniste, jonka avulla Shopping-kampanjoiden hintatarjoukset ja raportointi järjestetään

Sijainnit

• Poissuljettu alue <g:excluded_destination>: asetus, jolla voit rajata tuotteen pois tietyntyyppisestä käyttöympäristöstä tai mainoskampanjasta. Mahdolliset arvot:
    • Shopping_ads
    • Buy_on_Googlelistings
    • Display_ads
    • Local_inventory_ads
    • Free_listings
    • Free_local_listings

Toimitus

• Toimitus <g:shipping>: tuotteen toimitustiedot

Järjestelmä poimii seuraavat toimitustiedot:

• Toimitusmaa <g:country>: tuotteen sallittu toimitusmaa
    • Toimitushinta <g:price>: tuotteen toimituksen hinta