MyCashflow sisältämien työkalujen avulla voit pyytää asiakkailta tuotearvosteluja tähtiarvioina ja vapaamuotoisina tekstikommentteina. Voit myös näyttää arvostelut verkkokaupan tuotesivuilla. Tässä artikkelissa käydään läpi arvostelutyökalujen käyttäminen.

Verkkokaupan asiakkaat voivat arvostella vain tilaamiaan tuotteita. Kun asiakas on tehnyt tilauksen, järjestelmä lähettää hänelle sähköpostitse automaattisen arvostelupyynnön, jonka kautta asiakas pääsee verkkokaupan piilotetulle arvostelusivulle. Voit määrittää itse, kuinka pitkän ajan kuluttua tilauksesta arvostelupyyntö lähtee asiakkaalle.

Arvostelusivulla asiakas voi antaa tilaamilleen tuotteille tähtiarvion (1–5) ja valinnaisen tekstikommentin. Tähtiarvioiden perusteella järjestelmä laskee tuotteelle keskiarvosanan. Arvostelut on mahdollista jättää anonyymisti, jos asiakkaalla ei ole asiakastiliä verkkokaupassa.

Hinnoittelu ja saatavuus

Tuotearvostelut on maksullinen lisäpalvelu, joka on liitettävissä kaikkiin maksullisiin MyCashflow-palvelupaketteihin. Lisäpalvelun hinta muodostuu kuukausimaksusta sekä tapahtumamäärään perustuvasta käyttömaksusta, joka veloitetaan jälkikäteen.

Lue lisää hinnoittelusta palvelun esittelysivulta.

Jokainen asiakkaille lähtenyt arvostelupyyntö on yksi tuotearvostelutapahtuma, joten verkkokaupan tilausmäärän perusteella voit arvioida, kuinka suureksi käyttömaksu muodostuu.

Tuotearvostelujen käyttöönotto

Näin otat tuotearvostelut käyttöön verkkokaupassa:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Tuotearvostelut.
  2. Ota laajennus käyttöön.

Palvelun laskutus alkaa laajennuksen asennuksen jälkeen.

3. Määritä tuotearvostelujen asetukset hallintatyökalun sivulla Tuotteet > Tuotearvostelut.
  4. Varmista, että tuotearvosteluille on tuki verkkokaupan teemassa.

Kun tuotearvostelut ovat käytössä verkkokaupassa, asiakkaat saavat tilauksen tekemisen jälkeen sähköpostiinsa arvostelupyyntöjä.

Voit moderoida verkkokauppaan saapuneita arvosteluita hallinnan sivulla Tuotteet > Tuotearvostelut.

Asetukset

Pääset muokkaamaan tuotearvostelujen asetuksia menemällä hallinnan sivulle Tuotteet > Tuotearvostelut ja painamalla Asetukset-painiketta.

Saatavilla olevat asetukset:

• Versiot: Valitse kauppaversiot, joissa tuotearvosteluita voi käyttää.
  • Lähetyksen viive: Aseta aikamäärä, jonka jälkeen arvostelupyyntö lähtee asiakkaalle.

Tuotearvostelujen moderointi

Asiakkaiden jättämät arvostelut ja kommentit eivät tule suoraan näkyviin verkkokaupassa, vaan kauppiaan pitää hyväksyä ne yksitellen. Näin voit varmistaa, ettei tuotesivuille päädy asiattomia viestejä tai asiakaspalvelulle tarkoitettuja kysymyksiä.

Kaikki arvostelut näkyvät hallintatyökalun sivulla Tuotteet > Tuotearvostelut. Hyväksytyt arvostelut näkyvät tuotesivuilla ja esimerkiksi Google-haussa.

Kun julkaiset arvostelun, järjestelmä laskee sen vaikutuksen tuotteen keskiarvosanaan ja mahdollinen kommentti tulee näkyviin verkkokaupassa.

Voit myös hylätä uusia sekä jo aiemmin julkaistuja arvosteluja. Hylätyt arvostelut pysyvät hallintatyökalun kaikkien arvostelujen listalla mutta eivät näy verkkokaupassa.

Tuotearvostelujen teematuen lisääminen

Tämän osion sisältö edellyttää HTML/CSS/Interface-osaamista.

Jos verkkokaupan teeman lähdekoodin muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, voit pyytää MyCashflow'n asiakaspalvelua lisäämään verkkokauppaasi tuen arvosteluille.

MyCashflow'n Fluid-oletusteema sisältää valmiin tuen tuotearvosteluille.

Voit kerätä asiakkailta arvosteluja ja nähdä ne verkkokaupan hallinnassa ilman muutoksia verkkokaupan teemaan, mutta arvostelujen näyttäminen verkkokaupan puolella edellyttää, että arvostelujen Interface-tagit on lisätty tuotesivupohjaan (product.html).

Katso lista tuotearvostelujen tageista.

Tuotearvostelut ja kuluttajansuojalaki

Kuluttajansuojalain mukaan verkkokaupassa on annettava tieto siitä, onko yritys varmistanut julkaistujen arvostelujen olevan peräisin kuluttajilta, jotka ovat oikeasti käyttäneet hyödykettä tai ostaneet sen. Lisäksi tulee kertoa, miten asia on varmistettu.

Myynnin edistämiseksi on kiellettyä

• esittää tekaistuja kuluttaja-arvosteluja tai suositteluja
  • ostaa kuluttaja-arvosteluja tai suositteluja
  • vääristellä kuluttaja-arvosteluja tai sosiaalisen median suositteluja.

MyCashflow'ssa sinulla on mahdollisuus varmistaa tuotearvostelujen aitous moderoimalla ne tarkasti. Asiakkaat eivät myöskään pääse lainkaan arvostelemaan tuotteita, joita he eivät ole tilanneet.

Voit tiedottaa asiakkaille tuotearvostelujen aitoudesta esimerkiksi jollain verkkokaupan sisältösivuista.

Tuotearvostelujen tuonti

Jos verkkokaupassasi on aiemmin ollut käytössä jokin ulkoinen arvostelutyökalu, voit tuoda olemassa olevat kommentit ja arvostelut MyCashflow'n tuotearvostelutyökaluun. Näin sinun ei tarvitse aloittaa nollasta ottaessasi käyttöön MyCashflow'n omat tuotearvostelut.

MyCashflow'n keräämiin tuotearvosteluihin tulee automaattisesti merkintä Vahvistettu ostaja. Jos tuot järjestelmään tuotearvosteluita muualta, niihin ei vastaavaa merkintää tule, mutta nekin voit joka tapauksessa julkaista tuotesivuilla.

Jos haluat tuoda arvosteluja toisesta palvelusta, ilmoita asiasta MyCashflow'n asiakaspalvelulle ja mainitse yhteydenotossasi, mistä palvelusta haluat tuoda tietoja.