Procountor-laajennuksen avulla voit integroida verkkokauppasi tuote- ja tilaushallinnan Procountorin taloushallintojärjestelmään.

Procountor on pilvipalveluna toteutettu taloushallinta- ja kirjanpito-ohjelmisto, jonka tavoitteena on helpottaa taloushallinnan ja verkkokaupankäynnin yhdistämistä. Voit ylläpitää MyCashflow-verkkokauppasi tuotevalikoimaa Procountorin järjestelmässä.

Tutustu myös perusteellisesti Procountorin omaan manuaaliin.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Katso Procountorin hinnasto.

Asennus ja käyttöönotto

Kun käytät tätä laajennusta, varmista että kaikilla tuotteilla ja tuotevariaatioilla on yksilölliset tuotenumerot.

Duplikaatit tuotenumerot aiheuttavat varmasti ongelmia tiedonsiirroissa järjestelmien välillä.

1. Tilaa itsellesi Procountorin taloushallintapalvelu Procountorin verkkosivuilla.
  2. Lisää Procountor-laajennuksen asetuksiin Procountor-verkkorajapinnan salasana, jonka saat Procountorin asiakaspalvelusta.
  3. Anna kaikille tuotteillesi yksilöllinen tuotenumero, ja huolehdi, että tuotenumerot vastaavat toisiaan MyCashflow'n hallintatyökalussa ja Procountorissa.
  4. Määritä integraation asetukset haluamallasi tavalla. Katso lisätietoja seuraavasta kappaleesta.

Asetukset

Alla on selitetty MyCashflow'n Procountor-integraation asetukset:

• Siirrä tilaukset heti:

Voit asettaa tilaukset siirtymään Procountoriin automaattisesti. Automaattinen siirto siirtää tilauksen Procountoriin samalla, kun asiakas näkee viestin tilauksen onnistumisesta ja sähköposti-ilmoitukset lähetetään.

Tilaukset siirtyvät Procountoriin noin tunnin viiveellä.

Voit myös siirtää tilaukset Procountoriin itse yksi kerrallaan painamalla tilausnäkymän Procountor-kohdassa Siirrä kirjanpitoon -linkkiä.
  • ProCountor rekisterien päivitys: Valitse mitä tietoja viedään Procountorin järjestelmään. Vietäviä tietoja ovat tuotteet ja asiakkaat.

Tarkista, ettei verkkokauppa anna päällekäisiä asiakasnumeroita jo olemassa olevien kanssa, ettei verkkokaupan asiakkaita ylikirjoiteta Procountoriin.

• Laskujen tila ProCountorissa: Valitse tila, jossa laskut viedään MyCashflow'sta Procountoriin.
  • Laskujen lähetys: Jos verkkokaupassasi on maksutapa, joka käyttää Lasku-maksupalvelua, voit valita, miten lasku lähetetään asiakkaalle.
    • Oletusarvoisesti kaikki viestit lähetetään MyCashflow'n kautta sähköpostilla.
  • Laskun päiväys: Tässä kohdassa voit valita, mistä lasku maksuaika alkaa. Vaihtoehdot ovat tilauksen päiväys ja päivä, jolloin lasku siirretään Procountoriin.
  • Maksuehto: Syötä tähän maksuehdon päivien lukumäärä (esim. 14).
  • Dimensio: Procountorin Dimensioiden avulla voit merkitä kaikki verkkokaupan myynnit automaattisesti omalle dimensiolle.

Dimensioiden avulla voit seurata tuloja sekä menoja tarkasti Procountorissa. Ominaisuus mahdollistaa mm. verkkokauppakohtaisen tuloslaskelman ja taseen raportoinnin.

Kirjoita haluamasi dimension nimi Dimensio-kenttään muodossa Dimensio\Nimike.

Syötä useampi Dimensio tai dimension nimike puolipisteillä erotettuna Dimensio\Nimike;Dimensio\NimikeA;Dimensio2\Nimike.

Tietojen siirtyminen Procountoriin

MyCashflow asettaa verkkomaksuna maksetut tilaukset Maksettu muualla -tilaan. Jälkikäteen maksettavien laskujen tila päivittyy Procountorissa automaattisesti kun viitesuoritus näkyy pankkitilillä.

Tilauksen tuoterivit linkittyvät Procountoriin Tuotekoodi -kentän perusteella. Huolehdi siis, että olet syöttänyt Procountorin tuotenumerot verkkokauppasi tuotteisiin, jotta raportit ja varastosaldot pysyvät tarkkoina.