Tässä artikkelissa käydään läpi kauppaversioiden luominen ja muokkaaminen MyCashflow-verkkokaupassa.

Kauppaversioiden sallittu määrä riippuu käytössä olevasta MyCashflow-palvelupaketista:

• Free: 1
  • Basic: 2
  • Advanced: 5
  • Pro: 10
  • Enterprise: 20 (tarvittaessa enimmäismäärää on mahdollista suurentaa)

Näin luot uuden kauppaversion:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Ulkoasu > Versiot.
  2. Paina Uusi versio -painiketta vasemman reunan Versiot-valikon alla.
  3. Täytä version tiedot lomakkeeseen.
  4. Tallenna lomake.

Näin muokkaat aiemmin luomaasi kauppaversiota:

1. Paina version nimeä vasemman reunan Versiot-valikossa.
  2. Paina Muokkaa-painiketta version tietojen oikeassa yläkulmassa.

Kun luot uutta versiota ja haluat asettaa verkkokaupan kaikki tuotteet näkyviin uudessa versiossa, voit käyttää vasemman reunan Kopioi version näkyvyydet -toimintoa.

Kauppaversion asetukset

Tässä luvussa esitellään versiolomakkeen asetukset.

Version yleiset tiedot

• Version nimi on pakollinen tieto.
  • Kieliversio: Jos luot kauppaversion uudella kielellä, kaikkiin käännettävissä oleviin sisältökenttiin ja sanakirjaan tulee uusi saatavilla oleva kieli.

Voit luoda useita kieliversioita yksittäiselle kielelle, mutta voit laatia kaupan sisällöille vain yhden käännöksen/kieli.

Lue lisää tuetuista kielistä sekä miten käännät verkkokauppasi sisällöt.

• URL-osoite:

Jos olet tilannut oman verkkotunnuksen, voit kirjoittaa sen tähän kenttään, jolloin pääset luomaasi kauppaversioon antamallasi osoitteella.

Voit antaa kauppaversion osoitteeksi myös omistamasi aliverkkotunnuksen. Ks. Aliverkkotunnuksien (alidomainien) luominen.

Voit luoda esimerkiksi kehitystyötä varten uuden alidomainin käyttämällä oletusverkkotunnusta KAUPANNIMI.mycashflow.fi. Syötä haluttu alidomain kenttään muodossa ALIDOMAIN.KAUPANNIMI.mycashflow.fi.

• SSL-salaus:

Jos olet tilannut oman SSL-sertifikaatin, voit rastittaa kohdan Käytä SSL-salausta. Kun salaus on käytössä, verkkokauppaasi pääsee https://-alkuisella verkko-osoitteella.

Jos et ole tilannut verkkokaupallesi SSL-salausta ja omaa verkkotunnusta, älä valitse SSL-salauksen käyttämistä, tai verkkokauppasi ei avaudu kävijöille.

Kaupan teema

• Kaupan teema: Valikossa näkyvät teemat määräytyvät verkkokaupan tiedostohakemistosta löytyvien teemakansioiden perusteella. MyCashflow tunnistaa teemakansiot automaattisesti.

Lue lisää kaupan teemoista.

• Kassan tyyppi:

Monisivuisella kassalla ostotapahtuma jakautuu vaiheisiin, joista kukin suoritetaan järjestyksessä omalla sivullaan.

Yksisivuisella kassalla tilauksen kaikki tiedot ovat ostotapahtuman aikana muokattavissa samalla sivulla.

Lue lisää verkkokaupan kassasta.

• Sähköpostiteema: Sähköpostiteema määrittää verkkokaupan sähköpostiviestien ulkoasut. Valikossa näkyvät kaikki verkkokaupan themes/email-hakemistosta löytyvät sähköpostiteemat.

Lue lisää sähköpostiteemoista.

• Tulosteteema: Tulosteteema määrittää verkkokaupan PDF-tulosteiden rakenteen ja ulkoasut. Valikossa näkyvät kaikki verkkokaupan themes/print-hakemistosta löytyvät tulosteteemat.

Lue lisää tulosteteemoista.

Version lisäasetukset

Lisäasetukset ylikirjoittavat verkkokaupan yleisiä asetuksia. Jos esimerkiksi asetat versiolle eri sähköpostiosoitteen kuin yleisiin asetuksiin, tilausilmoitukset lähtevät versiolle määrittämääsi osoitteeseen.

• Kaupan sähköposti: Tähän syöttämäsi sähköpostiosoite lähettää ja vastaanottaa verkkokaupan ilmoituksia esim. tilauksen käsittelyn aikana.
  • Minimitilaus: Jos asetat versiolle minimitilausrajan, asiakkaan tilauksen loppusumman on pakko ylittää tämä raja, jotta hän voi tehdä tilauksen.
  • Sulje väliaikaisesti: Voit sulkea yksittäisiä versioita samalla tavalla kuin koko kaupan sivulla Asetukset > Yleiset asetukset. Mikäli kauppaversioita ei ole vielä julkaistu, ei väliaikainen sulkeminen ole tällöin käytössä. Kauppaversiot ovat oletuksena suljettuja, ennen kuin ne julkaistaan ensimmäisen kerran.
  • Version tuotevalikoima: Voit valita tuoteryhmän, jonka tuotteet näytetään version tuoteryhmävalikosta. Kun valitset tuoteryhmän, version tuoteryhmävalikon kautta ei pääse muihin tuoteryhmiin. Näin voit esimerkiksi helposti rajata jälleenmyyjien oman valikoiman näkymään vain jäleenmyyjien versiossa.

Valitsemaasi tuoteryhmää käytetään myös version etusivuna.

• Toimitusehdot: Voit valita sisältösivun, joka sisältää version omat toimitusehdot. Näin voit laatia eri maita ja asiakasryhmiä varten omat toimitusehdot. Asiakas ohjataan automaattisesti version omiin toimitusehtoihin, kun ne avataan kassalla.
  • Tietosuojaseloste: Voit valita sisältösivun, joka sisältää version oman tietosuojaselosteen.

Tietosuojaseloste näkyy verkkokaupan asiakaspuolella /privacy-osoitteessa.

• Vierailijan oletusmaa: Oletusmaasta riippuu, millä valuutalla kaupan hinnat näkyvät.
  • Oletusvaluutta: Määrittää valuutan, jolla hinnat näkyvät kävijän tullessa verkkokauppaan.

Asetus on käytössä vain, jos Valuuttamuunnin-laajennus on asennettu.

Voit valita oletusvaluutan myös laajennuksen asetuksissa.

• Hintojen esitystapa: Jos verkkokauppasi kohderyhmä ovat jälleenmyyjät, voit esittää hinnat verottomina kaupan sivuilla ja ostoskorissa valitsemalla vaihtoehdon Näytä hinnat ilman arvonlisäveroa. Asetus ei vaikuta PDF-tulosteisiin, joissa hinnat edelleen näkyvät verollisina.

Verottomien hintojen näyttäminen kassalla vaatii teematukea.

MyCashflow'n oletusteema tukee suoraan verottomien ja verollisten hintojen esittämistä myös kaupan kassalla.

Voit näyttää hinnat kassalla sekä verottomina että verollisina muita teemoja käyttävissä kaupoissa muokkaamalla teeman HTML-lähdekoodia.

Lue lisää jälleenmyyjäkaupan perustamisesta.

• Sähköposti-ilmoitukset: Voit valita käyttäjät, jotka saavat ilmoituksia versioon tulevista tilauksista.

Vaadi kirjautuminen

Tässä kohdassa voit asettaa version kirjautumisen taakse ja halutessasi valita asiakasryhmät, joilla on pääsy versioon. Kun luot jälleenmyyjille omaa versiota, se kannattaa sulkea kirjautumisen taakse.

Jos et valitse asiakasryhmiä, kuka tahansa kauppaan rekisteröitynyt asiakas pääsee versioon kirjauduttuaan sisään asiakastililleen.

Voit kirjoittaa tähän myös jälleenmyyjien rekisteröitymisehdot, jotka näkyvät jälleenmyyjähakemusta täyttäville kävijöille.

Yhteystiedot

Kauppaversion asetuksissa voit määrittää erikseen yhteystiedot, jotka näkyvät version asiakaspuolella kaupan yleisten asetusten yhteystietojen sijasta.

Version asetusten Maa-valikko ei vaikuta kaupan ALV-prosentteihin. Verkkokaupassa voivat olla käytössä vain yhden maan ALV-prosentit, ja ne määräytyvät kaupan yleisten asetusten yhteystietoihin kuuluvan Maa-valikon perusteella.