Laajennuksen avulla saat verkkokaupassa käyttöön PostNordin toimituspalvelut, joiden avulla verkkokaupan tuotteet voidaan toimittaa noutopisteisiin, pakettiautomaatteihin tai asiakkaasi kotiovelle saakka.

Tuetut palvelut

Laajennuksen kautta saat verkkokaupassa käyttöön seuraavat PostNordin toimituspalvelut, joiden kuljetusverkosto ulottuu Suomen lisäksi useisiin muihin Euroopan maihin (palvelukohtaiset luettelot kohdemaista ovat luettavissa PostNordin sivuilla):

• MyPack Collect: paketti noudetaan luotasi ja toimitetaan vastaanottajan lähellä sijaitsevaan noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin.
  • MyPack Home: kotiinkuljetus yksityishenkilöille.
  • Parcel: yrityspaketit suoraan vastaanottajalle.

Asennus ja käyttöönotto

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Aloita ottamalla PostNord-laajennus käyttöön verkkokaupassa:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > PostNord.
  2. Syötä asiakasnumero ja paina Tallenna.
Seuraavaksi voit luoda uuden toimitustavan:
  1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Luo uusi toimitustapa painamalla vasemmalla palstalla Lisää toimitustapa.
  3. Valitse toimitustavan kuljetuspalveluksi PostNord ja haluamasi palvelu.
  4. Määritä loput toimitustavan asetukset ja lisää toimituskulut.

Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet toimitustapojen luontiin.

Tämän jälkeen PostNord on asiakkaiden käytössä verkkokaupan kassalla, jos asetit toimitustavan näkyviin sen asetusten Käytössä versiossa -kentässä.

Osoitekorttien tulostaminen

Näin tulostat tilaukselle osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Palautuskorttien tulostaminen

Mahdollisia asiakaspalautuksia varten voit asettaa palvelun luomaan tilaukselle palautuskortin tulostettavaksi yhdessä osoitekortin kanssa. Integraatio tukee palautuskorttien tulostamista seuraavien toimitustapojen yhteydessä:

• MyPack Collect
  • MyPack Home

Näin aktivoit palautuskorttien tulostuksen haluamallesi toimitustavalle:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa toimitustapa vasemman reunan valikosta.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Aktivoi toimitustapalomakkeen Lisäpalvelut-osiossa Tulosta palautuskortti -valinta.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Tämän jälkeen palautuskortti sisältyy lisäsivuna kaikkiin kyseiselle toimitustavalle luotaviin osoitekortteihin.

Noutotilauksien käyttäminen

Voit tilata PostNord-lähetyksillesi noudon liikkeeltä tai varastoltasi:

1. Avaa MyPack Collectia käyttävä tilaus verkkokaupan hallintatyökalun sivulla Tilaukset.
  2. Paina sivulla näkyvässä ilmoituksessa Tilaa nouto.

PostNordille lähtee ilmoitus noutotilauksesta. Palvelun edustaja noutaa kaikki kyseisen päivän PostNord-lähetykset jonkin ajan kuluttua ja toimittaa ne asiakkaille.

Nouto tilataan laajennuksen asetuksissa määritettyyn osoitteeseen. Jos sitä ei ole määritetty, käytetään yleisten asetusten tai version asetusten yhteystietoja.

Lähettäjän osoitteen määrittäminen

Sivulla Tili > Laajennukset > PostNord voit määrittää PostNordin osoitekorteilla käytettävän lähettäjän osoitteen.

Oletuksena PostNord käyttää kaupan yleisissä tai version asetuksissa määritettyjä yhteystietoja. Jos syötät lähettäjän osoitteen laajennukselle, sitä käytetään aina.