Laajennuksen avulla saat verkkokaupassa käyttöön PostNordin toimituspalvelut, joiden avulla verkkokaupan tuotteet voidaan toimittaa noutopisteisiin, pakettiautomaatteihin tai asiakkaasi kotiovelle saakka.

Tuetut palvelut

Laajennuksen kautta saat verkkokaupassa käyttöön seuraavat PostNordin toimituspalvelut, joiden kuljetusverkosto ulottuu Suomen lisäksi useisiin muihin Euroopan maihin (palvelukohtaiset luettelot kohdemaista ovat luettavissa PostNordin sivuilla):

• MyPack Collect: paketti noudetaan luotasi ja toimitetaan vastaanottajan lähellä sijaitsevaan noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin.
  • MyPack Home: kotiinkuljetus yksityishenkilöille.
  • Parcel: yrityspaketit suoraan vastaanottajalle.

Asennus ja käyttöönotto

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Aloita ottamalla PostNord-laajennus käyttöön verkkokaupassa:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > PostNord.
  2. Syötä asiakasnumero ja paina Tallenna.
Seuraavaksi voit luoda uuden toimitustavan:
  1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Luo uusi toimitustapa painamalla vasemmalla palstalla Lisää toimitustapa.
  3. Valitse toimitustavan kuljetuspalveluksi PostNord ja haluamasi palvelu.
  4. Määritä loput toimitustavan asetukset ja lisää toimituskulut.

Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet toimitustapojen luontiin.

Tämän jälkeen PostNord on asiakkaiden käytössä verkkokaupan kassalla, jos asetit toimitustavan näkyviin sen asetusten Käytössä versiossa -kentässä.

Lähettäjän osoitteen määrittäminen

Sivulla Tili > Laajennukset > PostNord voit määrittää lähettäjän osoitteen, joka tulostuu PostNordin osoitekortteihin.

Jos lähettäjän osoitetta ei ole määritetty laajennusta varten erikseen, PostNord käyttää verkkokaupan yleisissä tai version asetuksissa määritettyjä yhteystietoja.

Osoitekorttien tulostaminen

Näin tulostat tilaukselle PostNord-palvelun osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa PostNord-toimitustapaa käyttävä tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu. Jos lähetykseen kuuluu useita paketteja, kullekin tulee oma osoitekortti, jotka tulostuvat eri sivuille.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Osoitekorttien koon määrittäminen

Kun tilauksen toimitustapa käyttää PostNord-integraatiota, voit toimitustavan asetuksissa valita tulostettavan osoitekortin koon seuraavista vaihtoehdoista:
  • A4 (210 x 297 mm)
  • A5 (148 x 210 mm)
  • LETTER (216 x 279 mm)
  • LABEL (105 x 190 mm, oletuskoko tarratulostinta varten).

Näin määrität osoitekorttien tulostuskoon:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa vasemman reunan valikosta toimitustapa, joka käyttää PostNord-integraatiota.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Valitse toimitustapalomakkeen Tulostuskoko-kohdan pudotusvalikosta sopiva kokovaihtoehto.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Palautuskorttien tulostaminen

Mahdollisia asiakaspalautuksia varten voit asettaa palvelun luomaan tilaukselle palautuskortin tulostettavaksi yhdessä osoitekortin kanssa.

Palautuskorttien tulostamista tukevat palvelut

Seuraavat PostNord-integraation kautta saatavilla olevat palvelut tarjoavat tulostettavan palautuskortin:

• MyPack Collect
  • MyPack Home

Palautuskorttien käyttöönotto

Näin aktivoit palautuskorttien tulostuksen haluamallesi toimitustavalle:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa PostNord-laajennusta käyttävä toimitustapa vasemman reunan valikosta.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Aktivoi toimitustapalomakkeen Lisäpalvelut-osiossa Tulosta palautuskortti -valinta.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Tämän jälkeen palautuskortti sisältyy lisäsivuna kaikkiin kyseiselle toimitustavalle luotaviin osoitekortteihin.

Noutotilauksien käyttäminen

Voit pyytää PostNord-palvelua noutamaan toimitettavat lähetykset myymälästäsi tai varastoltasi. Silloin sinun ei tarvitse itse viedä niitä palvelupisteeseen.

Noutotilaus koskee kaikkia PostNord-lähetyksiä riippumatta siitä, miltä tilaussivulta tilaat noudon. Noutoa ei siis tilata kullekin lähetykselle erikseen.

PostNord noutaa lähetykset osoitteesta, joka on merkitty laajennuksen asetuksiin, tai jos se puuttuu, verkkokaupan yleisten asetusten tai version asetusten yhteystietoihin merkitystä osoitteesta.

Näin tilaat noudon:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa jokin PostNord-toimitustapaa käyttävä tilaus.
  3. Paina tilaussivun yläosassa näkyvän ilmoituskentän Tilaa nouto -painiketta.

PostNord saa tiedon noutotilauksesta, ja jonkin ajan kuluttua palvelun edustaja käy noutamassa kaikki toimitettaviksi merkityt lähetykset.

Noutopistetyypit

Toimituspalvelusta riippuen asiakas voi valita kassalla toimi- tai noutopisteen, jonka asiakaspalvelusta haluaa noutaa pakettinsa. Noutopiste voi olla myös itsepalveluun perustuva pakettiautomaatti sisä- tai ulkotiloissa.

Kun toimitustapa käyttää PostNord-laajennusta, voit rajoittaa asiakkaan valittavissa olevia noutopistetyyppejä. Rajoittamismahdollisuus koskee seuraavanlaisia lähetyksiä:

• MyPack Collect
Määrittääksesi sallitut noutopistetyypit avaa toimitustapalomake ja valitse sopiva vaihtoehto Lisäpalvelut-osion Noutopistetyypit-pudotusvalikosta (vaihtoehdot ovat järjestyksessä sallivimmasta rajaavimpaan):
  • Kaikki
  • Toimipisteet, noutopisteet, automaatit (pois lukien ulkoautomaatit)

Noutopistetyypeistä kannattaa rajata pois ulkoautomaatit, jos et halua pakettien olevan alttiina ulkoilmalle.

PostNord on luokitellut sisä- ja ulkoautomaatit kahdeksi erilliseksi noutopistetyypiksi vain Suomessa, joten rajaus ei koske muissa maissa sijaitsevia PostNordin ulkoautomaatteja.