Sisäänrakennettu ja kuukausimaksuton nShift eCom LITE mahdollistaa tuettujen nShiftin palvelujen käyttämisen omien sopimusnumeroiden avulla ilman rekisteröitymistä nShiftin asiakkaaksi.

nShift eCom LITE -palvelun avulla voit käyttää verkkokaupassa logistiikkayhtiöitä, joiden kanssa sinulla on valmis sopimus, mutta joille ei ole omaa integraatiota MyCashflow'ssa.

Saatavilla on myös kuukausimaksullinen nShift eCom PRO -laajennus, jonka kautta saat käyttöön kaikki nShiftin kuljetuspalvelut sekä oman nShift-tilin. PRO-laajennuksen käyttäminen käy kannattavammaksi lähetysmäärien kasvaessa.

Kun käytät nShift eCom LITE -palvelua, sinulle ei luoda omaa nShift-tiliä.

nShift eCom LITE on sisäänrakennettu kaikkiin maksullisiin MyCashflow-palvelupaketteihin.

Hinnoittelu

nShift eCom LITE -palvelun käyttökustannukset ovat 0,40 € / tulostettu osoitekortti. Lisäksi logistiikkayhtiöt voivat laskuttaa erikseen tietystä omien palvelujensa käytöstä.

Palvelun käyttömaksut laskutetaan MyCashflow-kauppasi kuukausimaksujen yhteydessä.

Laajennuksen tukemat palvelut

nShift eCom LITE -palvelu tukee MyCashflow'ssa kaikkia nShiftin kuljetuspalveluja lukuun ottamatta Budbee Flex- ja PostNord DPD Classic -palveluja.

Matkahuollon Pikapaketti-palvelu ei ole enää saatavilla laajennuksen kautta, sillä 4.9.2023 alkaen sen on voinut ostaa ainoastaan Matkahuollon omista myyntikanavista tietyille linja-autovuoroille. Kaikki Pikapakettia käyttävät toimitustavat on muutettu käyttämään MyCashflow'n omia osoitekortteja, ja ne kannattaa korvata Lähellä-pakettia käyttävillä toimitustavoilla. (Lue lisää Matkahuollon tiedotteesta.)

Käyttöönotto

Sisäänrakennetun nShift LITEn käyttämiseksi tarvitset logistiikkapalvelujen sopimusnumerot, jotka syötetään toimitustapojen asetuksiin.

Näin otat sisäänrakennetun nShift LITEn käyttöön:

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat. Katso ohjeet ›
  2. Valitse toimitustavan tyypiksi Kuljetus.
  3. Valitse toimituspalveluksi nShift eCom LITE.
  4. Valitse käyttämäsi logistiikkayhtiö valikosta.
  5. Hyväksy sopimusehdot ja paina Tallenna.
  6. Syötä toimitustavan tietoihin valitsemasi logistiikkayhtiön sopimusnumero.
  7. Syötä toimitustavan loput tiedot ja määrittele toimituskulut.

Kun käytät LITE-pakettia, et saa tunnuksia nShift Onlineen. Tunnukset kuuluvat PRO-pakettiin.

Matkahuollon ja Postin sopimusnumerot

Kun käytät nShift eCom LITEn kautta Matkahuollon tai Postin palveluja, sinun on syötettävä palvelusta riippuva sopimusnumero toimitustavan asetuksiin.

• Postin pakettipalvelut: Postin pakettipalveluiden sopimusnumero
  • Postin kirjepalvelut: Postin kirjepalveluiden sopimusnumero
  • Postin rahtipalvelut: Postin kotimaan rahdin sopimusnumero
  • Matkahuollon pakettipalvelut: Matkahuollon asiakasnumero

Jos useampi toimitustapa käyttää Matkahuollon eri pakettipalveluja ja muutat asiakasnumeroa yhden toimitustavan asetuksissa, sama sopimusnumero päivitetään kaikille toimitustavoille, jotka käyttävät Matkahuollon pakettipalveluja.

Postin sopimusnumerot löydät Posti Smartshipistä (avaa SmartShip-extranet), palveluista saamistasi tilausvahvistuksista tai laskuista.

Matkahuollon asiakasnumeron taas löydät MPaketti-exrtanetistä (avaa MPaketti-extranet), laskuilta tai sopimuksestasi.

Lähettäjän osoite

nShift eCom LITE -palvelua käyttävien toimitustapojen asetuksista löydät Lähettäjän tiedot -osion, jossa voit määritellä kaikille nShift eCom LITE -palvelua käyttävillä toimitustavoille lähettäjän osoitteen. Oletusarvoisesti lähettäjän osoite poimitaan kaupan yleisistä asetuksista tai version asetuksista.

Kun muutat lähettäjän osoitetta yhdellä toimitustavalla, se muuttuu kaikilla toimitustavoilla, jotka käyttävät nShift eCom LITE -palvelua.

PostNordin palvelujen käyttöönotto

Kun otat PostNordin palveluja käyttöön nShift eCom LITEn kautta, voit halutessasi testata integraation varmistaaksesi, että se toimii.

Katso ohjeet testaamiseen nShift eCom PRO -laajennuksen ohjeista.

PostNordin testaaminen nShift eCom LITEssä on vapaaehtoista

nShift eCom LITE on sisäänrakennettu MyCashflow'hun, joten integraatio on testattu valmiiksi ja toimii samalla tavoin kaikille nShift eCom LITEn käyttäjille.

Käytettäessä nShift eCom PRO -laajennusta PostNord-integraation testaaminen on pakollinen osa PostNordin käyttöönottoa, koska jokainen käyttäjä käyttää omia nShift-tunnuksiaan integraatiossa.

Osoitekorttien tulostaminen

Näin tulostat tilaukselle nShift eCom LITE -palvelun osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa nShift eCom LITE -toimitustapaa käyttävä tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu. Jos lähetykseen kuuluu useita paketteja, kullekin tulee oma osoitekortti, jotka tulostuvat eri sivuille.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Palautuskorttien tulostaminen

Mahdollisia asiakaspalautuksia varten voit asettaa palvelun luomaan tilaukselle palautuskortin tulostettavaksi yhdessä osoitekortin kanssa.

Palautuskorttien tulostamista tukevat palvelut

Seuraavat nShift eCom LITE -integraation kautta saatavilla olevat palvelut tarjoavat tulostettavan palautuskortin:

• Matkahuolto: Lähellä-paketti, Kotijakelu, XXS-paketti, Jakopaketti
  • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Parcel Connect, Express-paketti, Express Rahti

Palautuskorttien käyttöönotto

Näin aktivoit palautuskorttien tulostuksen haluamallesi toimitustavalle:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa nShift eCom LITE -laajennusta käyttävä toimitustapa vasemman reunan valikosta.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Aktivoi toimitustapalomakkeen Lisäpalvelut-osiossa Tulosta palautuskortti -valinta.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Tämän jälkeen palautuskortti sisältyy lisäsivuna kaikkiin kyseiselle toimitustavalle luotaviin osoitekortteihin.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

• maksutapa, joka käyttää Postiennakko-palvelua, sekä
  • toimitustapa, joka käyttää Postin Postipaketti- tai Priority-kirje postiennakolla -palvelua.

Vastaanottaja lunastaa postiennakkolähetyksen Postin palvelupisteestä maksamalla määräämäsi ennakkosumman. Jos lähetys ohjautuu pakettiautomaattiin, vastaanottaja saa tekstiviestinä ensin maksutiedot ja maksun suoritettuaan nouto-ohjeet.

Postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, johon sisältyvät mahdolliset toimitus- ja maksukulut. Maksu siirtyy pankkitilillesi 2–4 pankkipäivän kuluessa maksamisesta.

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Toimitustavat.

Valitse toimituspalveluksi nShift eCom LITE ja pakettipalveluksi Postin Postipaketti tai Priority-kirje postiennakolla.

Katso ohjeet toimitustapojen luomiseen.

2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Valitse maksupalveluksi Postiennakko ja salli postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa maksutavan asetuksissa.

Katso ohjeet maksutapojen luontiin.

Kun lähetät postiennakkotilauksen asiakkaalle, merkitse se toimitetuksi mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.

Toimituspalvelujen edellyttämät tullaus- ja mittatiedot

Yleensä toimituspalvelu edellyttää tullaustietojen ja mittojen määrittämistä lähetyksille, joiden määräpaikka on tullirajan takana (kuten lähetettäessä EU-alueelta muualle maailmaan; erityistapauksena vaatimus koskee myös Ahvenanmaan ja muun EU-alueen välisiä lähetyksiä). Tämä voi laajennuksessa toteutua seuraavin tavoin:

• Tuotteiden tariffikoodit (CN) ja alkuperämaat sekä vapaamuotoinen kuvaus lähetyksen sisällöstä (määritettävissä lähetyksen tietojen täydennyslomakkeella)
    • Posti: Priority-paketti, EMS, Pikakirje, Kirjattu kirje
    • Posti (toimitus Ahvenanmaalle): Kotipaketti, Postipaketti, Express-paketti
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus (määritä sivulla Asetukset > Tilausasetukset)
    • Posti: Priority-paketti, EMS, Rahti, Express-rahti
  • Lähetyksen leveys, korkeus ja pituus (määritä lähetyksen tietojen täydennyslomakkeella)
    • Posti: Rahti, Express-rahti

Jos lähetystä ei tarvitse tullata eikä toimituspalvelu muusta syystä vaadi määrittämään sen oikeita mittoja, nShift eCom LITE -laajennus käyttää oletusmittoja 15 x 15 x 15 cm. Rahtilähetyksen ulkomitat pitää aina täydentää lähetyksen tietoihin.