Laajennuksen avulla voit tarjota asiakkaillesi kansainväliset ja kotimaan toimitukset GLS:n kuljetuspalveluilla ja tulostaa GLS:n osoitekortteja MyCashflow'n hallintatyökalusta.

• Toimitukset Suomeen, EU-alueelle ja muualle Eurooppaan
  • Useiden erilaisten GLS-osoitekorttien tulostus suoraan verkkokaupan hallinnasta
  • Sähköinen tullaus – tullidokumentit välittyvät automaattisesti GLS:n järjestelmään
  • GLS-palautuskorttien tulostus

Lue lisää laajennuksen ominaisuuksista

Hinnoittelu

Laajennuksen käyttö on maksutonta. GLS veloittaa toimituksista sopimuksen mukaan.

Laajennuksen tukemat palvelut

Laajennus tukee GLS EuroBusinessParcel -palvelua, jonka avulla voit tarjota asiakkaillesi toimitukset EU-maihin, Norjaan sekä Isoon-Britanniaan.

Asennus ja käyttöönotto

1. Hanki GLS-tunnukset.

Ota yhteyttä GLS:n myyntiin ja mainitse, että tarvitset tunnukset MyCashflow-integraatiota varten.

Sinulle luodaan uusi GLS-tili, ja saat integraation käyttöön tarvittavat tunnukset.

2. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > GLS.
  3. Syötä GLS:n myynniltä saamasi tunnukset laajennuksen asetuksiin.
  4. Tallenna laajennuksen asetukset.

Nyt voit luoda uuden toimitustavan, joka käyttää GLS-laajennusta:

1. Aloita uuden toimitustavan luominen hallintatyökalun sivulla Asetukset > Toimitustavat.

Toimituspalvelun valintasivu avautuu.

2. Valitse GLS ja haluamasi kuljetuspalvelu.
  3. Määritä toimitustavan asetukset.
  4. Määritä toimitustavan painorajat ja toimituskulut.

Nyt GLS on asiakkaiden käytettävissä verkkokaupan kassalla.

Osoitekorttien koon määrittäminen

Kun tilauksen toimitustapa käyttää GLS-integraatiota, voit toimitustavan asetuksissa valita tulostettavan osoitekortin koon seuraavista vaihtoehdoista:
  • A4: A4-sivun yläkulmaan asemoitu A5-kokoinen tarra (1 osoitekortti / sivu)
  • A4FIT: mikäli lähetys sisältää useita paketteja, jokaiselle tulostuu oma A5-kokoinen osoitekortti yhdelle A4-sivulle (max. 2 / sivu)
  • A5: yksi A5-kokoinen osoitekortti / sivu
  • label: lämpösiirtotarra, johon tulostuu myös GLS:n logo
  • glslabel: sama kuin label, mutta ilman GLS:n logoa (hyödyllinen, jos käytät GLS:n omia tarroja, joissa logo on valmiina)

Näin määrität osoitekorttien tulostuskoon:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa vasemman reunan valikosta toimitustapa, joka käyttää GLS-integraatiota.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Valitse toimitustapalomakkeen Tulostuskoko-kohdan pudotusvalikosta sopiva kokovaihtoehto.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Osoitekorttien tulostaminen

GLS-osoitekortit voivat sisältää sekä Postin että GLS:n osoitekortit, koska Posti toimittaa lähetyksiä Suomessa GLS:n terminaaleihin.

Näin tulostat tilaukselle GLS-palvelun osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa GLS-toimitustapaa käyttävä tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu. Jos lähetykseen kuuluu useita paketteja, kullekin tulee oma osoitekortti, jotka tulostuvat eri sivuille.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Palautuskorttien tulostaminen

Mahdollisia asiakaspalautuksia varten voit asettaa palvelun luomaan tilaukselle palautuskortin tulostettavaksi yhdessä osoitekortin kanssa.

GLS:n palautuskortit eivät ole saatavilla kaikissa maissa.

Jos tilauksella valittuna oleva kohdemaa ei ole tuettu, palautuskortti ei tulostu osoitekortin mukana.

Palautuskorttien tulostamista tukevat palvelut

Seuraavat GLS-integraation kautta saatavilla olevat palvelut tarjoavat tulostettavan palautuskortin:

• EuroBusinessParcel

Palautuskorttien käyttöönotto

Näin aktivoit palautuskorttien tulostuksen haluamallesi toimitustavalle:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa GLS-laajennusta käyttävä toimitustapa vasemman reunan valikosta.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Aktivoi toimitustapalomakkeen Lisäpalvelut-osiossa Tulosta palautuskortti -valinta.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Tämän jälkeen palautuskortti sisältyy lisäsivuna kaikkiin kyseiselle toimitustavalle luotaviin osoitekortteihin.

Toimituspalvelujen edellyttämät tullaus- ja mittatiedot

Yleensä toimituspalvelu edellyttää tullaustietojen ja mittojen määrittämistä lähetyksille, joiden määräpaikka on tullirajan takana (kuten lähetettäessä EU-alueelta muualle maailmaan; erityistapauksena vaatimus koskee myös Ahvenanmaan ja muun EU-alueen välisiä lähetyksiä). Tämä voi laajennuksessa toteutua seuraavin tavoin:

• EuroBusinessParcel
    • Tuotteiden tariffikoodit (CN) ja alkuperämaat sekä vapaamuotoinen kuvaus lähetyksen sisällöstä (määritettävissä lähetyksen tietojen täydennyslomakkeella)
    • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus (määritä sivulla Asetukset > Tilausasetukset)

Jos lähetystä ei tarvitse tullata eikä toimituspalvelu muusta syystä vaadi määrittämään sen oikeita mittoja, GLS-laajennus käyttää oletusmittoja 15 x 15 x 15 cm.

GLS:n sähköinen tullaus

MyCashflow'n GLS-laajennus sisältää tuen automaattiselle sähköiselle tullaukselle. Tämä tarkoittaa, että lähettäessäsi tilauksia tullausta vaativiin maihin sinun ei tarvitse tulostaa tullidokumentteja ja liittää niitä lähetykseen, vaan MyCashflow välittää tiedot automaattisesti GLS:n järjestelmään.

Tullitiedot välittyvät GLS:lle, kun rekisteröit lähetyksen tilaussivulla käyttäen tullaustietojen täydennyslomaketta.

Kun lähetys saapuu tulliin, täydentämäsi tiedot ovat digitaalisesti saatavilla GLS:n järjestelmässä.