Laajennuksen avulla saat verkkokauppaan käyttöön DHL:n kuljetuspalvelut ja voit tulostaa palveluiden osoitekortteja suoraan kaupan hallinnasta.

Tuetut palvelut

• DHL Express 18:00 Domestic
  • DHL Express Worldwide (käytössä EU-alueella maissa, joihin voi lähettää tullivapaasti)
  • DHL Express Economy Select
  • DHL Express Economy Select (tullinalainen)
  • DHL Express Worldwide (tullinalainen)

Hinnoittelu

Laajennuksen käyttö on maksutonta. Lähetyksistä peritään DHL:n hinnoittelun mukaiset kustannukset, jotka DHL laskuttaa.

Asennus ja käyttöönotto

1. Rekisteröidy DHL:n käyttäjäksi.

Hanki DHL-asiakasnumero osoitteesta https://www.dhl.fi/exp-fi/express/lahettaminen/avaa_asiakasnumero.html

Rekisteröidy myös MyDHL+-extranetin käyttäjäksi.

2. Tilaa DHL Express -laajennus käyttöön sivulla Tili > Laajennukset > DHL Express.
  3. Syötä asiakasnumerosi ja DHL-rajapintatunnuksesi laajennuksen asetuksiin.

Rajapintatunnukset (Käyttäjätunnus ja Salasana) toimitetaan sinulle rekisteröitymisen yhteydessä.

4. Määritä tarvittaessa lähetysdokumenteilla käytettävät yhteystiedot DHL-laajennuksen asetuksissa.

Oletusarvoisesti käytössä ovat verkkokaupan yleiset yhteystiedot.

5. Luo toimitustapa, jolle valitset DHL:n käyttöön.

Nyt DHL on käytössä verkkokaupan kassalla toimitustavalle määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Lähetysten seuranta

Kun olet merkinnyt DHL:n palvelua käyttävän lähetyksen toimitetuksi tilaussivulla, saat lähetykselle seurantakoodin, jonka avulla asiakas voi seurata lähetyksen etenemistä.

Seurantakoodin ja suoran linkin DHL:n seurantapalveluun löydät tilaussivun Lähetystiedot-osiosta.

Lähetyshistoria ja raportit

MyDHL+-extranetissä voit tarkastella luomiasi lähetyksiä ja ladata raportteja.

Extranetissä voit myös luoda uusia lähetyksiä, jos sinun tarvitsee lähettää esimerkiksi verkkokaupan ulkopuolisia tilauksia.

Osoitekorttien tulostaminen

Näin tulostat tilaukselle DHL-palvelun osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa DHL-toimitustapaa käyttävä tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu. Jos lähetykseen kuuluu useita paketteja, kullekin tulee oma osoitekortti, jotka tulostuvat eri sivuille.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Osoitekorttien koon määrittäminen

Kun tilauksen toimitustapa käyttää DHL-integraatiota, voit toimitustavan asetuksissa valita tulostettavan osoitekortin koon seuraavista vaihtoehdoista:
  • A4
  • A5
  • A6

Näin määrität osoitekorttien tulostuskoon:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa vasemman reunan valikosta toimitustapa, joka käyttää DHL-integraatiota.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Valitse toimitustapalomakkeen Tulostuskoko-kohdan pudotusvalikosta sopiva kokovaihtoehto.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Toimituspalvelujen edellyttämät tullaus- ja mittatiedot

Yleensä toimituspalvelu edellyttää tullaustietojen ja mittojen määrittämistä lähetyksille, joiden määräpaikka on tullirajan takana (kuten lähetettäessä EU-alueelta muualle maailmaan; erityistapauksena vaatimus koskee myös Ahvenanmaan ja muun EU-alueen välisiä lähetyksiä). Tämä voi laajennuksessa toteutua seuraavin tavoin:

• Tuotteiden tariffikoodit (CN) ja alkuperämaat sekä vapaamuotoinen kuvaus lähetyksen sisällöstä (määritettävissä lähetyksen tietojen täydennyslomakkeella)
    • Economy Select (tullinalainen)
    • Worldwide (tullinalainen)
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus (määritä sivulla Asetukset > Tilausasetukset)
    • 18:00 Domestic
    • Economy Select
    • Worldwide (EU-maat)

Jos lähetystä ei tarvitse tullata eikä toimituspalvelu muusta syystä vaadi määrittämään sen oikeita mittoja, DHL-laajennus käyttää oletusmittoja 15 x 15 x 15 cm.

DHL:n paperiton kaupankäynti

DHL:n paperittoman kaupankäynnin (Paperless Trade, PLT) avulla voit välittää kansainvälisten lähetyksien tullaustiedot sähköisesti DHL:lle, jolloin sinun ei tarvitse tulostaa tullausasiakirjoja. DHL hoitaa tulliselvitykset puolestasi.

Paperiton kaupankäynti on maksuton lisäpalvelu kaikille DHL:n asiakkaille.

Tutustu myös tullausta ja paperitonta kaupankäyntiä koskeviin DHL:n materiaaleihin:

Paperitonta kaupankäyntiä tukevat palvelut

Seuraavat DHL:n palvelut tukevat paperitonta kaupankäyntiä:
  • DHL Express Economy Select (tullinalainen)
  • DHL Express Worldwide (tullinalainen)

Lähetysten kohdemaat

DHL:n paperiton kaupankäynti on mahdollinen useisiin lähetysten kohdemaihin, mutta palvelussa on maakohtaisia rajoituksia, jotka koskevat lähetysten arvoa.

Lue lisää rajoituksista DHL:n sivuilta.

Tarkasta ennen toimitusta, tukeeko palvelu kohdemaata tai -aluetta.

Jos paperiton kaupankäynti ei ole käytettävissä, lähetykseen on sisällytettävä paperiset tullausdokumentit. Esimerkiksi Kiinassa on alueita, joissa paperiton kaupankäynti ei toimi.

Noutotilauksien käyttäminen

Voit pyytää DHL-palvelua noutamaan toimitettavat lähetykset myymälästäsi tai varastoltasi. Silloin sinun ei tarvitse itse viedä niitä palvelupisteeseen.

Noutotilaus koskee kaikkia DHL-lähetyksiä riippumatta siitä, miltä tilaussivulta tilaat noudon. Noutoa ei siis tilata kullekin lähetykselle erikseen.

DHL noutaa lähetykset verkkokaupan yleisten asetusten tai version asetusten yhteystietoihin merkitystä osoitteesta.

Näin tilaat noudon:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa jokin DHL-toimitustapaa käyttävä tilaus.
  3. Paina tilaussivun yläosassa näkyvän ilmoituskentän Tilaa nouto -painiketta.

DHL saa tiedon noutotilauksesta, ja jonkin ajan kuluttua palvelun edustaja käy noutamassa kaikki toimitettaviksi merkityt lähetykset.