Laajennuksen avulla saat verkkokauppaan käyttöön DHL:n kuljetuspalvelut ja voit tulostaa palveluiden osoitekortteja suoraan kaupan hallinnasta.

Tuetut palvelut

• DHL Express 18:00 Domestic
  • DHL Express Worldwide (käytössä EU-alueella maissa, joihin voi lähettää tullivapaasti)
  • DHL Express Economy Select

Hinnoittelu

Laajennuksen käyttö on maksutonta. Lähetyksistä peritään DHL:n hinnoittelun mukaiset kustannukset, jotka DHL laskuttaa.

Asennus ja käyttöönotto

1. Rekisteröidy DHL:n käyttäjäksi.

Hanki DHL-asiakasnumero osoitteesta https://www.dhl.fi/exp-fi/express/lahettaminen/avaa_asiakasnumero.html

Rekisteröidy myös MyDHL+-extranetin käyttäjäksi.

2. Tilaa DHL Express -laajennus käyttöön sivulla Tili > Laajennukset > DHL Express.
  3. Syötä asiakasnumerosi ja DHL-rajapintatunnuksesi laajennuksen asetuksiin.

Rajapintatunnukset (Käyttäjätunnus ja Salasana) toimitetaan sinulle rekisteröitymisen yhteydessä.

4. Määritä tarvittaessa lähetysdokumenteilla käytettävät yhteystiedot DHL-laajennuksen asetuksissa.

Oletusarvoisesti käytössä ovat verkkokaupan yleiset yhteystiedot.

5. Luo toimitustapa, jolle valitset DHL:n käyttöön.

Nyt DHL on käytössä verkkokaupan kassalla toimitustavalle määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Lähetysten seuranta

Kun olet merkinnyt DHL:n palvelua käyttävän lähetyksen toimitetuksi tilaussivulla, saat lähetykselle seurantakoodin, jonka avulla asiakas voi seurata lähetyksen etenemistä.

Seurantakoodin ja suoran linkin DHL:n seurantapalveluun löydät tilaussivun Lähetystiedot-osiosta.

Lähetyshistoria ja raportit

MyDHL+-extranetissä voit tarkastella luomiasi lähetyksiä ja ladata raportteja.

Extranetissä voit myös luoda uusia lähetyksiä, jos sinun tarvitsee lähettää esimerkiksi verkkokaupan ulkopuolisia tilauksia.

Tullaustietojen täydentämistä tukevat palvelut

Seuraavilla laajennuksen toimituspalveluilla voit täydentää tullaustiedot lähetykselle tilauksen käsittelyn yhteydessä:
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus
    • Express 18:00 Domestic
    • Express Worldwide (EU-maat)
    • Ecomony Select

Lue myös ohjeet tullaustietojen täydentämiseen lähetykselle.

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, osoitekortit tulostetaan tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla tarvittavan lähetyksen kohdalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Lähetyksen oletuskuvaus

Tämä laajennus sisältää toimituspalveluja, jotka käyttävät lähetyksen sisällön oletuskuvausta osoitekorteilla mahdollista tulliselvitystä varten.

Oletuskuvaus asetetaan hallintatyökalun sivulla Asetukset > Tilausasetukset.

Seuraavat toimituspalvelut tukevat lähetyksen sisällön oletuskuvausta:

• Express 18:00 Domestic
  • Express Worldwide (EU-maat)
  • Ecomony Select

Joidenkin toimituspalvelujen kohdalla voit myös muokata lähetyksen kuvausta tilaussivulla Lähetystiedot-kohdassa. Määritä kuitenkin mieluiten oletuskuvaus, joka kattaa koko tuotevalikoimasi mahdollisimman selvästi.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.
  2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.

Postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut

Laajennus sisältää seuraavat postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut:

• 18:00 Domestic
  • Worldwide (EU-maat)
Voit myös käyttää postiennakkoa toimitustavoilla, joissa osoitekortit luodaan MyCashflow'n sisäänrakennetulla Pelkät osoitekortit -palvelulla.