nShift eCom PRO -laajennuksen avulla saat verkkokauppaan tuen kaikille nShiftin kuljetuspalveluille kuukausihinnoittelulla, joka on kustannustehokas suurilla lähetysmäärillä.

nShiftista on saatavilla myös sisäänrakennettu ja kuukausimaksuton eCom LITE -versio, jonka käyttämiseen et tarvitse omaa nShift-tiliä.

LITE-palvelun käyttö on kannattavaa lähinnä hyvin pienillä lähetysmäärillä.

nShift eCom PRO -laajennus on saatavilla maksullisissa MyCashflow-paketeissa.

Hinnoittelu

nShift eCom PRO -laajennuksen käyttökustannukset ovat 10 € / kk + 0,30 € / lähetys.

nShift laskuttaa eCom PRO -paketin käyttökulut. nShift eCom PRO -laajennuksen käyttöä ei siis makseta yhdessä MyCashflow'n kuukausimaksujen kanssa.

Tuetut kuljetuspalvelut

nShift eCom PRO -laajennus tukee kaikkia nShiftin kuljetuspalveluja.

Katso lista tuetuista kuljetuspalveluista

PostNordin käyttöönottoon liittyy ylimääräisiä vaiheita. Lue lisää ›

Kaukokiito Kappaletavaran kollikokoa on mahdollista muuttaa vain käyttämällä tulostussuosikkeja.

Asennus ja käyttöönotto

nShift eCom PRO -laajennuksen käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:
  • Jos et ole vielä nShiftin asiakas, tilaa itsellesi nShift-tunnukset verkkokaupan hallinnasta sivulta Tili > Laajennukset > nShift.
  • Määrittele lähettäjän tiedot, syötä logistiikkayhtiöiden sopimusnumerot ja määritä pikahakuarvo.
  • Luo verkkokaupalle API-avain.
  • Syötä API-avaimen tiedot nShift-laajennukselle verkkokaupan hallinnassa.
  • Luo toimitustapa, joka käyttää nShift-palvelua.

Alta löydät tarkemmat ohjeet nShiftin käyttöönottoon verkkokaupassa.

1/3 Lähettäjän tietojen määrittely

Tällä hetkellä MyCashflow-kaupoissa on mahdollista käyttää vain yhtä nShift-lähettäjää kerrallaan.

1. Kirjaudu nShiftin järjestelmään osoitteessa https://www.unifaunonline.com.

Kirjautumistunnukset löydät nShiftin tervetuloviesteistä.

2. Mene sivulle Ylläpito > Lähettäjä.
  3. Paina Uusi lähettäjä -painiketta ja täytä lähettäjän tiedot:
    • Syötä Pikahakuarvo-kenttään 1.

Ilman pikahakuarvoa osoitekorttien luonti ei onnistu.

• Syötä yrityksesi Alv-numero.

ALV-numero vaaditaan EU:n ulkopuolisiin lähetyksiin.

• Täytä lomakkeelle yhteystietosi.
  4. Lisää jokainen käyttämäsi kuljetusliike kohdassa Kuljetusliikkeet.

Valitse Kuljetusliike-valikosta käyttämäsi logistiikkapalvelu ja syötä asiakasnumerosi allaolevaan kenttään.

5. Paina lopuksi Tallenna.

Kun lähettäjän tiedot ovat määritetty ja pikahakuarvo asetettu oikein, voit luoda verkkokaupalle API-avaimen.

2/3 API-avaimen luominen

1. Siirry nShift Onlinessa sivulle Ylläpito > API-avaimet.
  2. Luo uusi API-avain painamalla Uusi API-avain -painiketta.
  3. Täytä API-avaimen tiedot lomakkeelle:
    1. Valitse tyypiksi Web Service-kutsu (REST).
    2. Anna sähköpostiosoitteesi mahdollisia yhteydenottoja varten.
    3. Syötä Developer-Id-kenttään 0020011135.
    4. Tallenna API-avain.
  4. Ota avaimen tiedoista talteen Tunnus ja Salainen tunnus.

Nämä syötetään nShift-laajennuksen asetuksiin verkkokaupan hallinnassa.

3/3 Laajennuksen aktivoiminen ja toimitustavan luominen

1. Kirjaudu verkkokaupan hallintaan ja tilaa nShift-laajennus sivulla Tili > Laajennukset > nShift.
  2. Syötä laajennuksen asetuksiin Tunnus ja Salainen tunnus, jotka otit talteen nShiftin API-avaimelta.
  3. Tallenna laajennuksen asetukset.

Nyt voit luoda kauppaan uuden toimitustavan nShiftille, jotta saat palvelun verkkokaupan asiakkaiden käyttöön:

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat.
  2. Valitse toimitustavan tyypiksi Kuljetus ja Toimituspalvelu -kohdassa nShift eCom PRO ja haluamasi kuljetuspalvelu.
  3. Paina Tallenna.
  4. Täytä toimitustavan muut tiedot ja määritä toimituskulut ja painorajat.
  5. Tallenna toimitustapa.

nShift on nyt käytössä verkkokaupan kassalla. Mene kaupan julkiselle puolelle ja tee testitilaus varmistaaksesi, että toimitustapa toimii.

Jos haluat tarjota useita nShift-toimituspalveluja, voit luoda useita toimitustapoja, jotka käyttävät nShiftia.

PostNordin käyttöönotto

Tässä osiossa käydään läpi PostNordin käyttöönottoon liittyviä vaiheita.

Integraation testaaminen

Ottaessasi käyttöön PostNordin palveluja, sinun on testattava integraation toimivuus:

1. Luo toimitustapa, jolla on käytössä PostNord.
  2. Tee verkkokauppaan tilaus, jolle valitset edellisen kohdan toimitustavan.
  3. Avaa tilaus hallintatyökalun sivulla Tilaukset, ja tulosta tilaukselle osoitekortti.
  4. Lähetä tulostamasi osoitekortti sähköpostilla osoitteeseen it.fi@postnord.com.

Liitä viestiin mukaan tieto että testaat PostNordin palveluja MyCashflow'n nShift-integraation kautta.

DPD Classic -palvelun käyttöönotto

DPD Classic -palvelu on poistunut käytöstä. Korvaava palvelu on PostNord Parcel, joka toimii Suomen sisäisiin ja kansainvälisiin (rajoitettuihin maihin) toimituksiin.

PostNord Parcel -palvelun käyttöönotto

PostNord Parcel -palvelun käyttöönotto vaatii erillisen aktivointilomakkeen täyttämisen. Tilaa lomake osoitteesta sales.fi@postnord.com. Lisää viestiin mukaan teksti:

Yrityksellemme on tulossa käyttöön nShift Online, ja tarvitsemme aktivointilomakkeen PostNord Parcel -palvelua varten.

Kun olet täyttänyt lomakkeen, lähetä se osoitteeseen support@nShift.fi. Liitä viestiin mukaan myös nShift-asiakasnumerosi (00200-alkuinen numerosarja, jonka löydät esimerkiksi nShiftilta saamistasi vahvistusviesteistä).

Osoitekorttien tulostaminen

Näin tulostat tilaukselle osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Edistyneet asetukset

nShift eCom PRO -toimitustapojen Edistyneet asetukset -kohdassa voit asettaa toimitustavalle nShift Online -palvelussa määritettyjä tulostussuosikki- ja PDF-asetuksia.

PDF-asetukset

PDF-asetuksien avulla voit määrittää haluamillesi toimitustavoille tarvittavan kokoisen osoitekortin. Näin voit esimerkiksi luoda toimitustapoja, joiden osoitekortit tulostetaan aina sopivan kokoisina tarratulostimille.

PDF-asetukset määritetään kopioimalla asetukset nShift Online -palvelun hallinnasta toimitustavan asetuksiin MyCashflow'n hallinnassa:

1. Mene nShift Online -palvelun hallinnan sivulle Asetukset > PDF-asetukset > Muokkaa > Klikkaa antaaksesi arvon.
  2. Määritä järjestyksessä ensimmäisen PDF-asetuksen arvot.
  3. Paina Valmis.
  4. Paina REST API.
  5. Kopioi sivulla näkyvä koodinpätkä kokonaisuudessaan.
  6. Mene MyCashflow'n hallinnassa toimitustavan asetuksiin ja liitä kopioimasi koodi kohtaan Edistyneet asetukset > PDF-asetukset.
  7. Tallenna toimitustapa.

Kun seuraavan kerran tulostat toimitustapaa käyttävälle tilaukselle osoitekortin tilaussivulla, osoitekortti tulostetaan määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Tulostussuosikit

Voit määrittää nShift eCom PRO -palvelua käyttäville toimitustavoille tulostussuosikkiasetukset, joiden avulla voit asettaa toimitustapaa käyttäville lähetyksille logistiikkapalvelun lisäpalveluja.

Tulostussuosikkien avulla voit asettaa lähetyksille esimerkiksi seuraavia toimintoja:

• Toimitusajan sopiminen puhelimitse vastaanottajan kanssa
  • Lähetyksen kollikoko
  • Lähetyksen käsittely särkyvänä tai vaarallisina aineina
  • Lauantaijakelu
  • Toimitus saman päivän aikana

Kaikki saatavilla olevat lisäpalvelut ovat tuettuna MyCashflow'ssa.

Tulostussuosikkien käytöstä voi syntyä ylimääräisiä kustannuksia riippuen määrittämistäsi asetuksista. Tutustu kustannuksiin käyttämiesi asetusten palvelukuvauksissa.

Tulostussuosikit määritetään nShift Online -palvelussa ja kopioimalla tulostussuosikin nimi MyCashflow'n hallintaan toimitustavan asetuksiin:

1. Mene nShift Online -palvelun sivulle Ylläpito > Tulostussuosikit.
  2. Paina Uusi tulostussuosikki.
  3. Anna tulostussuosikille nimi ja määritä tarvittavat asetukset.
  4. Paina Valmis.
  5. Kopioi tulostussuosikille antamasi nimi.

Varmista ettet kopioi nimen mukana ylimääräisiä välilyöntejä.

6. Mene MyCashflow'n hallinnassa toimitustavan asetuksiin ja liitä kopioimasi tulostussuosikin nimi kohtaan Edistyneet asetukset > Tulostussuosikin nimi.
  7. Tallenna toimitustapa.

Kun seuraavan kerran lähetät muokkaamaasi toimitustapaa käyttävän tilauksen asiakkaalle, määrittämäsi asetukset otetaan huomioon käsittelyssä.

Jos lähetyksestä syntyy lisäkustannuksia, ne peritään seuraavan nShift eCom PRO -palvelun kuukausimaksun yhteydessä.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.
  2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.

Postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut

Laajennus sisältää seuraavat postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut:

• Bring: PickUp Parcel
  • Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Lähellä-paketti, Pikapaketti
  • PostNord: DPD Classic, MyPack Collect, MyPack Collect Pohjoismaiden ulkopuolella, MyPack Home, Parcel, Parcel Pohjoismaiden ulkopuolella
  • DHL Express: Economy Select (tullinalainen ja tullivapaa), Worldwide (kotimaa, tullinalainen, tullivapaa, ei-EU ja EU:ssa)
  • GLS: EuroBusinessParcel
  • Posti: Express Business Day parcel, Express-paketti (myös Aamuksi 09 ja Samana päivänä 00), Express-rahti (myös Samana päivänä 21), Kotipaketti, Postipaketti, Rahti, SmartPOST Viro
  • Kaukokiito: Kappaletavara

Voit myös käyttää postiennakkoa toimitustavoilla, joissa osoitekortit luodaan MyCashflow'n sisäänrakennetulla Pelkät osoitekortit -palvelulla.

Tullaustietojen täydentämistä tukevat palvelut

Seuraavilla laajennuksen toimituspalveluilla voit täydentää tullaustiedot lähetykselle tilauksen käsittelyn yhteydessä:

• Vapaamuotoinen kuvaus lähetyksen sisällöstä, tuotteiden tariffikoodit ja alkuperämaat
    • Toimitus Ahvenanmaalle:
      • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Express-paketti
    • Vastaanottaja EU:n ulkopuolella:
      • DHL: Economy Select (tullinalainen), Express Worldwide (tullinalainen)
  • Pituus, leveys ja korkeus
    • Posti: Rahti, Express Rahti
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus. Asetetaan sivulla Asetukset > Tilausasetukset.
    • DHL: Economy Select, Express Worldwide
    • Posti: EMS, Express-rahti, Rahti ja Priority Parcel

Lue myös ohjeet tullaustietojen täydentämiseen lähetykselle.

Palautuskorttien tulostaminen

Voit asettaa palvelun tulostamaan tilaukselle automaattisesti palautuskortin osoitekortin mukana.

Tällä hetkellä integraatiossa on tuettu palautuskorttien tulostaminen seuraavilla palveluilla:

• Posti: Express-paketti, Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Parcel Connect, Express Rahti
  • Matkahuolto: Bussipaketti, Lähellä-paketti, Jakopaketti, XXS-paketti
Aseta palautuskorttien tulostaminen päälle toimitustavan asetuksissa kohdassa Lisäpalvelut.