Shipit on logistiikkapalvelu, jonka kautta voit lähettää tilauksia asiakkaillesi käyttämällä yleisimpiä suomalaisia kuljetusyhtiöitä. Lisäksi palveluun kuuluu useita kansainvälisiä kuljetuspalveluja.

Osoitekorttien luominen Shipit-laajennuksen avulla edellyttää, että Shipit-tilin lompakossa on rahaa.

Shipitin kautta saatava PostNord ei vielä tue noutopistevalintaa. Tuki on kuitenkin tulossa.

Tilauksen oletuspaino Shipit-palvelua käytettäessä on 100 g. Oletuspainoa käytetään, jos tilauksella ei ole omaa painoa.

Tutustu myös Shipit-palvelun omiin ohjeisiin. Shipit julkaisee paljon hyödyllistä käytännön tietoa verkkokauppojen logistiikkatarpeista.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Hinnoittelu

Shipit veloittaa palvelun käytöstä lähetyskohtaisesti. Lue lisää hinnoittelusta Shipitin verkkosivuilla.

Asennus ja käyttöönotto

Shipit-palvelun käyttöönotto tapahtuu verkkokaupan hallinnan sivulla Tili > Laajennukset > Shipit. Voit tilata sivulta omat tunnuksesi tai käyttää omia Shipit-tunnuksia käyttöönotossa.

Käyttöönotto sisältää seuraavat vaiheet:

• Laajennuksen tilaaminen
  • Tunnuksien tilaaminen tai syöttäminen verkkokaupan hallinnassa
  • Maksutapojen aktivointi Shipitin extranetissä
  • Toimitustavan luominen Shipitiä varten verkkokaupan hallinnassa

Aloita käyttöönotto menemällä sivulle Tili > Laajennukset > Shipit ja painamalla Ota käyttöön -painiketta.

Laajennuksen tilaamisesta ei synny kustannuksia.

Tunnuksien tilaaminen / omien tunnuksien syöttäminen

Verkkokauppasi tiedot on automaattisesti syötetty Shipitin tilauslomakkeelle. Voit muuttaa tai täydentää tietoja ennen tilauksen vahvistamista.

Kun olet valmis, hyväksy palvelun ehdot ja paina Tilaa palvelu -painiketta.

Jos sinulla on jo omat Shipit-tunnukset, voit syöttää ne laajennuksen asetuksissa kohtaan Rajapintatunnukset.

Löydät vaaditut tunnukset (API_KEY ja API_SECRET) Shipitin extranetin sivulta Omat tiedot > API.

Maksutapojen aktivointi

Kun olet saanut Shipit-laajennuksen käyttöön, sinun on aktivoitava palvelun maksutavat Shipitin extranetissä.

Lue lisää extranetistä ›

Voit ottaa käyttöön Shipit-lompakon tai rekisteröityä Shipitin laskutusasiakkaaksi (ota tällöin yhteyttä Shipitin asiakaspalveluun).

Lompakon löydät Shipitin extranetin sivulta Tee lähetys > Lompakko. Ota lompakko käyttöön lataamalla sinne saldoa.

Toimitustavan luominen

Käyttöönoton lopuksi sinun on luotava uusi toimitustapa, joka käyttää Shipitin palvelua:
  1. Luo uusi toimitustapa verkkokaupan hallinnan sivulla Asetukset > Toimitustavat.

Katso ohjeet ›

2. Valitse Osoitekortin luonti -kohdassa Shipit ja haluamasi palvelu.
  3. Tallenna toimitustapa.
  4. Määrittele toimitustavan painorajat ja toimituskulut.

Katso ohjeet ›

Voit luoda useita Shipitiä käyttäviä toimitustapoja eri tarpeita varten – esimerkiksi jos haluat tarjota useiden kuljetusyhtiöiden palveluja asiakkaille.

Asetusten määrittely

Kun olet ottanut laajennuksen käyttöön, voit määritellä sen asetukset haluamallasi tavalla.

Lähettäjän osoite

Verkkokaupan Asetukset > Yleiset asetukset -sivulta löytyviä yhteystietoja käytetään oletusarvoisesti lähettäjän osoitteena Shipitillä toimitettavissa tilauksissa.

Lähettäjän osoite näytetään Shipitillä lähetettävien tilausten osoitekorteilla, ja lähettäjän osoitteen pankkitilille välitetään Postiennakko ja Ennakkomaksu -maksupalvelujen kautta perityt maksut.

Shipit ei käytä versioiden asetuksissa määritettyjä yhteystietoja, vaan käytettäessä verkkokaupan yhteystietoja lähettäjän osoitteena, yhteystiedot poimitaan aina sivulta Asetukset > Yleiset asetukset.

Halutessasi voit määrittää erillisen lähettäjän osoitteen poistamalla valinnan Shipit-laajennuksen kohdasta Asetukset > Käytä verkkokaupan yhteystietoja.

Kohdassa Asetukset > Pankkiyhteys voit määrittää myös erillisen pankkitilin, jolle välitetään ennakko- ja postiennakkomaksut.

Palautuskorttien tulostaminen

Voit asettaa Shipitin tulostamaan tilaukselle automaattisesti palautuskortin osoitekortin mukana.

Tällä hetkellä integraatiossa on tuettu palautuskorttien tulostaminen seuraavilla palveluilla:

• Matkahuolto Bussipaketti
  • Matkahuolto Lähellä -paketti
  • Matkahuolto XXS-paketti
  • Posti Postipaketti
  • Posti Postipaketti Suuri-lisäpalvelulla
  • Posti Kotipaketti
  • Posti Kotipaketti Suuri-lisäpalvelulla
  • Posti Pikkupaketti
  • Posti Parcel Connect
  • Posti Parcel Connect Suuri-lisäpalvelulla
  • Posti Express -paketti
  • Posti Express -paketti Suuri-lisäpalvelulla
Aseta palautuskorttien tulostaminen päälle Shipitiä käyttävän toimitustavan asetuksissa kohdassa Lisäpalvelut.

Tullaustietojen täydentämistä tukevat palvelut

Seuraavilla laajennuksen toimituspalveluilla voit täydentää tullaustiedot lähetykselle tilauksen käsittelyn yhteydessä:
  • Pituus, leveys ja korkeus
    • UPS Expedited
    • UPS Express
    • UPS Express Docs
    • UPS Express Saver
    • UPS Express Saver Docs
    • UPS Standard
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus
    • Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Lähellä-paketti, Kotijakelu ja XXS-paketti
    • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Express-paketti, Express Business Day Parcel, Priority Parcel, EMS ja EMS Dockpack
    • PostNord: MyPack Collect
    • UPS: Expedited, Express, Express Docs, Express Saver, Express Saver Docs, Standard)

Lue myös ohjeet tullaustietojen täydentämiseen lähetykselle.

Shipit-extranet

Shipitin extranetissä hallitaan Shipit-tilin tietoja sekä luodaan ja seurataan palvelun kautta tehtyjä lähetyksiä.

Pääset Shipitin extranetiin osoitteessa https://www.shipit.fi/ painamalla oikean yläkulman Kirjaudu-painiketta.

Lähetyksien seuranta ja raportit

Kaikilla Shipitin kautta tehdyillä lähetyksillä on käytössä seurantapalvelu, jonka löydät osoitteesta https://www.shipit.fi/seuranta.

Linkki seurantaan löytyy oletusarvoisesti toimitusvahvistusviestistä. Jos verkkokaupassasi on käytössä räätälöity toimitusvahvistuksen viestipohja, varmista että siinä on käytetty {OrderTrackingURL}-tagia, joka tulostaa linkin seurantaan.

Shipitin hallinnan sivulla Tee lähetys > Tilauksetnäet kaikki lähetykset, joita olet tehnyt Shipitin kautta.

Sivulta voit myös ladata listan lähetyksistä Excel-muodossa.

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, voit luoda lähetykselle osoitekortin tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla Luo osoitekortti -linkkiä.

Tämän jälkeen voit tulostaa osoitekortin painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Lähetyksen oletuskuvaus

Tämä laajennus sisältää toimituspalveluja, jotka käyttävät lähetyksen sisällön oletuskuvausta osoitekorteilla mahdollista tulliselvitystä varten.

Oletuskuvaus asetetaan hallintatyökalun sivulla Asetukset > Tilausasetukset.

Seuraavat toimituspalvelut tukevat lähetyksen sisällön oletuskuvausta:

• Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Lähellä-paketti, Kotijakelu ja XXS-paketti
  • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Express-paketti, Express Business Day Parcel, Priority Parcel, EMS ja EMS Dockpack
  • PostNord: MyPack Collect
  • UPS: Expedited, Express, Express Docs, Express Saver, Express Saver Docs, Standard)

Joidenkin toimituspalvelujen kohdalla voit myös muokata lähetyksen kuvausta tilaussivulla Lähetystiedot-kohdassa. Määritä kuitenkin mieluiten oletuskuvaus, joka kattaa koko tuotevalikoimasi mahdollisimman selvästi.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.
  2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.

Postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut

Laajennus sisältää seuraavat postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut:

Voit myös käyttää postiennakkoa toimitustavoilla, joissa osoitekortit luodaan MyCashflow'n sisäänrakennetulla Pelkät osoitekortit -palvelulla.