Shipit on logistiikkapalvelu, jonka kautta voit lähettää tilauksia asiakkaillesi käyttämällä yleisimpiä suomalaisia kuljetusyhtiöitä. Lisäksi palveluun kuuluu useita kansainvälisiä kuljetuspalveluja.

Osoitekorttien luominen Shipit-laajennuksen avulla edellyttää, että Shipit-tilin lompakossa on rahaa.

Shipitin kautta saatava PostNord ei vielä tue noutopistevalintaa. Tuki on kuitenkin tulossa.

Tilauksen oletuspaino Shipit-palvelua käytettäessä on 100 g. Oletuspainoa käytetään, jos tilauksella ei ole omaa painoa.

Tutustu myös Shipit-palvelun omiin ohjeisiin. Shipit julkaisee paljon hyödyllistä käytännön tietoa verkkokauppojen logistiikkatarpeista.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Hinnoittelu

Shipit veloittaa palvelun käytöstä lähetyskohtaisesti. Lue lisää hinnoittelusta Shipitin verkkosivuilla.

Tuetut palvelut

Laajennuksen avulla saat verkkokaupassa käyttöön seuraavat toimituspalvelut:

• DB Schenker
    • Noutopistejakelu (paketit noutopisteisiin Suomessa)
    • DB SCHENKERparcel (paketit ovelta ovelle)
    • DB SCHENKERsystem (kappaletavarakuljetukset ovelta ovelle)

DB SCHENKERsystem -lähetyksen paino on merkittävä lähetystietoihin, eikä järjestelmä hyväksy alle 1 kg:n painoisia lähetyksiä. Lähetyksen ulkomitat pitää määrittää käyttäen tullaustietojen täydennyslomaketta.

• DPD Baltics
    • Pickup Parcel (paketit noutopisteisiin tai pakettiautomaattehin)
    • Classic (paketti- ja lavalähetykset yrityksiin)
    • Private (paketti- ja lavalähetykset yksityiskoteihin)
  • GLS EuroBusinessParcel (paketit ovelta ovelle tai noutopisteeseen Euroopassa)
  • Itella (Baltiassa)
    • Parcel Connect Baltics (pakettikuljetus Virosta kotiovelle tai noutopisteeseen Euroopassa)
    • Express Business Day Parcel Baltics (aikataulutettu pakettikuljetus Virosta yrityksille Euroopassa)
    • Express Business Day Pallet Baltics (aikataulutettu lavakuljetus Virosta yrityksille Baltian maissa ja Suomessa)
  • Matkahuolto
    • Lähellä-paketti (noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin Suomessa)
    • XXS-paketti
    • Bussipaketti
    • Pikapaketti
    • Kotijakelu (yksityiskoteihin)
    • Jakopaketti (yrityksiin)
  • Netlux
    • Parcel (paketit ovelta ovelle Suomessa ja Virossa)
    • Pallet (lavalähetykset ovelta ovelle Suomessa ja Virossa)
  • Omniva
    • Courier Delivery (paketit ovelta ovelle)
    • Pickup Point Delivery (paketit noutopisteestä noutopisteeseen)
    • Parcelmachine (paketit automaatista automaattiin)
    • International Maxi Letter
  • Posti
  • Postnord
    • MyPack Collect (paketit noutopisteisiin Euroopassa)
    • MyPack Home (paketit ovelta ovelle)
    • Parcel (paketit yrityksille)
  • UPS
    • Access Point Standard/Express (Standard- tai Express-kuljetus noutopisteestä noutopisteeseen EU:ssa)
    • Standard (aikataulutettu ovelta ovelle -kuljetus kaikkialle Eurooppaan)
    • Expedited (aikataulutettu ovelta ovelle -kuljetus Euroopan ulkopuolelle)
    • Express (erittäin kiireellinen ovelta ovelle -kuljetus)
    • Express Saver (kiireellinen ovelta ovelle -kuljetus)
    • Express Docs (asiakirjojen erittäin kiireellinen ovelta ovelle -kuljetus)
    • Express Saver Docs (asiakirjojen kiireellinen ovelta ovelle -kuljetus)
  • Wolt (kotiinkuljetukset Suomessa)

Katso ohjeet Woltin käyttämiseen MyCashflow'ssa.

Asennus ja käyttöönotto

Shipit-palvelun käyttöönotto tapahtuu verkkokaupan hallinnan sivulla Tili > Laajennukset > Shipit. Voit tilata sivulta omat tunnuksesi tai käyttää omia Shipit-tunnuksia käyttöönotossa.

Käyttöönotto sisältää seuraavat vaiheet:

• Laajennuksen tilaaminen
  • Tunnuksien tilaaminen tai syöttäminen verkkokaupan hallinnassa
  • Maksutapojen aktivointi Shipitin extranetissä
  • Toimitustavan luominen Shipitiä varten verkkokaupan hallinnassa

Aloita käyttöönotto menemällä sivulle Tili > Laajennukset > Shipit ja painamalla Ota käyttöön -painiketta.

Laajennuksen tilaamisesta ei synny kustannuksia.

Tunnuksien tilaaminen / omien tunnuksien syöttäminen

Verkkokauppasi tiedot on automaattisesti syötetty Shipitin tilauslomakkeelle. Voit muuttaa tai täydentää tietoja ennen tilauksen vahvistamista.

Kun olet valmis, hyväksy palvelun ehdot ja paina Tilaa palvelu -painiketta.

Jos sinulla on jo omat Shipit-tunnukset, voit syöttää ne laajennuksen asetuksissa kohtaan Rajapintatunnukset.

Löydät vaaditut tunnukset (API_KEY ja API_SECRET) Shipitin extranetin sivulta Omat tiedot > API.

Maksutapojen aktivointi

Kun olet saanut Shipit-laajennuksen käyttöön, sinun on aktivoitava palvelun maksutavat Shipitin extranetissä.

Lue lisää extranetistä ›

Voit ottaa käyttöön Shipit-lompakon tai rekisteröityä Shipitin laskutusasiakkaaksi (ota tällöin yhteyttä Shipitin asiakaspalveluun).

Lompakon löydät Shipitin extranetin sivulta Tee lähetys > Lompakko. Ota lompakko käyttöön lataamalla sinne saldoa.

Toimitustavan luominen

Käyttöönoton lopuksi sinun on luotava uusi toimitustapa, joka käyttää Shipitin palvelua:

1. Luo uusi toimitustapa verkkokaupan hallinnan sivulla Asetukset > Toimitustavat
  2. Valitse Osoitekortin luonti -kohdassa Shipit ja haluamasi palvelu.
  3. Tallenna toimitustapa.
  4. Määrittele toimitustavan painorajat ja toimituskulut.

Voit luoda useita Shipitiä käyttäviä toimitustapoja eri tarpeita varten – esimerkiksi jos haluat tarjota useiden kuljetusyhtiöiden palveluja asiakkaille.

Asetusten määrittely

Kun olet ottanut laajennuksen käyttöön, voit määrittää sen asetukset haluamallasi tavalla.

Lähettäjän osoite

Verkkokaupan Asetukset > Yleiset asetukset -sivulta löytyviä yhteystietoja käytetään oletusarvoisesti lähettäjän osoitteena Shipitillä toimitettavissa tilauksissa.

Lähettäjän osoite näytetään Shipitillä lähetettävien tilausten osoitekorteilla, ja lähettäjän osoitteen pankkitilille välitetään Ennakkomaksu- ja Postiennakko-maksupalvelujen kautta perityt maksut.

Shipit ei käytä versioiden asetuksissa määritettyjä yhteystietoja, vaan poimii ne aina Asetukset > Yleiset asetukset -sivulta.

Halutessasi voit määrittää erillisen lähettäjän osoitteen poistamalla valinnan Shipit-laajennuksen kohdasta Asetukset > Käytä verkkokaupan yhteystietoja.

Kohdassa Asetukset > Pankkiyhteys voit määrittää myös erillisen pankkitilin, jolle välitetään ennakko- ja postiennakkomaksut.

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, voit luoda lähetykselle osoitekortin tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla Luo osoitekortti -linkkiä.

Tämän jälkeen voit tulostaa osoitekortin painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Shipit-extranet

Shipitin extranetissä hallitaan Shipit-tilin tietoja sekä luodaan ja seurataan palvelun kautta tehtyjä lähetyksiä.

Pääset Shipitin extranetiin osoitteessa https://www.shipit.fi/ painamalla oikean yläkulman Kirjaudu-painiketta.

Lähetyksien seuranta ja raportit

Kaikilla Shipitin kautta tehdyillä lähetyksillä on käytössä seurantapalvelu, jonka löydät osoitteesta https://www.shipit.fi/seuranta.

Linkki seurantaan löytyy oletusarvoisesti toimitusvahvistusviestistä. Jos verkkokaupassasi on käytössä räätälöity toimitusvahvistuksen viestipohja, varmista että siinä on käytetty {OrderTrackingURL}-tagia, joka tulostaa linkin seurantaan.

Shipitin hallinnan sivulla Tee lähetys > Tilauksetnäet kaikki lähetykset, joita olet tehnyt Shipitin kautta.

Sivulta voit myös ladata listan lähetyksistä Excel-muodossa.

s

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.
  2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.

Postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut

Laajennus sisältää seuraavat postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut:

• Posti: Express Business Day parcel, Express-paketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Postipaketti, Rahti
  • Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Lähellä-paketti, Pikapaketti
  • UPS: Express, Saver, Standard
  • PostNord: MyPack Collect
  • DB Schenker: parcel, Noutopistepaketti
  • GLS: EuroBusinessParcel

Voit myös käyttää postiennakkoa toimitustavoilla, joissa osoitekortit luodaan MyCashflow'n sisäänrakennetulla Pelkät osoitekortit -palvelulla.

Lähetyksen oletuskuvaus

Tämä laajennus sisältää toimituspalveluja, jotka käyttävät lähetyksen sisällön oletuskuvausta osoitekorteilla mahdollista tulliselvitystä varten.

Oletuskuvaus asetetaan hallintatyökalun sivulla Asetukset > Tilausasetukset.

Seuraavat toimituspalvelut tukevat lähetyksen sisällön oletuskuvausta:

• Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Lähellä-paketti, Kotijakelu ja XXS-paketti
  • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Express-paketti, Express Business Day Parcel, Priority Parcel, EMS ja EMS Dockpack
  • PostNord: MyPack Collect
  • UPS: Expedited, Express, Express Docs, Express Saver, Express Saver Docs, Standard)

Joidenkin toimituspalvelujen kohdalla voit myös muokata lähetyksen kuvausta tilaussivulla Lähetystiedot-kohdassa. Määritä kuitenkin mieluiten oletuskuvaus, joka kattaa koko tuotevalikoimasi mahdollisimman selvästi.

Tullaustietojen täydentämistä tukevat palvelut

Seuraavilla laajennuksen toimituspalveluilla voit täydentää tullaustiedot lähetykselle tilauksen käsittelyn yhteydessä:

• Vapaamuotoinen kuvaus lähetyksen sisällöstä, tuotteiden tariffikoodit ja alkuperämaat
    • Toimitus Ahvenanmaalle:
      • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Express-paketti
    • Toimitus EU:n ulkopuolelle:
      • Posti: Priority Parcel, EMS
  • Pituus, leveys ja korkeus
    • DB Schenker: DB SCHENKERsystem
    • UPS: Expedited, Express, Express Docs, Express Saver, Express Saver Docs, Standard
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus. Asetetaan sivulla Asetukset > Tilausasetukset.
    • Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Lähellä-paketti, Kotijakelu ja XXS-paketti
    • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Express-paketti, Express Business Day Parcel, Priority Parcel, EMS ja EMS Docpack
    • PostNord: MyPack Collect
    • UPS: Expedited, Express, Express Docs, Express Saver, Express Saver Docs, Standard)

Lue myös ohjeet tullaustietojen täydentämiseen lähetykselle.

Woltin käyttäminen

MyCashflow'n Shipit-laajennus sisältää tuen Woltin käyttämiselle verkkokaupassa. Woltin avulla voit järjestää tilauksillesi noudon toimipisteeltäsi ja nopean toimituksen asiakkaan kotiovelle tuetuilla alueilla Suomessa.

Woltin käyttöönotto

1. Ilmoita osoitteeseen asiakaspalvelu@shipit.fi, että haluat Woltin käyttöön MyCashflow-verkkokaupassa.

Sisällytä viestiin ainakin:

• yrityksen nimi
    • nouto-osoite ja tarkentava noutopaikkatieto (esim. kassalta tmv.)
    • aukioloajat
    • puh.nro + sähköposti.

Vaikka toimialueesi ei olisi Woltin tuettujen alueiden piirissä, Wolt ja Shipit voivat kuitenkin selvittää mahdollisuutta lisätä tukea alueelle, joten kysy vapaasti palvelun saatavuudesta.

Shipit-tilillesi lisätään tuki Woltille. Saat ilmoituksen kun käyttöönotto on valmis.

2. Luo toimitustapa verkkokaupan hallinnan sivulla Asetukset > Toimitustavat
  3. Valitse Shipit-integraation valikosta Wolt.
  4. Määritä toimitustavan asetukset ja tallenna toimitustapa lopuksi.

Varmista että sallituissa maissa on valittuna vain Suomi. Maksutavoissa kannattaa sallia vain verkkomaksutapoja.

Katso ohjeet toimitustapojen luontiin.

Toimitustavan tiedot aukeavat.

5. Syötä toimituksessa sallitut postinumerot toimitustavan tiedoissa kohdassa Sallitut postinumerot.

Voit sallia esimerkiksi koko Helsingin alueen syöttämällä kenttään 001*

Jos et rajaa postinumeroita, asiakkaat voivat tilata Wolt-lähetyksiä mihin tahansa Suomessa (riippumatta siitä, onko kohdeosoite Woltin piirissä vai ei).

Lue lisää toimitusten rajaamisesta postinumeroalueittain.

Nyt Wolt on valittavissa verkkokaupan kassalla asiakkailla, joiden postinumero on sallittujen postinumerojen piirissä.

Noutojen tilaaminen

Voit tilata Woltia käyttävälle lähetykselle noudon tilaussivulla lähetystiedoissa painamalla Tilaa nouto.

Painettuasi linkkiä Woltille lähtee ilmoitus noudon tilauksesta. Kuriiri noutaa lähetyksen käyttöönotossa ilmoittamastasi osoitteesta ja tilauksen toimitusosoite välitetään kuriirille toimitusta varten.