Tällä sivulla käydään läpi uusien tuotemerkkien luominen ja olemassaolevien muokkaaminen verkkokaupassa.

Voit luoda tuotemerkkejä kahdella eri tavalla:

Tuotemerkin lisääminen valikon kautta

Näin lisäät tuotemerkin Tuotemerkit-valikon kautta:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tuotteet.
  2. Paina Lisää tuotemerkki -painiketta vasemman reunan Tuotemerkit-valikon alla.
  3. Täytä tuotemerkin tiedot lomakkeelle.
  4. Tallenna lomake.

Tuotemerkin lisääminen tuotelomakkeella

Näin lisäät tuotemerkin samalla kun lisäät tai muokkaat tuotetta:

1. Lisää tuote tai avaa jokin tuote muokattavaksi.
  2. Mene tuotelomakkeen osioon Näkyvyys ja mainostus.
  3. Paina lisää tuotemerkki -linkkiä.
  4. Kirjoita tekstikenttään tuotemerkin nimi.
  5. Tallenna lomake luodaksesi tuotemerkin.
  6. Täydennä tuotemerkin tiedot tarvittaessa jälkikäteen.

Kun olet luonut tuotemerkin, voit lisätä siihen tuotteita.

Tuotemerkkien muokkaaminen

Näin muokkaat aiemmin luotuja tuotemerkkejä:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tuotteet.
  2. Paina tuotemerkin nimeä vasemman reunan Tuotemerkit-valikossa.
  3. Paina Muokkaa tuotemerkkiä -painiketta tuotemerkin tiedoissa.

Tuotemerkkilomakkeen kentät

• Nimi (pakollinen): Tuotemerkin nimi, joka näytetään esimerkiksi navigaatiolistoilla ja tuotemerkkisivun otsikkona.
  • Näytä versiossa (pakollinen): Valitse missä versioissa tuotemerkki näytetään. Jos et valitse yhtään versiota, tuotemerkkiä ei näytetä asiakkaille verkkokaupassa.
  • Esittely: Kirjoita tuotemerkille esittelyteksti. Voit kuvailla tekstissä tuotemerkkiä ja sen tuotteita yleisellä tasolla. Käytä tekstissä tuotemerkin kannalta olennaisia avainsanoja nostaaksesi tuotemerkin näkyvyyttä hakukoneissa.

Katso myös vinkkejä verkkokaupan hakukoneoptimointiin ›

• Logo: Anna tuotemerkille logokuva. Logo voidaan näyttää teemassa esimerkiksi navigaatiolistoilla. Oletusteemassa logo näytetään tuotemerkkisivulla.
  • Kampanjakuva: Anna kampanjakuvaksi kuvatiedosto, josta luodaan oletusteemassa banneri tuotemerkkisivulle.
  • Kampanjalinkki: Kampanjakuvasta tehdään linkki syöttämääsi osoitteeseen verkkokaupan sisällä tai muualla verkossa. Syötä kaupan sisäiset linkit muodossa /page/5.

Hakukoneoptimointi

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, voit Hakukoneoptimointi-osiossa määrittää dokumentin ja sivun otsikot sekä metakuvauksen, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa. (Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa.)

Dokumentin otsikko sisältyy välilehden tunnisteeseen selainikkunan yläreunassa tai osoitekentän alla, ja sivun otsikko puolestaan toimii verkkokaupan tuotesivulla sisältöotsikkona. Jos jätät otsikon määrittämättä, MyCashflow käyttää sen sijasta tuotteen nimeä.

Hakukoneoptimoinnin lisäksi voit tuotesyötteitä tai -mainoksia varten määrittää Google-tuoteluokan ja tarvittaessa merkitä tuotteen aikuisille tarkoitetuksi.

Sivupohja

Jos verkkokaupassa on käytössä Web Designer -laajennus, näet lomakkeella myös Sivupohja-osion, jossa voit valita vaihtoehtoisen sivupohjan (mikäli kaupan teemaan on luotu sellaisia).

Lue lisää vaihtoehtoisten sivupohjien luomisesta.