Voit asettaa Google Analyticsin keräämään tietoa verkkokaupankäynnistäsi käyttämällä verkkokaupan seurantaa. Tällöin Analytics kerää tietoa verkkokauppaan jätettyjen tilausten hinnoista ja tuotesisällöistä.

Verkkokaupan seurannan yhteydessä kannattaa seurata myös tilauskonversiota.

Verkkokaupan seuranta otetaan käyttöön seuraavasti:

1. Siirry Google Analytics -hallinnan sivulle Järjestelmänvalvoja > Verkkokaupan asetukset
  2. Valitse Ota käyttöön verkkokauppa
  3. Optional: Voit ottaa täällä käyttöön myös tehostetun verkkokaupan seurannan.

Jos otat tehostetun verkkokaupan seurannan käyttöön, valitse verkkokaupan hallinnassa Google Analytics-laajennuksella seurantakoodi Universal Analytics + Enhanced Ecommerce (analytics.js).

Varmista myös että verkkokaupan teema tukee tehostetun verkkokaupan seurantaa (lue lisää teematuen toteuttamisesta).

4. Tallenna verkkokaupan asetukset.
  5. Siirry Analyticsin hallinnan sivulle Järjestelmänvalvoja > Näkymän asetukset, ja valitse verkkokaupassa käytettävä valuutta valikosta Valuutan näyttämismuoto.
  6. Tallenna näkymän asetukset.

Jos olet ottanut käyttöön useita näkymiä, verkkokaupan seuranta on otettava käyttöön erikseen jokaisessa näkymässä.

Verkkokaupan seurannan tuottamaa tietoa voit tarkastella Google Analyticsin raportilla Raportointi > Konversiot > Verkkokauppa.

Lue lisää verkkokaupan seurannasta Googlen omista ohjeista.