Pakettikauppa-laajennuksen avulla voit ottaa verkkokaupassa käyttöön Pakettikaupan tarjoamia toimituspalveluja sekä tulostaa niiden osoitekortteja suoraan hallintatyökalun kautta.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Katso hinnasto ja lue lisää palvelusta verkkosivuiltamme ›

Asennus ja käyttöönotto

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Lue myös laajennuksien yleiset asennus- ja käyttöönotto-ohjeet.

Pakettikaupan käyttäminen on maksullista. Tutustu palvelun kustannuksiin Pakettikaupan verkkosivuilla.

Aloita palvelun käyttäminen tilaamalla itsellesi Pakettikauppa-sopimus. Voit tilata Pakettikaupan palvelun verkkokaupan hallinnasta tai käyttää vanhoja tunnuksiasi.

Pakettikaupan tilaaminen verkkokaupan hallinnasta

1. Mene sivulle Tili > Laajennukset > Pakettikauppa.
  2. Paina Ota käyttöön.
  3. Täytä tiedot tilauslomakkeelle.
  4. Hyväksy käyttöehdot ja lähetä tilauslomake.

Pakettikauppa käsittelee tilauksesi ja saat ilmoituksen kun käyttöönotto on valmis. Tämän jälkeen voit luoda verkkokauppaan uuden toimitustavan (tai useamman), joka käyttää Pakettikauppaa.

Omien tunnuksien syöttäminen laajennukselle

Etsi ensin Pakettikaupan API-tunnukset:

1. Mene Pakettikaupan hallintaan sivulla https://hallinta.pakettikauppa.fi.
  2. Mene ylävalikon kautta Profiili-sivulle ja paina Näytä rajapintatunnukset -painiketta.
  3. Kopioi rajapintatunnukset.

Nyt voit ottaa Pakettikauppa-laajennuksen käyttöön:

1. Liitä tunnukset MyCashflow'n hallinnassa Pakettikauppa-laajennuksen asetuksiin sivulla Tili > Laajennukset > Pakettikauppa.
  2. Täytä laajennuksen asetuksiin myös tilinumero, jolle haluat vastaanottaa postiennakkomaksut.
  3. Tallenna laajennuksen asetukset lopuksi.

Kun olet määrittänyt laajennuksen asetukset, luo uusi toimitustapa Pakettikaupalle.

Pakettikauppa-toimitustavan luominen

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat. Katso ohjeet ›
  2. Valitse toimitustavan asetuksissa Osoitekortin luonti -kohtaan Pakettikauppa ja haluamasi toimituspalvelu.
  3. Määritä toimitustavan muut asetukset haluamiksesi ja tallenna toimitustapa lopuksi.

Nyt Pakettikauppa on valmis käytettäväksi verkkokaupassasi. Voit määrittää laajennuksen asetuksissa myös erillisen lähettäjän osoitteen Pakettikaupalle.

Jos haluat useita eri kuljetuspalveluita käyttöön Pakettikaupan kautta, voit luoda useita toimitustapoja, joille valitset käyttöön eri palveluja.

Tuetut kuljetuspalvelut

Seuraavat kuljetuspalvelut ovat käytössä Pakettikaupan kautta MyCashflow'ssa:

• Posti: Postipaketti, Pikkupaketti, Kotipaketti, Express-paketti
  • Posti International: EMS, Priority ja Parcel Connect
  • Matkahuolto: Lähellä-paketti, Kotijakelu, Bussipaketti, Jakopaketti
  • DB Schenker: Noutopistepaketti
  • Asendia: Lähetys ja Pieni lähetys

Lähetysten seuranta

Pakettikaupan hallinnan sivulla Lähetykset näet kaikki lähetykset, joita verkkokauppasi tilausten perusteella luodaan.

Mikäli lähetys käyttää palvelua, jota on mahdollista seurata jossain järjestelmässä (esim. Posti tai Matkahuolto), listalla näytetään seurantakoodi kyseiselle lähetykselle.

Täällä voit myös luoda uusia lähetyksiä, jos sinun tarvitsee toimittaa tavaraa, jota ei ole tilattu verkkokaupasta.

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, osoitekortit tulostetaan tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla tarvittavan lähetyksen kohdalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Tilaukselta peritään Pakettikaupan komissio vasta osoitekortin tulostamisen yhteydessä.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

• toimitustapa, jossa asiakas noutaa tilauksen logistiikkayhtiön toimipisteestä, eikä pakettiautomaatista sekä
  • maksutapa, jolla on käytössä Postiennakko-palvelu.

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.

Katso tarvittaessa ohjeet toimitustapojen luomiseen.

2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.