Google Analytics on ilmainen kävijäseurantaohjelma, jolla saat tietoa verkkokauppasi kävijämääristä, liikenteen lähteestä ja sijoittumisesta hakukoneiden tulossivuilla.

MyCashflow'n Google Analytics -laajennuksella saat helposti lisättyä kauppaasi Google Analytics -kävijäseurannan.

Laajennus sisältää tuen myös tehostetun verkkokaupan seurannalle (Enhanced Ecommerce) sekä Google Optimizelle.

Lue MyCashflow'n Google Analytics-palvelun kuvaus.

Tämä artikkeli käsittelee vanhaa Google Analytics -laajennusta.

Saatavilla on uusi Google Analytics 4 -laajennus, jolla saat verkkokauppaan käyttöön Google Analyticsin uusimman version.

Google lakkauttaa vanhan Analytics-version 1.7.2023.

Uutta ja vanhaa Google Analytics -laajennusta suositellaan käytettäväksi rinnakkain vanhan version poistumiseen asti.

Tutustu uuden ja vanhan Analyticsin eroihin.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksutonta.

Asennus ja käyttöönotto

Tarvitset Google Analytics -tilin laajennuksen käyttöä varten. Voit luoda tilin osoitteessa https://www.google.com/analytics/

Google Analyticsin käyttöönotto tapahtuu kahdella eri tavalla riippuen siitä, onko käytössäsi vanha Universal Analytics vai uudempi Google Analytics 4 -versio. Molempien versioiden käyttöönotto-ohjeet löytyvät alta.

Lue myös laajennuksien yleiset asennus- ja käyttöönotto-ohjeet.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Käyttöönotto uudella Google Analytics 4 -versiolla

MyCashflow ei vielä tue Google Analytics 4 -version uutta G-alkuista seurantatunnusta, joten jos käytät uutta versiota, sinun on luotava uusi verkko-omaisuus ja valittava sen lisäasetuksissa vanhan UA-alkuisen seurantatunnuksen luominen.

Jos tililläsi on jo sopivilla asetuksilla luotu verkko-omaisuus, voit käyttää myös sitä (aloita 5. vaiheesta).

Näin luot MyCashflow'n kanssa yhteensopivan Google Analytics 4 -verkko-omaisuuden:

1. Mene Google Analyticsin hallinnan sivulle Järjestelmänvalvoja.
  2. Luo uusi mittauskokonaisuus painamalla Luo omaisuus -painiketta.
  3. Määritä verkko-omaisuuden asetukset:
    • Valitse Näytä lisäasetukset > Luo Universal Analytics ‑omaisuus.
    • Määritä sivuston tiedot.
    • Valitse Luo vain Universal Analytics ‑omaisuus.
  4. Määrittele yrityksen tiedot ja viimeistele omaisuuden luonti.
  5. Mene Google Analyticsin hallinnan sivulle Järjestelmänvalvoja.
  6. Valitse oikea verkko-omaisuus Mittauskokonaisuus-paneelin yläreunasta.
  7. Mene sivulle Seurantatiedot > Seurantakoodi.
  8. Kopioi sivulla näkyvä seurantatunnus (esimerkiksi UA-52255226-1).
  9. Liitä kopioimasi seurantatunnus MyCashflow'n Google Analytics -laajennuksen asetuksiin sivulla Tili > Laajennukset > Google Analytics.
  10. Valitse käyttämäsi seurantakoodin versio.
Nyt Google Analytics on käytössä verkkokaupassa. Voit testata seurannan toimivuutta Google Analyticsin sivulla Järjestelmänvalvoja > Seurantatiedot > Seurantakoodi käyttämällä Lähetä testiliikennettä -toimintoa.

Käyttöönotto vanhalla Universal Analytics -versiolla

Jos käytössäsi on vanha Universal Analytics -pohjainen verkko-omaisuus, voit ottaa sen käyttöön verkkokaupassa seuraavasti:

1. Mene Google Analyticsin hallinnan sivulle Järjestelmänvalvoja.
  2. Valitse oikea verkko-omaisuus Mittauskokonaisuus-paneelin yläreunasta.
  3. Mene sivulle Seurantatiedot > Seurantakoodi.
  4. Kopioi sivulla näkyvä seurantatunnus (esimerkiksi UA-52255226-1).
  5. Liitä kopioimasi seurantatunnus MyCashflow'n Google Analytics -laajennuksen asetuksiin sivulla Tili > Laajennukset > Google Analytics.
  6. Valitse käyttämäsi seurantakoodin versio.
  7. Tallenna laajennuksen asetukset.

Nyt Google Analytics on käytössä verkkokaupassa. Voit testata seurannan toimivuutta Google Analyticsin sivulla Järjestelmänvalvoja > Seurantatiedot > Seurantakoodi käyttämällä Lähetä testiliikennettä -toimintoa.

Google Analytics ja SSL-salatut domainit

Google Analytics tulkitsee monissa tapauksissa maksupalvelusta palaamisen verkkokauppaan viittausliikenteenä. Varsinkin tilauskonversiota seurattaessa tämä on ongelmallista, koska se estää konversioita kirjautumasta seurantaan.

Ongelma ilmenee useimmiten SSL-salauksen käyttöönoton jälkeen.

Kun olet ottanut salauksen käyttöön, sulje Analyticsissä aiheeton viittausliikenne ulkoisiin palveluihin pois seurannasta.

Löydät ohjeet ja listan suositteluista poissuljettavista sivustoista täältä.

Vaihda myös sivuston URL salatuksi https://-versioksi Google Analyticsissä:

• Sivulla Järjestelmänvalvoja > Sivuston asetukset valikossa Oletus-URL-osoite
  • Sivulla Järjestelmänvalvoja > Näkymän asetukset valikossa Verkkosivuston URL-osoite