Google Analytics on ilmainen kävijäseurantaohjelma, jolla saat tietoa verkkokauppasi kävijämääristä, liikenteen lähteestä ja sijoittumisesta hakukoneiden tulossivuilla.

MyCashflow'n Google Analytics -laajennuksella saat helposti lisättyä kauppaasi Google Analytics -kävijäseurannan.

Laajennus sisältää tuen myös tehostetun verkkokaupan seurannalle (enhanced ecommerce) sekä Google Optimizelle.

Lue MyCashflow'n Google Analytics-palvelun kuvaus.

Asennus ja käyttöönotto

Lue myös laajennuksien yleiset asennus- ja käyttöönotto-ohjeet.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

1. Luo verkkokaupallesi Google Analytics -tili ja kirjaudu sisään tilillesi.
  2. Siirry Google Analyticsin hallinnassa sivulle Järjestelmänvalvoja > Seurantatiedot > Seurantakoodi.
  3. Kopioi sivulla näkyvä analytiikkaprofiilin seurantatunnus (esimerkiksi UA-52255226-1).
  4. Liitä kopioimasi seurantatunnus MyCashflow'n Google Analytics -laajennuksen asetuksiin sivulla Tili > Laajennukset > Google Analytics.
  5. Valitse käyttämäsi seurantakoodin versio.

Universal Analytics pitää ottaa käyttöön manuaalisesti Google Analytics -hallintasivuilla. Lue Universal Analytics -ohje.

6. Tallenna laajennuksen asetukset.

Google Analytics ja SSL-salatut domainit

Google Analytics tulkitsee monissa tapauksissa maksupalvelusta palaamisen verkkokauppaan viittausliikenteenä. Varsinkin tilauskonversiota seurattaessa tämä on ongelmallista, koska se estää konversioita kirjautumasta seurantaan.

Ongelma ilmenee useimmiten SSL-salauksen käyttöönoton jälkeen.

Kun olet ottanut salauksen käyttöön, sulje Analyticsissä aiheeton viittausliikenne ulkoisiin palveluihin pois seurannasta.

Löydät ohjeet ja listan suositteluista poissuljettavista sivustoista täältä.

Vaihda myös sivuston URL salatuksi https://-versioksi Google Analyticsissä:

• Sivulla Järjestelmänvalvoja > Sivuston asetukset valikossa Oletus-URL-osoite
  • Sivulla Järjestelmänvalvoja > Näkymän asetukset valikossa Verkkosivuston URL-osoite