Kun olet luonut uuden toimitustavan, sinun on määriteltävä toimitustavalle myös toimituskulut. Muuten toimitustapa ei koskaan näy kassalla, kun asiakkaat tekevät tilausta.

Yleistä toimituskuluista

MyCashflow'ssa toimituskulut määritellään asteittaisten painorajojen avulla:

• Jokaiselle painorajalle annetaan hinta, jota sovelletaan kaikkiin tilauksiin, joiden paino alittaa annetun rajan.
  • Tilauksen kokonaistoimituskulut päätetään tilauksessa olevien tuotteiden yhteispainon ja tuota painoa vastaavan painorajan hinnan perusteella.

Toimituskulujen asettaminen

Aloita toimitustavan painorajojen ja toimituskulujen määrittely toimitustapanäkymässä:

1. Valitse haluamasi toimitustapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Toimitustavat.
  2. Lisää näkymän alareunassa toimituskululistaan uusi rivi painamalla Lisää toimituskulu -painiketta.

Mikäli et halua laskea toimituskuluja asteittain, luo vain yksi toimituskulurivi. Tälle riville merkitsemääsi hintaa sovelletaan kaikkiin tilauksiin, joiden paino alittaa antamasi rajan. Anna riville tarpeeksi suuri paino, jotta toimitustapa tulee käyttöön aina huolimatta tilauksen painosta.

Lue myös miten toimitustavat valikoidaan tilaukselle.

3. Lisää riville paino ja hinta painamalla Muokkaa klikkaamalla -alueita.

Toimituskulut pyöristetään aina 2 desimaalin tarkkuuteen.

4. Kentät avautuvat muokattavaksi. Kirjoita kenttiin painoraja kiloina ja hinta euroina. Kun olet syöttänyt tiedon, paina OK- tai näppäimistön Enter-painiketta.

Mikäli tilauksen paino ylittää toimitustavan suurimman painorajan, toimitustapaa ei näytetä verkkokaupan kassalla.

Kun toimituskulut on määritelty, toimitustapa on käytössä verkkokaupassasi, ja asiakkaat näkevät sen verkkokaupan kassalla tilatessaan tuotteita, joiden pakettikoot ja painot vastaavat toimitustapaa.

Tilauksen toimituskulujen laskenta

Tilaukselle lasketaan toimituskulut riippuen siitä, onko asiakas jo valinnut tilaukselleen toimitustapaa vai ei. MyCashflow'n oletusteemassa asiakkaat näkevät valmiiksi lasketut toimituskulut toimitustavan valintavaiheessa.

Kun asiakkaat ovat lisänneet tuotteita ostoskoriin, mutta eivät vielä ole valinneet toimitustapaa, toimituskulut lasketaan tilauksen painon ja verkkokaupan oletustoimitustavan perusteella.

Oletustoimitustapana käytetään Asetukset > Toimitustavat -sivun listan ylimmäistä toimitustapaa.

Katso ohjeet toimitustapojen järjestelyyn.

Kun asiakas on valinnut toimitustavan, tilauksen toimituskulut lasketaan valitun toimitustavan ja tilauksen painon perusteella.