MyCashflow'n Google Shopping Ads -laajennuksen avulla voit integroida verkkokauppasi Google Kauppiaskeskukseen ja markkinoida tuotteitasi Googlen palveluissa.

Ominaisuudet

Google Shopping Ads -laajennus luo verkkokaupalle oman Google Shopping -tuotesyötteen, johon tuotetiedot päivitetään automaattisesti.

Palvelua kehitetään asteittain vuoden 2020 aikana. Valmiiksi suunniteltu jatkokehitys pitää sisällään muun muassa Älykkäiden Shopping-kampanjoiden luomisen ja niiden tulosten seuraamisen suoraan verkkokaupan hallinnassa.

Älykkäät Shopping-kampanjat ovat Shopping-kampanjoiden ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjan yhdistelmiä, joiden tavoitteena on konversioarvojen, tavoittavuuden ja hintatarjousten optimointi. Kampanjat näytetään esim. Google-haussa, Display-verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa.

Lue lisää MyCashflow'n Google Shopping Ads -palvelusta.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Palvelun käytöstä veloitetaan mainosbudjetti kulutuksen mukaan sekä 20 %:n palvelumaksu hallinnoitujen kampanjoiden kulutuksesta.

Lue palveluehdot.

Saatavuus

Tuetut maat

Alla olevassa taulukossa on esitelty maat, joissa voit mainostaa tuotteitasi Älykkäiden Shopping-kampanjoiden avulla sekä maakohtaiset toimituksiin liittyvät erikoisvaatimukset.

Uusia tuettuja maita lisätään jatkuvasti, joten jos listalta puuttuu maa, josta olet kiinnostunut, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun esim. hallintatyökalun chatin kautta.

Lue lisää Google Shopping Ads -syötteiden käytöstä eri kielillä ja valuutoilla.

MaaEdellyttää kotiinkuljetuksen tarjoamistaEdellyttää kotiinkuljetuksen tai toimituksen noutopisteeseen tarjoamista
AlankomaatKyllä
BelgiaKyllä
Espanja
Irlanti
Italia
ItävaltaKyllä
Kreikka
Portugali
Ranska
RuotsiKyllä
Saksa
Slovakia
SuomiKyllä
Tanska

Tuetut kielet

Voit mainostaa tuotteitasi seuraavilla kielillä:
  • englanti
  • espanja
  • hollanti
  • italia
  • portugali
  • ranska
  • ruotsi
  • saksa
  • suomi
  • tanska
Voit mainostaa tuotteitasi useissa maissa yhden tuotesyötteen avulla. Esimerkiksi jos sinulla on tuotesyöte saksaksi, voit halutessasi kohdistaa kampanjan Saksan lisäksi myös Itävaltaan ja muihin maihin, joiden saksankielisiä asukkaita haluat tavoittaa.

Tällä hetkellä verkkokauppasi hallinnassa voit määrittää ainoastaan kampanjan pääkohdemaan. Jos haluat kohdistaa kampanjan myös muihin maihin, ota yhteyttä ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Tuetut valuutat

Voit luoda tuotesyötteet versioille, joiden oletusvaluutat ovat:
  • euro
  • Ruotsin kruunu
  • Tanskan kruunu

Käyttöönotto

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

Voit käyttää Google Shopping Adsia vain kauppaversioissa, joilla on voimassa oleva SSL-sertifikaatti.

Tilaa tarvittaessa uusi SSL-sertifikaatti.

Näin otat Google Shopping Ads -palvelun käyttöön:

1. Mene verkkokaupan hallintatyökalun sivulle Tili > Laajennukset > Google Shopping Ads.
  2. Paina Aktivoi laajennus -painiketta.

Käyttöönottoprosessi alkaa. Alta löydät lisätietoa käyttöönoton eri vaiheista.

3. Kirjaudu sisään Google-tilillä:

Käytä kirjautumiseen Google-tiliä, jolla haluat ylläpitää verkkokaupan Google Shopping -kampanjoita.

4. Luo Kauppiaskeskus- ja Google Ads -tilit:

Valitse tässä vaiheessa versio, jossa haluat aktivoida Google Shopping Adsin. Tämän version kaikki tuotteet lisätään oletusarvoisesti ensimmäiseen kampanjaasi.

Myöhemmin voit aktivoida Google Shopping Adsin muissakin verkkokauppasi versioissa laajennuksen asetuksissa.

Laajennuksen toiminta edellyttää, että Google-tililläsi on Pulse247 Oy:n ylläpitämät Google Ads- ja Google Kauppiaskeskus-tilit. Tässä vaiheessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Jos tililläsi on jo Ads- ja/tai Kauppiaskeskus-tilit, voit valita ne tässä vaiheessa, jolloin tilit siirretään Pulse247 Oy:n ylläpitoon.
    • Jos sinulla ei vielä ole tilejä tai et halua siirtää niiden ylläpitoa Pulse247 Oy:lle, voit valita että MyCashflow luo uudet Ads- ja Kauppiaskeskus-tilit Google-tilillesi laajennuksen käyttöä varten.

Jokaisella kauppaversiolla on oltava erilliset Kauppiaskeskus- ja Google Ads -tilit.

5. Luo mainoskampanja:

Syötä ensimmäisen Google Shopping -kampanjan nimi. Kampanjaan lisätään oletusarvoisesti kaikki edellisessä vaiheessa valitsemasi version näkyvillä olevat tuotteet.

Kampanjaa ei aktivoida käyttöönoton yhteydessä, vaan se pitää aktivoida erikseen.

Määritä myös haluamasi päivittäinen mainosbudjetti. Voit muokata budjetin myöhemmin.

6. Tarkista ja viimeistele version asetukset:
    Tässä vaiheessa voit tarkistaa version asetukset, aktivoida kampanjasi raportointinäkymässä tai ottaa laajennuksen käyttöön toisessa versiossa.

Voit ottaa laajennuksen käyttöön muissa versioissa milloin tahansa laajennuksen asetuksissa Aktivoi laajennus uudelle versiolle -toiminnon avulla.

Käyttöönoton jälkeen verkkokaupassa:
  • luodaan ja/tai linkitetään tarvittavat Google-tilit
  • määritellään ja asennetaan konversioseuranta
  • käynnistetään tuotteiden siirto Kauppiaskeskukseen
  • luodaan kampanja Kauppiaskeskuksessa

Lisäksi MyCashflow'n asiantuntijat tarkistavat asennuksen ja auttavat sinua Shopping-kampanjoiden eteenpäin viemisessä.

Kun olet ottanut Google Shopping Ads -palvelun käyttöön:

Tuotetietojen määrittäminen Google-tuotesyötettä varten

Määritä tuotetiedot mahdollisimman tarkasti verkkokauppasi hallinnassa, jotta käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainosten klikkaamista. Tarkat tuotetiedot parantavat myös mainosten näkyvyyttä ja nostavat kustannustehokkuutta.

Määrittelemiesi tietojen perusteella MyCashflow luo tuotesyötteen, joka välitetään automaattisesti Google Kauppiaskeskukseen hyväksyttäväksi ja päivitetään kun teet muutoksia tuotetietoihin.

Shopping-mainoksissa ei sallita esim. lippujen, ajoneuvojen, palveluiden jne. mainostamista. Tiettyjen tuotteiden, kuten aikuisille suunnatun sisällön, vaarallisten tuotteiden, alkoholijuomien ja lääkkeiden mainostaminen on rajoitettu.

Lue lisää Googlen ohjeista.

MyCashflow'n Google Shopping Ads -laajennus ei tue myöskään tuotepakettien, ladattavien tuotteiden eikä käytettyjen tuotteiden mainostamista.

Jos verkkokauppasi sisältää yllä mainittuja tuotetyyppejä, asiantuntijamme auttavat sinua toteuttamaan tuotesyötteen Googlen käytäntöjen mukaisesti.

Varmistaaksesi tuotteen sujuvan hyväksynnän Google Shopping -mainontaan, määrittele ainakin seuraavat tiedot:

• Nimi
  • Tuotekuvaus
  • Näkyvyys (tuote on näkyvillä Google Shopping Ads -versiossa ja kuuluu tuoteryhmään, joka on näkyvillä jossain versiossa)
  • Hinta
  • Pakettikoko (joka on tuettuna ainakin yhdellä toimitustavalla, jolla toimitetaan kohdemaahan)
  • Tuotemerkki
  • Tuoteryhmä (enintään 5 kpl)
  • Tuotteen pääkuva
  • Google-tuoteryhmä (määritetään tuotelomakkeen Google-tuoteryhmä-kohdassa)
    Jos Google-tuoteryhmä on Apparel & Accessories, määritä myös:
    • Sukupuoli
    • Ikäryhmä
    • Väri
    • Koko

Sukupuolen ja ikäryhmän voit asettaa CSV-tuonnin avulla, ja värin ja koon kokeellisen Tuotesuodattimet-ominaisuuden avulla, joka on saatavilla alkaen Advanced-paketista.

• Tietyissä Google-tuoteryhmissä tuotteen viivakoodi on pakollinen tieto. Lue lisää Googlen-sivustolla

Viivakoodi määritetään varastonseurannassa.

Lisäksi voit määritellä myös:

• Tuotteen lisäkuvat (enintään 10)
  • Kampanjahinnan, jonka on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • Tuotetta on myyty normaalilla hinnalla viimeisten 90 päivän aikana.
    • Alennus on yli 5 % ja alle 90 %.
    • Kampanja-aika on rajattu.
  • Rajoitettu saatavuus (Määritetään tuotelomakkeen kohdassa Rajoitettu saatavuus. Kun asetettu, tuote näytetään Shopping-mainoksissa ennakkomyytävänä.)
  • Räätälöintivaihtoehdot

Verkkokaupan käytäntöjen tarkistuslista

Jotta Google hyväksyy Kauppiaskeskus-tilisi, verkkokaupastasi on löydyttävä seuraavat tiedot:
  • toimitusehdot
  • maksutavat ja maksamiseen liittyvät kulut
  • palautusehdot joissa kerrot selkeästi:
    • miten tuotteet palautetaan
    • palautukseen liittyvistä kustannuksista
    • palautettavia tuotteita koskevat vaatimuksista (alkuperäispakkaus, vain käyttämättömät tuotteet jne.)
    • käsittelyajat
  • rahojen palauttamiseen liittyvät käytännöt

Tutustu myös Google Ads ja Shopping-mainoskäytäntöihin.

Kampanjoiden aktivointi

Lähtökohtaisesti käyttöönoton vaiheessa luodut kampanjat ovat tauolla ja ne tulee aktivoida Google Shopping Adsin asetuksissa:

1. Mene sivulle Tuotteet > Google Shopping Ads.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Aseta kampanja aktiiviseksi Aktiivinen-vivun avulla.
Kampanjan aktivoinnin jälkeen, jos tuotesyöttessi ja verkkokauppasi ehdot käyvät Googlen tarkistukesta onnistuneesti läpi, mainokset alkavat näkyä Googlen palveluissa n. viikon sisällä.

Ensimmäisten 3–4 viikon ajan Googlen koneoppimisalgoritmi kerää tarvittavaa tietoa mainoksia varten. Tänä aikana mainonnan suorituskyky ei välttämättä ole parhaalla tasolla.

Kampanjan päivittäisen budjetin muokkaaminen

Päivittäinen mainosbudjetti ei aseta tiukkaa ylärajaa kulutukselle yksittäiselle päivälle vaan määrittää, paljonko mainonta maksaa keskimäärin päivässä. Yksittäisenä päivänä kulutus voi olla pienempi tai suurempi, mutta pidemmällä tähtäimellä päiväbudjettia ei ylitetä.

Kuukausittaisen kulutuksen yläraja lasketaan kertoimella päiväbudjetti * 30.4.

Näin määrität päivittäisen budjetin:

1. Mene sivulle Tuotteet > Google Shopping Ads.
  2. Valitse mainostili Mainostili-valikosta.
  3. Valitse kampanja Kampanja-valikosta tai Kaikki tilin kampanjat -osiosta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

4. Paina Muokkaa kampanjaa -painiketta.
  5. Määritä uusi budjetti Päivittäinen budjetti -kentässä ja tallenna asetukset.

Mainostaminen kohdemaan kielellä ja valuutalla

Voit määrittää Google Shopping Ads -tuotesyötteen kielen ja valuutan kohdemaan mukaan, mikä nostaa mainonnan tehokkuutta kyseisissä maissa.

Määrittääksesi kielen ja valuutan kohdemaan mukaan:
  • Luo kauppaversio kohdemaan kielellä
    • Valitse version oletusvaluutaksi kohdemaan valuutta
    • Valitse version oletusmaaksi kohdemaa
  • Ota käyttöön Valuuttamuunnin-laajennus ja valitse sen asetuksissa jokaisen kohdemaan valuutta.

Jos myyt Ruotsiin, sinun kannattaa ottaa käyttöön kyseisessä kauppaversiossa Klarna Payments -palvelu, joka sisältää tuen maksamiselle Ruotsin kruunuilla.

Kun määrität kauppaversioiden asetukset näiden ohjeiden mukaan, asiakkaasi näkevät Google Shopping -mainoksissa ja verkkokaupan tuotesivuilla samat tiedot ja hinnat.

Raportointi

Voit seurata kaikkien Google Shopping Ads -mainostiliesi tuloksia suoraan verkkokaupan hallinassa tili- ja kampanjakohtaisten raporttien avulla.

Löydät Google Shopping Ads -raportit laajennuksen sivulta Tuotteet > Google Shopping Ads.

Raporteissa huomioidaan ainoastaan Google Shopping Ads -palveluun liitetyt kampanjat. Jos sinulla on Ads-tilillä muita kampanjoita, näiden tulokset eivät näy laajennuksen raporteissa.