Sisäänrakennettu ja kuukausimaksuton Unifaun eCom LITE mahdollistaa tuettujen Unifaunin palvelujen käyttämisen omien sopimusnumeroiden avulla ilman rekisteröitymistä Unifaunin asiakkaaksi.

Unifaun eCom LITE -palvelun avulla voit käyttää verkkokaupassa logistiikkayhtiöitä, joiden kanssa sinulla on valmis sopimus, mutta joille ei ole omaa integraatiota MyCashflow'ssa.

Unifaunista on saatavilla myös kuukausimaksullinen Unifaun eCom PRO -laajennus, jonka kautta saat käyttöön kaikki Unifaunin kuljetuspalvelut sekä oman Unifaun-tilin.

PRO-laajennuksen käyttäminen on kannattavampaa suuremmilla lähetysmäärillä.

Kun käytät Unifaun eCom LITE -palvelua, sinulle ei luoda omaa Unifaun-tiliä.

Unifaun eCom LITE on sisäänrakennettu kaikkiin maksullisiin MyCashflow-palvelupaketteihin.

Hinnoittelu

Unifaun eCom LITE -palvelun kiinteät käyttökustannukset ovat 0,4 € / tulostettu osoitekortti. Lisäksi logistiikkayhtiöt voivat laskuttaa erikseen tietyistä omien palvelujensa käytöstä.

Palvelun käyttömaksut laskutetaan MyCashflow-kauppasi kuukausimaksujen yhteydessä.

Käyttöönotto

Sisäänrakennetun Unifaun LITEn käyttämiseksi tarvitset logistiikkapalvelujen sopimusnumerot, jotka syötetään toimitustapojen asetuksiin.

Näin otat sisäänrakennetun Unifaun LITEn käyttöön:

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat. Katso ohjeet ›
  2. Valitse toimitustavan tyypiksi Kuljetus.
  3. Valitse toimituspalveluksi Unifaun eCom LITE.
  4. Valitse käyttämäsi logistiikkayhtiö valikosta.
  5. Hyväksy sopimusehdot ja paina Tallenna.
  6. Syötä toimitustavan tietoihin valitsemasi logistiikkayhtiön sopimusnumero.
  7. Syötä toimitustavan loput tiedot ja määrittele toimituskulut.

Kun käytät LITE-pakettia, et saa tunnuksia Unifaun Onlineen. Tunnukset kuuluvat PRO-pakettiin.

Matkahuollon ja Postin sopimusnumerot

Kun käytät Unifaun eCom LITEn kautta Matkahuollon tai Postin palveluja, sinun on syötettävä palvelusta riippuva sopimusnumero toimitustavan asetuksiin.

• Postin pakettipalvelut: Postin pakettipalveluiden sopimusnumero
  • Postin kirjepalvelut: Postin kirjepalveluiden sopimusnumero
  • Postin rahtipalvelut: Postin kotimaan rahdin sopimusnumero
  • Matkahuollon pakettipalvelut: Matkahuollon asiakasnumero

Jos useampi toimitustapa käyttää Matkahuollon eri pakettipalveluja ja muutat asiakasnumeroa yhden toimitustavan asetuksissa, sama sopimusnumero päivitetään kaikille toimitustavoille, jotka käyttävät Matkahuollon pakettipalveluja.

Postin sopimusnumerot löydät Posti Smartshipistä (avaa SmartShip-extranet), palveluista saamistasi tilausvahvistuksista tai laskuista.

Matkahuollon asiakasnumeron taas löydät MPaketti-exrtanetistä (avaa MPaketti-extranet), laskuilta tai sopimuksestasi.

Lähettäjän osoite

Unifaun eCom LITE-palvelua käyttävien toimitustapojen asetuksista löydät Lähettäjän tiedot -osion, jossa voit määritellä kaikille Unifaun eCom LITE -palvelua käyttävillä toimitustavoille lähettäjän osoitteen. Oletusarvoisesti lähettäjän osoite poimitaan kaupan yleisistä asetuksista tai version asetuksista.

Kun muutat lähettäjän osoitetta yhdellä toimitustavalla, se muuttuu kaikilla toimitustavoilla, jotka käyttävät Unifaun eCom LITE -palvelua.

PostNordin palvelujen käyttöönotto

Kun otat PostNordin palveluja käyttöön Unifaun eCom LITEn kautta, voit halutessasi testata integraation varmistaaksesi, että se toimii.

Katso ohjeet testaamiseen Unifaun eCom PRO -laajennuksen ohjeista.

PostNordin testaaminen Unifaun eCom LITEssä on vapaaehtoista

Unifaun eCom LITE on sisäänrakennettu MyCashflow'hun, joten integraatio on testattu valmiiksi ja toimii samalla tavoin kaikille Unifaun eCom LITEn käyttäjille.

Käytettäessä Unifaun eCom PRO -laajennusta, PostNord-integraation testaaminen on pakollinen osa PostNordin käyttöönottoa, koska jokainen käyttäjä käyttää omia Unifaun-tunnuksiaan integraatiossa.

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, voit luoda lähetykselle osoitekortin tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla Luo osoitekortti -linkkiä.

Tämän jälkeen voit tulostaa osoitekortin painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.
  2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.

Postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut

Laajennus sisältää seuraavat postiennakon käyttöä tukevat toimituspalvelut:

• Bring: PickUp Parcel
  • Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Lähellä-paketti, Pikapaketti
  • GLS: EuroBusinessParcel
  • Posti: Express Business Day parcel, Express-paketti (myös Aamuksi 09 ja Samana päivänä 00), Express-rahti (myös Samana päivänä 21), Kotipaketti, Postipaketti, Rahti, SmartPOST Viro
  • PostNord: MyPack Collect

Voit myös käyttää postiennakkoa toimitustavoilla, joissa osoitekortit luodaan MyCashflow'n sisäänrakennetulla Pelkät osoitekortit -palvelulla.

Palautuskorttien tulostaminen

Voit asettaa palvelun tulostamaan tilaukselle automaattisesti palautuskortin osoitekortin mukana.

Tällä hetkellä integraatiossa on tuettu palautuskorttien tulostaminen seuraavilla palveluilla:

• Posti: Express-paketti, Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Parcel Connect, Express Rahti
  • Matkahuolto: Bussipaketti, Lähellä-paketti, Jakopaketti, XXS-paketti
Aseta palautuskorttien tulostaminen päälle toimitustavan asetuksissa kohdassa Lisäpalvelut.

Tullaustietojen täydentämistä tukevat palvelut

Seuraavilla laajennuksen toimituspalveluilla voit täydentää tullaustiedot lähetykselle tilauksen käsittelyn yhteydessä:

• Vapaamuotoinen kuvaus lähetyksen sisällöstä, tuotteiden tariffikoodit ja alkuperämaat
    • Toimitus Ahvenanmaalle:
      • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Express-paketti
  • Pituus, leveys ja korkeus
    • Posti: Rahti, Express Rahti
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus. Asetetaan sivulla Asetukset > Tilausasetukset.
    • DHL: Economy Select, Express Worldwide
    • Posti: EMS, Express-rahti, Rahti ja Priority Parcel

Lue myös ohjeet tullaustietojen täydentämiseen lähetykselle.