Sisäänrakennetun ja kuukausimaksuttoman Unifaun eCom LITEn avulla voit käyttää tuettuja Unifaunin palveluja ilman rekisteröitymistä Unifaunin asiakkaaksi.

Unifaunista on saatavilla myös kuukausimaksullinen Unifaun eCom PRO -laajennus, jonka kautta saat käyttöön kaikki Unifaunin kuljetuspalvelut sekä oman Unifaun-tilin Unifaun Online -tunnuksineen. PRO-paketin käyttäminen on kannattavampaa suuremmilla lähetysmäärillä.

Unifaun eCom LITE on käytettävissä kaikissa maksullisissa palvelupaketeissa.

Kun käytät Unifaun eCom LITE -palvelua, et saa käyttöösi omaa Unifaun-tiliä etkä tunnuksia Unifaun Online -palveluun.

Hinnoittelu

Unifaun eCom LITE -palvelun kiinteät käyttökustannukset ovat 0,4 € / lähetys.

Palvelun käyttömaksut laskutetaan MyCashflow-kauppasi kuukausimaksujen yhteydessä.

Lisäksi logistiikkayhtiöt voivat laskuttaa erikseen tietyistä omien palvelujensa käytöstä.

Käyttöönotto

Sisäänrakennetun Unifaun LITEn käyttämiseksi tarvitset logistiikkapalvelujen sopimusnumerot, jotka syötetään toimitustapojen asetuksiin.

Näin otat sisäänrakennetun Unifaun LITEn käyttöön:

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat. Katso ohjeet ›
  2. Valitse toimitustavan tyypiksi Kuljetus.
  3. Valitse toimituspalveluksi Unifaun eCom LITE.
  4. Valitse käyttämäsi logistiikkayhtiö valikosta.
  5. Hyväksy sopimusehdot ja paina Tallenna.
  6. Syötä toimitustavan tietoihin valitsemasi logistiikkayhtiön sopimusnumero.
  7. Syötä toimitustavan loput tiedot ja määrittele toimituskulut.

Kun käytät LITE-pakettia, et saa tunnuksia Unifaun Onlineen. Tunnukset kuuluvat PRO-pakettiin.

Matkahuollon ja Postin sopimusnumerot

Kun käytät Unifaun eCom LITEn kautta Matkahuollon tai Postin palveluja, sinun on syötettävä palvelusta riippuva sopimusnumero toimitustavan asetuksiin.

• Postin pakettipalvelut: Postin pakettipalveluiden sopimusnumero
  • Postin kirjepalvelut: Postin kirjepalveluiden sopimusnumero
  • Postin rahtipalvelut: Postin kotimaan rahdin sopimusnumero
  • Matkahuollon pakettipalvelut: Matkahuollon asiakasnumero

Jos useampi toimitustapa käyttää Matkahuollon eri pakettipalveluja ja muutat asiakasnumeroa yhden toimitustavan asetuksissa, sama sopimusnumero päivitetään kaikille toimitustavoille, jotka käyttävät Matkahuollon pakettipalveluja.

Postin sopimusnumerot löydät Posti Smartshipistä (avaa SmartShip-extranet), palveluista saamistasi tilausvahvistuksista tai laskuista.

Matkahuollon asiakasnumeron taas löydät MPaketti-exrtanetistä (avaa MPaketti-extranet), laskuilta tai sopimuksestasi.

Lähettäjän osoite

Unifaun eCom LITE-palvelua käyttävien toimitustapojen asetuksista löydät Lähettäjän tiedot -osion, jossa voit määritellä kaikille Unifaun eCom LITE -palvelua käyttävillä toimitustavoille lähettäjän osoitteen. Oletusarvoisesti lähettäjän osoite poimitaan kaupan yleisistä asetuksista tai version asetuksista.

Kun muutat lähettäjän osoitetta yhdellä toimitustavalla, se muuttuu kaikilla toimitustavoilla, jotka käyttävät Unifaun eCom LITE -palvelua.

Palautuskorttien tulostaminen

Palvelun avulla on mahdollista luoda tilaukselle automaattisesti palautuskortin, jonka voit lähettää asiakkaalle toimituksen yhteydessä tarvittaessa.

Palautuskorttien tulostaminen on tuettu seuraavilla kuljetuspalveluilla:

• Posti Express-paketti
  • Posti Postipaketti
  • Posti Kotipaketti
  • Posti SmartPOST Viro
  • Posti Pikkupaketti
  • Posti Parcel Connect
  • Posti Express Rahti
  • Matkahuolto Bussipaketti
  • Matkahuolto Lähellä-paketti
  • Matkahuolto Jakopaketti

Ota palautuskorttien tulostus käyttöön toimitustavan asetuksissa valitsemalla Tulosta palautuskortti.

Kun kenttä on valittu, palautuskortti tulostetaan yhdessä osoitekortin kanssa painamalla tilauksen tiedoissa Tulosta osoitekortti -linkkiä.

PostNordin palvelujen käyttöönotto

Kun otat PostNordin palveluja käyttöön Unifaun eCom LITEn kautta, voit halutessasi testata integraation varmistaaksesi, että se toimii.

Katso ohjeet testaamiseen Unifaun eCom PRO -laajennuksen ohjeista.

PostNordin testaaminen Unifaun eCom LITEssä on vapaaehtoista

Unifaun eCom LITE on sisäänrakennettu MyCashflow'hun, joten integraatio on testattu valmiiksi ja toimii samalla tavoin kaikille Unifaun eCom LITEn käyttäjille.

Käytettäessä Unifaun eCom PRO -laajennusta, PostNord-integraation testaaminen on pakollinen osa PostNordin käyttöönottoa, koska jokainen käyttäjä käyttää omia Unifaun-tunnuksiaan integraatiossa.

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, osoitekortit tulostetaan tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla tarvittavan lähetyksen kohdalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

• toimitustapa, jossa asiakas noutaa tilauksen logistiikkayhtiön toimipisteestä, eikä pakettiautomaatista sekä
  • maksutapa, jolla on käytössä Postiennakko-palvelu.

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.

Katso tarvittaessa ohjeet toimitustapojen luomiseen.

2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.