nShift eCom PRO -laajennuksen avulla saat verkkokauppaan tuen kaikille nShiftin kuljetuspalveluille kuukausihinnoittelulla, joka on kustannustehokas suurilla lähetysmäärillä.

nShift eCom PRO -laajennus on saatavilla maksullisissa MyCashflow-paketeissa.

Saatavilla on myös sisäänrakennettu ja kuukausimaksuton nShift eCom LITE -versio, jonka käyttämiseen et tarvitse omaa nShift-tiliä. LITE-palvelun käyttö on kannattavaa lähinnä hyvin pienillä lähetysmäärillä.

Hinnoittelu

nShift eCom PRO -laajennuksen käyttökustannukset ovat 10 € / kk + 0,30 € / lähetys.

nShift eCom PRO -paketin käyttökulut laskuttaa nShift. Laajennuksen käyttöä ei siis makseta yhdessä MyCashflow'n kuukausimaksujen kanssa.

Laajennuksen tukemat palvelut

nShift eCom PRO -laajennus tukee kaikkia nShiftin kuljetuspalveluja.

Matkahuollon Pikapaketti-palvelu ei ole enää saatavilla laajennuksen kautta, sillä 4.9.2023 alkaen sen on voinut ostaa ainoastaan Matkahuollon omista myyntikanavista tietyille linja-autovuoroille. Kaikki Pikapakettia käyttävät toimitustavat on muutettu käyttämään MyCashflow'n omia osoitekortteja, ja ne kannattaa korvata Lähellä-pakettia käyttävillä toimitustavoilla. (Lue lisää Matkahuollon tiedotteesta.)

PostNordin käyttöönottoon liittyy ylimääräisiä vaiheita. Lue lisää PostNordin käyttöönotosta.

Kaukokiito Kappaletavaran kollikokoa on mahdollista muuttaa vain käyttämällä tulostussuosikkeja.

Asennus ja käyttöönotto

nShift eCom PRO -laajennuksen käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:
  • Jos et ole vielä nShiftin asiakas, tilaa itsellesi nShift-tunnukset verkkokaupan hallinnan sivulta Tili > Laajennukset > nShift.
  • Määritä lähettäjän tiedot, syötä logistiikkayhtiöiden sopimusnumerot ja määritä pikahakuarvo.
  • Luo verkkokaupalle API-avain.
  • Syötä API-avaimen tiedot nShift-laajennukselle verkkokaupan hallinnassa.
  • Luo toimitustapa, joka käyttää nShift-palvelua.

Alta löydät tarkemmat ohjeet nShiftin käyttöönottoon verkkokaupassa.

1/3 Lähettäjän tietojen määrittely

Tällä hetkellä MyCashflow-kaupoissa on mahdollista käyttää vain yhtä nShift-lähettäjää kerrallaan.

1. Kirjaudu nShiftin järjestelmään osoitteessa https://www.unifaunonline.com.

Kirjautumistunnukset löydät nShiftin tervetuloviesteistä.

2. Mene sivulle Ylläpito > Lähettäjä.
  3. Paina Uusi lähettäjä -painiketta ja täytä lähettäjän tiedot:
    • Syötä Pikahakuarvo-kenttään 1.

Ilman pikahakuarvoa osoitekorttien luonti ei onnistu.

• Syötä yrityksesi ALV-numero.

ALV-numero vaaditaan EU:n ulkopuolisiin lähetyksiin.

• Täytä lomakkeelle yhteystietosi.
  4. Lisää jokainen käyttämäsi kuljetusliike kohdassa Kuljetusliikkeet.

Valitse Kuljetusliike-valikosta käyttämäsi logistiikkapalvelu ja syötä asiakasnumerosi alla olevaan kenttään.

5. Paina lopuksi Tallenna-painiketta.

Kun lähettäjän tiedot on määritetty ja pikahakuarvo asetettu oikein, voit luoda verkkokaupalle API-avaimen.

2/3 API-avaimen luominen

1. Siirry nShift Onlinessa sivulle Ylläpito > API-avaimet.
  2. Luo uusi API-avain painamalla Uusi API-avain -painiketta.
  3. Täytä API-avaimen tiedot lomakkeelle:
    1. Valitse tyypiksi Web Service-kutsu (REST).
    2. Anna sähköpostiosoitteesi mahdollisia yhteydenottoja varten.
    3. Syötä Developer-Id-kenttään 0020011135.
    4. Tallenna API-avain.
  4. Ota avaimen tiedoista talteen Tunnus ja Salainen tunnus.

Nämä syötetään nShift-laajennuksen asetuksiin verkkokaupan hallinnassa.

3/3 Laajennuksen aktivoiminen ja toimitustavan luominen

1. Kirjaudu verkkokaupan hallintaan ja tilaa nShift-laajennus sivulla Tili > Laajennukset > nShift.
  2. Syötä laajennuksen asetuksiin Tunnus ja Salainen tunnus, jotka otit talteen nShiftin API-avaimelta.
  3. Tallenna laajennuksen asetukset.

Nyt voit luoda kauppaan uuden toimitustavan nShiftille, jotta saat palvelun verkkokaupan asiakkaiden käyttöön:

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat.
  2. Valitse toimitustavan tyypiksi Kuljetus ja Toimituspalvelu -kohdassa nShift eCom PRO ja haluamasi kuljetuspalvelu.
  3. Paina Tallenna.
  4. Täytä toimitustavan muut tiedot ja määritä toimituskulut ja painorajat.
  5. Tallenna toimitustapa.

nShift on nyt käytössä verkkokaupan kassalla. Mene kaupan julkiselle puolelle ja tee testitilaus varmistaaksesi, että toimitustapa toimii.

Jos haluat tarjota useita nShift-toimituspalveluja, voit luoda useita toimitustapoja, jotka käyttävät nShiftia.

PostNordin käyttöönotto

Tässä osiossa käydään läpi PostNordin käyttöönottoon liittyviä vaiheita.

Integraation testaaminen

Kun otat käyttöön PostNordin palveluja, sinun on testattava integraation toimivuus:

1. Luo toimitustapa, jolla on käytössä PostNord.
  2. Tee verkkokauppaan tilaus, jolle valitset edellisen kohdan toimitustavan.
  3. Avaa tilaus hallintatyökalun sivulla Tilaukset ja tulosta tilaukselle osoitekortti.
  4. Lähetä tulostamasi osoitekortti sähköpostilla osoitteeseen it.fi@postnord.com.

Liitä viestiin mukaan tieto, että testaat PostNordin palveluja MyCashflow'n nShift-integraation kautta.

DPD Classic -palvelun käyttöönotto

DPD Classic -palvelu on poistunut käytöstä. Korvaava palvelu on PostNord Parcel, joka on käytettävissä toimituksiin Suomen sisällä ja kansainvälisesti (rajoitettuihin maihin).

PostNord Parcel -palvelun käyttöönotto

PostNord Parcel -palvelun käyttöönottamiseksi on täytettävä erillinen aktivointilomake. Tilaa lomake osoitteesta sales.fi@postnord.com ja lisää viestiin seuraava teksti:

Yrityksellemme on tulossa käyttöön nShift Online, ja tarvitsemme aktivointilomakkeen PostNord Parcel -palvelua varten.

Kun olet täyttänyt lomakkeen, lähetä se osoitteeseen support@nShift.fi. Liitä viestiin mukaan myös nShift-asiakasnumerosi (00200-alkuinen numerosarja, jonka löydät esimerkiksi nShiftilta saamistasi vahvistusviesteistä).

Osoitekorttien tulostaminen

Näin tulostat tilaukselle nShift eCom PRO -palvelun osoitekortin:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Avaa nShift eCom PRO -toimitustapaa käyttävä tilaus, jonka osoitekortin haluat tulostaa.
  3. Paina Lähetystiedot-osion Luo osoitekortti -linkkiä.

Järjestelmä luo tilaukselle seurantakoodin, ja tulostusikkuna avautuu. Jos lähetykseen kuuluu useita paketteja, kullekin tulee oma osoitekortti, jotka tulostuvat eri sivuille.

4. Tulosta osoitekortti ja sulje tulostusikkuna.

Tarvittaessa voit avata tulostusikkunan uudelleen painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä, joka nyt näkyy tilaussivun Lähetystiedot-osiossa.

Palautuskorttien tulostaminen

Mahdollisia asiakaspalautuksia varten voit asettaa palvelun luomaan tilaukselle palautuskortin tulostettavaksi yhdessä osoitekortin kanssa.

Palautuskorttien tulostamista tukevat palvelut

Seuraavat nShift eCom PRO -integraation kautta saatavilla olevat palvelut tarjoavat tulostettavan palautuskortin:

• Matkahuolto: Lähellä-paketti, Kotijakelu, XXS-paketti, Jakopaketti
  • Posti: Postipaketti, Kotipaketti, Pikkupaketti, Parcel Connect, Express-paketti, Express Rahti

Palautuskorttien käyttöönotto

Näin aktivoit palautuskorttien tulostuksen haluamallesi toimitustavalle:

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Avaa nShift eCom PRO -laajennusta käyttävä toimitustapa vasemman reunan valikosta.
  3. Paina toimitustavan otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  4. Aktivoi toimitustapalomakkeen Lisäpalvelut-osiossa Tulosta palautuskortti -valinta.
  5. Tallenna muutokset painamalla sivun alareunan Tallenna-painiketta.

Tämän jälkeen palautuskortti sisältyy lisäsivuna kaikkiin kyseiselle toimitustavalle luotaviin osoitekortteihin.

Edistyneet asetukset

nShift eCom PRO -toimitustapojen Edistyneet asetukset -kohdassa voit asettaa toimitustavalle nShift Delivery -palvelussa määritettyjä tulostussuosikki- ja PDF-asetuksia.

PDF-asetukset

PDF-asetuksien avulla voit määrittää toimitustavoille osoitekortin koon. Näin voit esimerkiksi luoda toimitustapoja, joiden osoitekortit tulostuvat aina sopivan kokoisina tarratulostimille.

PDF-asetuksia käytetään kopioimalla asetukset nShift Delivery -palvelusta MyCashflow'n hallintatyökaluun.

Aloita määrittämällä PDF-asetuksetnShift Delivery -palvelussa:
  1. Mene nShift Delivery -palvelun sivulle Asetukset > PDF-asetukset.
  2. Paina Muokkaa-painiketta.
  3. Valitse vaihtoehto Klikkaa antaaksesi arvon.
  4. Määritä ensimmäisen PDF-asetuksen arvot.
  5. Paina Valmis-painiketta.
  6. Paina REST API -painiketta.
  7. Kopioi sivulla näkyvä koodinpätkä kokonaan (mukaan lukien aaltoviivat).
Tämän jälkeen voit liittää asetukset toimitustavan asetuksiin MyCashflow'n hallinnassa:
  1. Mene MyCashflow'n hallintatyökalun sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Valitse haluamasi toimitustapa ja paina sen otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  3. Vieritä sivua alaspäin ja valitse Edistyneet asetukset.
  4. Liitä kopioimasi koodi PDF-asetukset-kenttään.
  5. Tallenna toimitustapaan tekemäsi muutokset.

Kun seuraavan kerran tulostat toimitustapaa käyttävälle tilaukselle osoitekortin tilaussivulla, se tulostuu määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Tulostussuosikit

Voit määrittää nShift eCom PRO -palvelua käyttäville toimitustavoille tulostussuosikkiasetukset, joiden avulla voit asettaa toimitustapaa käyttäville lähetyksille logistiikkapalvelun lisäpalveluja.

Tulostussuosikkien avulla voit asettaa lähetyksille esimerkiksi seuraavia lisäpalveluja:

• toimitusajan sopiminen puhelimitse vastaanottajan kanssa
  • lähetyksen kollikoko
  • lähetyksen käsittely särkyvänä tai vaarallisina aineina
  • lauantaijakelu
  • toimitus saman päivän aikana.

Kaikille saatavilla oleville lisäpalveluille on tuki MyCashflow'ssa.

Tulostussuosikkien käytöstä voi syntyä ylimääräisiä kustannuksia riippuen määrittämistäsi asetuksista. Tutustu kustannuksiin käyttämiesi asetusten palvelukuvauksissa.

Tulostussuosikit määritetään nShift Delivery -palvelussa ja tulostussuosikin nimi kopioidaan MyCashflow'n hallintatyökaluun.

Aloita määrittämällä tarvitsemasi tulostussuosikit nShift Delivery -palvelussa:
  1. Mene nShift Delivery -palvelun sivulle Ylläpito > Tulostussuosikit.
  2. Paina Uusi tulostussuosikki -painiketta.
  3. Anna tulostussuosikille nimi ja määritä tarvittavat asetukset.
  4. Paina Valmis-painiketta.
  5. Kopioi tulostussuosikille antamasi nimi.

Varmista ettet kopioi nimen mukana ylimääräisiä välilyöntejä.

Nyt voit liittää kopioimasi tulostussuosikin nimen toimitustavan asetuksiin MyCashflow'n hallinnassa:
  1. Mene MyCashflow'n hallintatyökalun sivulle Asetukset > Toimitustavat.
  2. Valitse haluamasi toimitustapa ja paina sen otsikkorivin Muokkaa-painiketta.
  3. Vieritä sivua alaspäin ja valitse Edistyneet asetukset.
  4. Liitä kopioimasi nimi Tulostussuosikin nimi -kenttään.
  5. Tallenna toimitustapaan tekemäsi muutokset.

Kun seuraavan kerran lähetät muokkaamaasi toimitustapaa käyttävän tilauksen asiakkaalle, se tapahtuu määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Jos lähetyksestä syntyy lisäkustannuksia, ne peritään nShift eCom PRO -palvelun seuraavan kuukausimaksun yhteydessä.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

• maksutapa, joka käyttää Postiennakko-palvelua, sekä
  • toimitustapa, joka käyttää Postin Postipaketti- tai Priority-kirje postiennakolla -palvelua.

Vastaanottaja lunastaa postiennakkolähetyksen Postin palvelupisteestä maksamalla määräämäsi ennakkosumman. Jos lähetys ohjautuu pakettiautomaattiin, vastaanottaja saa tekstiviestinä ensin maksutiedot ja maksun suoritettuaan nouto-ohjeet.

Postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, johon sisältyvät mahdolliset toimitus- ja maksukulut. Maksu siirtyy pankkitilillesi 2–4 pankkipäivän kuluessa maksamisesta.

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Toimitustavat.

Valitse toimituspalveluksi nShift eCom PRO ja pakettipalveluksi Postin Postipaketti tai Priority-kirje postiennakolla.

Katso ohjeet toimitustapojen luomiseen.

2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Valitse maksupalveluksi Postiennakko ja salli postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa maksutavan asetuksissa.

Katso ohjeet maksutapojen luontiin.

Kun lähetät postiennakkotilauksen asiakkaalle, merkitse se toimitetuksi mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.

Toimituspalvelujen edellyttämät tullaus- ja mittatiedot

Yleensä toimituspalvelu edellyttää tullaustietojen ja mittojen määrittämistä lähetyksille, joiden määräpaikka on tullirajan takana (kuten lähetettäessä EU-alueelta muualle maailmaan; erityistapauksena vaatimus koskee myös Ahvenanmaan ja muun EU-alueen välisiä lähetyksiä). Tämä voi laajennuksessa toteutua seuraavin tavoin:

• Tuotteiden tariffikoodit (CN) ja alkuperämaat sekä vapaamuotoinen kuvaus lähetyksen sisällöstä (määritettävissä lähetyksen tietojen täydennyslomakkeella)
    • DHL Express: Economy Select (tullinalainen), Worldwide (tullinalainen)
    • Posti: Priority-paketti, EMS, Pikakirje, Kirjattu kirje
    • Posti (toimitus Ahvenanmaalle): Kotipaketti, Postipaketti, Express-paketti
  • Lähetyksen sisällön oletuskuvaus (määritä sivulla Asetukset > Tilausasetukset)
    • DHL Express: Economy Select, Worldwide
    • Posti: Priority-paketti, EMS, Rahti, Express-rahti
  • Lähetyksen leveys, korkeus ja pituus (määritä lähetyksen tietojen täydennyslomakkeella)
    • Posti: Rahti, Express-rahti

Jos lähetystä ei tarvitse tullata eikä toimituspalvelu muusta syystä vaadi määrittämään sen oikeita mittoja, nShift eCom PRO -laajennus käyttää oletusmittoja 15 x 15 x 15 cm. Rahtilähetyksen ulkomitat pitää aina täydentää lähetyksen tietoihin.