Unifaun eCom PRO -laajennuksen avulla saat verkkokauppaan tuen kaikille Unifaunin kuljetuspalveluille hinnoittelulla, joka on kustannustehokas suurilla lähetysmäärillä.

Unifaunista on saatavilla myös sisäänrakennettu eCom LITE -versio, joka ei sisällä kuukausimaksua ja jonka käyttämiseen et tarvitse omaa Unifaun-tiliä. LITE-paketin käyttö on kannattavaa lähinnä hyvin pienillä lähetysmäärillä.

Unifaun eCom PRO -laajennus on saatavilla vain maksullisissa MyCashflow-paketeissa.

Hinnoittelu

Unifaun eCom PRO -laajennuksen käyttökustannukset ovat 10 € / kk + 0,30 € / lähetys.

Unifaun laskuttaa eCom PRO -paketin käyttökulut. Unifaun eCom PRO -laajennuksen käyttöä ei siis makseta yhdessä MyCashflow'n kuukausimaksujen kanssa.

Tuetut kuljetuspalvelut

Unifaun eCom PRO -laajennus tukee kaikkia Unifaunin kuljetuspalveluja.

Katso lista tuetuista kuljetuspalveluista täältä.

PostNordin käyttöönottoon liittyy ylimääräisiä vaiheita. Lue lisää ›

Kaukokiito Kappaletavaran kollikokoa on mahdollista muuttaa vain käyttämällä tulostussuosikkeja.

Asennus ja käyttöönotto

Unifaun eCom PRO -laajennuksen käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:
  • Jos et ole vielä Unifaunin asiakas, tilaa itsellesi Unifaun tunnukset verkkokaupan hallinnasta sivulta Tili > Laajennukset > Unifaun.
  • Määrittele lähettäjän tiedot, syötä logistiikkayhtiöiden sopimusnumerot ja määritä pikahakuarvo.
  • Luo verkkokaupalle API-avain.
  • Syötä API-avaimen tiedot Unifaun-laajennukselle verkkokaupan hallinnassa.
  • Luo toimitustapa, joka käyttää Unifaun-palvelua.

Alta löydät tarkemmat ohjeet Unifaunin käyttöönottoon verkkokaupassa.

Lähettäjän tietojen määrittely

Tällä hetkellä MyCashflow-kaupoissa on mahdollista käyttää vain yhtä Unifaun-lähettäjää kerrallaan.

1. Kirjaudu Unifaunin järjestelmään osoitteessa https://www.unifaunonline.com.

Kirjautumistunnukset löydät Unifaunin tervetuloviesteistä.

2. Mene sivulle Ylläpito > Lähettäjä.
  3. Paina Uusi lähettäjä -painiketta.
  4. Syötä Pikahakuarvo-kenttään 1.

Jos pikahakuarvoa ei ole asetettu arvolla 1, automaattinen osoitekorttien luonti epäonnistuu.

5. Täytä muihin lomakkeen tietoihin yrityksesi tai verkkokauppasi tiedot.
  6. Rullaa sivua alas ja syötä lähettäjän tietoihin jokaisen käyttämäsi logistiikkayhtiön sopimusnumerot oikeiden yritysten kohdalle.
  7. Paina lopuksi Valmis.

Integraation aktivointi

Seuraavaksi voit aktivoida integraation Unifaun Onlinessa:

1. Siirry Unifaun Onlinessa sivulle Verkkokauppa.
  2. Valitse Lisää ominaisuuksia järjestelmään.
  3. Valitse sivulla näkyvältä listalta Unifaun ERPConnect (APIConnect) ja siirry palvelun tilaussivulle.
  4. Täytä tiedot lomakkeelle ja hyväksy tilausehdot.

Kun integraatio on aktivoitu ja pikahakuarvo asetettu oikein, voit luoda verkkokaupalle API-avaimen.

API-avaimen luominen

1. Siirry Unifaun Onlinessa sivulle Ylläpito > API-avaimet.

API-avaimet -kohta ei näy valikossa ennen kuin Unifaun ERPConnect (APIConnect) on tilattu ja tilauksesi on hyväksytty.

2. Luo uusi API-avain painamalla Uusi API-avain -painiketta.
  3. Täytä API-avaimen tiedot lomakkeelle:
    1. Valitse tyypiksi Web Service-kutsu (REST).
    2. Anna sähköpostiosoitteesi mahdollisia yhteydenottoja varten.
    3. Syötä Developer-Id-kenttään 0020011135.
    4. Tallenna API-avain.
  4. Ota avaimen tiedoista talteen Tunnus ja Salainen tunnus.

Nämä syötetään Unifaun-laajennuksen asetuksiin verkkokaupan hallinnassa.

Laajennuksen aktivointi ja toimitustavan luominen

1. Kirjaudu verkkokaupan hallintaan ja tilaa Unifaun-laajennus sivulla Tili > Laajennukset > Unifaun.
  2. Syötä laajennuksen asetuksiin Tunnus ja Salainen tunnus, jotka otit talteen Unifaunin API-avaimelta.
  3. Tallenna laajennuksen asetukset.

Nyt voit luoda kauppaan uuden toimitustavan Unifaunille, jotta saat palvelun verkkokaupan asiakkaiden käyttöön:

1. Luo uusi toimitustapa sivulla Asetukset > Toimitustavat.
  2. Valitse toimitustavan tyypiksi Kuljetus ja Osoitekortin luonti -kohdassa Unifaun ja haluamasi kuljetuspalvelu.
  3. Paina Tallenna.
  4. Täytä toimitustavan muut tiedot ja määritä toimituskulut ja painorajat.
  5. Tallenna toimitustapa.

Unifaun on nyt käytössä verkkokaupan kassalla. Mene kaupan julkiselle puolelle ja testaa, että toimitustapa toimii tekemällä testitilaus.

Jos haluat tarjota useita Unifaun-toimituspalveluja, voit luoda useita toimitustapoja, jotka käyttävät Unifaunia.

Palautuskorttien tulostaminen

Palvelun avulla on mahdollista luoda tilaukselle automaattisesti palautuskortin, jonka voit lähettää asiakkaalle toimituksen yhteydessä tarvittaessa.

Palautuskorttien tulostaminen on tuettu seuraavilla kuljetuspalveluilla:

• Posti Express-paketti
  • Posti Postipaketti
  • Posti Kotipaketti
  • Posti SmartPOST Viro
  • Posti Pikkupaketti
  • Posti Parcel Connect
  • Posti Express Rahti
  • Matkahuolto Bussipaketti
  • Matkahuolto Lähellä-paketti
  • Matkahuolto Jakopaketti

Ota palautuskorttien tulostus käyttöön toimitustavan asetuksissa valitsemalla Tulosta palautuskortti.

Kun kenttä on valittu, palautuskortti tulostetaan yhdessä osoitekortin kanssa painamalla tilauksen tiedoissa Tulosta osoitekortti -linkkiä.

PostNordin käyttöönotto

Tässä osiossa käydään läpi PostNordin käyttöönottoon liittyviä vaiheita.

Integraation testaaminen

Ottaessasi käyttöön PostNordin palveluja, sinun on testattava integraation toimivuus:

1. Luo toimitustapa, jolla on käytössä PostNord.
  2. Tee verkkokauppaan tilaus, jolle valitset edellisen kohdan toimitustavan.
  3. Avaa tilaus hallintatyökalun sivulla Tilaukset, ja tulosta tilaukselle osoitekortti.
  4. Lähetä tulostamasi osoitekortti sähköpostilla osoitteeseen it.fi@postnord.com.

Liitä viestiin mukaan tieto että testaat PostNordin palveluja MyCashflow'n Unifaun-integraation kautta.

DPD Classic -palvelun käyttöönotto

DPD Classic -palvelu on poistunut käytöstä. Korvaava palvelu on PostNord Parcel, joka toimii Suomen sisäisiin ja kansainvälisiin (rajoitettuihin maihin) toimituksiin.

PostNord Parcel -palvelun käyttöönotto

PostNord Parcel -palvelun käyttöönotto vaatii erillisen aktivointilomakkeen täyttämisen. Tilaa lomake osoitteesta sales.fi@postnord.com. Lisää viestiin mukaan teksti:

Yrityksellemme on tulossa käyttöön Unifaun Online, ja tarvitsemme aktivointilomakkeen PostNord Parcel -palvelua varten.

Kun olet täyttänyt lomakkeen, lähetä se osoitteeseen support@unifaun.fi. Liitä viestiin mukaan myös Unifaun-asiakasnumerosi (00200-alkuinen numerosarja, jonka löydät esimerkiksi Unifaunilta saamistasi vahvistusviesteistä).

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, osoitekortit tulostetaan tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla tarvittavan lähetyksen kohdalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.

Edistyneet asetukset

Unifaun eCom PRO -toimitustapojen Edistyneet asetukset -kohdassa voit asettaa toimitustavalle Unifaun Online -palvelussa määritettyjä tulostussuosikki- ja PDF-asetuksia.

PDF-asetukset

PDF-asetuksien avulla voit määrittää haluamillesi toimitustavoille tarvittavan kokoisen osoitekortin. Näin voit esimerkiksi luoda toimitustapoja, joiden osoitekortit tulostetaan aina sopivan kokoisina tarratulostimille.

PDF-asetukset määritetään kopioimalla asetukset Unifaun Online -palvelun hallinnasta toimitustavan asetuksiin MyCashflow'n hallinnassa:

1. Mene Unifaun Online -palvelun hallinnan sivulle Asetukset > PDF-asetukset > Muokkaa > Klikkaa antaaksesi arvon.
  2. Määritä järjestyksessä ensimmäisen PDF-asetuksen arvot.
  3. Paina Valmis.
  4. Paina REST API.
  5. Kopioi sivulla näkyvä koodinpätkä kokonaisuudessaan.
  6. Mene MyCashflow'n hallinnassa toimitustavan asetuksiin ja liitä kopioimasi koodi kohtaan Edistyneet asetukset > PDF-asetukset.
  7. Tallenna toimitustapa.

Kun seuraavan kerran tulostat toimitustapaa käyttävälle tilaukselle osoitekortin tilaussivulla, osoitekortti tulostetaan määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Tulostussuosikit

Voit määrittää Unifaun eCom PRO -palvelua käyttäville toimitustavoille tulostussuosikkiasetukset, joiden avulla voit asettaa toimitustapaa käyttäville lähetyksille logistiikkapalvelun lisäpalveluja.

Tulostussuosikkien avulla voit asettaa lähetyksille esimerkiksi seuraavia toimintoja:

• Toimitusajan sopiminen puhelimitse vastaanottajan kanssa
  • Lähetyksen kollikoko
  • Lähetyksen käsittely särkyvänä tai vaarallisina aineina
  • Lauantaijakelu
  • Toimitus saman päivän aikana

Kaikki saatavilla olevat lisäpalvelut ovat tuettuna MyCashflow'ssa.

Tulostussuosikkien käytöstä voi syntyä ylimääräisiä kustannuksia riippuen määrittämistäsi asetuksista. Tutustu kustannuksiin käyttämiesi asetusten palvelukuvauksissa.

Tulostussuosikit määritetään Unifaun Online -palvelussa ja kopioimalla tulostussuosikin nimi MyCashflow'n hallintaan toimitustavan asetuksiin:

1. Mene Unifaun Online -palvelun sivulle Ylläpito > Tulostussuosikit.
  2. Paina Uusi tulostussuosikki.
  3. Anna tulostussuosikille nimi ja määritä tarvittavat asetukset.
  4. Paina Valmis.
  5. Kopioi tulostussuosikille antamasi nimi.

Varmista ettet kopioi nimen mukana ylimääräisiä välilyöntejä.

6. Mene MyCashflow'n hallinnassa toimitustavan asetuksiin ja liitä kopioimasi tulostussuosikin nimi kohtaan Edistyneet asetukset > Tulostussuosikin nimi.
  7. Tallenna toimitustapa.

Kun seuraavan kerran lähetät muokkaamaasi toimitustapaa käyttävän tilauksen asiakkaalle, määrittämäsi asetukset otetaan huomioon käsittelyssä.

Jos lähetyksestä syntyy lisäkustannuksia, ne peritään seuraavan Unifaun eCom PRO -palvelun kuukausimaksun yhteydessä.

Postiennakon käyttäminen

Postiennakon käyttäminen edellyttää, että verkkokaupassa on

• toimitustapa, jossa asiakas noutaa tilauksen logistiikkayhtiön toimipisteestä, eikä pakettiautomaatista sekä
  • maksutapa, jolla on käytössä Postiennakko-palvelu.

Näin otat postiennakon käyttöön verkkokaupan maksutapana:

1. Luo tarvittaessa uusi toimitustapa, ja valitse sille sopiva toimituspalvelu.

Katso tarvittaessa ohjeet toimitustapojen luomiseen.

2. Luo uusi maksutapa hallintatyökalun sivulla Asetukset > Maksutavat.

Katso tarvittaessa ohjeet maksutapojen luontiin.

3. Valitse maksupalveluksi Postiennakko.
  4. Salli maksutavan asetuksissa postiennakkoa varten määrittämäsi toimitustapa.
  5. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Kun asiakas tilaa postiennakolla, postiennakkona suoritettava maksu on tilauksen loppusumma, eli mahdolliset toimitus- ja maksukulut lasketaan mukaan maksettavaan summaan.

Kun käsittelet postiennakkotilauksia, merkitse tilaus toimitetuksi, kun lähetät tilauksen asiakkaalle, mutta jätä maksu avoimeksi. Kuittaa maksu saaduksi tilaussivulla, kun näet asiakkaan suorituksen pankkitililläsi.