Nosto-palvelu sisältää mahdollisuuden lähettää asiakkaille markkinointisähköposteja. Lähetettäviin sähköpostiviesteihin on mahdollista myös upottaa Noston tuotesuosituksia.

Nosto-laajennus poistuu käytöstä.

Palvelun käyttöönottoa verkkokaupassa ei suositella. Nykyiset palvelun asennukset pysyvät edelleen toiminnassa.

Noston sähköpostikampanjoita hallitaan palvelun hallintaliittymässä sivulla Emails » Triggered emails .

Erityyppisiä sähköpostikampanjoita on Nostossa kolme:

• Muistutus hylätystä ostoskorista (Abandoned cart)
  • Jatkoviesti tilaukselle (Order follow-up)
  • Yleinen muistutus vanhalle asiakkaalle (Miss you)

Luo uusi sähköpostikampanja seuraavasti:

1. Valitse kampanjan tyyppi painamalla jotakin kampanjanluontipainiketta.
  2. Määritä kampanjan yleiset asetukset.

Valitse kampanjan tila. Jos et halua lähettää kampanjaa heti, valitse tilaksi TEST, jolloin kampanja luodaan esikatselua varten, mutta sitä ei lähetetä.

Voit asettaa myös ajan, jonka kuluttua luomasi kampanja lähetetään (esim. 30 min). Esimerkiksi jos valitset muistutuksen hylätystä ostoskorista, viesti lähetetään 30 minuuttia sen jälkeen, kun asiakas on poistunut kaupasta viimeistelemättä tilausta.

Jos haluat lähettää kampanjan mukana alennuskuponkeja asiakkaalle, voit lisätä ne kampanjan hallintalomakkeella.

3. Määritä kampanjan visuaaliset asetukset.

Voit asettaa esimerkiksi logokuvan, muokata sähköpostin kiinteitä tekstejä ja muuttaa värejä.

Asetuslomakkeen alla Template variables -kohdassa on listattu muuttujia, jotka tulostavat tekstikenttiin muuttuvaa sisältöä. Muuttujien avulla voit personoida sähköpostiviestejäsi.

4. Kun olet määrittänyt asetukset, voit esikatsella kampanjaa tai tallentaa ja lähettää sen.