MyCashflow'n Facebook-laajennuksen avulla voit ottaa verkkokaupassa käyttöön Facebook-seurantapikselin ja tuoteluettelon, jonka avulla voit mainostaa tuotteitasi Facebookissa.

Lue myös Facebook-laajennuksen käyttöönotto-ohjeet, jos et ole vielä ottanut laajennusta käyttöön verkkokaupassasi.

Toiminnot otetaan käyttöön Facebook-laajennuksen asetuksissa kohdassa Facebook Ads mainosasetukset.

Molempia saatavilla olevia markkinointiominaisuuksia hallitaan Facebookin Business Manager -alueella.

Seurantapikselin käyttöönotto

Seurantapikselin avulla saat Facebookiin tietoa kävijöidesi toiminnasta verkkokaupassa.

Pikseli seuraa verkkokaupassa useita eri tapahtumia:

• Sivunkatseluita
  • Haun käyttämistä
  • Tuotteiden lisäämistä ostoskoriin
  • Kassalle siirtymisiä
  • Maksutavan valintaa
  • Tilausten vahvistamista
    • Pikseli lähettää Facebookiin myös ostosten arvot ja myyntimäärät. Näiden tietojen avulla voit esimerkiksi arvioida mainonnan kannattavuutta.
  • Uutiskirjeiden ja tekstiviestimainonnan tilaamista
  • Asiakastilien rekisteröintiä

Luo ensin uusi Facebook-seurantapikseli verkkokaupallesi. Katso tarkat ohjeet täältä.

Facebook tarjoaa sinulle kopioitavaksi HTML-seurantakoodia, joka on tarkoitus liittää verkkokaupan teeman lähdekoodiin. Sinun ei tarvitse kopioida koko seurantakoodia, vaan pelkkä pikselin numeromuotoinen seurantatunnus.

Näin luot pikselin:

1. Mene pikselien hallintaan Facebook Business Managerissa: https://business.facebook.com/ads/manager/pixel
  2. Jos sinulla ei vielä ole omaa Facebook-pikseliä, paina Set up pixel -painiketta.
  3. Valitse pikselin luonnin aluksi vaihtoehto Copy and Paste the Code.
  4. Kopioi Facebookin tarjoaman seurantakoodin joukosta pelkkä seurantatunnus ja liitä se laajennuksen asetuksiin.

Voit tämän jälkeen sulkea koodin kopiointi-ikkunan.

5. Liitä seurantatunnus Facebook-laajennuksen asetuksissa kenttään Facebook-pikselin tunniste.
  6. Luo pikseli loppuun Facebookin ohjeiden mukaisesti.
  7. Viimeistele pikselin käyttöönotto laukaisemalla jokin Facebookin konversiotapahtuma verkkokaupassa (esim. sivunkatselu tai tuotteen lisääminen ostoskoriin).

Aktivoitumisessa voi olla jopa tunnin mittainen viive, joten tarkkaile Facebook Business Managerin sivua Assets » Pixels jonkin aikaa käyttöönoton jälkeen.

Jos sinulla on jo entuudestaan Facebook-pikseli, löydät sen seurantatunnuksen sivun Assets » Pixels oikeasta yläkulmasta.

Kun olet luonut pikselin, luo seuraavaksi verkkokaupallesi Facebook-tuoteluettelo alla olevien ohjeiden mukaan ja liitä luomasi pikseli tuoteluetteloon (neuvottu alla).

Tuoteluettelon käyttöönotto

MyCashflow luo verkkokauppasi jokaiselle kauppaversiolle automaattisesti oman tuotesyötteen (feed), jonka tuotteet voit lisätä Facebook-tuoteluetteloosi.

Katso tämän ohjeen lisäksi Facebookin ohjesivustolta ohjeet tuoteluettelon luomiseen.

Kaikilla Facebookin tuoteluetteloon lisättävillä tuotteilla on oltava tuotemerkki. Muuten tuoteluettelon käyttöönotto epäonnistuu.

Näin otat tuoteluettelon käyttöön:

1. Siirry Facebook Business Managerin sivulle Product Catalogs.
  2. Luo uusi tuoteluettelo painamalla Create new catalog... -linkkiä luettelohaun alla.
  3. Kun luot tuoteluetteloa, kopioi sitä varten haluamasi syötteen osoite MyCashflow'n hallinnasta Facebook-laajennuksen asetuksista.
  4. Lisää tuoteluettelolle uusi tuotesyöte ja valitse sen asetuksissa vaihtoehto Scheduled Recurring Uploads.

Tällä vaihtoehdolla tuotesyöte päivittyy automaattisesti Facebookiin säännöllisesti valitsemanasi ajankohtana.

5. Syötä kopioimasi tuotesyötteen osoite syötteen asetuksissa kohtaan Feed URL.

Jätä käyttäjätunnus ja salasana tyhjiksi.

6. Luo syöte loppuun Facebookin ohjeiden mukaisesti.

Kun olet luonut syötteen, sinun on valittava luettelolle käyttöön luomasi seurantapikseli:

1. Avaa luomasi tuoteluettelo Facebook Business Managerissa.
  2. Siirry Catalog settings -välilehdelle.
  3. Paina Associate Event Source -kohdassa Associate-painiketta ja valitse luomasi seurantapikseli.
  4. Paina lopuksi Save-painiketta.

Nyt pikseli ja tuoteluettelo ovat käyttövalmiita. Siirry seuraavaksi testaamaan luomasi seurantapikselin toimintaa verkkokaupassa. Voit käyttää testaamiseen Facebook Pixel Helper -selainlaajennusta, jonka avulla saat tietoa mahdollisista virheistä ja pikselin toiminnasta yleensä.