Laajennuksen avulla saat verkkokauppaan käyttöön DHL:n kuljetuspalvelut ja voit tulostaa palveluiden osoitekortteja suoraan kaupan hallinnasta.

Tuetut palvelut

• Kotimaan pikakuljetus
  • Express Worldwide (käytössä EU-alueella maissa, joihin voi lähettää tullivapaasti)

Hinnoittelu

Laajennuksen käyttö on maksutonta. Lähetyksistä peritään DHL:n hinnoittelun mukaiset kustannukset, jotka DHL laskuttaa.

Asennus ja käyttöönotto

1. Rekisteröidy DHL:n käyttäjksi.

Hanki DHL-asiakasnumero osoitteesta https://www.dhl.fi/exp-fi/express/lahettaminen/avaa_asiakasnumero.html

Rekisteröidy myös MyDHL+-extranetin käyttäjäksi.

2. Ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun, ja kerro että haluat DHL:n käyttöön verkkokaupassasi.

Ilmoitamme sinulle kun DHL on asennettu verkkokauppaan.

3. Syötä asiakasnumerosi ja DHL-rajapintatunnuksesi sivulle Tili > Laajennukset > DHL.

Rajapintatunnukset (Käyttäjätunnus ja Salasana) toimitetaan sinulle rekisteröitymisen yhteydessä.

4. Määritä tarvittaessa lähetysdokumenteilla käytettävät yhteystiedot DHL-laajennuksen asetuksissa.

Oletusarvoisesti käytössä ovat verkkokaupan yleiset yhteystiedot.

5. Luo toimitustapa, jolle valitset DHL:n käyttöön.

Katso tarvittaessa ohjeet toimitustapojen luomiseen.

Nyt DHL on käytössä verkkokaupan kassalla toimitustavalle määrittämiesi asetusten mukaisesti.

Lähetysten seuranta

Kun olet merkinnyt DHL:n palvelua käyttävän lähetyksen toimitetuksi tilaussivulla, saat lähetykselle seurantakoodin, jonka avulla asiakas voi seurata lähetyksen etenemistä.

Seurantakoodin ja suoran linkin DHL:n seurantapalveluun löydät tilaussivun Lähetystiedot-osiosta.

Lähetyshistoria ja raportit

MyDHL+-extranetissä voit tarkastella luomiasi lähetyksiä ja ladata raportteja.

Extranetissä voit myös luoda uusia lähetyksiä, jos sinun tarvitsee lähettää esimerkiksi verkkokaupan ulkopuolisia tilauksia.

Osoitekorttien tulostaminen

Kun palvelu on käytössä, osoitekortit tulostetaan tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla tarvittavan lähetyksen kohdalla Tulosta osoitekortti -linkkiä.