Palvelun avulla saat verkkokauppaan käyttöön Klarna Checkout -kassan ja Klarnan verkkopankki- ja luottokorttimaksut sekä lasku- ja osamaksuvaihtoehdot.

Moderni Klarna Checkout-kassa ja Klarnan maksupalvelut on sisäänrakennettu MyCashflow'hun. Voit tilata palvelun käyttöön vaivattomasti hallintatyökalun kautta.

Lue lisää Klarna Checkoutista verkkosivuillamme.

Klarna Checkout on päivitetty uuteen v3-versioon kaikissa MyCashflow-verkkokaupoissa 15.12.2020

Tämän sivun ohjeet koskevat Klarna Checkoutin uutta v3-versiota.

Jos olet tähän mennessä käyttänyt Klarna Checkoutin vanhaa versiota, maksupalvelusi on päivitetty automaattisesti ja maksutta uuteen versioon.

Jos asennat Klarna Checkoutia verkkokauppaasi ensimmäistä kertaa, saat automaattisesti käyttöön uuden v3-version.

Lue lisää päivityksestä ja sen tuomista muutoksista.

MyCashflow'ssa on saatavilla myös vaihtoehtoinen Klarna Payments -maksupalvelu, jolla saat verkkokauppaan Klarnan maksutavat ja Klarnan ylläpitämän helppokäyttöisen ja turvallisen maksusivun.

Hinnoittelu

Klarna perii prosenttimääräisen ja kiinteän provision jokaisesta Klarna Checkoutilla suoritetusta maksusta. Hinnat vaihtelevat MyCashflow-palvelupaketin ja myynnin kohdemaan perusteella.

Katso hinnasto ›

Asennus ja käyttöönotto

Uusien tunnuksien tilaaminen

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Klarna Checkout.
  2. Paina Tilaa uudet tunnukset -painiketta.
  3. Täytä omat ja verkkokauppasi tiedot tilauslomakkeelle ja paina Jatka-painiketta.

Klarna ottaa tilauksesi käsittelyyn ja ilmoittaa sinulle 48 tunnin kuluessa tilauksen hyväksymisestä.

Käyttöönoton yhteydessä Klarna lähettää sinulle sähköpostilla kyselyn yrityksen tosiasiallisista edunsaajista, jolla pyritään estämään rahanpesu ja muut väärinkäytökset. Kyselyyn on vastattava, jotta voit vastaanottaa Klarnan tilityksiä.

Kun tilauksesi on hyväksytty, voit jatkaa Klarna Checkoutin asetusten määrittämistä sivulla Asetukset > Klarna Checkout.

Vanhojen tunnuksien käyttäminen

Jos sinulla on jo Klarna Checkout -tunnukset, voit käyttää niitä MyCashflow'ssa syöttämällä ne Klarna Checkoutin asetuksiin.

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Klarna Checkout.
  2. Paina Syötä olemassaolevat tunnukset -painiketta.
  3. Syötä KCO-tunnuksesi Klarna Checkoutin asetuksiin ja tallenna lomake.

Klarna-tunnukset löydät Klarna-kauppiasportaalin sivulta Asetukset > API-tunnukset. Sivulla voit myös luoda tarvittaessa uudet tunnukset.

Kun olet syöttänyt tunnuksesi, voit jatkaa Klarna Checkoutin asetusten määrittämistä sivulla Asetukset > Klarna Checkout.

Klarna Checkoutin asetukset

Tässä osiossa käydään läpi Klarna Checkout -kassaratkaisun asetusten määrittäminen verkkokaupassa käyttöönoton jälkeen.

Käyttäjätunnukset

Käyttöönoton jälkeen näet täällä Klarna-tunnukset, jotka ovat käytössä kassaratkaisulla.

Jos haluat vaihtaa käytössä olevat tunnukset, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Kauppaversiot

Täällä voit valita missä versioissa Klarna Checkout on käytössä.

Klarna Checkoutia käyttävissä versioissa on oltava käytössä SSL-salaus. Muuten verkkokaupan kassa ei toimi.

Klarna Checkout korvaa oletusarvoisen MyCashflow-kassan valituissa versioissa.

Klarnan käyttönoton yhteydessä version kaikki muut maksutavat piilotetaan.

Jos haluat käyttää KCO-kassalla MyCashflow'n sisäisiä Lasku, Ennakomaksu ja Postiennakko -maksutapoja, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Toimitustavat

Klarna Checkout -kassalla näytetään toimitustavat, jotka on asetettu näkyviin samassa versioissa Klarna Checkout -kassaratkaisun kanssa.

Voit asettaa Klarna Checkoutin kanssa käytettäville toimitustavoille myös toimitusta koskevia lisätietoja ja toimitusaikatiedot.

Yhteenveto

Täällä näet yhteenvedon määrittämistäsi asetuksista.

Voit myös poistaa Klarna Checkoutin käytöstä kaikista versioista sivun Näytä maksutapa valituilla versioilla -asetuksen avulla.

Maksujen aktivoiminen

Kun asiakas on maksanut tilauksensa Klarna Checkoutilla, sinun on aktivoitava maksu, jotta se välitetään pankkitilillesi seuraavien Klarnan tilitysten yhteydessä.

Jos asiakas on valinnut kassalla maksutavaksi Maksa myöhemmin tai Pilko maksut, maksuajan laskenta alkaa aktivointihetkellä. Aktivoi maksut siis aina mahdollisimman lähellä tilauksen toimittamista.

Aktivoi maksut ennen niiden vanhenemista.

Klarna Checkout -maksut vanhenevat tietyn ajan kuluessa. Näet maksun vanhenemispäivän tilaussivun Maksutapahtumat -kohdassa sekä Klarnan kauppiasportaalissa tilausten tiedoissa sivulla Tilaukset.

Jos maksu vanhenee, tilausta ei ole mahdollista käsitellä loppuun Klarna Checkoutin avulla. Tällöin voit luoda tilaukselle uuden maksutapahtuman eri maksutavalla.

Näin aktivoit Klarna Checkout -maksun:

1. Etsi ja avaa haluamasi tilaus hallintatyökalun Tilaukset-sivulta.
  2. Etsi aktivoitava maksu tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-palstalta.
  3. Paina maksutapahtuman työkaluvalikossa Aktivoi maksu -linkkiä.

Maksu aktivoidaan ja sen tila päivittyy tilauksen maksutapahtumalistalla.

Jos tilauksella on useita maksutapahtumia, aktivoi kaikki tarvittavat maksut erikseen.

Jos lähetät vain osan tilauksen tuotteista ja aktivoit maksun, vain lähetettyjen tuotteiden osuus aktivoidaan, ja maksun tilaksi päivitetään Osittain aktivoitu.

Maksujen palauttaminen

Voit palauttaa Klarna Checkoutilla suoritettuja maksuja asiakkaalle suoraan hallintatyökalun tilaussivulta.

1. Etsi ja avaa haluamasi tilaus hallintatyökalun Tilaukset-sivulta.
  2. Etsi palautettava maksu tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-palstalta.
  3. Paina maksutapahtuman työkaluvalikossa Palauta koko maksu -linkkiä.

Maksu palautetaan asiakkaalle kokonaisuudessaan.

Tilausten käsitteleminen

Jos muutat tilauksen tuotesisältöä ennen KCO-maksujen aktivointia, Klarna tarkistaa tekemäsi muutokset, ja hyväksyy tai hylkää ne asiakkaan luottotietojen perusteella. Tarkistus on reaaliaikainen, ja Klarnan järjestelmä palauttaa hyväksynnän/hylkäämisen heti muutettuasi tilauksen tuotesisältöä.

Klarna Checkoutilla maksetuissa tilauksissa ei ole mahdollista muuttaa tuoterivien määriä, hintoja tai verokantoja.

Verkkopankki- ja luottokorttimaksuissa tuotteiden määrän tai uusien tuotteiden lisääminen ei ole mahdollista.

Myyminen paikallisella valuutalla ja maksutavoilla

Voit määrittää maat, joihin haluat myydä paikallisella valuutalla ja maksutavoilla Asetukset > Klarna Checkout sivun Kassasivun asetukset -osiossa.

Tuetut maat ovat:
  • Sveitsi
  • Tanska
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Norja
  • Ruotsi
  • Yhdysvallat

Paikallisilla valuutoilla myyminen edellyttää, että tämä on tuettu Klarna-tililläsi.

Jos kassasivun asetuksissa valitsemasi valuutta ei ole tuettu Klarna-tunnuksellasi, ensimmäisellä kerralla kun sitä yritetään käyttää kassalla, valinta otetaan automaattisesti pois päältä ja maksut luodaan jatkossa euroissa.

Jos maksaminen ei onnistu edes euroissa, pyydä Klarnan asiakaspalvelua ottamaan käyttöön Global-asetus tunnuksellesi.

Toimitustavat Klarna Checkout -palvelussa

Käytettäessä Klarna Checkoutia voit asettaa toimitustavoille useita lisätietoja, jotka eivät ole tällä hetkellä saatavilla muita maksupalveluja käytettäessä.

Toimitusajan asettaminen toimitustavoille

Toimitustapalomakkeella voit asettaa Klarna Checkoutin kanssa käytettäville toimitustavoille toimitusajat.

Voit määrittää seuraavat asetukset:

• Toimitusaika: Voit asettaa toimitusajan vähimmäis- ja enimmäisajan.
  • Tilattava ennen kello: Voit asettaa kellonajan, jota ennen tehdyt tilaukset voidaan toimittaa toimitusajan aika-arvion sisällä.

Lisätietojen asettaminen toimitustavoille

Voit asettaa toimitustapalomakkeella tai toimitustavan tiedoissa useita lisätietoja, jotka näytetään Klarna Checkout -kassalla toimitustavan yhteydessä.

Voit asettaa seuraavat lisätiedot toimitustavalle toimitustapalomakkeen Toimituksen ominaisuudet -osiossa:

• Hiilineutraali
  • Ympäristöystävällinen
  • Iltaotoimitus
  • Pikatoimitus
  • Suosittelemme

Toimitustavat Klarna Checkout -kassalla

MyCashflow'n Klarna Checkout -kassalla on käytössä Klarna Shipping Assistant, joka esittää toimitustavat eri tavalla kuin oletusarvoinen MyCashflow-kassa.

Seuraavat asiat eroavat sisäänrakennetusta MyCashflow-kassasta:

• Toimitustavan nimeä ei näytetä toimitustapavalikossa, vaan sen käyttämän toimituspalvelun tyyppi (esim. Posti Postipaketti näytetään kassalla nimellä Pakettilokero).
  • Toimitustavalla näytetään sille asetetut lisätiedot ja toimitusaika, jos nämä on asetettu.

Jos verkkokaupassasi on käytössä Nouto-tyyppisiä toimitustapoja, varmista että eri noutopisteet ovat lisättynä yhden toimitustavan asetuksiin, eikä erillisinä toimitustapoina.

Klarna Shipping Assistant on Klarnan tarjoama maksullinen palvelu, joka kuuluu MyCashflow'ssa ilman erillistä lisämaksua Klarna Checkout -kassaratkaisuun.

Kassasivun ulkoasun muokkaaminen

Klarna Checkout -kassasivu on MyCashflow-järjestelmän sisäinen, joten sitä ei voi räätälöidä ulkoasuteeman tiedostoissa, mutta voit kuitenkin vaikuttaa sen ulkoasuun määrittämällä seuraavien elementtien värit:
  • yläpalkin tausta
  • yläpalkin teksti
  • painikkeiden taustat
  • painikkeiden tekstit
  • linkit

Voit määrittää värit käyttämällä Hex-värimallia Asetukset > Klarna Checkout sivun Kassasivun asetukset -osiossa.

Klarnan on-site messaging -bannerien käyttäminen verkkokaupassa

On-site messaging -bannerien avulla voit näyttää verkkokaupassa Klarnaan rekisteröityneille asiakkaille personoituja viestejä.

Lue lisää on-site messaging -bannereista Klarnan verkkosivuilla.

On-site messaging -bannerien asentaminen

On-site messaging -bannerien asentaminen edellyttää teeman HTML-tiedostojen muokkaamista. Jos teeman muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Näin asennat Klarnan on-site messaging -bannerit verkkokauppaan:

1. Lisää teemaan on-site messaging JS-kirjasto avaavan <body>-tagin jälkeen.

Barebones-teemassa ja siihen pohjautuvissa teemoissa <body>-elementti avataan yleensä tiedostossa helpers/header.html

2. Lisää <klarna-placement>-elementti kaikkiin kohtiin teemassa, joissa haluat näyttää on-site messaging -bannereita.

Katso Klarnan ohjesivustolta tarkemmat ohjeet bannerien lisäämiseen.

Esimerkiksi tuotteen sivupohja (product.html) voi olla hyvä paikka näyttää bannereja.

On-site messaging -bannerien hallinta

Kun olet asentanut on-site messaging -bannerit verkkokauppaan, voit hallita niitä Klarnan kauppiasportaalissa.

Lisätietoja bannerien hallinnasta löydät Klarnan ohjeista.