Palvelun avulla saat verkkokauppaan käyttöön Klarna Checkout -kassan ja Klarnan verkkopankki- ja luottokorttimaksut sekä lasku- ja osamaksuvaihtoehdot.

Kaikissa MyCashflow-verkkokaupoissa on sisäänrakennettu tuki modernille Klarna Checkout -kassaratkaisulle Klarnan maksupalveluineen. Voit tilata kassaratkaisun käyttöön vaivattomasti hallintatyökalun kautta.

Lue Klarna Checkoutista lisää verkkosivuiltamme.

Miten Klarna Checkout -kassa toimii?

Klarna Checkout -kassalla asiakas syöttää ensin maan, postinumeron ja sähköpostiosoitteen, joiden jälkeen haetaan kassalle saatavilla olevat toimitustavat.

Mikäli asiakas on ostanut aiemmin Klarnan kautta, ja hänen tietonsa ovat tallessa Klarnan järjestelmässä, ne voidaan täyttää kassalle automaattisesti. Myös sisäänkirjautuneen asiakkaan kohdalla asiakastiedot täytetään kassalla automaattisesti.

Osoitetiedot annettuaan asiakas voi valita haluamansa maksu- ja toimitustavan sekä siirtyä maksamaan tilaustaan. Joissain tapauksissa Klarna pyytää asiakkaan henkilötunnuksen, millä voidaan varmistaa asiakkaan luottokelpoisuus.

Tilauksen vahvistamisen jälkeen asiakas ohjataan Klarna Checkout -kiitossivulle, jonka osoite on muotoa /klarna-checkout/d128bd6d-804a-458a-b0d5-0a455c3871e6/thanks

Ulkoisten maksupalvelujen käyttäminen Klarna Checkoutin kanssa samassa versiossa on rajoitettua. Vain MyCashflow'n sisäiset maksupalvelut ja PayPal ovat saatavilla.

Lue lisää ulkoisten maksupalvelujen käytöstä Klarnan kassalla.

Hinnoittelu

Klarna perii prosenttimääräisen ja kiinteän provision jokaisesta Klarna Checkoutilla suoritetusta maksusta. Hinnat vaihtelevat MyCashflow-palvelupaketin ja myynnin kohdemaan perusteella.

Katso hinnasto ›

Asennus ja käyttöönotto

Uusien tunnuksien tilaaminen

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Klarna Checkout.
  2. Paina Tilaa uudet tunnukset -painiketta.
  3. Täytä omat ja verkkokauppasi tiedot tilauslomakkeelle ja paina Jatka-painiketta.

Klarna ottaa tilauksesi käsittelyyn ja ilmoittaa sinulle 48 tunnin kuluessa tilauksen hyväksymisestä.

Käyttöönoton yhteydessä Klarna lähettää sinulle sähköpostilla kyselyn yrityksen tosiasiallisista edunsaajista, jolla pyritään estämään rahanpesu ja muut väärinkäytökset. Kyselyyn on vastattava, jotta voit vastaanottaa Klarnan tilityksiä.

Kun tilauksesi on hyväksytty, voit jatkaa Klarna Checkoutin asetusten määrittämistä sivulla Asetukset > Klarna Checkout.

Vanhojen tunnuksien käyttäminen

Jos sinulla on jo Klarna Checkout -tunnukset, voit käyttää niitä MyCashflow'ssa syöttämällä ne Klarna Checkoutin asetuksiin.

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Klarna Checkout.
  2. Paina Syötä olemassaolevat tunnukset -painiketta.
  3. Syötä KCO-tunnuksesi Klarna Checkoutin asetuksiin ja tallenna lomake.

Klarna-tunnukset löydät Klarna-kauppiasportaalin sivulta Asetukset > API-tunnukset. Sivulla voit myös luoda tarvittaessa uudet tunnukset.

Kun olet syöttänyt tunnuksesi, voit jatkaa Klarna Checkoutin asetusten määrittämistä sivulla Asetukset > Klarna Checkout.

Klarna Checkoutin asetukset

Tässä osiossa käydään läpi Klarna Checkout -kassaratkaisun asetusten määrittäminen verkkokaupassa käyttöönoton jälkeen.

Käyttäjätunnukset

Käyttöönoton jälkeen näet täällä Klarna-tunnukset, jotka ovat käytössä kassaratkaisulla.

Jos haluat vaihtaa käytössä olevat tunnukset, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Kauppaversiot

Täällä voit valita missä versioissa Klarna Checkout on käytössä.

Klarna Checkoutia käyttävissä versioissa on oltava käytössä SSL-salaus. Muuten verkkokaupan kassa ei toimi.

Klarna Checkout korvaa oletusarvoisen MyCashflow-kassan valituissa versioissa.

Klarnan käyttönoton yhteydessä version kaikki muut maksutavat piilotetaan.

Jos haluat käyttää KCO-kassalla MyCashflow'n sisäisiä Lasku, Ennakomaksu ja Postiennakko -maksutapoja tai PayPalia, ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Toimitustavat

Klarna Checkout -kassalla näytetään toimitustavat, jotka on asetettu näkyviin samassa versioissa Klarna Checkout -kassaratkaisun kanssa.

Voit asettaa Klarna Checkoutin kanssa käytettäville toimitustavoille myös toimitusta koskevia lisätietoja ja toimitusaikatiedot.

Yhteenveto

Täällä näet yhteenvedon määrittämistäsi asetuksista.

Voit myös poistaa Klarna Checkoutin käytöstä kaikista versioista sivun Näytä maksutapa valituilla versioilla -asetuksen avulla.

Maksujen aktivoiminen

Jotta maksu voidaan välittää pankkitilillesi Klarnan tilitysten yhteydessä, se on ensin aktivoitava.

Maksut on aktivoitava ennen niiden vanhenemista.

Klarna-maksut vanhenevat tietyn ajan kuluessa. Näet maksun vanhenemispäivän tilaussivun Maksutapahtumat-kohdassa sekä Klarnan kauppiasportaalissa tilausten tiedoissa sivulla Tilaukset.

Jos maksu vanhenee, tilausta ei ole mahdollista käsitellä loppuun Klarnan avulla. Tällöin voit luoda tilaukselle uuden maksutapahtuman eri maksutavalla.

Voit tarvittaessa myös siirtää vanhenemispäivämäärää.

Kun olet avannut haluamasi tilauksen hallintatyökalun Tilaukset-sivulta, sinulla on seuraavat vaihtoehdot maksun aktivoimiseen:

• Merkitse tilaustuotteet toimitetuksi.

Kun olet merkinnyt tuotteet toimitetuksi, maksu aktivoidaan automaattisesti ja sen tilaksi muutetaan Maksettu.

Jos asiakas on valinnut kassalla maksutavaksi Maksa myöhemmin tai Pilko maksut, Klarna lähettää asiakkaalle maksuohjeet ja maksuajan laskenta aloitetaan vasta aktivointihetkellä.

• Toimita tilaus osatoimituksina.

Kun olet merkinnyt valitut tilaustuotteet toimitetuksi, vain toimitettujen tuotteiden ja koko tilauksen toimituskulujen osuus aktivoidaan ja maksun tilaksi muutetaan Osittain aktivoitu.

• Aktivoi maksu manuaalisesti painamalla maksutapahtuman työkaluvalikossa olevaa Aktivoi maksu -linkkiä:

Jos tilaus on maksettu muulla valuutalla kuin eurolla, tilaustapahtumiin lisätään tiedot vaihtokurssista.

Vanhenemispäivän siirtäminen

Jos et voi aktivoida maksua oletusarvoisen ajan sisällä, voit siirtää maksun vanhenemispäivämäärää

• Klarnan kauppiasportaalin Tilaukset-sivulla maksun tiedoissa tai
  • verkkokaupan hallintatyökalussa tilauksen Maksutapahtumat -valikossa.

Hyväksymättömien maksujen tilan tarkistaminen

Jos maksu on vanhentunut tai tilaus perutetaan, maksu siirretään automaattisesti Hyväksymätön-tilaan. Tietyissä tapauksissa maksun tila voi olla mahdollista muuttaa Klarnan kauppiasportaalissa.

Voit varmistaa, että maksun tila hallintatyökalun tilaussivulla on ajan tasalla painamalla maksutapahtuman työkaluvalikossa olevaa Tarkista maksun tila -linkkiä:

Tarkistus tehdään reaaliajassa ja maksun tila päivittyy välittömästi.

Maksuohjeiden lähettäminen uudelleen

Voit lähettää aktivoidun Klarna Payments -maksun ohjeet asiakkaalle maksun työkaluvalikossa tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikossa valitsemalla Uudelleenlähetä maksuohje asiakkaalle.

Varausten peruminen

Jos asiakas on suorittanut aiheettoman maksun, voit perua sen verkkokaupan hallintatyökalussa jo ennen aktivointia.

Peru asiakkaan varaus valitsemalla Peru varaus maksun työkaluvalikossa tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikossa.

Kun perut asiakkaan varauksen, maksun tilaksi vaihdetaan Hyväksymätön. Maksua ei tällöin peritä asiakkaalta lainkaan.

Maksujen palauttaminen

Voit palauttaa Klarna Checkoutilla suoritettuja maksuja asiakkaalle suoraan hallintatyökalun tilaussivulta.

Klarna-palautukset tapahtuvat aina automaattisesti samalla maksutavalla, jolla asiakas on suorittanut maksun.

Koko maksun palauttaminen

Jos asiakas palauttaa koko tilauksen, mutta haluat esimerkiksi periä asiakkaalta palautuskuluja, älä käytä koko maksun palautusta.

Katso osapalautuksien ohjeet.

Näin palautat asiakkaalle kokonaisen maksun:

1. Etsi ja avaa tilaus hallintatyökalun Tilaukset-sivulta.
  2. Etsi palautettava maksu tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-palstalta.
  3. Paina maksutapahtuman työkaluvalikossa Palauta koko maksu -linkkiä.

Tämän jälkeen Klarna palauttaa asiakkaalle maksun kokonaisuudessaan alkuperäisellä maksutavalla.

Osapalautuksen tekeminen

Jos asiakas palauttaa vain osan tilaamistaan tuotteista, voit palauttaa Klarna Checkoutilla tarvittavan osan asiakkaan maksusta suoraan hallintatyökalun tilaussivulta:

1. Etsi ja avaa tilaus hallintatyökalun Tilaukset-sivulta.
  2. Käsittele ensin tuotepalautus kuten tavallisestikin.

Kun olet tehnyt palautuksen vaatimat muutokset, tilauksen loppusumma muuttuu, ja tilaussivun yläreunassa näytetään liikamaksusta kertova ilmoitus.

3. Paina maksuilmoituksessa olevaa Palauta liikasuoritus -linkkiä.

Tarvittaessa voit myös tehdä rahanpalautuksen toisella maksupalvelulla käyttämällä Luo uusi maksutapahtuma -linkkiä.

Lue lisää maksujen palauttamisesta.

4. Tarkista järjestelmän ehdottama summa maksunpalautusikkunassa.

Jos haluat periä asiakkaalta palautuskuluja, vähennä ne palautettavasta summasta.

5. Tallenna maksunpalautus lopuksi.

Tämän jälkeen Klarna palauttaa asiakkaalle määrittämäsi summan alkuperäisellä maksutavalla.

Tilauksen tuotesisällön muokkaaminen

Klarnan kassalla maksettujen tilausten tuotesisältöä on mahdollista muokata riippuen asiakkaan maasta ja tilauksen maksutavasta:
  • Klarnan maksutavoilla maksettuihin tilauksiin liittyy tiettyjä rajoituksia, jotka on käyty läpi alla.
  • Klarnan ulkoisilla palveluilla maksettujen tilausten sisältöä voit muokata vapaasti.

Näet asiakkaan käyttämän maksutavan tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikossa maksun kohdalla.

Riippuen asiakkaan maasta ja käytetystä maksutavasta voit tehdä seuraavia muutoksia tilaukseen ennen KCO-maksujen aktivointia:

• muokata tuotteiden:
    • hintoja
    • määriä
    • verokantoja
  • poistaa/lisätä tuotteita
  • muokata toimituskuluja

Tilauksen loppusummaan vaikuttavien muutosten tekeminen on joskus mahdollista ainoastaan alaspäin.

Klarna tarkistaa tekemäsi muutokset ja hyväksyy tai hylkää ne asiakkaan luottotietojen perusteella. Tarkistus on reaaliaikainen, ja Klarnan järjestelmä palauttaa hyväksynnän/hylkäämisen heti muutettuasi tilauksen tuotesisältöä. Hyväksynnän jälkeen Klarnalla maksettava summa sekä tilauksen tiedot Klarnan portaalissa päivittyvät automaattisesti.

Maksun aktivoinnin jälkeen voit muokata tilaustuotteita vapaasti (hinnat, määrät ja verokannat). Maksujen aktivointi on mahdollista vain, jos summat täsmävät verkkokaupan hallinnassa ja Klarnan portaaalissa.

Kun lisäät tuotteita tilaukselle, sinun on luotava uusi maksutapahtuma muuttunutta tilaussummaa varten toisella palvelulla kuin Klarna. Kun poistat tai palautat tuotteita, voit palauttaa asiakkaalle Klarna-maksuja suoraan tilaussivulta.

Maksujen muokkaaminen Klarnan kauppiasportaalissa

Voit myös muokata maksujen summia Klarnan portaalissa, jolloin muutokset päivittyvät automaattisesti verkkokaupasi hallintaan.

Vain maksun summaa on mahdollista muokata Klarnassa. Klarnan portaalissa tehtyjä muutoksia yksittäisiin tuoteriveihin ei päivitetä kauppaan.

Myyminen paikallisella valuutalla ja maksutavoilla

Voit määrittää maat, joihin haluat myydä paikallisella valuutalla ja maksutavoilla Asetukset > Klarna Checkout sivun Kassasivun asetukset -osiossa.

Tuetut maat ovat:
  • Sveitsi
  • Tanska
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Norja
  • Ruotsi
  • Yhdysvallat

Paikallisilla valuutoilla myyminen edellyttää, että tämä on tuettu Klarna-tililläsi.

Jos kassasivun asetuksissa valitsemasi valuutta ei ole tuettu Klarna-tunnuksellasi, ensimmäisellä kerralla kun sitä yritetään käyttää kassalla, valinta otetaan automaattisesti pois päältä ja maksut luodaan jatkossa euroissa.

Jos maksaminen ei onnistu edes euroissa, pyydä Klarnan asiakaspalvelua ottamaan käyttöön Global-asetus tunnuksellesi.

Paikallisilla valuutoilla myyminen on mahdollista vain Klarnan omilla maksutavoilla. MyCashflow'n sisäiset maksutavat ja PayPal ovat saatavilla kassalla vain kun valuutta on euro.

Yritysmyynti

Kuluttaja-asiakkaille tarkoitetun tavanomaisen kassan lisäksi Klarna Checkoutiin kuuluu yrityskassa, jonka toiminnot on suunniteltu erityisesti yritys- eli B2B-myynnin tarpeita varten.

Voit sallia yritysmyynnin Klarna Checkout -kassalla Asetukset > Klarna Checkout -sivun Kassasivun asetukset -osiossa.

Klarna Checkoutin yrityskassa ei tue kansainvälistä kaupankäyntiä.

Jos kauppasi myy tuotteita eri maassa toimivalle yritykselle, maksutavaksi sopii Klarna Checkoutin sijasta esimerkiksi MyCashflow Lasku, jossa voit asettaa hinnat näkymään arvonlisäverottomina samoin kuin jälleenmyyjille tarkoitetussa kauppaversiossa.

Yritysmyynnin salliminen aiheuttaa kassalla seuraavat muutokset:

• Asiakas voi valita, tilaako hän yksityisasiakkaana vai yrityksenä.
  • Sisäänkirjautuneelle yritysasiakkaalle näkyy automaattisesti yrityskassa.
  • Yritysasiakkaan kohdalla
    • yrityksen nimi ja Y-tunnus ovat pakollisia tietoja
    • viitteen määrittäminen on mahdollista.
  • Suomalaiset yritysasiakkaat näkevät ALV-erittelyn.
  • Kassalla ovat saatavilla vain seuraavat maksutavat:
    • ennakkomaksu
    • postiennakko
    • kortti
    • lasku
    • PayPal.

Toimitustavat Klarna Checkout -palvelussa

Käytettäessä Klarna Checkoutia voit asettaa toimitustavoille useita lisätietoja, jotka eivät ole tällä hetkellä saatavilla muita maksupalveluja käytettäessä.

Toimitusajan asettaminen toimitustavoille

Toimitustapalomakkeella voit asettaa Klarna Checkoutin kanssa käytettäville toimitustavoille toimitusajat.

Voit määrittää seuraavat asetukset:

• Toimitusaika: Voit asettaa toimitusajan vähimmäis- ja enimmäisajan.
  • Tilattava ennen kello: Voit asettaa kellonajan, jota ennen tehdyt tilaukset voidaan toimittaa toimitusajan aika-arvion sisällä.

Lisätietojen asettaminen toimitustavoille

Voit asettaa toimitustapalomakkeella tai toimitustavan tiedoissa useita lisätietoja, jotka näkyvät Klarna Checkout -kassalla toimitustavan yhteydessä.

Voit asettaa seuraavat lisätiedot toimitustavalle toimitustapalomakkeen Toimituksen ominaisuudet -osiossa:

• Hiilineutraali
  • Ympäristöystävällinen
  • Iltatoimitus
  • Pikatoimitus
  • Suosittelemme

Toimitustavat Klarna Checkout -kassalla

MyCashflow'n Klarna Checkout -kassalla on käytössä Klarna Shipping Assistant, joka esittää toimitustavat eri tavalla kuin oletusarvoinen MyCashflow-kassa.

Seuraavat asiat eroavat sisäänrakennetusta MyCashflow-kassasta:

• Toimitustavan nimeä ei näytetä toimitustapavalikossa, vaan sen käyttämän toimituspalvelun tyyppi (esim. Posti Postipaketti näytetään kassalla nimellä Pakettilokero).
  • Toimitustavalla näytetään sille asetetut lisätiedot ja toimitusaika, jos nämä on asetettu.

Jos verkkokaupassasi on käytössä Nouto-tyyppisiä toimitustapoja, varmista että eri noutopisteet ovat lisättynä yhden toimitustavan asetuksiin, eikä erillisinä toimitustapoina.

Klarna Shipping Assistant on Klarnan tarjoama maksullinen palvelu, joka kuuluu MyCashflow'ssa ilman erillistä lisämaksua Klarna Checkout -kassaratkaisuun.

Kassasivun ulkoasun muokkaaminen

Klarna Checkout -kassasivu on MyCashflow-järjestelmän sisäinen, joten sitä ei voi räätälöidä ulkoasuteeman tiedostoissa, mutta voit kuitenkin vaikuttaa sen ulkoasuun määrittämällä kassalla näytettävän logon ja elementtien värit.

Värit

Voit määrittää seuraavien elementtien värit:

• yläpalkin tausta
  • yläpalkin teksti
  • painikkeiden taustat
  • painikkeiden tekstit
  • linkit

Voit määrittää värit käyttämällä Hex-värimallia Asetukset > Klarna Checkout sivun Kassasivun asetukset -osiossa.

Logo

Voit määrittää näytetäänkö kassan otsikossa version tai kaupan logo. Jos versiolla on oma logo, version logoa käytetään kaupan logon sijaan.

Kaupan logo asetetaan yleisissä asetuksissa, version logo taas version lisäasetuksissa.

Muiden maksupalvelujen käyttäminen Klarnan kassalla

Tällä hetkellä Klarna Checkoutin kanssa samassa versiossa voit käyttää seuraavia maksupalveluja:

Jos haluat käyttää mainittuja palveluja Klarnan kassalla, pyydä MyCashflow'n asiakaspalvelua lisäämään verkkokauppaan tuen niiden käyttämiseksi KCO v3 -kassalla.

Kun tuki on lisätty
  • tarkista lisämaksupalvelujen näkyvyys sivulla Asetukset > Klarna Checkout > Yhteenveto ja tarvittaessa tee haluamasi muutokset maksutapojen asetuksissa
  • jos haluat käyttää PayPalia, lisää uusi PayPal-maksutapa verkkokauppaasi. Klarnan kassalla käytetään uutta PayPal-toteutusta, joka tulee automaattisesti käyttöön, kun luot uuden maksutavan tai kopioit vanhan PayPal-maksutavan.

Uusi PayPal-toteutus toimii tällä hetkellä vain Klarnan kassalla, joten varmista, että maksutapa ei näy versioissa, joissa käytössä on MyCashflow-kassa.

Klarnan on-site messaging -bannerien käyttäminen verkkokaupassa

On-site messaging -bannerien avulla voit näyttää verkkokaupassa Klarnaan rekisteröityneille asiakkaille personoituja viestejä.

Lue lisää on-site messaging -bannereista Klarnan verkkosivuilla.

Seuraavissa kappaleissa käydään läpi bannerien käyttöönotto, asentaminen ja hallinta.

On-site-messaging -työkalun käyttöönotto

1. Mene Klarnan kauppiasportaalin sivulle Viestintä sivulla.
  2. Valitse verkkokaupassasi käyttämäsi kauppiastunnus ja paina Jatka.
  3. Kopioi skriptissä näkyvä data-client-id-kentän sisältö (esim. 3eb846eb-a75c-5992-bca9-4ae2cd0bae25).
  4. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Asetukset > Klarna Checkout > Kassasivun asetukset.
  5. Kohdassa On-site messaging liitä kopiomasi tunniste Client ID -kenttään.
  6. Tallenna asetukset.

Käyttöönoton jälkeen voit asentaa on-site messaging -bannerit haluamaasi paikkaan verkkokaupassa.

On-site messaging -bannerien asentaminen verkkokauppaan

On-site messaging -bannerien asentaminen edellyttää teeman HTML-tiedostojen muokkaamista. Jos teeman muokkaaminen ei ole sinulle tuttua, ota yhteyttä teeman suunnittelijaan tai MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Asenna Klarnan on-site messaging -bannerit verkkokauppaan lisäämällä <klarna-placement>-elementti kaikkiin kohtiin teemassa, joissa haluat näyttää on-site messaging -bannereita.

Esimerkiksi tuotteen sivupohja (product.html) voi olla hyvä paikka näyttää bannereja.

Löydät on-site messaging -bannerien sijoitustagit Klarnan kauppiasportaalin sivulta Viestintä sivulla > Sijoitukset.

On-site messaging -bannerien hallinta

Kun olet asentanut on-site messaging -bannerit verkkokauppaan, voit hallita niitä Klarnan kauppiasportaalissa.