Paytrail-maksupalvelun avulla saat verkkokauppaasi käyttöön yleisimpien kotimaisten pankkien verkkomaksuominaisuudet ja mahdollisuuden luottokorttimaksuille.

Lue lisää Paytrail-palvelusta verkkosivuillamme

Ominaisuudet

• Yleisimpien pankkien verkkomaksuominaisuudet
  • Luottokorttimaksut
  • Tilisiirtomaksut
  • Maksulinkki, jonka avulla tilaus voidaan maksaa myöhemmin Paytrailin kautta
  • Maksujen palauttaminen suoraan verkkokaupan hallinnasta

Kun asiakkaat valitsevat verkkokaupan kassalla Paytrailia käyttävän maksutavan, he saavat näkyviin Paytrailin palveluvalinnan.

Valittuaan maksupalvelunäkymässä haluamansa palvelun asiakas siirtyy valittuun maksupalveluun, missä hän voi maksaa tilauksensa. Tämän jälkeen asiakas ohjautuu takaisin MyCashflow'hun tilausvahvistussivulle.

Jos asiakas palaa suoraan verkkokauppaan maksupalvelusta, maksu merkitään suoritetuksi heti. Jos asiakas ei palaa, maksu näytetään avoimena, mutta Paytrail päivittää maksun tilan automaattisesti myöhemmin.

Paytrailin tarjoamat maksupalvelut

Suomalaiset verkkopankkimaksut

• Nordea
  • Osuuspankki
  • Ålandsbanken
  • Danske Bank
  • Aktia Pankki
  • S-Pankki
  • Handelsbanken
  • POP Pankki
  • OmaSP

Lasku ja osamaksu

• Jousto
  • Collector Bank
  • OP Osta laskulla
  • AfterPay

Luottokorttimaksut

Paytrailin kautta saat verkkokaupallesi tuen seuraaville luottokorttimaksuille:

• Visa
  • Visa Electron
  • Mastercard
  • MasterCard Electronic
  • American Express

Luottokorttimaksut on tilattava Paytrailin asiakaspalvelusta erikseen palvelun käyttöönoton jälkeen. Kerro yhteydenotossasi Paytrailille kauppiasnumerosi ja mainitse että haluat luottokorttimaksut MyCashflow-kauppaa varten.

Maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa saat luottokorttimaksut käyttöön ilman erillisiä kustannuksia.

Viive luottokorttien käyttöönotossa

Kun otat käyttöösi luottokorttimaksut, palvelun käyttöönotto kestää tavallista pidempään, koska Paytrail tarkistaa verkkokauppasi tietoja ennen käyttöönottoa.

Luottokorttimaksujen käyttöönotto kestää yleensä muutaman päivän.

Muut maksutavat

• MobilePay
  • Pivo
  • Nordea Siirto

Käyttöönotto

Jos et ole vielä Paytrailin asiakas, aloita rekisteröitymällä palveluun:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Maksutavat.
  2. Avaa Paytrailin tilauslomake vasemmalta palstalta.

3. Täytä tarvittavat tiedot lomakkeelle ja lähetä se.

Paytrail käsittelee tilauksesi ja ilmoittaa kun maksupalvelu on valmis käyttöön.

Seuraavaksi voit luoda uuden Paytrailia käyttävän maksutavan:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Maksutavat.
  2. Paina Lisää maksutapa -painiketta.
  3. Valitse maksupalveluksi Paytrail.

4. Syötä Paytraililta saamasi tunnukset kenttiin Kauppiasnumero ja Salainen avain.
  5. Paina Jatka-painiketta.
  6. Määritä maksutavan asetukset.
  7. Testaa maksutapa.

Varmista että maksutapa näkyy kassalla ja toimii haluamallasi tavalla tekemällä testitilauksia eri toimitustavoilla ja eri versioissa.

Lue lisää maksutapojen testaamisesta ›

8. Julkaise maksutapa avoimeen käyttöön.

Kun maksutapa luodaan, se on oletusarvoisesti piilotettu. Maksutapa julkaistaan maksutavan tietojen Näytä valituissa kauppaversioissa -asetuksen avulla.

Maksujen seuranta ja maksutapojen hallinta

Voit hallita palvelun toimintaa ja maksuliikennettä Paytrailin kauppiaspaneelissa osoitteessa https://merchant.paytrail.com/login

Kauppiaspaneelissa voit muun muassa

• hallita ja muuttaa verkkokaupassa käytettäviä maksupalveluja
  • tarkastella maksusaldoja sekä tilittämättä olevia maksuja.

Lisäksi saat Paytraililta kahdesti kuukaudessa tilitysraportin.

Maksulinkin käyttäminen

Kaikkiin Paytrail-maksutapahtumiin kuuluu linkki Paytrail-maksusivulle, missä asiakkaat voivat suorittaa maksun. Maksulinkki on hyödyllinen esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

• Korjaavat maksutapahtumat: Jos tilaukselle on lisättävä tuotteita jälkikäteen, voit veloittaa ne luomalla tilaukselle uuden Paytrail-maksun ja lähettämällä maksulinkin asiakkaalle.
  • Asiakkaan puolesta luodut tilaukset: Kun luot asiakkaan puolesta tilauksen hallintatyökalussa, tilauksen maksut on kätevää veloittaa asiakkaalta Paytrail-maksulinkin avulla.

Maksulinkin käyttäminen asiakkaan puolesta luoduilla tilauksilla

Näin saat maksulinkin tilaukselle, jonka olet luonut itse hallintatyökalussa:

1. Luo ensin tilaus haluamallesi asiakastilille.
  2. Kun tilaus on luotu, avaa tilaus hallintatyökalussa ja lisää siihen tarvittavat tuotteet.

Lisättyäsi tuotteet näet sivulla ilmoituksen, jonka kautta voit luoda tilaukselle maksutapahtuman.

3. Paina ilmoituksessa maksutapahtuman luontilinkkiä ja valitse sille Paytrail-maksutapa.

Voit lisätä maksutapahtuman myös painamalla oikean reunan Maksutapahtumat-valikon Luo uusi -painiketta.

4. Lähetä tilausvahvistus Sähköposti-ilmoitukset-kohdasta.

Oletussähköpostiteemojen tilausvahvistusviestit sisältävät valmiiksi maksulinkin.

Jos käytössäsi on räätälöity sähköpostiteema, varmista että tilausvahvistusviesti sisältää maksulinkin. Linkki lisätään sähköpostipohjaan käyttämällä Interface-tagia ../interface/tags/transactionpaymentlink.html.

Saat Checkoutilla luodulle maksutapahtumalle aina maksulinkin myös tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikosta. Avaa maksun työkaluvalikko ja kopioi maksulinkki kohdasta Linkki maksusivulle.

5. Kun asiakas on suorittanut maksun, käsittele tilaus loppuun.

Jos asiakas palaa suoraan verkkokauppaan maksupalvelusta, maksu merkitään suoritetuksi heti. Jos asiakas ei palaa, maksu näytetään avoimena, mutta Paytrail päivittää maksun tilan automaattisesti myöhemmin.

Maksujen tilojen tarkastaminen

Jos asiakas on valinnut maksupalvelun, jossa maksua ei suoriteta välittömästi tilauksen yhteydessä (esim. laskutyyppiset maksut), voit tarkastaa avoimen maksun tilan tilaussivun Maksutapahtumat-valikon Tarkasta maksun tila -toiminnon avulla.

Jos maksu on suoritettu, sen tila päivittyy automaattisesti Maksutapahtumat-valikkoon.

Maksujen palauttaminen

Paytrail-palvelun avulla voit palauttaa maksuja suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Kun tilaus on maksettu Paytrail-palvelulla, voit palauttaa maksun tilaussivun oikean reunan Maksutapahtumat-valikosta.