Kun asiakkaasi on perunut tilauksen, ja palauttanut tuotteet, joudut useimmiten myös palauttamaan asiakkaan suorittaman maksun.

MyCashflow'hun ei kuulu sisäänrakennettua maksunvälitystä, mutta esimerkiksi tuotepalautusten yhteydessä tilaukselle voidaan merkitä tieto siitä, että asiakkaalle on palautettu rahaa. Tällöin tilausten summat saadaan näkymään oikein raporteilla.

Joidenkin verkkomaksupalvelujen avulla voit myös palauttaa maksuja suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Rahojen palautus -maksutapa

Jotta saat tekemäsi palautukset näkymään myös verkkokauppasi maksuraporteilla, sinun kannattaa luoda uusi maksutapa, jonka avulla voit merkitä maksujen palautuksia tilaukselle.

MyCashflow sisältää palautuksia varten Rahojen palautus -maksutavan, jonka avulla tilaukselle merkitään palautuksia.

1. Luo uusi maksutapa esimerkiksi nimellä Rahojen palautus.
  2. Valitse maksupalveluksi Rahojen palautus.
  3. Määritä maksutavan muut asetukset ja tallenna maksutapa.

Rahojen palautus -maksutapaa ei näytetä koskaan kassalla, vaikka se olisi näkyvillä versiossa.

Nyt maksutapa on valittavissa korjaaville maksutapahtumille tilaussivulla. Lue tarkemmat ohjeet rahojen palautukseen seuraavassa kappaleessa.

Maksujen merkitseminen palautetuksi

Kun käsittelet palautuksen, jossa joudut myös palauttamaan maksuja, toimi seuraavasti:

1. Käsittele ensin tuotepalautus kuten tavallisestikin.

Kun olet tehnyt palautuksen vaatimat muutokset, tilauksen loppusumma muuttuu, ja tilaussivun yläreunassa näytetään liikamaksusta kertova ilmoitus.

2. Luo korjaava maksutapahtuma painamalla Luo uusi maksutapahtuma -linkkiä liikamaksusta kertovassa ilmoituksessa.

Maksunpalautuslomake aukeaa.

3. Valitse maksutavaksi aiemmin luomasi palautusmaksutapa.
  4. Palauta rahat asiakkaalle haluamallasi tavalla – esimerkiksi tilisiirrolla.
  5. Kun olet palauttanut rahat, merkitse luomasi maksutapahtuma palautetuksi tilaussivun Maksutapahtumat-valikossa.

Kun käsittelet rahojen palautukset tällä tavoin, kaikki suorittamasi palautukset näytetään myös verkkokauppasi raporteissa.

Maksujen palauttaminen verkkomaksupalveluilla

Seuraavilla verkkomaksupalveluilla on mahdollista palauttaa maksuja suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Palauttaessa maksuja näillä palveluilla sinun ei tarvitse käyttää Rahojen palautus -maksupalvelua palautuksen merkitsemiseen.

Löydät maksunpalautustyökalun tilaussivun Maksutapahtumat-valikosta, jos maksutapahtuma käyttää jotain yllämainituista maksupalveluista.

Lahjakorteilla tehtyjen maksujen palauttaminen

Kun käsittelet lahjakorteilla maksettujen tilauksien tuotepalautuksia ja korjaat niihin liittyviä maksutapahtumia, lahjakorteille palautetaan arvoa automaattisesti.

Käsitellessäsi tuotepalautusta tilauksen loppusumma muuttuu, ja MyCashflow ehdottaa liikasuorituksen palauttamista. Palauta liikasuoritus tilaussivun yläreunassa olevan ilmoituksen kautta (valitse Palauta liikasuoritus):
Kun palautat liikasuorituksen, palautettava summa lisätään lahjakortin arvoon automaattisesti. Tiedot tehdystä palautuksesta näytetään tilaustapahtumissa tilaussivulla ja lahjakortin tiedoissa.