Voit myydä MyCashflow'ssa lahjakortteja omaan verkkokauppaasi. Lahjakortit toimitetaan asiakkaalle tilaussähköposteissa, mutta ne on myös mahdollista tulostaa hallintatyökalusta.

Lahjakorttituotteiden luominen ja muokkaaminen

Näin luot uuden lahjakorttituotteen:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tuotteet.
  2. Avaa pudotusvalikko painamalla Lisää tuote -painikkeen viereistä kolmiota ja valitse Lisää lahjakorttituote.
  3. Määritä lomakkeeseen lahjakorttituotteen tiedot.
  4. Paina Tallenna-painiketta.

Nyt lahjakorttituote on saatavilla valitsemissasi versioissa. Kun asiakas tilaa lahjakorttituotteen, järjestelmä luo hänelle lahjakortin automaattisesti tilauksen toimituksen yhteydessä.

Lue lisää lahjakorttitilausten käsittelystä.

Oletuksena lahjakorttituote ei sisälly mihinkään tuoteryhmään, joten se ei ole suoraan asiakkaiden löydettävissä. Jos haluat asettaa lahjakortin johonkin tuoteryhmään, raahaa se sinne hallinnan tuotelistalta.

Muista lisätä tiedot lahjakortin voimassaoloajasta verkkokauppasi toimitusehtoihin. Oletuksena lahjakortit ovat voimassa 1 vuoden.

Lahjakorttituotteiden sisältöjä ei ole tällä hetkellä mahdollista luoda monikielisinä.

Jos haluat myydä eriarvoisia lahjakortteja, luo erilliset lahjakorttituotteet niitä varten.

Näin muokkaat lahjakorttituotetta:

1. Avaa haluamasi tuote muokattavaksi hallintatyökalun Tuotteet-sivulta.
  2. Tee tarvittavat muutokset tuotteeseen.
  3. Paina Tallenna-painiketta.

Lahjakorttituotteen muokkaaminen ei vaikuta jo myytyihin lahjakortteihin.

Lahjakorttituotteiden asetukset

• Nimi: Tällä hetkellä voit määrittää nimen vain yhdellä kielellä.
  • Näytä versiossa: Valitse kaikki kauppaversiot, joissa haluat myydä lahjakorttia.
  • Hinta: Lahjakortin arvo on aina sama kuin sen hinta. Voit tarvittaessa muuttaa lahjakortin arvoa lahjakortin asetuksissa.
  • Voimassaoloaika: Määritä lahjakortin voimassaoloaika kuukausina. Voit tarvittaessa muuttaa voimassaoloaikaa lahjakortin asetuksissa.
  • Tuotekuva: Voit asettaa tällä hetkellä vain yhden tuotekuvan.
  • Tuotekuvaus: Kirjoita tuotekuvauskenttään lyhyt ja nopeasti luettava kuvausteksti, joka kertoo keskeiset asiat tuotteesta.
  • Tarkat tuotetiedot: Kirjoita tarkkoihin tuotetietoihin perusteellinen kuvaus, jossa kerrot tarkasti tuotteen ominaisuuksista ja käyttötarkoituksesta. Voit jäsentää tekstiä alaotsikkojen ja muiden tyylien avulla. Käytä tekstissä tuotteen hakukoneoptimoinnin kannalta keskeisiä avainsanoja.
  • Tuotenumero: Tuotenumeroja käytetään pääasiassa tuotteen tunnistamiseen, kun tietoa siirretään MyCashflow'n ja muiden ohjelmistojen välillä (esim. taloushallintolaajennukset).

Hakukoneoptimointi

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, voit Hakukoneoptimointi-osiossa määrittää dokumentin ja sivun otsikot sekä metakuvauksen, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa. (Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa.)

Dokumentin otsikko sisältyy välilehden tunnisteeseen selainikkunan yläreunassa tai osoitekentän alla, ja sivun otsikko puolestaan toimii verkkokaupan tuotesivulla sisältöotsikkona. Jos jätät otsikon määrittämättä, MyCashflow käyttää sen sijasta tuotteen nimeä.

Lahjakorttitilausten käsitteleminen

Jos asiakas on maksanut koko summan tehdessään tilausta (esim. käyttäen jotain verkkomaksupalvelua), lahjakortti luodaan automaattisesti ja sen koodi ja linkki PDF-lahjakortin lataukseen lisätään tilausvahvistussähköpostiin. Näin asiakas saa lahjakortin heti oston jälkeen, eikä sen toimittaminen vaadi sinulta toimenpiteitä. Myös lahjakorttituotteen lähetyksen merkintä toimitetuksi tapahtuu automaattisesti.

Jos asiakas ei ole maksanut koko summaa tilausta tehdessään tai hän on maksanut tilauksensa Klarna Payments -palvelulla, lahjakortti luodaan vasta silloin, kun lahjakorttituotteen sisältävä lähetys merkitään toimitetuksi.

Klarnalla maksetuissa tilauksissa maksut on aktivoitava, jotta lahjakortti voidaan toimittaa.

Kun lahjakorttituotteen lähetys on merkitty toimitetuksi (joko automaattisesti tai kauppiaan toimesta)
  • asiakas saa PDF-lahjakortin latauslinkin
    • tilausvahvistussähköpostissa
    • toimitusvahvistussähköpostissa.

Jos tilaus sisältää monta lahjakorttituotetta, jokaisesta tulee erillinen lahjakortti.

Kaikki lahjakorttituotteista luodut lahjakortit näkyvät Tilaukset > Lahjakortit -sivulla, missä voit muun muassa
  • muokata lahjakortin voimassaoloaikaa (oletuksena 1 vuosi)
  • muokata lahjakortin arvoa.

Näkymässä voit myös itse tulostaa PDF-lahjakortin ja lähettää sen asiakkaalle esimerkiksi postitse tai sähköpostilla.

PDF-lahjakorttien tulostaminen

Voit tulostaa lahjakortin ja lähettää sen asiakkaalle PDF-muodossa tai fyysisenä lahjakorttina.

Näin tulostat PDF-lahjakortin:

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Avaa lahjakortti listalta painamalla sen koodia.
  3. Paina Tulosta-painiketta näkymän oikeassa yläkulmassa.
    Saat näkyviin PDF-lahjakortin, jossa näkyvät oletusarvoisesti verkkokauppasi logo sekä lahjakortin koodi, arvo ja voimassaoloaika.

Tästä näkymästä voit tallentaa lahjakortin omalle koneellesi ja lähettää sen sähköpostilla asiakkaalle tai tulostaa ja lähettää sen postitse.

Lahjakorttituotteiden palauttaminen

Lahjakorttituotteiden palauttaminen onnistuu samalla tavalla kuin tavallisten tuotteiden palauttaminen. Huomaa kuitenkin, että lahjakortti ei mitätöidy automaattisesti palautuksen yhteydessä, joten sinun pitää mitätöidä lahjakortti, jotta sitä ei ole palautuksen jälkeen enää mahdollista käyttää verkkokaupassa.

Muista tarvittaessa hyvittää asiakkaalle hänen maksamansa summa.