Tuotteille voi niiden lisäämisen yhteydessä antaa yhden tuotekuvan, mutta myöhemmin voit lisätä tuotteelle niin monta kuvaa kuin haluat. Voit myös liittää tuotteeseen olemassa olevia tuotekuvia verkkokauppasi tiedostohakemistoista tai ulkoisista lähteistä.

Tuotelomakkeella antamasi kuva näytetään oletusarvoisesti verkkokaupassa suurimpana kuvana.

Uusien kuvien lisääminen

1. Valitse tuote hallintatyökalun Tuotteet-sivun tuotelistauksesta painamalla tuotteen nimeä.

Tuotekortti avautuu.

2. Lisää kuva painamalla tuotekortin Lisää tuotekuva -painiketta. Valitse haluamasi kuva(t) omalta tietokoneeltasi.

Voit lisätä kuvan verkkolähteestä painamalla Lisää kuva URL:sta -linkkiä. Anna osoite avautuvaan kyselyikkunaan.

3. Anna kuvalle halutessasi kuvateksti, ja paina Tallenna-painiketta.

Kuva lisätään verkkokauppasi tiedostohakemistoon ja liitetään käsiteltävään tuotteeseen.

Kuvien liittäminen tuotteisiin verkkokaupan tiedostohakemistosta

Yksi kuvatiedosto voi olla käytössä usealla tuotteella, ja tuotekortin kuvatyökalujen avulla voit lisätä tuotteelle kuvia kaupan tiedostohakemistosta:

1. Paina tuotekortilla Liitä tuotekuvia -linkkiä.

Kuvien valintaikkuna aukeaa.

2. Valitse yksittäinen kuva klikkaamalla sitä.
  3. Valitse monta kuvaa painamalla pohjassa näppäimistön Ctrl-painiketta ja painamalla haluamiasi kuvia, tai vetämällä kuvien ympärille valintaneliö.
  4. Kun olet valinnut haluamasi kuvat, paina Tallenna valinnat ja sulje -painiketta.

Valitsemasi kuvat näkyvät nyt kyseisen tuotteen yhteydessä verkkokaupan julkisella puolella.

Kuvien järjestyksen muuttaminen

Tuotteen kuvat näytetään verkkokaupassa samassa järjestyksessä kuin tuotekortilla. Kun muutat kuvien järjestystä tuotekortilla, järjestys muuttuu myös verkkokaupassa. Järjestyksessä ensimmäinen kuva näytetään oletusteeman tuotelistoilla ja tuotesivun pääkuvana.

1. Tartu kuvan kohdalla -kuvakkeeseen.
  2. Raahaa kuva haluamaasi kohtaan kuvalistalla.

Kuvatekstin määrittäminen

Jos et antanut kuvalle omaa kuvatekstiä, kun liitit kuvan tuotteeseen, tee sen nyt:

1. Avaa tuotteen tuotekortti. Paina haluamaasi kuvaa tuotteen kuvalistalla.

Kuvan hallintaikkuna aukeaa.

2. Kirjoita kuvateksti kaikilla tarvittavilla kielillä, ja paina Tallenna-painiketta.

Kuvien poistaminen tuotteelta

1. Paina tuotekortilla kuvan kohdalla -kuvaketta.
  2. Vahivsta poistaminen kyselyikkunassa.

Kuvatiedostoa ei poisteta verkkokaupan tiedostohakemistoista, vaan sen liitos tuotteen kanssa puretaan.

Kuvien poistaminen lopullisesti

Kun poistat tuotteen, sen kaikki tuotekuvat ja niiden pienennökset poistuvat automaattisesti (paitsi jos samat kuvatiedostot ovat käytössä muilla tuotteilla).

Kun poistat kuvan, se katoaa lopullisesti verkkokauppasi tiedostohakemistosta. Jos tarvitset kuvaa joskus myöhemmin, ota siitä itsellesi varmuuskopio.

Poistettuja kuvia ei ole mahdollista palauttaa.

Jos olet varma että et tarvitse jotain kuvatiedostoa enää lainkaan, voit poistaa kuvatiedoston lopullisesti verkkokauppasi tiedostohakemistosta.

Jos poistettava kuva on liitetty johonkin tuotteeseen, toimi seuravaavasti:

1. Avaa tuote tuotekortille. Paina haluamaasi kuvaa tuotteen kuvalistalla.

Kuvan hallintaikkuna aukeaa.

2. Paina hallintaikkunassa Poista kuva -painiketta.

Vahvista poistaminen avautuvassa kyselyikkunassa.