Voit luoda MyCashflow'ssa asiakkaillesi lahjakortteja, joita voi käyttää tilauksen maksamiseen.

Lahjakortit toimivat verkkokaupassa maksutapana:

• Asiakas voi käyttää maksamiseen useita eri lahjakortteja.
  • Lahjakortteja ei voi rajata koskemaan vain tiettyjä tuotteita, vaan ne kohdistuvat aina tilauksen loppusummaan.
  • Lahjakortin käyttö ei vähennä tilauksen loppusummaa (eikä veroja), vaan ainoastaan maksettavaa summaa.
  • Jos lahjakortin arvo riittää koko tilauksen maksamiseen, asiakkaan ei tarvitse valita maksutapaa.
  • Jos asiakkaalle jää maksettavaa, kun lahjakortti on käytetty, hän voi maksaa jäljelle jäävän summan haluamallaan verkkokaupan maksutavalla.
  • Verkkokaupassa on mahdollista käyttää lisäksi yhtä alennuskuponkia tai kampanjakoodia.
  • Jos lahjakortille jää arvoa maksun jälkeen, koodia voi käyttää kassalla uudestaan.

Tilaukset > Lahjakortit -sivulla näet listan verkkokaupan lahjakorteista.

Voit suodattaa lahjakortteja tekstihaun ja eri kriteerien perusteella. Painamalla Näytä hakusuodattimet -painiketta lahjakorttilistan yläpuolella saat käytettävissä olevat suodattimet esiin.

Kun avaat lahjakortin listalta, pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan lahjakortin asetuksia. Näet täällä myös tiedon kaikista tilauksista, joissa lahjakorttia on käytetty.

Lahjakorttien hallinta

Tässä artikkelissa käydään läpi lahjakorttien luominen, muokkaaminen ja mitätöinti verkkokaupassa sekä lahjakorteilla suoritettujen maksujen palauttaminen.

Lahjakorttien luominen

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Paina Luo uusi lahjakortti -painiketta.

Lahjakorttilomake aukeaa.

3. Määritä lahjakortin asetukset:
    • Arvo: Anna euromääräinen summa, jonka asiakas saa käyttöönsä.
    • Voimassa: Määritä tarvittaessa lahjakortin voimassaolon päättymispäivämäärä. Lahjakortti poistuu käytöstä valittuna päivänä klo 23:59.
    • Muistiinpanot: Kirjoita tarvittaessa muistiinpanoihin tarkempia tietoja lahjakortista. Muistiinpanot eivät näy asiakkaalle missään.
    • Haluan asettaa lahjakortille oman koodin: Voit asettaa oman koodin lahjakortille valitsemalla tämän vaihtoehdon. Koodin on oltava 8–25 merkkiä pitkä, ja se saa sisältää vain kirjaimia, numeroita, alaviivoja ja viivoja.

Jos et valitse tätä asetusta, järjestelmä luo lahjakortille automaattisesti 16 merkkiä pitkän koodin (esim. E5K6 MF2B RTAR XETP).

4. Tallenna lahjakortti.

Valitsemalla Lisää toinen -vaihtoehdon voit siirtyä suoraan luomaan uutta lahjakorttia.

Lahjakortti on nyt käytössä verkkokaupassa.

Välitä seuraavaksi lahjakortin koodi haluamallesi asiakkaalle esimerkiksi sähköpostilla. Kun asiakas käyttää lahjakorttia verkkokaupassa, tästä tulee merkintä lahjakortin tietoihin ja tilauksen tietoihin.

Lahjakorttien muokkaaminen

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Avaa lahjakortti listalta painamalla sen koodia.
  3. Tee tarvittavat muutokset lahjakortin asetuksiin. Voit muuttaa seuraavia tietoja:
    • Arvoa jäljellä: Voit asettaa lahjakortille kokonaan uuden arvon tai määrittää summan, joka lisätään/vähennetään nykyisestä arvosta.
    • Voimassa: Voit muuttaa lahjakortin voimassaolon päättymispäivämäärää.
  4. Paina Tallenna-painiketta.

Tekemäsi muutokset ovat voimassa kun asiakas seuraavan kerran käyttää lahjakorttia.

Lahjakorttien mitätöiminen

Kun mitätöit lahjakortin, sen avulla ei voi enää maksaa tilauksia. Tiedot mitätöidyistä lahjakorteista jäävät kuitenkin talteen lahjakorttien sekä tilausten tietoihin.

Lahjakortin mitätöintiä ei voi peruuttaa.

Näin mitätöit lahjakortin:

1. Mene sivulle Tilaukset > Lahjakortit.
  2. Avaa lahjakortti listalta painamalla sen koodia.
  3. Paina oikean reunan Mitätöi lahjakortti -painiketta.

Lahjakortti ei ole tämän jälkeen enää käytössä verkkokaupassa.

Lahjakorteilla tehtyjen maksujen palauttaminen

Kun käsittelet lahjakorteilla maksettujen tilauksien tuotepalautuksia ja korjaat niihin liittyviä maksutapahtumia, lahjakorteille palautetaan arvoa automaattisesti.

Käsitellessäsi tuotepalautusta tilauksen loppusumma muuttuu, ja MyCashflow ehdottaa liikasuorituksen palauttamista. Palauta liikasuoritus tilaussivun yläreunassa olevan ilmoituksen kautta (valitse Palauta liikasuoritus):
Kun palautat liikasuorituksen, palautettava summa lisätään lahjakortin arvoon automaattisesti. Tiedot tehdystä palautuksesta näytetään tilaustapahtumissa tilaussivulla ja lahjakortin tiedoissa.

Lahjakortilla maksaminen

Verkkokaupan asiakkaat voivat käyttää lahjakortteja sekä verkkokaupassa että myymälässä, jos käytössäsi on MyCashflow Kassa -palvelu.

Maksaminen verkkokaupassa

Asiakas voi käyttää lahjakorttia maksamiseen syöttämällä sen koodin kassalla Kampanjakoodi-kenttään. Kenttään voi syöttää yksi kerrallaan useita lahjakorttikoodeja sekä muita alennuskoodeja (kampanjat tai alennuskupongit).

Lue myös, kuinka tuotteiden alennushinta määräytyy, jos alennuksia on useita.

Tiedot tilauksessa käytössä olevista lahjakorteista näkyvät oletusteemassa kassan Ostoskori-palstalla:

Lahjakorttien raportit

Lahjakortit ovat maksutapoja, joten tieto lahjakorttien käytöstä sisältyy Maksut-raporttiin.

Jos haluat ladata raportin lahjakorttimaksuista, valitse raporttia luodessasi maksutavaksi Lahjakortti.

Lahjakorttien myyminen

Voit asettaa lahjakortteja myyntiin verkkokaupassasi luomalla lahjakorttituotteita.

Kun asiakkaat ostavat lahjakortteja ja käsittelet heidän tilauksensa, järjestelmä toimittaa lahjakortit asiakkaille tulostettavassa PDF-muodossa.

Verkkokaupasta ostetuilla lahjakorteilla on mahdollista maksaa sekä verkkokaupassa että myymälässä, jos käytössäsi on MyCashflow Kassa -palvelu.