Käyttöopas

Kampanjat

Ohjeiden kehitysversio. Liveohjeet osoitteessa https://support.mycashflow.com/fi

MyCashflow'n kampanjoiden avulla voit tarjota verkkokauppasi asiakkaille tuotealennuksia, ilmaiset toimitukset ja muunlaisia alennuksia. Tässä artikkelissa käydään läpi kampanjoiden hallinta ja erilaiset alennustyypit.

Voit luoda verkkokauppaan kampanjoiden avulla seuraavanlaisia alennuksia:

• Tuotealennuksia, jotka koskevat valitsemiasi tuotteita.
  • Määräalennuksia, joiden avulla asiakas voi tilata useita kappaleita samaa tuotetta alennetulla hinnalla.
  • Prosentuaalisia ja kiinteitä alennusrivejä, joiden avulla asiakas saa alennuksen tilaamistaan tuotteista tai koko tilauksen loppusummasta.
  • Ilmaiset toimitukset valituilla toimitustavoilla. Mahdollista asettaa myös minimitilaussumma.

Kampanjoiden lisäksi voit tarjota asiakkaille myös kuponkialennuksia ja lahjakortteja.

Verkkokaupan voimassa olevat kampanjat näkyvät verkkokaupan hallintatyökalun Tuotteet-sivun vasemman palstan Kampanjat-kohdassa.

Tuotealennuskampanjoille on mahdollista luoda verkkokauppaan kampanjasivu, jossa listataan alennuksessa olevat tuotteet. Sivulle on mahdollista lisätä myös kampanjakuva ja mainosteksti. Oletusteemassa kampanjasivut löytyvät päävalikosta.

MyCashflow'n oletusteemassa kampanjasivu näyttää kampanjan tuotteet sekä tietoja itse kampanjasta.

Vaikka kampanjalla ei olisikaan omaa kampanjasivua, tieto kampanjasta näkyy asiakkaalle tuotteiden yhteydessä, jos kampanjan ehdot toteutuvat.

Kun asiakas tilaa tuotteen kampanjahinnalla, tästä näkyy tieto ostoskorissa ja kassalla. Lisäksi kampanjan tiedot näkyvät hallintatyökalussa tilausten tiedoissa.

Kampanjan luominen ja muokkaaminen

Tässä osiossa käydään läpi alennuskampanjoiden luominen verkkokaupassa.

Näin luot uuden kampanjan:

1. Paina Lisää kampanja -painiketta hallinnan Tuotteet-sivun vasemman reunan Kampanjat-valikossa.

Kampanjalomake aukeaa.

2. Määritä kampanjan asetukset kampanjalomakkeella.
  3. Tallenna kampanja.
  4. Jos valitsit kampanjalomakkeella Tuotealennukset, lisää kampanjaan tuotteet ja hinnoittele ne.

Kampanjalomakkeen asetukset

Kampanjalomakkeen asetukset

Tässä osiossa käydään läpi kampanjalomakkeen asetukset, hakukoneoptimointi, sivupohja, kampanjoiden ehdot ja eri alennustyypit.

• Nimi: Anna kampanjalle kuvaava nimi ja valitse kauppaversiot, joissa kampanja on käytössä.
  • Aktiivinen kampanja: Aseta kampanja näkyville valituissa kauppaversioissa. Jos et valitse yhtään kauppaversiota, kampanja ei ole voimassa missään kauppaversiossa.
  • Kampanjasivu: Voit luoda kampanjalle oman sivun verkkokaupan julkisella puolella.

MyCashflow'n oletusteemassa kampanjasivu näyttää kampanjan tuotteet sekä tietoja itse kampanjasta.

Kampanjasivu muodostetaan vain tuotealennuksia käyttäville kampanjoille.

Kaikki kampanjasivut näkyvät verkkokaupan navigaatiopalkissa. Jos rastitat kohdan Näytä aina valikossa, kampanjasivu pysyy näkyvillä, vaikka kampanja-aika olisi umpeutunut.

Kampanjan esittely näkyy oletusteemassa kampanjasivulla tuotelistan yllä. Voit lisätä tekstiin sisältöä Interface-tagien ja sanakirjan avulla.

Kampanjakuva näkyy oletusteemassa kampanjasivun bannerina.

Kampanjalinkki: Voit luoda kampanjakuvasta linkin valitsemaasi verkkokaupan sisäiseen tai ulkoiseen osoitteeseen.

Hakukoneoptimointi

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, Hakukoneoptimointi-osiossa voit asettaa otsikon ja metakuvauksen, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa.

Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa ›

Sivupohja

Jos käytössä on Web Designer -laajennus, näet lomakkeella myös Sivupohja-osion, jossa voit valita mahdollisen vaihtoehtoisen sivupohjan (jos kaupan teemaan on luotu sellaisia).

Lue lisää vaihtoehtoisten sivupohjien luomisesta.

Kampanjan ehdot

Kampanjan ehdot rajoittavat sitä, milloin asiakkaat saavat kampanjan määrittämät alennukset käyttöönsä.

Jos määrität useita ehtoja, niiden kaikkien on täytyttävä alennuksen myöntämiseksi.

• Kampanja-aika: Voit asettaa kampanjalle alkamis- ja päättymisajankohdan. Voimassaoloajan umpeuduttua kampanja ei enää näy verkkokaupassa ja hallintatyökalun kampanjalistassa.

Saat umpeutuneet kampanjat näkyviin painamalla Näytä kaikki -linkkiä Tuotteet-sivun kampanjalistassa.

• Käytössä vain asiakasryhmille: Voit kohdistaa kampanjan valituille asiakasryhmille. Tällöin asiakas saa kampanjan alennuksen käyttöönsä vain, jos hän on kirjautunut sisään ja kuuluu johonkin valituista asiakasryhmistä.
  • Kampanjakoodi: Voit luoda koodin, jonka antamalla asiakkaat saavat kampanjassa määritellyt alennukset.

Voit käyttää tähän tarkoitukseen myös alennuskuponkeja.

Kun käytät kampanjakoodeja, varmista että kaikki koodit ovat yksilöllisiä.

Et voi myöskään käyttää samoja alennuskoodeja kampanjoilla ja alennuskupongeilla.

Kampanjan alennukset

Kampanjalla voi olla samaan aikaan voimassa 3 erityyppistä alennusta: alennusrivi, tuotealennukset sekä ilmaiset toimitukset. Alla on selitetty eri alennustyyppien toiminta.

• Alennusrivi: Voit määrittää euromääräisen tai prosentuaalisen alennuksen koko tilauksen summasta tai vain tilauksen tuotteista.
  • Tuotealennukset: Voit määrittää kampanjan tuotteille yhteisen alennusprosentin. Alennushintojen pyöristyksen asettamiseksi rastita Käytä hintojen pyöristystä -kohta.

Jos valitset tuotealennukset, voit asettaa haluamillesi tuotteille myös määräalennuksia (esim. 3 kpl tuotetta A myydään yhteishintaan XX €).

Voit määrittää kampanjatuotteelle lisäksi tilausrajoituksen (esim. tuotetta A voidaan ostaa enintään 3 kpl hintaan XX €).

Jos käytät tuote- tai määräperustaisia alennuksia, lue ohjeet tuotteiden hinnoitteluun kampanjassa.

Voit ottaa verkkokaupassa käyttöön myös 100 %:n alennukset. Ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun, jos haluat tämän ominaisuuden käyttöön verkkokaupassasi.

• Ilmaiset toimitukset: Voit määrittää, että kampanjaehtojen täyttyessä tilauksilta ei peritä toimituskuluja, kun käytössä on jokin valitsemistasi toimitustavoista.

Lisäksi voit asettaa minimitilauksen, jonka arvo tilauksen loppusumman on ylitettävä, jotta alennus myönnetään.

Kampanjoiden ilmaiset toimitukset koskevat aina kampanjan ehtojen täyttyessä kaikkia verkkokaupan tuotteita.

Kampanjoiden alennustyypit

Tässä osiossa käydään läpi kampanjoiden alennustyypit.

Tuotealennukset

Tuotealennukset-alennustyypillä voit määrittää kampanjaan lisättyjen tuotteiden alennushinnan joko kampanjan yleisen alennusprosentin perusteella tai tuotekohtaisesti. Tuotealennukset näkyvät kaupan puolella kampanjaan kuuluvien tuotteiden omilla tuotekorteilla, minkä lisäksi niille muodostetaan oma kampanjasivu.

Voit antaa tuotteille myös määrään perustuvia alennuksia.

Näin luot tuotealennuskampanjan:

1. Paina Lisää kampanja -painiketta hallinnan Tuotteet-sivun vasemman reunan Kampanjat-valikossa.

Kampanjalomake aukeaa.

2. Määritä kampanjan asetukset kampanjalomakkeella.
  3. Valitse kampanjan tyypiksi Tuotealennukset.

Jos kampanjaan on valittu alennustyypeiksi samanaikaisesti alennusrivi sekä tuotealennukset, molemmat alennukset tulevat voimaan.

4. Aseta kampanjalle haluamasi Alennusprosentti.
  5. Tallenna kampanjalomake.

Kampanja luodaan ja sinut ohjataan kampanjan tuotelistalle.

6. Lisää tuotteet kampanjaan.
  7. Jos haluat antaa kaikille tuotteille kampanjalomakkeella määritetyn alennuksen, paina Hinnoittele ja esikatsele -painiketta.

Jos haluat päivittää myös jo aiemmin hinnoiteltujen tuotteiden hinnat, rastita kohta Haluan hinnoitella myös jo hinnoitellut tuotteet.

Kampanjan tuotteille lasketaan alennetut hinnat antamasi alennusprosentin perusteella, ja hinnat päivittyvät tuotetaulukkoon.

8. Määritä tarvittaessa yksittäisten tuotteiden alennushinnat.

Alennushinta-sarakkeessa voit antaa tuotteelle kiinteän alennushinnan, jolla tuote myydään kampanjan ollessa voimassa ja ehtojen täyttyessä.

%-sarakkeessa voit määrittää tuotekohtaisia alennusprosentteja, jotka korvaavat kampanjalle asetetun yleisen alennusprosentin.

Tilausrajoitus-sarakkeessa voit asettaa alennetuille tuotteille myös maksimitilausmäärän, jota asiakas ei voi ylittää yhdessä tilauksessa.

Kampanjan tilausrajoitus ylikirjoittaa aina tuotteiden mahdolliset omat tilausrajoitukset.

9. Paina lopuksi Tallenna hinnat -painiketta.

Alennusrivit

Alennusrivi-alennustyypillä voit määrittää prosentuaalisia tai euromääräisiä alennuksia. Alennus voi koskea koko tilauksen tuotteita tai tallennetun tuotehaun avulla määrittämiäsi kampanjatuotteita.

Alennusrivin alennus lasketaan asiakkaalle vasta kassalla, eikä tälle alennustyypille muodosteta omaa kampanjasivua. Rivialennus näkyy kassalla kohdassa Kampanjakoodi.

Kun kampanjan alennustyyppinä on alennusrivi, tuotteita ei ole mahdollista raahata kampanjaan. Voit lisätä tuotteita ainoastaan tallennetun tuotehaun kautta.

Näin luot alennusrivikampanjan:

1. Paina Lisää kampanja -painiketta hallinnan Tuotteet-sivun vasemman reunan Kampanjat-valikossa.

Kampanjalomake aukeaa.

2. Määritä kampanjan asetukset kampanjalomakkeella.
  3. Valitse kampanjan alennustyypiksi Alennusrivi.

Jos kampanjaan on valittu alennustyypeiksi samanaikaisesti alennusrivi sekä tuotealennukset, molemmat alennukset tulevat voimaan.

4. Merkitse haluttu alennuksen määrä kohtaan Alennus.
  5. Määritä voidaanko alennusta käyttää
  6. Paina lopuksi Tallenna -painiketta.

Määräalennukset

Määräalennukset-alennustyypillä voit määrittää jokaiselle kampanjaan kuuluvalle tuotteelle useita määrään perustuvia alennuksia.

Määräalennuksien avulla voit esimerkiksi myydä 3 kpl paitoja kappalehintaan 10 €.

Saatavilla on myös kokeellinen ominaisuus, jonka avulla voit antaa määräalennuksia tietyn tuotteen eri variaatioista.

Lue lisää uudistuksesta.

Näin luot määräalennuskampanjan:

1. Paina Lisää kampanja -painiketta hallinnan Tuotteet-sivun vasemman reunan Kampanjat-valikossa.

Kampanjalomake aukeaa.

2. Määritä kampanjan asetukset kampanjalomakkeella.
  3. Valitse kampanjan alennustyypiksi Tuotealennukset ja Määräalennukset.

Jos kampanjaan on valittu alennustyypeiksi samanaikaisesti sekä alennusrivi että tuotealennukset, molemmat alennukset tulevat voimaan.

4. Tallenna kampanjalomake.

Kampanja luodaan ja sinut ohjataan kampanjan tuotelistalle.

5. Lisää tuotteet kampanjaan.
  6. Lisää uusi määräalennusrivi painamalla Lisää määräalennus -linkkiä kampanjan tuotetaulukossa.
  7. Määritä riville tuotteiden määrä ja niiden alennushinta.

Syötä Määrä-sarakkeeseen tuotemäärä, joka oikeuttaa ostajan alennukseen.

Määritä tuotteen alennettu kappalehinta Alennushinta- tai %-sarakkeessa (euromääräinen tai prosentuaalinen).

Tilausrajoitus-sarakkeessa voit asettaa alennetuille tuotteille myös maksimitilausmäärän, jota asiakas ei voi ylittää yhdessä tilauksessa.

Kampanjan tilausrajoitus ylikirjoittaa aina tuotteiden mahdolliset omat tilausrajoitukset.

8. Lisää tarvittavat alennukset kaikille kampanjan tuotteille.

Hinnoittelemattomat tuotteet eivät näy kampanjasivulla.

Jos kampanja sisältää myös yksittäin myytäviä tuotteita, anna alennushinta myös niille.

9. Paina lopuksi Tallenna hinnat -painiketta.

Ilmaiset toimitukset

Ilmaiset toimitukset -alennustyypillä voit asettaa tilauksille maksuttoman toimituksen valitsemillasi toimitustavoilla. Voit myös asettaa minimitilausrajan, jonka ylittyessä toimitus on asiakkaalle maksuton.

Ilmaiset toimitukset -alennustyyppiä ei voi rajata koskemaan vain tiettyjä tuotteita, vaan se koskee kaikkia valituilla toimitustavoilla tilattavissa olevia tuotteita.

Näin luot ilmaisten toimitusten kampanjan:

1. Paina Lisää kampanja -painiketta hallinnan Tuotteet-sivun vasemman reunan Kampanjat-valikossa.

Kampanjalomake aukeaa.

2. Määritä kampanjan asetukset kampanjalomakkeella.
  3. Valitse kampanjan alennustyypiksi Ilmaiset toimitukset.
  4. Aseta halutessasi kampanjan tilauksen vähimmäissumma kohtaan Minimitilaus.
  5. Valitse Toimitustavat, joita kampanja koskee.
  6. Tallenna kampanja.

Tuotteiden alennushinnan määrittyminen

Kun olet luonut verkkokauppaan kampanjan ja lisännyt siihen tuotteita, ne on hinnoiteltava.

Hinnoittele kampanjatuotteet aina kun

• olet lisännyt kampanjaan uusia tuotteita
  • olet muuttanut kampanjassa mukana olevien tuotteiden myynti- tai ostohintoja
  • olet muuttanut kampanjan alennusprosenttia tai alennuksen tyyppiä (tuotealennukset ja määräalennukset).
Tuotteiden alennushintaan voivat vaikuttaaAlla olevassa esimerkissä käydään läpi alennuksien laskentajärjestys, joka määrittää tuotteen lopullisen hinnan:
  • Ensin tilauksen tuotteille lasketaan alennukset kampanjoista ja alennuskupongeista.

Jos asiakas käyttää kuponkia ja kampanjaa, jotka antavat samanlaisen alennuksen (esim. alennus vain tuotteista tai loppusummasta), vain suurempi alennus tulee voimaan. Esimerkiksi jos tilauksen loppusummaan yritetään kohdistaa–20 %:n kampanja-alennusta sekä –25 %:n kuponkialennusta tilauksen loppusummasta, vain alennuskuponki otetaan huomioon. Jos samaan tilaukseen liittyy tuotteita koskeva kampanja ja tilauksen loppusummaan kohdistuva kuponki, molemmat alennukset tulevat voimaan.

• Jos samaan kampanjaan on valittu alennustyypeiksi samanaikaisesti sekä alennusrivi että tuotealennukset, molemmat alennukset tulevat voimaan.
  • Tämän jälkeen lasketaan mahdolliset lahjakorttialennukset.

Jos asiakkaalle ei jää maksettavaa lahjakortin käytön jälkeen, kassalla ei tarvitse valita lainkaan maksutapaa.

Kampanjan piilottaminen ja poistaminen

Voit milloin tahansa piilottaa tai poistaa luomasi alennuskampanjan verkkokaupastasi. Jos aiot käyttää kampanjaa myöhemmin uudelleen, se kannattaa piilottaa. Jos taas et tarvitse kampanjaa enää koskaan, poista se.

Jos olet määrittänyt alennuskampanjalle voimassaoloajan, kampanja poistuu automaattisesti näkyvistä verkkokaupassasi tuon ajan umpeuduttua.

Piilotetut kampanjat eivät näy asiakkaille verkkokaupassasi. Voit milloin tahansa muokata ja julkaista vanhoja kampanjoita uudestaan.

Kampanjan piilottaminen

Voit piilottaa kampanjan käyttämällä kampanjalomakkeen näkyvyyshallintaa:

1. Avaa kampanja Tuotteet-sivun vasemman palkin Kampanjat-kohdasta.
    Kampanjanäkymä aukeaa.
  2. Paina kampanjanäkymän yläkulmassa Muokkaa-painiketta.

Kampanjalomake aukeaa.

3. Poista lomakkeen Aktiivinen versiossa -kohdassa rasti kaikkien niiden kauppaversioiden kohdalta, joissa haluat piilottaa kampanjan.
  4. Tallenna kampanja, jotta muutokset toteutuvat.

Kampanjan poistaminen

Poistettu kampanja katoaa verkkokaupasta lopullisesti, eikä poistamista voi peruuttaa.

1. Aloita avaamalla haluamasi kampanja Tuotteet-sivun vasemman palkin Kampanjat-kohdasta.

Kampanjanäkymä aukeaa.

2. Paina kampanjanäkymän yläkulmassa Muokkaa-painiketta.

Kampanjalomake aukeaa.

3. Paina kampanjalomakkeen Poista-linkkiä.
  4. Vahvista poistaminen.

Kampanja poistuu verkkokaupasta lopullisesti.

Tuotteiden lisääminen kampanjaan

Tässä osiossa neuvotaan tuotteiden lisääminen alennuskampanjoihin.

Voit lisätä tuotteita kampanjoihin Tuotteet-sivulla kolmella eri tavalla:

Lisäksi voit lisätä tuotteen kampanjaan tuotelomakkeella ja tuotekortilla. Lue tarkemmat ohjeet alla.

Muista hinnoitella kampanjan tuotteet aina, kun lisäät kampanjaan uusia tuotteita.

Tuote voi kuulua kerralla useaan kampanjaan, mutta asiakas saa vain yhden, arvoltaan suurimman alennuksen ostaessaan tuotteen.

Tuotteiden järjesteleminen kampanjassa ei ole mahdollista manuaalisesti. Tuotteet voidaan asettaa kaupan teeman kampanjasivupohjassa tulostumaan joko aakkos- tai hintajärjestyksessä.

Yksittäisen tuotteen lisääminen kampanjaan

1. Etsi Tuotteet-sivun listasta haluamasi tuoterivi.
  2. Tartu hiirellä rivin vasemmassa reunassa näkyvään -kuvakkeeseen. Kuvake tulee näkyviin, kun viet hiiren rivin päälle.
  3. Raahaa rivi haluamasi kampanjan päälle Tuotteet-sivun vasemman reunan kampanjalistassa.

Voit lisätä tuotteen kampanjoihin myös tuotekortilla tai tuotelomakkeella:

Tuotekortti

Voit lisätä tuotteen kampanjaan tuotekortin Hinnoittelu-välilehdellä.

Täällä voit myös antaa tuotteelle yksilöllisen hinnan kampanjassa. Jätä kenttä tyhjäksi, jos haluat käyttää kampanjan yleisiä alennuksia.

Muista hinnoitella kampanjan tuotteet aina sen jälkeen, kun olet lisännyt kampanjaan tuotteita.

Tuotelomake

Voit lisätä tuotteen kampanjaan tuotelomakkeella samalla kun lisäät tuotteen tai muokkaat sitä.

Valitse haluamasi kampanja tuotelomakkeen Hinnoittelu-kohdasta.

Täällä voit myös antaa tuotteelle yksilöllisen hinnan kampanjassa. Jätä kenttä tyhjäksi, jos haluat käyttää kampanjan yleisiä alennuksia.

Tuotteiden lisääminen tuoteryhmien ja -merkkien perusteella

Voit lisätä kampanjoihin myös kokonaisia tuoteryhmiä ja -merkkejä. Jos et halua lisätä kaikkia tuoteryhmään tai -merkkiin kuuluvia tuotteita kampanjaan, voit joko käyttää tallennettua hakua tai poistaa haluamasi tuotteet kampanjasta.

1. Tartu Tuotteet-sivun vasemman reunan listoissa haluamasi rivin kuvakkeeseen.
    • Tuoteryhmillä
    • Tuotemerkeillä
  2. Raahaa rivi haluamasi kampanjan päälle vasemman reunan kampanjalistalla.

Tuotteiden lisääminen tallennettujen hakujen perusteella

Jos haluat lisätä kampanjoihin useita tuotteita eri luokkien alta, voit käyttää tallennettuja hakuja nopeuttamaan työtäsi.

1. Luo tallennettu tuotehaku, joka etsii kaikki haluamasi tuotteet.
  2. Tartu hiirellä haluamaasi tallennettuun hakuun vasemman reunan valikossa.
  3. Raahaa tallennettu haku haluamasi kampanjan vasemman laidan kampanjalistan päälle.

Haun palauttamat tuotteet lisätään kampanjaan.

Jos tallennetun haun löytämät tuotteet vaihtuvat, muutokset eivät päivity automaattisesti kampanjaan.

Tallennettu haku on lisättävä muutosten jälkeen uudestaan kampanjaan, jos haluat päivittää kampanjatuotteet.

Tuotteiden poistaminen kampanjoista

Voit poistaa tuotteita kampanjoista

Voit poistaa tuotteita kampanjoista kampanjan tiedoissa, jotka saat näkyviinTuotteet-sivun vasemman reunan valikosta.

Poista tuoterivejä kampanjasta valitsemalla tarvittavat tuoterivit ja painamalla sen jälkeen Tallenna hinnat -painiketta tuotetaulukon alla.

Tuotekortilla voit poistaa tuotteita kampanjoista Hinnoittelu-välilehdellä painamalla tarvittavan kampanjan kohdalla Poista-linkkiä.

Tuotelomakkeella voit poistaa tuotteita kampanjoista samalla kun muokkaat tuotteen tietoja.

Näet tuotelomakkeen Hinnoittelu-kohdassa kaikki kampanjat, joihin tuote kuuluu, ja voit poistaa tuotteen kampanjasta painamalla sen kohdalla Poista-linkkiä.

$( "article>h2, section>h2, div.section>h2" ).mcfTocify(); $( "article h2, article h3" ).mcfAnchors();