Jos tuote on loppunut varastosta ja poistunut myynnistä tilapäisesti, asiakkaat voivat pyytää verkkokauppaa lähettämään sähköposti-ilmoituksen, kun tuote on jälleen saatavilla. Tässä artikkelissa käydään läpi saatavuusilmoitusten käyttäminen verkkokaupassa.

Saatavuusilmoitusten käyttäminen edellyttää, että kaupan teemassa tuotteen sivupohjaan on lisätty Interface-tagi {AvailabilityNotificationForm}. Tagi tulostaa verkkokaupan tuotesivulle lomakkeen, jonka avulla kävijä voi pyytää saatavuusilmoituksen tuotteesta tai yksittäisestä variaatiosta.

Lomakkeeseen on mahdollista liittää myös valinta, jolla kävijä voi tilata sähköpostiinsa verkkokaupan uutiskirjeen.

Saatavuusilmoitusten seuraaminen

Tuotteet-sivun suodattimet auttavat sinua löytämään tuotteet, joista on pyydetty saatavuusilmoituksia. Valitse hakukentän viereisestä suodatinvalikosta vaihtoehto Saatavuusilmoitukset.
Jos tuotteesta tai jostain sen variaatiosta on pyydetty saatavuusilmoituksia, pyyntöjen määrä näkyy hallintatyökalun tuotelistalla sekä tuotekortin Varasto-välilehdellä.

Saatavuusilmoitukset kannattaa käydä läpi aina, kun lisäät verkkokaupan tuotteiden varastosaldoja.

Saatavuusilmoitusten lähettäminen

Näin lähetät saatavuusilmoituksia:

1. Valitse tuote hallintatyökalun Tuotteet-sivulta painamalla tuotteen nimeä tai kuvaa.

Tuotekortin Varasto-välilehti aukeaa.

2. Päivitä tuotteen varastosaldo Varastotuotteen ominaisuudet ‑lomakkeen kohtaan Varastossa. (Jos pyyntö koskee jonkin variaation saatavuutta, sinun pitää ensin valita kyseinen variaatio Varasto-välilehden listasta ja vierittää sitten sivua, kunnes oikea lomake tulee näkyviin.)

Voit lähettää saatavuusilmoituksen vain silloin, kun varastosaldo on yli 0. Jos tuotetta ei ole enää tulossa varastoon, voit lähettää vaihtoehtoisen viestin, jossa kerrot asiakkaalle tuotteen poistuneen valikoimasta.

3. Tallenna päivittämäsi varastosaldo painamalla Tallenna-painiketta lomakkeen lopussa.
  4. Paina Lähetä ilmoitukset -painiketta Varasto-välilehden yläosassa.
    Saatavuusilmoitusten lähetysikkuna aukeaa.
  5. Jos tuotteella on variaatioita, valitse variaatio, jota saatavuusilmoitus koskee.

Voit lähettää kerralla vain yhtä variaatiota koskevat saatavuusilmoitukset. Jos pyyntöjä on muistakin variaatioista, niiden saatavuusilmoitukset pitää lähettää erikseen (toistamalla vaiheet 27).

6. Muokkaa tarvittaessa saatavuusilmoituksen tekstiä lähetysikkunan viestikentässä.

Saatavuusilmoitusviesti on monikielinen. Lähetysikkunassa voit esikatsella ja muokata viestiä kaikkien niiden kauppaversioiden kielillä, joista saatavuusilmoituksia on pyydetty. Asiakkaat saavat viestin käyttämänsä kauppaversion kielellä.

Voit myös muokata saatavuusilmoitusten oletustekstiä ja ‑otsikkoa verkkokaupan sanakirjassa.

Esikatselu käyttää hallintatyökalussa valitsemasi kauppaversion sähköpostiteemaa.

Asiakkaalle lähtevä ilmoitussähköposti käyttää kuitenkin sen kauppaversion sähköpostiteemaa, josta pyyntö on tullut. Siksi esimerkiksi kaupan logo ja yhteystiedot voivat asiakkaalle lähtevässä ilmoituksessa olla erilaiset kuin esikatselussa.

7. Paina lopuksi Lähetä ilmoitus ‑painiketta.

Vaihtoehtoisesti voit nollata ilmoituspyynnöt lähettämättä saatavuusilmoituksia asiakkaille lainkaan.

Kun lähetät ilmoituksen, kaikille sitä pyytäneille asiakkaille lähtee sähköpostiviesti ja kyseistä tuotetta tai variaatiota koskeva lähetysjono tyhjenee.

Saatavuusilmoitusten automatisointi

Voit asettaa verkkokaupan lähettämään saatavuusilmoitukset automaattisesti aina kun tuotteita lisätään takaisin verkkokaupan varastoon.

Saatavuusilmoitusten automatisointi on saatavilla alkaen MyCashflow Advanced ‑palvelupaketista.

Ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun jos haluat ottaa automaattiset saatavuusilmoitukset käyttöön.

Kun asetus on käytössä, verkkokauppa lähettää saatavuusilmoituksia tilanneille kävijöille ilmoituksen aina kun tuotteiden saldoja päivitetään tuotekortin, CSV-tuonnin tai MyCashflow API:n kautta.

Voit tarvittaessa ottaa ominaisuuden pois käytöstä hallintatyökalun Asetukset > Kaupan asetukset ‑sivun kohdassa Saatavuusilmoitusten asetukset.