Voit luokitella MyCashflow-verkkokauppasi asiakkaat asiakasryhmiin. Näin mahdollistat esimerkiksi asiakasryhmäkohtaiset maksu- tai toimitustavat.

Asiakasryhmien luominen

1. Jos haluat luoda uuden asiakasryhmän, aloita painamalla Lisää asiakasryhmä -painiketta verkkokaupan hallintatyökalun sivulla Asiakkaat.
  2. Anna asiakasryhmälle nimi kaikilla tarvittavilla kielillä.
  3. Tallenna lopuksi asiakasryhmä.

Asiakkaiden lisääminen asiakasryhmiin

Kauppaasi rekisteröityvät asiakkaat lisätään automaattisesti valmiiksi luotuun Rekisteröityneet-ryhmään.

Asiakkaat voivat kuulua yhtäaikaisesti useisiin asiakasryhmiin.

Voit lisätä haluamasi asiakkaat asiakasryhmiin kahdessa sijainnissa:

Asiakkaat-sivun listalla

1. Tartu hiirellä rivin vasemmassa reunassa näkyvään -kuvakkeeseen. Kuvake tulee näkyviin, kun viet hiiren rivin päälle.
  2. Raahaa rivi haluamasi asiakasryhmän päälle.

Asiakastietolomakkeella

1. Avaa haluamasi asiakkaan tiedot painamalla ensin asiakkaan nimeä Asiakkaat-sivun listalla.

Asiakastietonäkymä aukeaa. Avaa asiakastietolomake painamalla asiakastietonäkymän oikeassa reunassa Muokkaa-painiketta.

2. Lisää asiakas haluamiisi asiakasryhmiin lomakkeen kohdassa Asiakasryhmät. Tekstikentästä voi hakea ja valita verkkokauppaan luotuja asiakasryhmiä.
  3. Muista tallentaa asiakkaan tiedot tehtyäsi muutoksia.

Asiakkaiden poistaminen asiakasryhmistä

1. Valitse asiakas Asiakkaat-sivun listasta painamalla asiakkaan nimeä.

Asiakastietoikkuna avautuu.

2. Paina asiakastietoikkunassa oikean reunan Muokkaa-painiketta.

Asiakastietolomake avautuu.

3. Poista asiakas haluamistasi asiakasryhmistä asiakastietolomakkeen kohdassa Asiakasryhmät painamalla ryhmän kohdalla näkyvää -kuvaketta.
  4. Tallenna asiakkaan tiedot, jotta muutokset tulevat voimaan.