Tässä artikkelissa käydään läpi erityyppisten alennuskampanjoiden luominen verkkokaupassa.

Lue lisää eri kampanjatyypeistä.

Kampanjoiden lisäksi voit luoda verkkokauppaan alennuksia käyttämällä alennuskuponkeja ja lahjakortteja (kokeellinen ominaisuus).

Näin luot uuden kampanjan:

1. Paina Lisää kampanja -painiketta hallinnan Tuotteet-sivun vasemman reunan Kampanjat-valikossa.

Sinut ohjataan kampanjalomakkeelle.

2. Määritä kampanjan asetukset kampanjalomakkeella.
  3. Tallenna kampanja.
  4. Jos valitsit Tuotealennukset kampanjalomakkeella, lisää kampanjaan tuotteet ja hinnoittele ne.

Kampanjalomakkeen asetukset

Tässä kappaleessa käydään läpi kampanjalomakkeen eri asetukset, kampanjoiden ehdot ja eri alennustyypit.

Kampanjan asetukset

• Nimi: Anna kampanjalle kuvaava nimi ja valitse kauppaversiot, joissa kampanja on käytössä.
  • Aktiivinen kampanja: Aseta kampanja näkyville valituissa kauppaversioissa.

Jos jätät kentän valitsematta tai et valitse yhtään kauppaversiota, kampanja ei ole voimassa kenellekään verkkokaupassa.

• Kampanjasivu: Voit luoda kampanjalle oman sivun verkkokaupan julkisella puolella.

MyCashflow'n oletusteemassa kampanjasivulla näytetään kampanjan tuotteet sekä tietoja itse kampanjasta. Kaikki kampanjasivut myös listataan verkkokaupan navigaatiopalkissa.

Jos rastitat kohdan Näytä aina valikossa, kampanjasivu pysyy aina näkyvillä, vaikka mahdollinen kampanja-aika olisi umpeutunut.

Kampanjan esittely näytetään oletusteemassa kampanjasivulla tuotelistan yllä. Voit lisätä tekstiin sisältöä Interface-tagien ja sanakirjan avulla.

Kampanjakuva näytetään oletusteemassa kampanjasivun bannerina.

Kampanjalinkki: Voit luoda kampanjakuvasta linkin valitsemaasi verkkokaupan sisäiseen tai ulkoiseen osoitteeseen.

Jos käytössä on Web Designer -laajennus, voit asettaa myös hakukoneoptimoinnin kannalta hyödyllisiä tietoja, kuten dokumentin otsikon ja metakuvauksen.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi -osiossa voit asettaa hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä tietoja, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa.

Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa ›

Sivupohja

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, näet lomakkeella myös Sivupohja -osion, jossa voit valita mahdollisen vaihtoehtoisen sivupohjan (jos kaupan teemaan on luotu sellaisia).

Lue lisää vaihtoehtoisten sivupohjien luomisesta.

Kampanjan ehdot

Ehtojen perusteella määritellään, milloin asiakkaat saavat kampanjassa määritellyt alennukset käyttöönsä.

Voit määrittää useita ehtoja, jolloin niiden kaikkien on täytyttävä alennuksen myöntämiseksi.

• Kampanja-aika: Voit asettaa kampanjalle alkamis- ja päättymisajankohdat. Voimassaoloajan umpeuduttua kampanja piilotetaan verkkokaupasta ja hallintatyökalun kampanjalistasta.

Saat umpeutuneet kampanjat näkyviin painamalla Näytä kaikki -linkkiä Tuotteet-sivun kampanjalistassa.

• Käytössä vain asiakasryhmille: Voit kohdistaa kampanjan valituille asiakasryhmille. Tällöin asiakas saa kampanjan alennuksen käyttöönsä vain silloin, kun hän on kirjautunut sisään ja kuuluu johonkin valituista asiakasryhmistä.
  • Kampanjakoodi: Voit luoda koodin, jonka antamalla asiakkaat saavat kampanjassa määritellyt tuotealennukset. Voit käyttää tähän tarkoitukseen myös alennuskuponkeja.

Kun käytät kampanjakoodeja, varmista että kaikki koodit ovat yksilöllisiä.

Et voi myöskään käyttää samoja alennuskoodeja kampanjoilla ja alennuskupongeilla.

Kampanjan alennukset

Kampanjalla voi olla samaan aikaan voimassa 3 erityyppistä alennusta. Alla on selitetty eri alennustyyppien toiminta.

• Alennusrivi: Voit määrittää euromääräisen tai prosentuaalisen alennuksen, joka voidaan myöntää koko tilauksen summasta tai vain tilauksen tuotteista.
  • Tuotealennukset: Voit määrittää kampanjan tuotteille yhteisen alennusprosentin. Alennushinta voidaan pyöristää, jos rastitat Käytä hintojen pyöristystä -kohdan.

Jos valitset tuotealennukset, voit asettaa haluamillesi tuotteille myös määräalennuksia (3 kpl tuotetta A myydään yhteishintaan XX €).

Voit määrittää kampanjatuotteelle myös tilausrajoituksen (tuotetta A voidaan osta enintään 3 kpl hintaan XX €).

Katso myös ohjeet tuotteiden hinnoitteluun kampanjassa, jos käytät tuote- tai määräperustaisia alennuksia.

Voit ottaa verkkokaupassa käyttöön myös 100 % alennukset. Ota yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun, jos haluat ominaisuuden käyttöön verkkokaupassasi.

• Ilmaiset toimitukset: Voit määrittää, että kampanjaehtojen täyttyessä tilauksilta ei peritä toimituskuluja, kun käytössä on jokin valitsemistasi toimitustavoista.

Voit asettaa myös minimitilaussumman, joka tilauksen loppusumman on ylitettävä, jotta alennus myönnetään.

Kampanjoiden ilmaiset toimitukset koskevat aina kampanjan ehtojen täyttyessä kaikkia verkkokaupan tuotteita.