Voit yhdistää useita tilauksia käsittelylistoiksi, ja tulostaa kerralla listan kaikkien tilausten tilausdokumentit.

Tilausdokumenttien massatulostaminen pitää sisällään seuraavat vaiheet:

• Massakäsiteltävien tilausten valinta ja käsittelylistan luominen
  • Tilausten käsitteleminen
  • Tilausdokumenttien tulostaminen
  • Käsittelylistan viimeistely

Tilausten massakäsittely ja dokumenttien massatulostus ovat käytettävissä vain seuraavissa palvelupaketeissa:

• Advanced
  • Pro
  • Enterprise

Käsittelylistan luominen

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Suodata sivulle näkyviin halutut tilaukset tilaustaulukon yläreunan hakutyökalujen avulla.

Jos haluat esimerkiksi käsitellä kaikki Postin palveluilla toimitettavat tilaukset, suodata Toimitustapa-sarakkeen avulla esiin OmaPosti Pro ‑toimitustapoja käyttävät tilaukset.

3. Valitse listalle lisättävät tilaukset tilaustaulukossa.

Et voi valita peruttuja tai jollekin toiselle käsittelylistalle lisättyjä tilauksia.

4. Avaa tilaustaulukon yllä Luo käsittelylista -valikko.
  5. Anna listalle nimi.
  6. Paina Tallenna-painiketta.

Kun olet luonut käsittelylistan, löydät sen Tilaukset-sivulta Käsittelylistat-valikosta.

Seuraavaksi voit tulostaa listan tilausten tilausdokumentit ja massakäsitellä listan tilaukset.

Voit myös lisätä käsittelylistalle tilauksia jälkikäteen.

Tilausten lisääminen olemassa olevalle käsittelylistalle

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tilaukset.
  2. Valitse tilaukset, jotka haluat lisätä olemassa olevalle käsittelylistalle.

Voit lisätä tilauksia vain yhdeltä tilaustaulukon sivulta kerrallaan. Jos haluat lisätä tilauksia usealta sivulta, lisää ensin yhden sivun tilaukset, ja vaihda sen jälkeen sivua.

3. Paina tilauslistan yllä Lisää käsittelylistalle -pudotusvalikkoa.
  4. Valitse valikosta käsittelylista, jolle tilaukset lisätään.

Tilaukset lisätään käsittelylistalle.

Käsittelylistan tilausdokumenttien tulostaminen

1. Etsi ja avaa käsittelylista Tilaukset-sivun Käsittelylistat-valikosta.
  2. Avaa tilaustaulukon yllä Tulosta tilausdokumentit -valikko.
  3. Tulosta tai lataa tarvitsemasi dokumentit valikosta.

Tietyt virheet käsittelylistan tilauksissa voivat estää tilausdokumenttien tulostamisen ja tilausten pikakäsittelyn. Tällöin virheet on korjattava tai poistettava tilaukset väliaikaisesti käsittelylistalta.

Virheitä voi aiheutua muun muassa logistiikka- ja maksupalvelujen vikatilanteista tai jos tilauksen maksut eivät täsmää loppusumman kanssa (esimerkiksi jos tilauksen kohdalla on tehty tuotepalautuksia).

Kun olet tulostanut dokumentit, voit käsitellä käsittelylistan sisältämät tilaukset.

Käsittelylistan tilausten käsitteleminen

Voit pikakäsitellä käsittelylistan sisältämät tilaukset kerralla tai yksi kerrallaan.

Näin massakäsittelet käsittelylistan tilaukset:

1. Etsi ja avaa käsittelylista Tilaukset-sivun Käsittelylistat-valikosta.
  2. Varmista, että käsittelylistalla ei ole punaisella merkittyjä, virheellisiä tilauksia.

Jos mahdollista, korjaa tilausten sisältämät virheet, jotka estävät pikakäsittelyn ja tilausdokumenttien tulostamisen.

Tarvittaessa poista virheelliset tilaukset käsittelylistalta.

3. Paina käsittelylistan yläpuolella Pikakäsittele käsittelylista -painiketta.

Kaikki virheettömät tilaukset käsitellään.

Jos haluat käsitellä käsittelylistan tilaukset yksi kerrallaan, paina kunkin käsiteltävän tilauksen kohdallaPikakäsittele tilaus -linkkiä.

Kun olet tulostanut kaikkien käsittelylistan tilausten dokumentit ja käsitellyt kaikki tilaukset, voit viimeistellä käsittelylistan.

Käsittelylistan viimeistely

Kun olet käsitellyt listan kaikki tilaukset, käsittelylista on viimeisteltävä. Viimeistelyssä käsittelylista arkistoidaan, jolloin sitä ei enää näytetä Tilaukset-sivulla.

1. Etsi ja avaa käsittelylista Tilaukset-sivun Käsittelylistat-valikosta.
  2. Paina käsittelylistasivulla Viimeistele käsittelylista -painiketta.

Viimeistelyn jälkeen et pääse enää käsiksi käsittelylistaan eikä sitä enää näytetä käsittelylistojen listalla Tilaukset-sivulla. Löydät kuitenkin listan sisältämät tilaukset Tilaukset-sivun hakutyökalujen avulla.

Tilausten poistaminen käsittelylistalta

Voit poistaa tilauksen käsittelylistalta valitsemalla tilausrivin oikean reunan valikosta Poista tilaus käsittelylistalta.

Tilauksen poistaminen käsittelylistalta ei poista tilausta verkkokaupasta, vaan löydät sen edelleen Tilaukset-sivun kautta.

Käsittelylistojen poistaminen

Voit poistaa käsittelylistan painamalla käsittelylistan sivulla Poista käsittelylista -painiketta.

Käsittelylistan poistaminen ei poista listan sisältämiä tilauksia, vaan löydät ne edelleen Tilaukset-sivun kautta.