Tällä sivulla käydään läpi tuoteryhmien lisääminen ja muokkaaminen verkkokaupassa.

Voit luoda ja muokata tuoteryhmiä Tuotteet-sivun vasemman laidan tuoteryhmävalikon kautta.

1. Jos haluat luoda uuden tuoteryhmän, aloita painamalla Tuotteet-sivulla Lisää tuoteryhmä -painiketta.
  2. Jos haluat muokata aiemmin luomaasi tuoteryhmää, paina tuoteryhmän nimeä valikossa ja Muokkaa tuoteryhmää -painiketta tuoteryhmän tiedoissa.
  3. Täytä tuoteryhmän tiedot lomakkeelle.
  4. Tallenna lomake.

Tuoteryhmälomakkeen kentät

• Nimi: Anna tuoteryhmälle nimi, joka kertoo selkeästi, millaisia tuotteita se sisältää. Tuoteryhmän nimi näytetään verkkokaupan valikossa, joten sen avulla voit auttaa asiakkaita navigoimaan verkkokaupassasi.
  • Näytä versiossa: Valitse kauppa- ja kieliversiot, joihin tuoteryhmä lisätään.

Jos et valitse yhtään kauppaversiota, tuoteryhmää ei näytetä verkkokauppasi julkisella puolella. Tuoteryhmän tuotteet eivät myöskään löydy hakukoneen kautta.

• Esittely: Kirjoita tuoteryhmälle esittelyteksti, jossa esimerkiksi voit kuvailla tuoteryhmän tuotteita yleisesti.
  • Sijainti valikossa: Valitse minkä tuoteryhmän alle tuoteryhmä sijoitetaan valikossa. Voit milloin tahansa järjestellä tuoteryhmät uudelleen.
  • Tuoteryhmän näkymä: Näkymän perusteella määritellään, miltä tuoteryhmä näyttää verkkokaupan asiakaspuolella. Yleensä näyteikkunassa esitellään esimerkiksi suosittuja ja tarjouksessa olevia tuotteita aliryhmistä. Tuotelistassa taas näytetään usein vain tuoteryhmän omat tuotteet.

Eri näkymien ulkoasut ja ominaisuudet riippuvat kaupan ulkoasuteemasta.

Kaupan etusivulla on käytössään oma näkymä, Etusivu, muut tuoteryhmät käyttävät näkymiä Tuotelista tai Näyteikkuna.

• Mainosta tuoteryhmää: Voit merkitä tuoteryhmän mainostettavaksi, jolloin sitä esitellään mainostettavien tuoteryhmien listoilla. Oletusteemassa näitä on etusivulla ja näyteikkunatuoteryhmissä. Mainostettavat tuoteryhmät myös saavat enemmän näkyvyyttä hakukoneissa (niiden <priority>-arvoa sitemap.xml:ssä korotetaan verrattuna kaupan muihin tuoteryhmiin).
  • Kampanjakuva: Voit antaa tuoteryhmälle kampanjakuvan, joka näytetään tuoteryhmäsivun yläosassa asiakaspuolella.
  • Kampanjalinkki: Jos syötät tähän kenttään linkin, kävijä siirtyy linkin kohteeseen painamalla kampanjakuvaa.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi -osiossa voit asettaa hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä tietoja, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa.

Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa ›

Sivupohja

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, näet lomakkeella myös Sivupohja -osion, jossa voit valita mahdollisen vaihtoehtoisen sivupohjan (jos kaupan teemaan on luotu sellaisia).

Lue lisää vaihtoehtoisten sivupohjien luomisesta.