Tällä sivulla käydään läpi tuoteryhmien lisääminen ja muokkaaminen verkkokaupassa.

Voit luoda ja muokata tuoteryhmiä Tuotteet-sivun vasemman laidan tuoteryhmävalikon kautta.

1. Jos haluat luoda uuden tuoteryhmän, aloita painamalla Tuotteet-sivulla Lisää tuoteryhmä -painiketta.
  2. Jos haluat muokata aiemmin luomaasi tuoteryhmää, paina tuoteryhmän nimeä valikossa ja Muokkaa tuoteryhmää -painiketta tuoteryhmän tiedoissa.
  3. Täytä tuoteryhmän tiedot lomakkeelle.
  4. Tallenna lomake.

Tuoteryhmälomakkeen kentät

• Nimi: Anna tuoteryhmälle nimi, joka kertoo selkeästi, millaisia tuotteita se sisältää. Tuoteryhmän nimi näytetään verkkokaupan valikossa, joten sen avulla voit auttaa asiakkaita navigoimaan verkkokaupassasi.
  • Näytä versiossa: Valitse kauppa- ja kieliversiot, joihin tuoteryhmä lisätään.

Jos et valitse yhtään kauppaversiota, tuoteryhmää ei näytetä verkkokauppasi julkisella puolella. Tuoteryhmän tuotteet eivät myöskään löydy hakukoneen kautta.

• Esittely: Kirjoita tuoteryhmälle esittelyteksti, jossa esimerkiksi voit kuvailla tuoteryhmän tuotteita yleisesti.

Esittelyteksti kannattaa laatia huolella, sillä se edesauttaa tuoteryhmän hakukonenäkyvyyttä ja voi auttaa luomaan verkkokaupallesi asiantuntevaa imagoa.

• Sijainti valikossa: Valitse minkä tuoteryhmän alle tuoteryhmä sijoitetaan valikossa. Voit milloin tahansa järjestellä tuoteryhmät uudelleen.
  • Tuoteryhmän näkymä: Näkymän perusteella määritellään, miltä tuoteryhmä näyttää verkkokaupan asiakaspuolella. Eri näkymien ulkoasut ja ominaisuudet riippuvat kaupan teemasta.

Voit valita kolmesta eri näkymästä:

• Etusivu: Käytössä vain etusivulla, eli verkkokaupan ylimmän tason tuoteryhmällä. Barebones-teeman etusivulla näytetään koko verkkokaupan uusimpia ja suosituimpia tuotteita.

Etusivulla on myös oma banneripaikka (frontpage), joka näytetään sivun yläosassa.

• Näyteikkuna: Barebones-teeman näyteikkunassa näytetään tuoteryhmän omat tuotteet sekä uusimpia ja suosituimpia tuotteita kaikista tuoteryhmän alaryhmistä.
    • Tuotelista: Tuotelistassa näytetään Barebones-teemassa suodatettava ja järjesteltävä lista tuoteryhmän omista tuotteista.

Lisäksi näyteikkunassa ja tuotelistassa näytetään tuoteryhmän kampanjakuva bannerina, minkä lisäksi jokaiselle tuoteryhmälle voidaan määrittää toinen suurempi banneri.

Lue lisää Barebones-teeman banneripaikoista.

• Mainosta tuoteryhmää: Voit merkitä tuoteryhmän mainostettavaksi, jolloin sitä esitellään mainostettavien tuoteryhmien listoilla. Oletusteemassa näitä on etusivulla ja näyteikkunatuoteryhmissä. Mainostettavat tuoteryhmät myös saavat enemmän näkyvyyttä hakukoneissa (niiden <priority>-arvoa sitemap.xml:ssä korotetaan verrattuna kaupan muihin tuoteryhmiin).
  • Kampanjakuva: Voit antaa tuoteryhmälle kampanjakuvan, joka näytetään tuoteryhmäsivun yläosassa asiakaspuolella.
  • Kampanjalinkki: Jos syötät tähän kenttään linkin, kävijä siirtyy linkin kohteeseen painamalla kampanjakuvaa.
  • Ulkoinen tunniste: Voit syöttää tähän kenttään tuoteryhmän tunnisteen ulkoisessa järjestelmässä tai integraatiossa.

Ukoista tunnistetta voidaan käyttää muun muassa tuotteen lisäämiseen oikeaan tuoteryhmään ulkoisessa järjestelmässä (myös jos tuoteryhmän sijainti tuoteryhmävalikossa muuttuu) ja tuoteryhmäpuun synkronointiin toisen järjestelmän kanssa.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi -osiossa voit asettaa hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä tietoja, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa.

Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa ›

Sivupohja

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, näet lomakkeella myös Sivupohja -osion, jossa voit valita mahdollisen vaihtoehtoisen sivupohjan (jos kaupan teemaan on luotu sellaisia).

Lue lisää vaihtoehtoisten sivupohjien luomisesta.