Ropo 24 -laskutuspalvelun avulla saat verkkolaskutusmahdollisuuden verkkokauppaasi. Palvelun avulla voit myös ulkoistaa laskujen elinkaaren hallinnan Ropo Capitalille ja käyttää maksumuistutuksia ja perintää.

Ominaisuudet

Kun asiakas on valinnut Ropo 24:n maksutavaksi kassalla, hänet ohjataan sivulle, jossa kysytään verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus, mikäli niitä ei ole vielä kirjattu asiakastietoihin.

Palvelu on lähtökohtaisesti suunnattu verkkolaskutusta käyttäville yritysasiakkaille.

Halutessasi voit ulkoistaa laskun koko elinkaaren hallinnan perintäpalveluineen Ropo Capitalille tai hoitaa laskutuksen eri vaiheet itse Ropo 24 -integraatiota käyttäen.

Hinnoittelu

Ropo 24 on Ropo Capitalin maksullinen palvelu, jonka käyttömaksut laskutetaan MyCashflow-verkkokaupan kuukausimaksujen yhteydessä. Ropo 24 -palvelussa ei ole kiinteitä kuukausimaksuja, vaan eri toiminnoista veloitetaan käytön mukaan.

Löydät hinnaston hallintatyökalusta Ropo 24:n tilauslomakkeen yhteydestä.

Ropo 24 -integraation käyttöönoton yhteydessä kaikki Ropo 24 -tilisi tapahtumat siirtyvät MyCashflow'n laskutettaviksi. Käyttöönoton jälkeen MyCashflow välittää Ropo Capitalille siis sellaistenkin tapahtumien käyttömaksut, jotka eivät liity verkkokauppatilauksiin.

Asennus ja käyttöönotto

Ropo 24 on saatavilla ainoastaan maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa.

Vain MyCashflow'n kautta tilatut Ropo 24 -tunnukset toimivat integraatiossa. Voit tilata tarvittavat tunnukset hallintatyökalusta löytyvän lomakkeen avulla (ohjeistettu alla).

Näin otat käyttöön Ropo 24:n verkkokaupan maksutapana:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Maksutavat.
  2. Paina Lisää maksutapa -painiketta.
  3. Valitse maksupalveluksi Ropo 24.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt Ropo 24:n käyttäjäksi, avaa palvelun tilauslomake painamalla Tilaa palvelu -linkkiä. Lähetettyäsi tilauslomakkeen saat tunnukset sähköpostitse tai tekstiviestitse.

4. Syötä Ropo 24:n tilauksen yhteydessä saamasi tunnukset Maksupalvelun käyttäjätunnukset -lomakkeelle.
  5. Paina Jatka-painiketta.
  6. Määritä maksutavan asetukset.
  7. Testaa maksutapa.

Varmistaaksesi, että maksutapa näkyy kassalla ja toimii haluamallasi tavalla, tee testitilauksia eri toimitustavoilla ja eri versioissa.

Lue lisää maksutapojen testaamisesta.

8. Julkaise maksutapa avoimeen käyttöön.

Kun maksutapa luodaan, se on oletusarvoisesti piilotettuna. Maksutapa julkaistaan maksutavan tietojen Näytä valituissa kauppaversioissa -asetuksen avulla.

Ropo 24 -maksutapojen asetukset

Ropo 24 -integraatioita käyttävillä maksutavoilla on seuraavat omat asetukset:

• Maksuehto: laskun maksuaika päivinä

Maksuaika alkaa laskun aktivointiajankohdasta.

• Näytä vain yritysasiakkaille: asettaa Ropo 24:n näkyviin verkkokaupan kassalla vain silloin, kun asiakastietoihin on syötetty yrityksen nimi ja Y-tunnus.

Maksujen käsitteleminen

Kun asiakas on valinnut tilauksen maksutavaksi Ropo 24:n, maksun tila on aluksi Laskuttamatta. Tässä vaiheessa asiakas ei ole vielä saanut laskua tilauksestaan.

Maksutapahtuma aktivoituu, kun pikakäsittelet tilauksen tai aktivoit maksun manuaalisesti tilaussivun Maksutapahtumat-osiossa.

Aktivoinnin jälkeen

• Ropo Capital välittää laskun asiakkaalle
  • maksutapahtuman tilaksi päivittyy Laskutettu
  • maksutapahtuman tietoihin ilmestyy Ulkoinen viite, jonka avulla löydät laskun Ropo 24 -järjestelmästä
  • muutosten tekeminen tilaukselle estetään, sillä niitä ei ole mahdollista välittää jo lähetetyille laskuille.

Kun asiakas on maksanut laskun, maksutapahtuman tilaksi päivittyy Maksettu.

Maksujen peruminen ja korjaaminen

Mikäli tilaukseen liittyvää laskua täytyy korjata tai se pitää perua, hyvitä aina alkuperäinen lasku Ropo 24 -järjestelmässä ja lähetä asiakkaalle uusi lasku. Emme suosittele käyttämään Ropo 24:n osahyvityksiä.

Alla käydään läpi laskun hyvittäminen ja uuden, muokatun laskun lähettäminen:

1. Hyvitä alkuperäinen lasku kokonaisuudessaan Ropo 24 -järjestelmässä.

Laskun tilaksi päivittyy Peruttu MyCashflow'n hallinnassa ja tilauksen lukitus poistetaan.

2. Jos asiakas tarvitsee hyvityslaskun, lähetä se Ropo 24:n kautta.

Jos asiakkaalle ei tarvitse lähettää uutta laskua, vaan tilaus on peruttu kokonaisuudessaan, olet nyt valmis.

Jos taas asiakas tarvitsee uuden, muokatun laskun, jatka seuraavasti:

1. Tee tilaukseen tarvittavat muutokset MyCashflow'n hallinnassa.

Jos muutokset vaikuttavat hintoihin, tilaussivun yläreunaan ilmestyy ilmoitus erosta maksutapahtumien ja tilauksen summan välillä.

2. Luo uusi maksutapahtuma ilmoituksen kautta ja valitse sille Ropo 24 -integraatiota käyttävä maksutapa.
  3. Aktivoi maksu tilaussivun Maksutapahtumat-osiossa.

Ropo Capital lähettää asiakkaalle uuden laskun.

Maksujen palauttaminen

Mikäli asiakkaalle täytyy palauttaa rahaa, mitätöi lasku aina Ropo 24 -järjestelmässä ja palauta asiakkaalle tarvittava summa tilisiirtona. Ropo 24:n kautta ei ole mahdollista palauttaa asiakkaalle rahaa.

Laskutusvirheiden korjaaminen

Jos asiakastietoihin on syötetty virheellinen verkkolaskutusosoite eikä laskua ole voitu välittää asiakkaalle, Ropo 24 -järjestelmään muodostuu sähköisen laskutuksen virhe.

Ropo 24 lähettää sähköpostiisi ilmoituksen aina, kun järjestelmässä muodostuu sähköisen laskutuksen virhettä koskeva toimenpidekysely.

Älä lähetä tällöin laskua uudelleen tai luo kokonaan uutta laskua, vaan korjaa virhe seuraavasti:

1. Kirjaudu Ropo 24 -järjestelmään osoitteessa https://ropo24.fi/
  2. Avaa etusivun Toimenpidekyselyt-osiossa Sähköisen laskutuksen virheet -tehtävä.
  3. Valitse Vastaa.
  4. Täydennä avautuvassa valikossa laskulle asiakkaan oikea verkkolaskuosoite.

Mikäli oikea verkkolaskuosoite ei ole tiedossa, voit vaihtoehtoisesti lähettää laskun sähköpostitse tai postitse.