Ropo 24 -laskutuspalvelun avulla saat verkkolaskutusmahdollisuuden verkkokauppaasi. Palvelun avulla voit myös ulkoistaa laskujen elinkaaren hallinnan Ropo Capitalille, ja käyttää maksumuistutuksia ja perintää.

Ominaisuudet

Kun asiakas on valinnut Ropo 24:n tilauksen maksutavaksi kassalla, hänet ohjataan sivulle, jossa kysytään verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus. Mikäli nämä on jo kirjattu asiakastietoihin, tämä vaihe ohitetaan automaattisesti.

Palvelu on lähtökohtaisesti suunnattu verkkolaskutusta käyttäville yritysasiakkaille.

Halutessasi voit ulkoistaa laskun koko elinkaaren hallinnan perintäpalveluineen Ropo Capitalille tai hoitaa laskutuksen eri vaiheet itse Ropo 24 -integraatiota käyttäen.

Hinnoittelu

Ropo 24 on maksullinen palvelu, jonka käyttömaksut veloitetaan MyCashflow-verkkokaupan kuukausimaksujen yhteydessä. Palvelussa ei ole kiinteitä käyttömaksuja, vaan eri toiminnoista veloitetaan käytön mukaan.

Katso hinnasto MyCashflow'n verkkosivuilta.

Ropo 24 -integraation käyttöönoton yhteydessä kaikki Ropo 24 -tilisi tapahtumat siirtyvät MyCashflow'n laskutukseen. Käyttöönoton jälkeen MyCashflow laskuttaa myös tapahtumista, jotka eivät liity verkkokauppatilauksiin.

Asennus ja käyttöönotto

Vanhat Ropo 24 -tunnuksesi eivät toimi MyCashflow'n integraatiossa.

Integraation käyttäminen edellyttää uusien tunnuksien tilaamista. Tämä ohjeistetaan alla.

Ropo 24 on saatavilla vain maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa.

Näin otat käyttöön Ropo 24:n verkkokaupan maksutapana:

1. Ota yhteyttä Ropo Capitalin myyntiin osoitteessa info@ropocapital.fi

Mainitse yhteydenotossasi, että tarvitset tunnukset MyCashflow'n Ropo 24 -integraatiota varten.

Ropo Capitalin asiakaspalvelu luo ja lähettää sinulle Ropo 24 -integraatioon sopivat käyttäjätunnukset.

Kun olet saanut tunnukset Ropo Capitalin asiakaspalvelulta, voit luoda MyCashflow'n hallinnassa uuden maksutavan, joka käyttää Ropo 24 -integraatiota:
  1. Mene hallintatyökalun sivulle Asetukset > Maksutavat.
  2. Paina Lisää maksutapa -painiketta.
  3. Valitse maksupalveluksi Ropo 24.
  4. Syötä Ropo Capitalilta saamasi tunnukset kenttiin Kauppiasnumero ja Salainen avain.
  5. Paina Jatka-painiketta.
  6. Määritä maksutavan asetukset.
  7. Testaa maksutapa.

Varmista että maksutapa näkyy kassalla ja toimii haluamallasi tavalla tekemällä testitilauksia eri toimitustavoilla ja eri versioissa.

Lue lisää maksutapojen testaamisesta ›

8. Julkaise maksutapa avoimeen käyttöön.

Kun maksutapa luodaan, se on oletusarvoisesti piilotettu. Maksutapa julkaistaan maksutavan tietojen Näytä valituissa kauppaversioissa -asetuksen avulla.

Ropo 24 -maksutapojen asetukset

Ropo 24 -integraatioita käyttävillä maksutavoilla on seuraavat omat asetukset:

• Maksuehto: laskun maksuaika päivinä

Maksuaika alkaa laskun aktivointiajankohdasta.

• Näytä vain yritysasiakkaille: asettaa Ropo 24:n näkyviin verkkokaupan kassalla vain silloin, kun asiakastietoihin on syötetty yrityksen nimi ja Y-tunnus.

Maksujen käsitteleminen

Kun asiakas on valinnut tilauksen maksutavaksi Ropo 24:n, maksun tila on aluksi Laskuttamatta. Tässä vaiheessa asiakas ei ole vielä saanut laskua tilauksestaan.

Maksutapahtuma aktivoituu, kun pikäkäsittelet tilauksen tai aktivoit maksun manuaalisesti tilaussivun Maksutapahtumat-osiossa.

Aktivoinnin jälkeen

• Ropo Capital välittää laskun asiakkaalle
  • maksutapahtuman tilaksi päivittyy Laskutettu
  • maksutapahtuman tietoihin ilmestyy Ulkoinen viite, jonka avulla löydät laskun Ropo 24 -järjestelmästä
  • muutosten tekeminen tilaukselle estetään, sillä niitä ei ole mahdollista välittää jo lähetetyille laskuille.

Kun asiakas on maksanut laskun, maksutapahtuman tilaksi päivittyy Maksettu.

Maksujen peruminen ja korjaaminen

Mikäli tilaukseen liittyvää laskua täytyy korjata tai perua se, hyvitä aina alkuperäinen lasku Ropo 24 -järjestelmässä ja lähetä asiakkaalle uusi lasku. Emme suosittele käyttämään Ropo 24:n osahyvityksiä.

Alla käydään läpi laskun hyvittäminen ja uuden, muokatun laskun lähettäminen:

1. Hyvitä alkuperäinen lasku kokonaisuudessaan Ropo 24 -järjestelmässä.

Laskun tilaksi päivittyy Peruttu MyCashflow'n hallinnassa ja tilauksen lukitus poistetaan.

2. Jos asiakas tarvitsee hyvityslaskun, lähetä se Ropo 24:n kautta.

Jos asiakkaalle ei tarvitse lähettää uutta laskua, vaan tilaus on peruttu kokonaisuudessaan, olet nyt valmis.

Jos taas asiakas tarvitsee uuden, muokatun laskun, jatka seuraavasti:

1. Tee tilaukseen tarvittavat muutokset MyCashflow'n hallinnassa.

Jos muutokset vaikuttavat hintoihin, tilaussivun yläreunaan ilmestyy ilmoitus erosta maksutapahtumien ja tilauksen summan välillä.

2. Luo uusi maksutapahtuma ilmoituksen kautta ja valitse sille Ropo 24 -integraatiota käyttävä maksutapa.
  3. Aktivoi maksu tilaussivun Maksutapahtumat-osiossa.

Ropo Capital lähettää asiakkaalle uuden laskun.

Maksujen palauttaminen

Mikäli asiakkaalle täytyy palauttaa rahaa, mitätöi lasku aina Ropo 24 -järjestelmässä ja palauta asiakkaalle tarvittava summa tilisiirtona. Ropo24:n kautta ei ole mahdollista palauttaa asiakkaalle rahaa.

Laskutusvirheiden korjaaminen

Jos asiakas on antanut virheellisen verkkolaskutusosoitteen, eikä laskua ole voitu välittää asiakkaalle, Ropo24-järjestelmään muodostuu sähköisen laskutuksen virhe.

Ropo24 lähettää sähköpostiisi ilmoituksen aina, kun järjestelmässä muodostuu sähköisen laskutuksen virhettä koskeva toimenpidekysely.

Älä lähetä tällöin laskua uudelleen tai luo kokonaan uutta laskua, vaan korjaa virhe seuraavasti:

1. Kirjaudu Ropo 24 -järjestelmään osoitteessa https://ropo24.fi/
  2. Avaa etusivun Toimenpidekyselyt-osiossa Sähköisen laskutuksen virhe -tehtävä.
  3. Valitse Vastaa.
  4. Täydennä avautuvasta valikosta laskulle asiakkaan oikean verkkolaskuosoite.

Mikäli oikea verkkolaskuosoite ei ole tiedossa, voit vaihtoehtoisesti lähettää laskun sähköpostitse tai postitse.