MyCashflow'n alennuskuponkien avulla voit luoda monipuolisia alennuksia, jotka asiakkaat saavat käyttöönsä syöttämällä verkkokaupan kassalle kuponkikoodin.

Alennuskupongit ovat alennuskoodeja, joita asiakas syöttää kassalla saadakseen alennuksen. Alennuskuponkien avulla voit myöntää kertakäyttöisiä tai kampanjatyyppisiä alennuksia, joiden saatavuus ja käyttökohteet voidaan määrittää monipuolisesti.

Näet verkkokauppasi kaikki alennuskupongit hallintatyökalun sivulla Tilaukset > Alennuskupongit.

Alennuskuponkien lisääminen ja muokkaaminen

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tilaukset > Alennuskupongit.
  2. Paina Uusi alennuskuponki -painiketta.

Alennuskuponkilomake aukeaa.

3. Määritä alennuskupongin asetukset, ehdot ja alennukset.
  4. Paina Tallenna-painiketta.

Jos valitsit Käytössä alennuskupongin asetuksissa, kuponki tulee käytettäväksi verkkokaupassa.

Voit tiedottaa asiakkaita uudesta alennuskupongista esimerkiksi MyCashflow'n uutisten, verkkokaupan sosiaalisen median kanavien tai sähköpostikampanjoiden avulla.

Näin voit muokata alennuskuponkeja:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tilaukset > Alennuskupongit.
  2. Avaa alennuskuponki.
  3. Paina Muokkaa-painiketta.

Alennuskuponkilomake aukeaa.

4. Tee tarvittavat muutokset alennuskuponkiin.
  5. Paina Tallenna-painiketta.

Alennuskuponkilomakkeen asetukset

• Kuponkikoodi: Syötä kenttään koodi, jonka asiakkaat syöttävät kassalle saadakseen alennuksen käyttöönsä.

Kuponkikoodien on oltava yksilöllisiä.

Et voi myöskään käyttää samoja koodeja alennuskupongeilla ja kampanjoilla.

• Käytössä: Kun asetus on päällä, asiakkaat voivat käyttää alennuskuponkia verkkokaupan kassalla.
  • Tyyppi:
    • Kerta-alennus voidaan nimensä mukaan käyttää vain kerran.
    • Lahjakorttia voidaan käyttää niin kauan, kuin siinä on arvoa jäljellä.
    • Kampanja on käytössä niin kauan, kunnes se otetaan pois käytöstä, tai sille asetettu voimassaoloaika päättyy.

Voit luoda kampanjakoodeja myös kampanjoiden avulla.

Voit vaihtaa alennuksen tyyppiä jälkikäteen, jos sinun tarvitsee esimerkiksi muuttaa usealle asiakkaalle lähetetty kerta-alennus kampanjaksi.

Voit muuttaa myös käytetyt kertakäyttöiset alennuskupongit aktiivisiksi kampanjakoodeiksi.

• Alennus: Aseta kenttään euro- tai prosenttimääräinen alennus, ja valitse alennuksen kohde:
    • tilauksen loppusumma
    • vain tuotteet tai
    • toimituskulut
  • Koskee tuotteita: Voit tarvittaessa rajata alennuskupongin koskemaan vain haluamiasi tuotteita.

Tuotteet valitaan tallennettujen tuotehakujen perusteella. Luo tarvittaessa uusi tallennettu haku alennuskuponkia varten painamalla Luo uusi tallennettu haku -linkkiä.

Alennuksen ehdot

• Minimitilaus: Voit määrittää minimitilaussumman, joka asiakkaan on ylitettävä saadakseen alennuskupongin käyttöönsä.
  • Voimassaoloaika: Voit asettaa alennuskupongin voimassaololle alku- ja loppupäivämäärät tai vain toisen. Alennuskuponki tulee käyttöön ja poistuu keskiyöllä valittuina päivinä.

Muistiinpanot

Voit halutessasi kirjoittaa alennuskuponkiin myös muistiinpanoja itseäsi varten.

Muistiinpanot eivät näy asiakkaille verkkokaupan julkisella puolella.

Alennuskupongit tilauksilla ja raporteilla

Asiakkaiden käyttämistä alennuskupongeista tallentuu tieto tilauksille ja raporteille. Myös alennukupongin tietoihin lisätään tieto kaikista tilauksista, joissa alennuskuponkia on käytetty.

Tilauksen tiedoista löydät tiedon käytetystä alennuskupongista kohdasta Tilauksen hintatiedot.

Käytettyjen alennuskuponkien raportin löydät sivulta Raportit > Alennuskupongit. Raportilla näytetään alennuskupongeilla suoritettu myynti, tilaukset ja myönnettyjen alennusten kokonaissumma.

Myös Raportit > Tilaukset -raportti sisältää jokaisen tilauksen kohdalla tiedon käytetyistä alennuskupongeista.

Alennuskuponkien poistaminen

1. Mene hallintatyökalun sivulle Tilaukset > Alennuskupongit.
  2. Avaa alennuskuponki.
  3. Paina Muokkaa-painiketta.

Alennuskuponkilomake aukeaa.

4. Paina Poista lomakkeen otsikkorivillä.

Alennuskuponki poistuu.

Poistamisen jälkeen alennuskuponki ei ole enää käytössä verkkokaupassa. Alennuskupongin käytöstä jää kuitenkin tieto tilauksille ja raporteille.