MyCashflow'n uudistettujen lahjakorttien käyttäminen verkkokaupassa voi edellyttää muutoksia kaupan teemaan.

Uudistettujen lahjakorttien tukeminen teemassa edellyttää, että teeman asetustiedostossa on määritetty <GiftCards supported="true/false" />-asetus. Alla näet esimerkin asetuksen käyttämisestä:

<?xml version="1.0"?>
<Theme>
  <ImageSizes>
    <Mini width="80" height="80" />
    <List width="180" height="180" />
    <Normal width="600" height="600" />
    <Big width="1200" height="1200" />
  </ImageSizes>
  <Features>
    <Checkout>
      <SinglePage supported="true" default="default" />
      <MultiPage supported="false" />
    </Checkout>
    <GiftCards supported="true" />
    <ProductBundles supported="true" />
    <ProductListFilters supported="true" />
  </Features>
  <Settings>
    <Doctype standard="HTML5" />
    <ProductList>
      <PageSizes>
        <PageSize>25</PageSize>
        <PageSize>50</PageSize>
        <PageSize>100</PageSize>
      </PageSizes>
    </ProductList>
  </Settings>
</Theme>

Kun <GiftCards/>-asetuksella on arvo true

• {CartTotal}-tagi tulostaa ostoskorin välisumman mukaanlukien alennukset
  • {CartOpenTotal}-tagi tulostaa avoimen summan
  • kassalla ei tarvitse valita maksutapaa, jos lahjakortin käytön jälkeen tilauksen loppusumma on 0 €.

Arvolla false

• {CartTotal}-tagi tulostaa avoimen summan (lahjakortin jälkeen maksettavaa)
  • {CartOpenTotal}-tagi ei tee mitään, koska tagi ei ole käytössä ilman uudistettuja lahjakortteja
  • kassalla pitää valita maksutapa, vaikka tilaukselle ei jäisi maksettavaa.

Esimerkkejä lahjakorttityökalujen toteutuksista

Tästä kappaleesta löydät esimerkkejä lahjakorttien työkalujen toteuttamisesta teemassa.

Lahjakorttilistauksen toteuttaminen teemassa

Alla näet Barebones-oletusteeman toteutuksen lahjakorttilistauksesta:

Barebones-teeman lahjakorttilistaus – helpers/full-cart.html
{CartGiftCards(
	helper: '{{
		<div class="FullCartSection FullCartTotal">
			{%CartPaidByGiftCard}: {GiftCardBalanceReserved}
		</div>
	}}',
	after: '
		{CartOpenTotal(
			before: '
				<div class="FullCartSection FullCartTotal">
					<span class="H4">{%CartOpenTotal}:&nbsp;',
			after: '</span></div>'
		)}',
	or: '
		{CartTotal(
			before: '<div class="FullCartSection FullCartTotal"><span class="H4">{%Total}:&nbsp;',
			after: '</span></div>'
		)}'
)}

Lahjakorttilistaus itsessään tulostetaan {CartGiftCards}-tagin avulla.

{GiftCardBalanceReserved}-tagilla tulostetaan listaukseen lahjakortilla maksettu summa. Tämän jälkeen after-attribuutissa tulostetaan avoin summa käyttämällä {CartOpenTotal}-tagia.

Jos asiakas ei ole käyttänyt lahjakortteja, or-attribuutin kautta tulostetaan pelkkä ostoskorin loppusumma.

Lahjakortin poistolomakkeen toteuttaminen

Alla näet yksinkertaisen esimerkin lahjakortin poistolomakkeen toteuttamisesta teemassa:

{CartGiftCards(
  helper: {{
    <form action="{GiftCardRemoveUrl}" method="post">
      <button type="submit">
        {%CartGiftCardRemove}
      </button>
    </form>
  }}
)}

Lahjakorttilistaus luodaan käyttämällä {CartGiftCards}-tagia. Tagin helper-attribuutissa laaditaan <form>-elementti, jonka avulla lahjakortti poistetaan käytöstä.

<form>-elementin action-attribuuttiin lisätään poisto-URL, ja lomakkeelle määritellään myös method="post"-attribuutti.

Poistopainikkeen teksti haetaan sanakirjasta CartGiftCardRemove-koodilla.

Tässä esimerkissä listaukseen ei lisätä mitään muita toimintoja kuin poistaminen. Käytä lahjakorttien tageja lisätäksesi listaukseen haluamasi ominaisuudet.