Voit hallita MyCashflow-verkkokauppasi tiedostoja käyttämällä hallintatyökalun graafista tiedostoselainta.

Vaihtoehtoisesti voit hallita tiedostojasi myös FTP-yhteyden avulla. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi jos verkkokauppaan on tuotava suuria tiedostomääriä.

FTP-yhteyden käyttäminen vaatii Web Designer -laajennuksen.

Löydät tiedostoselaimen verkkokaupan hallintatyökalun sivulta Ulkoasu > Tiedostoselain.

Tiedostoselaimessa näet kaikki verkkokauppaasi lisätyt tiedostot, kuten tuotekuvat, tilausdokumentit ja teemojen tiedostot.
Sivun vasemmassa reunassa näytetään verkkokaupan käytettävissä oleva tallennustila. Tallennustilan maksimimäärä riippuu käytössä olevasta MyCashflow-palvelupaketista.

Vasemmassa reunassa näet myös kaikki verkkokaupan tiedostohakemistot hierarkisena listana.

Tiedostojen lisääminen

MyCashflow'n tiedostoselaimella voit lisätä verkkokauppaan tiedostoja omalta tietokoneeltasi:

1. Siirry kansioon, johon haluat lähettää tiedostoja.
  2. Paina tiedostoselaimen Lähetä tiedostoja -painiketta.

Verkkoselaimen tiedostoselain aukeaa.

3. Valitse haluamasi tiedostot valintaikkunassa ja lähetä ne.

Tiedostojen siirtäminen kansioiden välillä

1. Tartu hiirellä haluamasi tiedoston nimeen tai kuvakkeeseen.
  2. Raahaa tiedosto haluamasi kansion päälle.

Jos haluat siirtää tiedoston ylempään kansioon, raahaa tiedosto Ylempi kansio -linkin päälle.

Kansioiden luominen

1. Siirry kansioon, jolle haluat luoda uuden alikansion.
  2. Paina Uusi kansio -painiketta.
  3. Anna kansiolle nimi avautuvassa kyselyikkunassa.

Uusi kansio luodaan kansioon, joka on auki tiedostoselaimessa.

Tiedostojen luominen

Voit myös luoda tekstimuotoisia tiedostoja käyttämällä MyCashflow'n tiedostoselainta:

1. Siirry kansioon, johon haluat luoda tiedoston.
  2. Paina tiedostoselaimen painiketta Uusi tiedosto.
  3. Anna avautuvassa kyselyikkunassa tiedostolle nimi ja tiedostopääte (esim. tiedosto.html).

Tiedosto luodaan kansioon, joka tiedostoselaimessa on avattuna.

4. Avaa luomasi tiedosto painamalla sen nimeä.

MyCashflow'n tiedostoeditori aukeaa.

5. Kirjoita tiedostolle haluamasi sisältö, ja paina Tallenna-painiketta toteuttaaksesi tekemäsi muutokset.

Editori sisentää HTML-koodia ja merkitsee punaisella rikkinäiset elementit.

6. Kun näet viestin Tallennus onnistui! editorin alareunassa, voit sulkea tiedoston.

Tiedostojen muokkaaminen ja poistaminen

Pääset muokkaamaan mitä tahansa tekstimuotoista tiedostoa painamalla sen nimeä tiedostoselaimen listauksessa. Muokataksesi muunlaisia tiedostoja lataa tiedostot ensin omalle tietokoneellesi ja lähetä ne takaisin verkkokauppaan tehtyäsi muutokset.

Tiedostojen poistamista ei voi peruuttaa, eikä poistettuja tiedostoja ole mahdollista palauttaa.

Poistaessasi useita tiedostoja MyCashflow ei pyydä vahvistusta toiminnolle, vaan poistaa tiedostot välittömästi.

Poista yksittäinen tiedosto painamalla tiedoston kohdalla oikean reunan Poista-linkkiä.

Poista useita tiedostoja valitsemalla tiedostot ja painamalla kansion työkalurivillä Poista valitut tiedostot -painiketta.

Jos haluat poistaa hakemiston kaikki tiedostot, rastita ruutu tiedostolistan otsikkorivillä ja paina Poista valitut tiedostot -painiketta.

Tiedostojen lataaminen kansioista

Voit ladata tiedostoja verkkokauppasi kansioista ZIP-pakatussa muodossa:

1. Luo uusi kansio, jos haluat ladata irrallisia tiedostoja, tai siirry jo olemassaolevaan kansioon, jonka haluat ladata.
  2. Siirrä kansioon kaikki tiedostot, jotka haluat ladata omalle tietokoneellesi.
  3. Siirry kansioon, ja paina Lataa kansio .zip-muodossa -painiketta.