Voit käyttää verkkokauppasi tietojen varmuuskopiointiin MyCashflow'n CSV-työkaluja.

MyCashflow'n CSV-työkaluilla voit tallentaa kaikki verkkokaupan tiedot omalle tietokoneellesi .csv-muotoisina tiedostoina, jotka on tarvittaessa erittäin helppoa palauttaa verkkokauppaan.

Varmuuskopion tallentaminen

Käytä varmuuskopiotiedostojen tallentamiseen CSV-vientiä.

1. Aloita valitsemalla kauppaversio, jonka tiedot haluat varmuuskopioida. Valitse kauppaversio sivun vasemman yläkulman valikosta.
  2. Siirry CSV-vientityökaluun hallintatyökalun sivulla Raportit > CSV-vienti.
  3. Valitse varmuuskopioitavan tiedon tyyppi ja paina Esikatsele-painiketta.
  4. Tarkempien tietojen valintaikkunassa paina Valitse kaikki -linkkiä.
  5. Tallenna tiedosto tietokoneellesi. Voit palauttaa tiedoston tarvittaessa sellaisenaan verkkokauppaasi, jos et muokkaa tiedostoa lainkaan.

Lataamasi tiedosto sisältää valitsemasi tiedot kaikki omissa sarakkeissaan. Ylimmällä rivillä ladatussa tiedotossa sijaitsevat valittujen tietojen tunnisteet MyCashflow'n järjestelmässä.

Älä tee varmuuskopiotiedoston ensimmäiselle riville mitään muutoksia. Muuten varmuuskopion palauttamisessa tulee tapahtumaan virheitä.

Ensimmäisellä rivillä sijaitsevat CSV-tiedoston tunnisteet, joiden avulla sarakkeisiin tallennetut tiedot kohdistetaan oikeisiin kenttiin varmuuskopion palautuksen yhteydessä.

Tiedostojen varmuuskopiointi

Verkkokaupan tiedostoja ei voi varmuuskopioida CSV-työkalujen avulla, vaan ne on ladattava tiedostohakemistosta erikseen.

Voit käyttää tiedostojen lataamiseen FTP-ohjelmaa (tehokkaampi vaihtoehto) tai MyCashflow'n omaa tiedostoselainta.

Tiedostoselaimessa voit ladata kansion omalle tietokoneellesi navigoimalla kansioon ja painamalla Lataa kansio .zip-muodossa -painiketta.

Kun kopioit tuotekuvia, älä tee varmuuskopiokansiossa muutoksia tiedostonimiin, jotta kuvat saadaan liitettyä oikeisiin tuotteisiin varmuuskopioinnin palautuksen aikana.

Varmuuskopion palauttaminen

Käytä varmuuskopion palauttamiseen CSV-tuontia.

1. Siirry CSV-tuontityökaluun hallintatyökalun sivulla Raportit > CSV-tuonti.
  2. Valitse palautettavan tiedon tyyppi.
  3. Anna tuontiin varmuuskopiotiedosto, joka sisältää valitsemasi tiedot.
  4. Jos palautat myös kuvia ja muita tiedostoja, siirrä ne verkkokaupan hakemistoon käyttämällä tiedostoselainta.