Tällä sivulla käydään läpi tilaamisen ja maksamisen testaaminen verkkokaupan asiakkaiden näkökulmasta. Perusteellisen testaamisen avulla ymmärrät asiakkaitasi paremmin ja parhaimmillaan saat mahdolliset virheet ja ongelmakohdat selville ennen asiakkaitasi.

Testaamista varten voit luoda omaan verkkokauppaasi asiakastilin itsellesi. Tämä nopeuttaa testaamista, sillä MyCashflow täyttää sisäänkirjautuneen asiakkaan tiedot automaattisesti kassalle tilauksen yhteydessä.

Useilla MyCashflow'n tukemilla maksupalveluilla on testitila tai omat testitunnukset, joiden avulla koko tilaus- ja maksuprosessi voidaan käydä läpi ilman että testien yhteydessä täytyy välittää oikeita maksuja.

Testaaminen eri maksupalveluilla on käyty läpi alla.

Klarna Checkout

Voit testata Klarna -maksujen suorittamista käyttämällä maksupalvelun omaa testitilaa.

Testitilassa suoritettua maksua ei todellisuudessa välitetä maksajalta kauppiaalle.

Aseta Klarna-maksutavan testitila päälle palvelua käyttävän maksutavan asetuksissa kohdassa Testitila.

Klarna tarjoaa myös testaamiseen käytettävän sähköpostiosoitteen ja luottokortin, jotka kassalle syöttämällä voit testata koko ostoprosessin.

Kun Klarna on testitilassa, maksutapaa ei näytetä asiakkaille verkkokaupan kassalla.

Muista ottaa testitila pois päältä, kun olet valmis julkaisemaan maksutavan asiakkaille.

Kun testaat maksuja, varmista että olet kirjautunut hallintaan samalla URL-osoitteella, joka on käytössä versiolla, jossa testaat maksuja. Esim. jos version osoite on www.kauppa.fi, kirjaudu hallintaan osoitteessa www.kauppa.fi/flow.

Klarnan testitilassa ei voi testata verkkopankkimaksuja.

Checkout Finland

Checkout-palvelulla suoritettavia maksuja on mahdollista testata käyttämällä maksutavan asetuksissa seuraavia testitunnuksia:

• Kauppiasnumero: 375917
  • Salainen avain: SAIPPUAKAUPPIAS

Täältä löydät myös pankkien testitunnukset, joiden avulla voit testata koko ostoprosessin.

Paytrail

Paytrail tarjoaa käyttäjilleen testitunnukset, jotka voit syöttää Paytrailia käyttävän maksutavan asetuksiin.

• Kauppiasnumero: 13466
  • Salainen avain: 6pKF4jkv97zmqBJ3ZL8gUw5DfT2NMQ

Löydät täältä myös pankkien testitunnukset, joiden avulla voit käydä läpi koko ostoprosessin.

Maksekeskus

Voit testata Maksekeskuksen kautta suoritettavia maksuja käyttämällä palvelun omia testitunnuksia:

• Kauppiasnumero: f7741ab2-7445-45f9-9af4-0d0408ef1e4c
  • Salainen avain: pfOsGD9oPaFEILwqFLHEHkPf7vZz4j3t36nAcufP1abqT9l99koyuC1IWAOcBeqt

Täältä löydät myös pankkien ja luottokorttien testitunnuksia, joiden avulla voit testata koko ostoprosessin.