Tällä sivulla käydään läpi verkkokaupan asiakastilien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen sekä asiakastilien asetukset.

Asiakastilien lisääminen ja muokkaaminen

Voit lisätä itse kauppaasi asiakkaita, minkä lisäksi asiakkaat voivat rekisteröidä itsensä kauppaan julkisella puolella.

Näin lisäät verkkokauppaan uuden asiakastilin:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asiakkaat
  2. Paina Uusi asiakas -painiketta.

Asiakastietolomake aukeaa.

3. Määritä asiakastilin tiedot.
  4. Määritä asiakkaan tiedot.
  5. Tallenna asiakkaan tiedot lopuksi.

Kun olet luonut tilin, järjestelmä lähettää siitä ilmoituksen asiakkaan sähköpostiin. Sähköpostissa olevan linkin kautta asiakas pääsee asettamaan itselleen salasanan ja kirjautumaan verkkokauppaan.

Näin muokkaat aiemmin luotua asiakastiliä:

1. Valitse asiakas Asiakkaat-sivun listasta painamalla asiakkaan nimeä.
  2. Paina asiakastilin tiedoissa oikean reunan Muokkaa-painiketta.
  3. Tee tarvittavat muutokset asiakastietoihin.
  4. Tallenna asiakkaan tiedot lopuksi.

Asiakastilin asetukset

• Käyttäjätunnus on voimassa ja asiakkaalla on oikeus kirjautua sisään: Mahdollistaa asiakkaan sisäänkirjautumisen verkkokaupan asiakaspuolelle.
  • Sähköposti: Asiakkaan sähköpostiosoite.

Valitsemalla kohdan Uutiskirjeen tilaus lisäät asiakkaan uutiskirjeen tilaajiin.

Asiakkaalta vaaditaan lain mukaan suostumus uutiskirjeen tilaamiseen.

Asiakas voi esimerkiksi valita uutiskirjeen tilauksen verkkokaupan kassalla tai erillisellä lomakkeella.

Kun luot asiakastilejä hallintatyökalun kautta, varmista että asiakas on suostunut kirjallisesti uutiskirjeen tilaamiseen.

• Versio: Asetus määrittää asiakkaan oletusversion.

Asiakkaan oletusversio muun muassa määrittää kampanja-alennukset, kun luot asiakkaalle tilauksen hallintatyökalun kautta. Tällöin otetaan käyttöön asiakkaan versiossa käytössä olevat kampanjat.

Asetus ei vaikuta mihinkään verkkokaupan asiakaspuolella.

• Kieli: Määrittää kielen, jolla verkkokauppa oletusarvoisesti esitetään sisäänkirjautuneelle asiakkaalle.
  • Valuutta: Kun käytössä on Valuuttamuunnin-laajennus, tämä asetus määrittää valuutan, joka näytetään sisäänkirjautuneelle asiakkaalle oletusarvoisesti.
  • Asiakasnumero: Tämä on tarpeen lähinnä siinä tapauksessa, että olet integroinut verkkokauppasi johonkin ulkoiseen järjestelmään, joka tarvitsee asiakasnumeroa.
  • Asiakasryhmät: Voit lisätä asiakkaan verkkokaupan asiakasryhmiin.
  • Omat kommentit: Voit lisätä asiakkaan tietoihin kommentteja sisäiseen käyttöön. Kommentteja ei näytetä asiakkaalle missään.

Laskutusosoite

Sisäänkirjautuneen asiakkaan laskutusosoite täydennetään automaattisesti kassalle, kun asiakas tekee tilausta.

Jos valitset Lupa tekstiviestimarkkinointiin, asiakas lisätään tekstiviestimarkkinoinnin tilaajiin.

Asiakkaan Y-tunnus tarkistetaan EU:n VIES-tietokannasta. Varmista siis että Y-tunnus on oikeassa muodossa. Esimerkiksi suomalaiset Y-tunnukset syötetään muodossa 2131570-6.

Verkkolasku-osioon voit syöttää asiakkaan verkkolaskutustiedot. Tietojen käyttäminen tilauksilla edellyttää että kaupassa on käytössä Verkkolasku-maksupalvelu.

MyCashflow ei välitä verkkolaskuja.

Sinun on välitettävä lasku asiakkaalle käyttämällä jotain ulkoista palvelua asiakastilille tallennettujen verkkolaskutietojen perusteella.

Verkkolaskua voivat tällä hetkellä käyttää ainoastaan sisäänkirjautuneet asiakkaat.

Asiakastilien poistaminen

Voit poistaa asiakastilejä hallintatyökalun kautta. Tällöin asiakkaan tilaushistoria tyhjennetään eikä asiakas voi enää kirjautua sisään kauppaan.

Asiakkaan luomia tilauksia ei kuitenkaan poisteta kaupasta tilin poistamisen yhteydessä.

Poistaminen hävittää asiakkaan kaikki tiedot välittömästi.

Tiedoista on saatavilla varmuuskopio rajoitetun ajan, mutta sen palauttaminen on maksullista. Voit tiedustella palauttamisesta asiakaspalvelustamme.

1. Valitse asiakas Asiakkaat-sivun listasta painamalla asiakkaan nimeä.

Asiakastietoikkuna avautuu.

2. Paina asiakastietoikkunan oikeassa reunassa Poista asiakas -linkkiä.
  3. Vahvista poistaminen vahvistuskyselyssä.