Tällä sivulla käydään läpi verkkokaupan asiakastilien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen sekä asiakastilien asetukset.

Asiakastilien lisääminen ja muokkaaminen

Tavallisesti uusi asiakas luo itselleen tilin rekisteröitymällä verkkokauppaan, mutta tarvittaessa voit luoda tilin hallintatyökalun kautta. Voit myös muokata asiakkaan tilitietoja hallintatyökalussa.

Asiakastilin avaaminen hallintatyökalun kautta

Näin avaat verkkokauppaan tilin uudelle asiakkaalle:

1. Mene hallintatyökalun sivulle Asiakkaat.
  2. Paina Uusi asiakas ‑painiketta sivun alussa.

Asiakastietolomake avautuu.

3. Määritä asiakastilin tiedot.

Jos haluat asiakastilin olevan heti käytettävissä, valitse asiakastietolomakkeen vaihtoehto Käyttäjätunnus on voimassa ja asiakkaalla on oikeus kirjautua sisään. Voit aktivoida tilin jälkeenpäinkin valitsemalla tämän asetuksen.

Katso kuvaus asiakastietolomakkeen asetuksista.

4. Paina Tallenna-painiketta asiakastietolomakkeen lopussa.

Mikäli asetit asiakastilin heti käytettäväksi, asiakkaalle lähtee sähköpostitse kehotus viimeistellä uusi tilinsä. Sähköpostiviestissä olevan linkin kautta asiakas pääsee tarkistamaan tietojaan ja asettamaan itselleen salasanan, minkä jälkeen hän voi kirjautua verkkokauppaan.

Asiakastilin tietojen muokkaaminen

Näin muokkaat aiemmin luotua asiakastiliä:

1. Etsi ja avaa asiakastilin tiedot hallintatyökalun Asiakkaat-sivun listauksesta.
  2. Paina asiakastilin tiedoissa oikean yläkulman Muokkaa-painiketta.

Asiakastietolomake avautuu.

3. Tee tarvittavat muutokset asiakastietoihin.
  4. Paina Tallenna-painiketta asiakastietolomakkeen lopussa.

Asiakastilin asetukset

Asiakastietolomakkeen avulla voit hallita seuraavia asiakastilin asetuksia:

• Käyttäjätunnus on voimassa ja asiakkaalla on oikeus kirjautua sisään: Mahdollistaa asiakkaan sisäänkirjautumisen verkkokaupan asiakaspuolelle. Ilman tätä valintaa asiakastili on jäädytettynä.

Kun valitset tämän asetuksen ja tallennat lomakkeen, asiakkaalle lähtee sähköpostiviesti, jonka kautta hän pääsee tarkistamaan asiakastietojaan ja asettamaan itselleen salasanan. Asiakas voi asettaa tai vaihtaa salasanansa myös käyttämällä verkkokaupan kirjautumissivun Unohditko salasanasi ‑toimintoa.

Et voi asettaa tai vaihtaa asiakkaan salasanaa hallintatyökalun kautta.

• Sähköposti: Asiakkaan sähköpostiosoite (pakollinen tieto).

Valitsemalla kohdan Uutiskirjeen tilaus lisäät asiakkaan uutiskirjeen tilaajiin.

Uutiskirjeitä saa lain mukaan lähettää vain suostumuksensa ilmaisseille asiakkaille.

Asiakas voi valita uutiskirjeen tilauksen verkkokaupan kassalla tai erillisellä lomakkeella.

Luodessasi asiakastilejä hallintatyökalun kautta varmista, että asiakas on suostunut kirjallisesti uutiskirjeen tilaamiseen.

• Versio: Määrittää asiakkaan oletusversion.

Asiakkaan oletusversio muun muassa määrittää kampanja-alennukset, kun luot asiakkaalle tilauksen hallintatyökalun kautta. Tällöin tilaukseen vaikuttavat asiakkaan versiossa käytössä olevat kampanjat.

Asetus ei vaikuta mihinkään verkkokaupan asiakaspuolella.

• Kieli: Määrittää kielen, jolla verkkokauppa oletusarvoisesti esitetään sisäänkirjautuneelle asiakkaalle.
  • Valuutta: Kun käytössä on Valuuttamuunnin-laajennus, tämä asetus määrittää valuutan, joka näkyy sisäänkirjautuneelle asiakkaalle oletusarvoisesti.
  • Asiakasnumero: Tämä on tarpeen lähinnä siinä tapauksessa, että olet integroinut verkkokauppasi johonkin ulkoiseen järjestelmään, joka tarvitsee asiakasnumeroa.
  • Asiakasryhmät: Voit lisätä asiakkaan verkkokaupan asiakasryhmiin.
  • Omat kommentit: Voit lisätä asiakkaan tietoihin kommentteja sisäiseen käyttöön. Kommentit eivät näy asiakkaalle missään.

Laskutusosoite

Sisäänkirjautuneen asiakkaan laskutusosoite täydentyy automaattisesti kassalle, kun asiakas tekee tilausta. Nimi ja osoite ovat pakollisia tietoja.

Lupa tekstiviestimarkkinointiin ‑valinnalla voit lisätä asiakkaan tekstiviestimarkkinoinnin tilaajiin.

Järjestelmä tarkastaa asiakkaan Y-tunnuksen EU:n VIES-tietokannasta, joten varmista, että syötät sen oikeassa muodossa. Esimerkiksi suomalaiset Y-tunnukset ovat muodossa 2131570-6.

Verkkolasku-osioon voit syöttää asiakkaan verkkolaskutustiedot. Tietojen käyttäminen tilauksissa edellyttää, että kaupassa on käytössä Verkkolasku-maksupalvelu.

MyCashflow ei välitä verkkolaskuja.

Sinun on välitettävä lasku asiakkaalle käyttämällä jotain ulkoista palvelua asiakastilille tallennettujen verkkolaskutietojen perusteella.

Verkkolaskua voivat tällä hetkellä käyttää ainoastaan sisäänkirjautuneet asiakkaat.

Asiakastilien poistaminen

Voit poistaa asiakastilejä hallintatyökalun kautta. Tällöin asiakkaan tilaushistoria tyhjenee eikä hän voi enää kirjautua sisään kauppaan. Asiakkaan luomat tilaukset eivät kuitenkaan poistu kaupasta.

Poistaminen hävittää asiakkaan kaikki tiedot välittömästi.

Tiedoista on saatavilla varmuuskopio rajoitetun ajan, mutta sen palauttaminen on maksullista. Voit tiedustella palauttamisesta asiakaspalvelustamme.

1. Etsi ja avaa asiakastilin tiedot hallintatyökalun Asiakkaat-sivun listauksesta.
  2. Paina asiakastilin tiedoissa oikean yläkulman Muokkaa-painiketta.

Asiakastietolomake avautuu.

3. Paina asiakastietolomakkeen oikean yläkulman Poista-painiketta.

Dialogi-ikkuna pyytää vahvistamaan asiakastilin poiston.

4. Paina dialogi-ikkunan OK-painiketta.