Voit lisätä verkkokauppasi tietoturvaa ottamalla hallinnan käyttäjätileillä käyttöön 2-vaiheisen tunnistautumisen (two-factor authentication). Ominaisuus lisää hallinnan kirjautumiseen uuden vaiheen, jossa käyttäjä syöttää kirjautumiseen vaihtuvan varmistuskoodin henkilökohtaisesta tunnistautumissovelluksestaan.

Voit ottaa kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön kaikissa maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa.

2-vaiheisen tunnistautumisen ollessa käytössä järjestelmä kysyy varmistuskoodia

• hallinnan sisäänkirjautumisen yhteydessä
  • käyttäjän salasanan vaihtamisen yhteydessä
  • 2-vaiheisen tunnistautumisen käytöstä poistamisen yhteydessä.

Käyttöönotto

Ennen kuin voit käyttää 2-vaiheista tunnistautumista, sinun on otettava käyttöön haluamasi ulkoinen, henkilökohtainen tunnistautumissovellus (esim. mobiilisovellukset Authy tai Google Authenticator).

Käyttöönotossa kukin verkkokaupan hallinnan käyttäjä ottaa käyttöön 2-vaiheisen tunnistautumisen omalla tilillään hallinnan kautta ja liittää sen valitsemaansa tunnistautumissovellukseen.

1. Mene verkkokaupan hallinnan sivulle Tili > Omat tiedot.
  2. Valitse Ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön.

Käyttöönotto pyytää käyttäjätilisi salasanaa ja ohjaa sinut sen jälkeen vahvistuskoodisivulle.

3. Ota vahvistuskoodi talteen sivulta haluamallasi tavalla:
    • lue QR-koodi tunnistautumissovelluksella tai
    • kopioi vahvistuskoodi sivulla olevasta tekstikentästä ja liitä se tunnistautumissovellukseen.

Syötettyäsi vahvistukoodin tunnistautumissovellukseen saat vastauksena varmistuskoodin.

4. Katso varmistuskoodi tunnistautumissovelluksesta ja syötä se sivulle.

Varmistuskoodeissa on aikarajaus. Jos koodi ehtii vanhentua, voit katsoa uuden koodin sovelluksesta ilman että käyttöönottoa tarvitsee tehdä uudestaan.

5. Jos olet verkkokaupan MyCashflow-tilin omistaja, sivu pyytää myös puhelinnumeron.

MyCashflow'n asiakaspalvelu voi käyttää puhelinnumeroa yhteydenottoon mahdollisissa ongelmatilanteissa.

6. Paina lopuksi Ota käyttöön -painiketta.

2-vaiheinen tunnistautuminen on nyt käytössä omalla käyttäjätililläsi.

Kaikilla tileillä, joilla on Käyttäjät-oikeudet, voi nähdä hallinnan Tili > Käyttäjät sivulla listan 2-vaiheista tunnistautumista käyttävistä tileistä.

Käytöstä poistaminen

Voit poistaa 2-vaiheisen tunnistautumisen käytöstä omalla käyttäjätililläsi verkkokaupan hallinnan sivulla Tili > Omat tiedot painamalla Poista kaksivaiheinen tunnistautuminen käytöstä. Käytöstä poistaminen vaatii varmistuskoodin syöttämisen.

Verkkokaupan MyCashflow-tilin omistaja voi myös mahdollisissa ongelmatilanteissa pyytää MyCashflow'n asiakaspalvelua poistamaan 2-vaiheisen tunnistautumisen käytöstä muiltakin käyttäjätileiltä kuin omaltaan. Asiakaspalvelu vahvistaa tällöin verkkokaupan tilin omistajan henkilöllisyyden.