Tässä artikkelissa neuvotaan bannerien luominen ja muokkaaminen verkkokaupassa.

Uuden bannerin luominen verkkokauppaan

1. Mene hallintatyökalun sivulle Sisällöt > Bannerit.
  2. Paina Uusi banneri -painiketta vasemman reunan valikossa.
  3. Täytä bannerin tiedot lomakkeelle.
  4. Paina Tallenna-painiketta.

Kun luot banneria, voit sijoittaa sen haluamaasi banneriryhmään. Voit määrittää banneriryhmän myöhemminkin tai poistaa bannerin banneriryhmästä.

Kun olet luonut bannerin, näet sen tiedoissa Interface-merkkauksen, jonka avulla voit tulostaa bannerin haluamaasi paikkaan kaupan teemassa tai jonkin sivun sisältökentässä.

Lue lisää bannerien tulostamisesta.

Aiemmin luodun bannerin muokkaaminen

1. Mene hallintatyökalun sivulle Sisällöt > Bannerit.
  2. Paina muokattavaa banneria vasemman reunan valikossa.

Jos banneri kuuluu johonkin banneriryhmään, se jäsentyy valikossa ryhmän nimen alle. Nähdäksesi, mitä bannereita ryhmään kuuluu, paina nuolikuvaketta banneriryhmän nimen vieressä.

3. Paina Muokkaa-painiketta bannerin tiedoissa.
  4. Tee muutokset lomakkeelle.
  5. Paina Tallenna-painiketta.

Bannerilomakkeen asetukset

• Nimi: Bannerin nimi voi näkyä kaupan teemassa esimerkiksi otsikkona bannerin yhteydessä. (Oletusteemassa bannerin nimi ei tosin näy lainkaan kaupan asiakaspuolella.)
  • Näytä versiossa: Valitse versiot, joissa banneri näkyy.
    • Banneriryhmä voi sisältää bannereita, jotka näkyvät eri versioissa, jolloin esimerkiksi bannerikarusellit voivat näyttää erilaisilta eri kieliversioiden käyttäjille. Tämä on hyödyllistä jos haluat esimerkiksi mainostaa ulkomaisten asiakkaiden tarjouskampanjaa.
  • Aikarajoitus: Voit asettaa bannerin näkyville rajatuksi ajaksi. Jättämällä päättymisajankohdan tyhjäksi voit ajastaa bannerien julkaisun haluamallesi päivälle.
  • Banneriryhmä: Valitse tästä banneriryhmä, johon haluat sijoittaa bannerin.
  • Banneri: Bannerin kuva, joka tyypillisesti toimii visuaalisena taustana bannerin tekstisisällölle. Tarkista teeman banneripaikoilta, minkä kokoisia kuvia sinun kannattaa käyttää milläkin banneripaikalla (katso oletusteeman bannerien kokosuositukset).

Kuva näkyy verkkokaupassa vain, jos banneripaikan ominaisuudet tukevat sitä.

• Linkin osoite: Voit luoda bannerikuvasta linkin haluamaasi osoitteeseen.
    • Anna verkkokaupan sisäiset linkit muodossa /page/23
  • Teksti: Kirjoita tähän teksti, jonka haluat näyttää bannerin yhteydessä. Esimerkiksi oletusteeman etusivun bannereilla teksti näkyy kuvan päällä.
  • Koodinimi: Kirjoita tähän koodinimi, jonka perusteella banneri näkyy kaupan teemassa tai jonkin sivun sisältökentässä.